(روزنامه اعتماد ـ 1395/07/05 ـ شماره 3634 ـ صفحه 2)
ماجراي منع احمدينژاد از كجا آغاز شد؟
ماجراي منع احمدينژاد از حضور در انتخابات توسط رهبري كه به گفته محمدرضا باهنر قرار نبود رسانهاي شود، نخستين بار در شبكههاي تلگرامي دست به دست شد. اما چيزي نگذشت كه مهدي فضائلي در خبرگزاري فارس با انتشار مطلبي مهر تاييد بر اين خبرهاي مجازي گذاشت. وقتي كه نوشت: «ديدار احمدينژاد با رهبر انقلاب اسلامي بهدرخواست و پيگيري خود او انجام شده اما ظاهرا نتيجهاش خلاف انتظار وي بوده است!هرچند هنوز جزييات اين ديدار كه چند هفته قبل انجام شده است منتشر نشده، ولي اين مقدار قطعي است كه وي با نهي صريح رهبر معظم انقلاب، براي ورود به ميدان رقابت انتخابات رياستجمهوري سال آينده مواجه شده است!». بعد از او هم محمدرضا باهنر اين موضوع را تاييد كرد و گفت: احمدينژاد كه از مظنههاي قوي كانديداي رياستجمهوري بود به دلايلي براي ورود به انتخابات منع شد. بعد از اين ماجرا خبرنگار «اعتماد» در نخستين جلسه مجلس بعد از تعطيلات تابستاني سراغ تعدادي از نمايندگان اصولگرايي رفت كه در دوره قبل از حاميان احمدينژاد بودند. برخي از آنها مايل نبودند در اين باره اظهارنظري كنند. از جمله جواد كريمي قدوسي كه در پاسخ به «اعتماد» گفت: من درباره اين موضوع مصاحبه نميكنم. حسينعلي حاجي دليگاني هم نماينده ديگري بود كه گفت هنوز در اين باره اطلاعاتي ندارم كه بخواهم صحبت كنم.
اشتباهات احمدينژاد برطرف نشده است
اما حسين نقوي حسيني درباره ديدار احمدينژاد و رهبري و منع او گفت: «من اطلاع ندارم اما شنيدهام كه ملاقاتي در ميان نبوده است. بلكه ايشان تنها منع شده از اينكه در انتخابات حضور داشته باشد. ما هم به آقاي احمدينژاد ميگوييم به اين منع و توصيهاي كه به ايشان شده توجه كنند». او در پاسخ به اينكه فكر ميكنيد چرا احمدينژاد از حضور در انتخابات منع شده است، گفت: «من نميدانم واقعا اين خبر درست هست يا نه اما آقاي احمدينژاد در دوران رياستجمهورياش اشتباهاتي داشت. اشتباهات ايشان مسلم است. من درباره اين اشتباهات در مجلس از تريبون مجلس صحبت كردم والان هم اين اشتباهات رفع نشده است.» با اين همه اما نقوي حسيني در پاسخ به اينكه منظور شما چه اشتباهاتي است، گفت: «جزيياتش را نميتوانم بگويم.»
در ميان اصولگرايان، احمدينژاد بهترين پايگاه راي را دارد
نقوي حسيني در بخش بعدي سخنانش از نقشه راه اصولگرايان و احمدينژاد در شرايط جديد سخن گفت. او گفت: «من معتقدم احمدينژاد بهترين پايگاه راي را در ميان اصولگرايان دارد. با حذف ايشان در اردوگاه اصولگرايي قطعا تغييراتي ايجاد ميشود. بايد بقيه نامزدهاي اصولگرا مورد بررسي قرار بگيرند و يك نفر به عنوان كانديداي اصولگرا معرفي شود». او در پاسخ به اين سوال كه حتي اگر اين گزينه رايآورتر از احمدينژاد نباشد باز هم از او حمايت خواهيد كرد، گفت: «وقتي احمدينژاد از حضور در انتخابات منع شده است چه رايآور باشد و چه نباشد مورد بحث نيست و كنار گذاشته ميشود. بنابراين قطعا ايشان خودش كانديدا نميشود اما ميتواند افرادي را كانديدا كند يا از افرادي حمايت كند. چون پايگاه راي خوبي دارد و اگر حمايت كند اگرچه نميتواند همه پايگاه راياش را منتقل كند اما ميتواند بالاخره اثرگذاري خوبي داشته باشد.» او توضيح داد كه كانديداتوري افرادي مثل جليلي و ضرغامي را در رسانهها ديده است اما ارزيابيهاي دقيقي درباره كانديداتوري آنها از سوي اصولگرايان صورت نگرفته است. به اعتقاد او پديده شدن در انتخابات نيازمند سير تحولاتي است. يك ماه قبل از انتخابات ٩٢ هيچ كس باورش نميشد آقاي روحاني كانديداي اصلاحطلبان باشد چه رسد به اينكه بخواهد راي بياورد! اما روند تحولات به سمتي رفت كه ايشان پديده انتخابات و اصلاحطلبان شد.
قرار بود منع حضور احمدينژاد رسانهاي نشود
اما محمد مهدي زاهدي ديگر نماينده اصولگرايي بود كه درباره منع احمدينژاد از شركت در انتخابات توسط رهبري، در لابي مجلس توسط خبرنگاران سوالپيچ شد. واكنش او البته جالب بود. زاهدي كه روزگاري وزير كابينه احمدينژاد بود وقتي با اين سوال مواجه شد كه منع احمدينژاد از سوي رهبري براي شركت در انتخابات چه پيامي دارد، گفت: والله با اين صراحتي كه شما ميگوييد، نيست. بعد هم وقتي خبرنگاران گفتند كه اين موضوع را آقاي باهنر تاييد كرده است گفت: مرجع من ايشان نيست. با ادامه سوالات خبرنگاران و اصرار آنها براي شنيدن پاسخ زاهدي او گفت: «من خواهش ميكنم اينچنين مسالهاي را به رهبري نسبت ندهيد. چه زمان ايشان به صورت آشكار چنين حرفي بيان كردهاند. درست نيست هر چيزي را به رهبري نسبت بدهيد. اين يك نقل قول از آقا است.» خبرنگاران باز هم زاهدي را رها نكردند تا او پاسخ بدهد چرا چنين نقل قولي از رهبري منتشر شده است. او هم گفت: نميشود برخي مسائل را بيان كرد. بعد هم گفت من هم مانند آقاي باهنر معتقدم قرار نبود اين موضوع رسانهاي شود. او در پاسخ به سوال «اعتماد» كه فكر ميكنيد چرا آقاي احمدينژاد به احتمال زياد از حضور در انتخابات منع شده است؟ گفت: به نظر من اين بحث مهم نيست مهم اين است كه انتخابات پرشوري با حضور همه گروههاي سياسي و اجتماعي داشته باشيم. بعد هم در جواب خبرنگاري كه پرسيد تحليل شما از اينكه چنين منعي براي شخصي كه هشت سال رييسجمهور بوده است پيش آمده چيست، گفت: من تحليلي ندارم!
تكليف شوراي نگهبان در مورد احمدينژاد هم روشن شد
اما محمدعلي پورمختار در اين زمينه گفت: وقتي كسي مشورتي ميگيرد مخصوصا از رهبر انقلاب، طبيعتا ايشان بر مبناي مصالح و ضروريات و واقعيتها نظرشان را ميدهند. آن هم براي جايگاه مهمي مانند رياستجمهوري. ديدگاه رهبر انقلاب درباره عدم ورود احمدينژاد به انتخابات به اين موضوع برميگردد كه كشور دچار چالش و تنش نشده و مشكلات زيادي براي كشور ايجاد نشود. به اين دليل اعلام شده كه احمدينژاد شخصا حضور پيدا نكند. او ادامه داد: طبيعتا لازم است اين موضوع مورد توجه باشد و احمدينژاد هم بهعنوان نيروي ولايتمدار متعهد باشد و بيش از اين پيگير حضور در انتخابات نباشد. گرچه ايشان به عنوان فعال سياسي ميتواند مانند بقيه سياسيون در عرصه انتخابات فعال باشد و كانديدا معرفي كند يا از كانديدايي حمايت كند، اما خودش مكلف است كه در انتخابات حضور نداشته باشد. اين اشاره رهبري البته تكليف شوراي نگهبان را هم در بررسي صلاحيتهاي احتمالي روشن ميكند.
اما احمد سالك هم در پاسخ به اينكه تحليل شما از منع احمدينژاد از حضور در انتخابات توسط رهبري چيست؟ گفت: ما شنيديم ايشان از سفرها نهي شده است چرا كه اين سفرها شايبه تبليغات قبل از موعد تبليغات انتخاباتي دارد و خلاف قانون است. حالا بايد بگذاريم كار پيش برود و ببينيم به كجا ميرسيم. او همچنين در پاسخ به اينكه فكر ميكنيد احمدينژاد به اين ترتيب در ميان اصولگرايان كنار گذاشته شود هم گفت: به هر حال ايشان در ميان توده مردم پايگاه رايي دارد. هنوز زود است كه درباره كنار گذاشتن ايشان از انتخابات قضاوت كنيم.
http://etemadnewspaper.ir/?News_Id=55488
ش.د9502340