تاریخ انتشار : ۲۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۷  ، 
شناسه خبر : ۲۹۲۲۱۳
واکنش عجیب جناح راست به چالش این روزهای جناح چپ
پایگاه بصیرت / مریم علیزاده منصوری

(روزنامه آفتاب يزد – 1394/10/29 – شماره 4528 – صفحه 2)

داور به طرز عجیب و غیر قابل باوری در همان آغازین ثانیه‌های شروع بازی به تک تک بازیکنان یکی از تیم هایی که تمام کارشناسان بر پیروزی قطعی آن صحه می‌گذاشتند و پیش از شروع رقابت آن را برنده حتمی اعلام می‌کردند، کارت قرمز داد و به صورت ضربتی همه را اخراج نمود. در چنین شرایطی زمین و توپ بازی کادو پیچ شده در اختیار تیم حریف

قرار گرفت و حالا مربی شان ترکیب تیمش را به هرشیوه ای که بچیند، سه ضلعی و چهارضعلی و سایر اشکال هندسی را که تشکیل دهد و هر سیستمی که پیاده کند باز هم نیک می‌داند که بازی را برده است. مگر آنکه داور از تصمیمش کوتاه بیاید و بر روی بازیکنان اخراج شده بازنگری کند و چندتن از اخراج شدگان را به زمین بازی راه دهد تا مردم مشارکت بیشتری داشته باشند.

ورق برگشت!

بیش از 72 ساعت است که ورق برگشته است. اصلاح‌طلبانی که تا همین هفته گذشته با تکیه بر وحدت مثال زدنی و پایه رایشان در میان مردم، خود را پیروز کارزار انتخابات مجلس دهم می‌دانستند سه روز است که در بهت و حیرت فرو رفته‌اند و برخلاف آنها اصولگرایان که تا پیش از تعیین صلاحیت کاندیداهای دهمین انتخابات مجلس روحیه خود را باخته بودند و دررسانه‌های متعددشان وحدت دکوری خود را در معرض نمایش می‌گذاشتند و با ترس و لرز از اصلاح‌طلبانی سخن می‌گفتند که قدرتمند تر از هر زمانی دیگر تحت لوای شورای عالی سیاستگذاری انتخاباتی اصلاح‌طلبان گرد هم آمده و درصدد بودند تا انتخاباتی شکوهمند و با نشاط را با مشارکت حداکثری مردم برگزار کنند غرق در شادی هستند چرا که قریب به سه روز است که هیئت‌های نظارت گوی و میدان را دودستی تقدیم اصولگرایان کرده و عرصه را خالی از هرچه اصلاح‌طلب بود، نموده است به طوری که بنا به گفته حسین مرعشی عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان، در کشور حدود 3000 اصلاح‌طلب ثبت نام کردند که تنها 30 نفر از آنها تایید شده اند. حالا اصولگرایان بی‌دغدغه و با فراغ بال در حالی که قند در دلهایشان آب شده است در میدان رقابتی که هیچ رقیبی وجود خارجی ندارد قرار است بتازند و در چنین شرایطی پیروز شوند.

از همین روی باید قدردان هیئت‌های نظارت باشند. با این تفاوت که در آن انتخابات، اصلاح‌طلبان حضوری کم رنگ داشتند و اصولگرایان با چندین لیست در صحنه حضور یافتند اما در این انتخابات اصلاح‌طلبان به صورت حداکثری و پررنگ حاضر شدند اما کمرنگشان کردند. حالا دیگر چه تفاوتی می‌کند شورای ائتلاف اصولگرایان یک لیست بدهد یا هر کدام از احزاب این جناح سیاسی فهرست‌های خودشان را ارائه کنند.

اصلاح‌طلبان به وفور تایید شده‌اند!

قطعا اصلاح‌طلبان با همین تعداد اندک خود هم از انتخابات قهر نخواهند کرد و هنوز هم به بازنگری‌های شورای نگهبان امیدوارند. حال باید دید اصولگرایان درباره این ردصلاحیت‌های گسترده رقیب سیاسی شان چه واکنشی خواهند داشت و آیا واقعا می‌خواهند مجلس نهمی دیگر بسازند و در میدان رقابت بدون هیچ حریفی بازی کنند؟

در همین راستا حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی، درباره تایید صلاحیت تنها 30اصلاح‌طلب، به خبرنگار «آفتاب یزد» گفت: اینکه می‌گویید تنها 30نفر اصلاح‌طلب تائید شده‌اند، احتمالا منظورتان چهره‌های شاخص این جریان است که مرتبط با فتنه بوده‌اند. اما افرادی که به اصطلاح سفید بوده‌اند و چهره سرشناسی نبوده‌اند به وفور تایید شده‌اند. با توجه به کثرت ثبت‌نامی که اصلاح‌طلبان داشتند، پیش‌بینی می‌کردند که ردصلاحیتی‌هایشان زیاد باشند و سعی کردند که انبوهی از افراد را برای ثبت‌نام‌هایشان داشته باشند.

رد صلاحیت‌ها به ائتلاف اصولگرایان مربوط نیست!

وی در پاسخ به این سوال که آیا رد صلاحیت‌های گسترده اصلاح‌طلبان تاثیری بر ائتلاف اصولگرایان خواهد داشت، چراکه بسیاری بر این باورند که کار اصولگرایان راحت شده است، افزود: این اتفاق تاثیری بر شرایط ائتلاف اصولگرایان نمی‌گذارد. این تحلیل اصلاح‌طلبان است. اصولگرایان برنامه خودشان را در رابطه با انتخابات داشتند و دنبال این نبودند که براساس وجود یا عدم وجود رقبای اصلاح‌طلب، انتخابات خود را تنظیم کنند.

این فعال سیاسی اصولگرا در جواب به این پرسش که آیا شرایط پیش آمده برای این انتخابات را می‌توان با انتخابات مجلس نهم مقایسه کرد، اضافه کرد: طبیعتا هنوز نمی‌توان قضاوت کرد که اصلاح‌طلبان حضور کمرنگی خواهند داشت یا نه، ولی آنچه که مسلم است این است که عناصر مرتبط با فتنه و انحراف به طور طبیعی حضورشان بر اساس شاخص‌هایی که برای تعیین صلاحیت‌ها مطرح شده است نمی‌تواند هیچ گاه پررنگ باشد.

ردصلاحیت افراد را بر دوش شورای نگهبان نیندازید!

ترقی در پاسخ به این سوال که آیا وضعیت بررسی صلاحیت‌ها را عادی تلقی می کنید یا خیر؟ خاطرنشان کرد: اول شما به این سوال من پاسخ دهید که آیا تعیین صلاحیت‌های هیئت‌های اجرائی عادی بود؟ از اصلاح‌طلبان تنها 2،3 درصد ردصلاحیت شدند. اما آیا آن نوع تائید صلاحیت اصلاح‌طلبان قابل قبول بود که افرادی که انواع و اقسام پرونده‌های قضائی دارند، در فتنه و در مفاسد اجتماعی نقش داشتند، تائید شوند و حالا رد آن افراد را به دوش شورای نگهبان بیندازند؟ آیا این درست است؟ شما نمی‌توانید بگویید ردصلاحیت گسترده صورت گرفته است. نسبت به سال‌های گذشته گستردگی ندارد و بسیار هم عادی است چون تعداد ثبت‌نام کنندگان زیاد است به همین تعداد هم ردصلاحیت‌شدگان افزایش می‌یابد. اما نسبتش نسبت به دوره‌های گذشته هیچ تفاوتی

نکرده است.

رقابت میان اصلاح‌طلبان و اصولگرایان محسوس است!

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا سران اصولگرا قصد لابی کردن با اعضای شورای نگهبان را دارند برای اینکه عده‌ای از اصلاح‌طلبان بازگردند و یک رقابت پایاپای صورت بگیرد، گفت: اگر قرار باشد که سلائق بر قانون حاکم باشد بله باید لابی کرد و قانون را تفسیر به رای نمود اما اگر قرار باشد افراد متعهد به اجرای قانون باشند باید شورای نگهبان را فصل الخطاب این مسئله بدانند.

وی افزود: مفهوم لابی گری یعنی چه؟ یعنی اینکه بروند به شورای نگهبان بفهمانند که در اینجا قانون رعایت نشده است و حالا بیاید خلاف قانون عمل کند و چشم‌پوشی نماید نسبت به برخی تخلفات؟ مفهوم لابی‌گری در اینجا برای اصولگرایان قابل پذیرش نیست و کار برای اصولگرایان اصلا راحت نشده است و رقابت میان اصلاح‌طلبان و اصولگرایان کاملا در حال حس شدن است. آنچه که مسلم است این است که هنوز زمان برای شکایت وجود دارد و شورای نگهبان به شکایاتی که به آن ارجاع شود رسیدگی می‌کند و نباید الان به این زودی نتیجه گرفت.

ترقی در پایان خاطرنشان کرد: تا الان سیاست ما در شورای عالی ائتلاف اصولگرایان چنین بوده که تنها یک لیست از این شورا خارج شود.

http://aftabeyazd.ir/?newsid=24816

ش.د9405470