تاریخ انتشار : ۲۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۷:۱۳  ، 
شناسه خبر : ۲۸۷۲۹۷
موتلفه با چرخش 180 درجه‌اي، از ائتلاف با پايداري مي‌گويد
پایگاه بصیرت / مطهره شفيعي
(روزنامه آرمان - 1394/07/15 - شماره 2871 - صفحه 3)

به هر دري مي‌كوبند تا بتوانند كرسي‌هاي بيشتري را در مجلس دهم از آن خود كنند؛ برايشان مهم نيست ديروز چه گفتند و امروز چه مي‌گويند. مثلا اگر ديروز حاضر نبودند با يك عضو سياسي از اردوگاه خودشان بر سر ميزی حتي براي صرف ناهار بنشينند، امروز از جاي خود بلند مي‌شوند و به آن افراد تعارف مي‌كنند كه بر جاي آنها بنشينند. در زمان صرف غذا به هم لبخند هم مي‌زنند و سراغ گذشته‌هاي دور كه مثلا يك مسافرت دسته جمعي كاري رفته بودند را مي‌گيرند و سراغ همسفران قبلي را. سياست آنها یادآور «شتر ديدي، نديدي است» يعني براي رسيدن به اهدافشان آنچه در گذشته برايشان بد و نامطلوب بود اكنون يا بي‌اهميت و بی‌مورد برای وقت گذاشتن و یا بسيار خوب و مطلوب است چون بايد دور خود نیرو جمع كنند و خاطره انتخابات 24 خرداد 92 يعني شكست در انتخابات رياست‌جمهوري را فراموش كنند. جبهه پايداري روزي براي آنها غريب بود؛ حتي غريب‌تر از اصلاح‌طلبان و اعتدال‌طلبان اما امروز تبديل به رفيق گرمابه و گلستان شده است و هيچ‌كس نمي‌گويد جبهه پايداري به مسیر اشتباه رفته است!

پايداري، سيبل انتقاد موتلفه در سال 91

خرداد91 بود كه مرحوم حبیب‌ا... عسگراولادي در جايگاه پدرمعنوي حزب موتلفه گفت: «جبهه پايداري يك ضلع نيرومند در رقابت انتخابات گذشته بود. آيت‌ا... خوشوقت و آيت‌ا... مصباح نقش پدري را در اين جبهه بازي مي‌كردند. ما انتقادهاي صريحي از آيت‌ا... مصباح و ديگر اعضاي جبهه پايداري عليه دولت داريم.» يك ماه قبل از آن هم محمدنبي حبيبي كه كمتر از جبهه پايداري انتقاد مي‌كرد، از بُعد ديگري اين جبهه را در سيبل انتقاد قرار داد و از انحصارطلبي آنها گلايه كرد؛ چنانكه گفت: «ممكن است جبهه پايداري در مواردي مرتكب اشتباهاتي شود و ديگران نيز بحق، اين اشتباهات را مطرح كنند؛ اما همين مطرح‌كنندگان اشتباهات جبهه پايداري ممكن است احترام كامل براي آيت‌ا... مصباح‌يزدي قائل باشند.» وی با تاكيد براينكه «اصولا جبهه پايداري نبايد تلاش كند آيت‌ا... مصباح‌يزدي را در انحصار خود نگه دارد»، اظهار كرد: «آيت‌ا... مصباح‌يزدي يك شخصيت حوزوي، ملي و انقلابي هستند كه تعلق انحصاري به هيچ گروهي ندارند؛ اين گروه حتي موتلفه اسلامي را نيز شامل مي‌شود.»

چهارم ارديبهشت91 هم اسدا... بادامچيان به انتقاد از سخنان برخي از اعضاي جبهه پايداري عليه موتلفه پرداخت و خاطرنشان كرد: «برخي از اعضاي جبهه پايداري مدام در سخنراني‌هاي خود عليه موتلفه اسلامي موضع مي‌گيرند. همين آقاي كوچك‌زاده در قزوين حسابي عليه موتلفه صحبت كرد البته با واكنش يكي از شركت‌كنندگان مواجه شد و مجبور شد عذرخواهي كند.» وي تصريح كرد: «همچنين هفته‌نامه 9 دي در صفحات 2، 4 و 5 عليه موتلفه و بنده موضعگيري كرده بود و بادامچيان را جزو ساكتين فتنه معرفي كرده بود من واكنش خود را به آقاتهراني اعلام كردم اما اين نشريه در مواضع خود تغييري انجام نداد.» بادامچيان تاکید کرد: «اگر اين رويه ادامه يابد دست به روشنگري و افشاگري خواهيم زد، البته روشنگري عليه عملكرد يك گروه براي مردم و نشان دادن سوابق و گرايش‌هاي واقعي افراد غير از تخريب است.»

پايداري، رفيق موتلفه در سال 94

ديروز سايت‌هاي خبري نوشتند: دبيركل حزب موتلفه اسلامي شرايط سياسي را در حال تغيير دانست و گفت: «اكنون كه جبهه پايداري دغدغه ائتلاف دارد چه اشكالي دارد كه ما در موتلفه با آنها ديدار و مذاكره داشته باشيم؟ مذاكره با جبهه پايداري و جمعيت ايثارگران مي‌تواند به نفع اصولگرايان باشد.» محمدنبي حبيبي در اظهاراتي قابل تامل توپ اختلافاتشان را به زمين لاريجاني انداخت و در توجيه اين تغيير موضع موتلفه توضيح داد: «من منكر وجود اختلاف بين جبهه پايداري و علي لاريجاني نيستم، آقاي لاريجاني حق دارد تصميمات خود را بگيرد اما موتلفه، پايداري و ساير اصولگرايان هم چنين حقي دارند و معتقدم شرايط سياسي ما قابل مقايسه با مجلس نهم نيست. در آن مقطع اصولگرايان با هم رقابت كردند اما آن رقابت موجب تشكيل مجلس غيراصولگرا نشد.»

موتلفه؛ حزبي بود كه در زمان حيات حبیب‌ا... عسگراولادي از جايگاه محوري در اردوگاه اصولگرايي برخوردار بود اما پس از رحلت وی به‌تدريج حد و اندازه خود را از يك راهنما و مصلح در اردوگاه اصولگرايي به يك عضو عادي تقليل داد و وارد بازي‌هاي سياسي و جناحي شد. نبي حبيبي درد اردوگاه اصولگرايي را مي‌شناسد و براي آن نسخه هم مي پيچد اما به دليل انشعاب‌هاي زياد در بين اصولگرايان يا به اين نسخه عمل نمي‌شود يا اندكي به آن توجه دارند. مثلا او ديروز گفت: « اكنون اصولگرايان متوجه شده‌اند كه در انتخابات امسال، شرايط خطيرتر از انتخابات 92 است و اگر اصولگرايان به ائتلاف كامل نرسند بايد منتظر شكست باشند، البته همه اصولگرايان اين شرايط را درك كرده‌اند.»

حبیبی اينگونه به تطهير جبهه پايداري پرداخت: «من از زبان اعضاي جبهه پايداري كه نطق‌هاي آتشين در مجلس داشته‌اند، شنيده‌ام كه گفته‌اند اكنون زمان آن است كه بزرگان اصولگرايان به ميدان بيايند و ائتلاف ايجاد كنند و اين در حالي است كه اين افراد چنين نظري در انتخابات گذشته نداشتند.» از حزب باسابقه و باتجربه‌اي مانند موتلفه بعيد بود كه اينگونه در جهت حضور اعضايش در مجلس دهم، گذشته را فراموش كند.

كاش حبيب بود

اين‌روزها بسياري از دلسوزان حتي از طيف اصلاح‌طلبان كه از وضعيت این روزهای موتلفه ناراضي هستند به ياد يك شخصيت والا در اين حزب مي‌افتند و زير لب مي‌گويند: «حاج حبيب، كاش بودي...» چراکه اگر او بود شكست را راحت پذيرا مي‌شد و براي رسيدن به پيروزي حاضر نمي‌شد بر اظهارات قبلي خود و هم‌حزبي‌هايش سرپوش بگذارد. او مصلح بود نه پنهانگر اشكالات، چون اعتقاد داشت بيان اشكالات در خفا و سكوت در عرصه علني بهترين راه رسيدن به نتيجه مطلوب است. او هيچ گاه بدون توضيح، مواضع قبلي خود را نفي نمي‌كرد و موتلفه هم در زمان حضور حبیب‌ا... عسگراولادي مواضع يكساني داشت. به هر حال شايد حضور نيروهاي جوان و فشار احزاب ديگر باعث اين تغيير رويكرد شده باشد وگرنه حزب موتلفه كه از ابتداي تشكيل خود با فراز و نشيب‌هاي زيادي مواجه بوده بعيد است كه بخواهد براي چند كرسي بيشتر در مجلس از مواضع قبلي خود كوتاه بيايد.

http://armandaily.ir/?News_Id=130227

ش.د9402737