تاریخ انتشار : ۲۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۰  ، 
شناسه خبر : ۲۹۹۳۱۵
سخنگوي دولت اصلاحات تأكيد كرد
پایگاه بصیرت / ليلا چرمچيان، محسن فرامرزي

(روزنامه شرق – 1395/10/29 – شماره 2780 – صفحه 19)

ایسنا: عبدالله رمضان‌زاده، سخنگوی دولت اصلاحات درباره تبعات فوت آیت‌الله هاشمی برای جریان اصلاحات معتقد است: فوت آیت‌الله هاشمی خسارت بزرگی برای کل کشور است؛ زیرا وی وزنه تعادلی در سیاست ایران بود و همیشه سعی می‌کرد همه نگاه‌های وفادار به جمهوری اسلامی ایران را در کنار هم قرار دهد. آیت‌الله هاشمی این تیز‌هوشی را داشت که هیچ‌گاه جانب اکثریت را رها نکرد.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در ادامه درباره‌ رابطه جریان اصلاحات با آیت‌الله هاشمی افزود: نیروهای موسوم به چپ تا سال ٧٦ طرفدار هاشمی بودند. در دولت دوم هاشمی اختلاف‌نظرهایی درباره‌ مسائل اقتصادی پیش آمد که آیت‌الله هاشمی از نظر ما دیر متوجه شد که سیاست‌های خود را اصلاح کند و نتیجه آن تورم بالا و بی‌سابقه بود. از سویی شاهد رفتارهایی در وزارت اطلاعات بودیم و بعدها متوجه شدیم که به دلیل تمرکز آیت‌الله هاشمی بر سازندگی‌، وی عملا خود را از سایر مسائل کنار کشیده بود.

رمضان‌زاده گفت: پس از انتخابات مجلس ششم نزدیکی اصلاحات به آیت‌‌الله هاشمی دوباره شروع شد که تا سال ٨٤ ادامه یافت و پس از سال ٨٨ کاملا در کنار هم قرار گرفتند. نبود آیت‌الله هاشمی برای کل کشور خسارت‌بار است، اما جریان اصلاح‌طلب به دلیل اینکه یکی از حامیان خود را از دست داد، خسارت بیشتری متحمل شد.

مواضع ناطق‌‌نوری برای اصلاح‌طلبان قابل‌دفاع است

او با بیان اینکه جریان اصلاحات آن‌قدر پویایی دارد که بر این نقصان بزرگ، البته نه در کوتاه‌مدت غلبه کند، گفت: چگونگی رفع این نقصان به شرایط عمومی کشور بستگی دارد. امیدواریم شرایط همچنان با آرامش پیش برود؛ زیرا خواست عمومی اصلاح‌طلبان این است که جامعه در چارچوب قانون و با آرامش پیش برود. مراسم تشییع پیکر آیت‌الله هاشمی گام مهمی در ایجاد وحدت، همدلی و انسجام بود.

رمضان‌زاده در پاسخ به این پرسش که آیا جریان اصلاحات جایگزینی برای آیت‌الله هاشمی دارد، گفت:‌ وقتی اعلام می‌کنیم اصلاح‌طلبی یعنی حرکت آرام، تدریجی و در چارچوب قانون اساسی و اصول نظام، باید فکر آن باشیم که کانالي ارتباطی با مجموعه حاکمیت برای خود تعریف کنیم. این یک ضرورت سیاسی است. البته نه در حد هاشمی، ولی افراد دیگری همچون علی‌اکبر ناطق‌نوری، حسن روحانی، سیدحسن خمینی و... دارای چنین پتانسیلی هستند. شخصیت این افراد به بازسازی این ارتباط کمک می‌کند.

رمضان‌زاده افزود: وقتی می‌گوییم ناطق‌نوری توان بالقوه دارد، به این معنا نیست که وی اصلاح‌طلب شده باشد. منظور ما این است که مواضع ناطق‌نوری برای ما قابل دفاع است و می‌تواند به جریان اصلاحات کمک کند. همین اندازه برای ما کفایت می‌کند. این فعال سیاسی در پاسخ به این پرسش که آیا با فوت آیت‌الله هاشمی، افراطیون فرصت تازه برای ظهور و بروز پیدا می‌کنند، گفت: ظهور جریان‌های سیاسی همیشه محتمل است. در فرانسه هم ترس از بازگشت افراطیون وجود دارد. در سال ٨٤ قدرت آیت‌الله هاشمی از سال ٨٨ و ٩٤ بیشتر بود، ولی در سال ٨٤ جریان افراطی احمدی‌نژاد ظهور کرد. خطر افراطی‌گری همیشه ما را تهدید می‌کند و بازگشت افراطی‌گری به شرایط عمومی سیاست، جامعه و تحولات بین‌الملل بستگی دارد.

رمضان‌زاده در ادامه با بیان اینکه معتقدم حافظه جامعه ایرانی آن‌قدر کوتاه‌مدت نیست که نقش مثبت نیروهای معتدل را فراموش کند، افزود:‌ تجربه دولت افراطی احمدی‌نژاد فعلا برای ١٠، ١٥سال جامعه ایرانی کفایت می‌کند. بدتر از ترور سعید حجاریان، حمله به باغ سفارت انگلیس و سفارت عربستان بود که اثراتش خیلی بیشتر از ترور یک فرد بود. مهم این است که این حرکات محکوم شود.

رمضان‌زاده همچنین درباره‌ رابطه جریان اصلاحات با روحانی در انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم تصریح کرد:‌ روحانی بیش از حد مورد نظر موفق عمل کرده است. روحانی فقط رئیس‌جمهور اصلاحات نیست، بلکه رئیس‌جمهور کل کشور است. او رئیس‌جمهور موفقی است؛ هر چند شاید ما اصلاح‌طلبان به اهداف صددرصد خود نرسیده باشیم. ما اهل شرط‌گذاشتن برای روحانی نیستیم و از وی به عنوان کسی که در مسیر درست حرکت می‌کند حمایت می‌کنیم هر چند روحانی اصلاح‌طلب نباشد.

نزدیک‌شدن روحانی به اصولگرایان ضرری ندارد

او درباره‌ این دیدگاه که روحانی به دلیل اطمینان از حمایت اصلاح‌طلبان از خود، به سمت اصولگرایان حرکت می‌کند گفت: خوب است که روحانی این کار را انجام دهد و با رأی بالاتری انتخاب شود. این کار ضرری ندارد. خیلی خوب است که روحانی رئیس‌جمهور هر دو جریان باشد. ما به چنین شخصیت‌هایی نیاز داریم و باید از این رویکرد استقبال کرد.

نگرانی من این است که روحانی بدون رقیب پیروز شود

رمضان‌زاده درباره مطرح‌شدن بحث بررسی صلاحیت روحانی برای انتخابات ریاست‌جمهوری پیش‌رو گفت: این حرف شورای نگهبان قانونی و منطقی است، ولی من دلیلی برای نگرانی نمی‌بینم. آنها کجا با عملکرد روحانی مشکل دارند؟ برجام که تأیید رهبری را داشته است. منافع ملی هم در اوپک تأمین شده است. آنها با کاهش تورم یا سیاست فرهنگی روحانی مشکل دارند؟ روحانی کدام عمل خارق‌العاده ضد ملی را انجام داده که رد صلاحیت شود؟ از این بابت من نگرانی ندارم و آن‌قدر قوه عاقله نظام را بالا می‌دانم که روحانی را تأیید صلاحیت کند. نگرانی من این است که روحانی بدون رقیب پیروز شود. این وضعیت برای پیشبرد روند دموکراسی خوب نیست که روحانی بدون رقیبي توانمند پیروز انتخابات شود. اکنون روحانی هیچ رقیبی ندارد.

مصباح‌یزدی هم از جلیلی حمایت نمی‌کند

سخنگوی دولت اصلاحات درباره‌ احتمال حضور سعید جلیلی نیز افزود:‌ از حضور وی باید استقبال کرد. باید فضای بازي برای گفت‌وگو با آنها ایجاد کرد و مانع حضور آنها نشد؛ اما متأسفانه من رقیبی برای روحانی نمی‌بینم و حتی مصباح‌یزدی هم از جلیلی حمایت نمی‌کند.

او در پاسخ به این پرسش که آیا در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، اصلاح‌طلبان در تهران فهرست ائتلافی با حامیان دولت ارائه می‌کنند یا خیر، تصریح کرد: باید دراین‌راستا تلاش کنیم که حتما هم مانند لیست امید با مشکل مواجه می‌شویم. من پیش از انتخابات مجلس هم در ستاد ائتلاف سخنرانی کردم و گفتم بابت این فهرست حتما مشکل پیدا می‌کنیم؛ ولی ناچاریم فهرست را این‌گونه تهیه کنیم و آنجا گفتم حتما بعضی از اعضای فهرست آن طرف می‌روند. ما درانتخابات شوراها حتما یک فهرست اصلی و چند فهرست فرعی خواهیم داشت؛ البته امیدواریم به این نقطه نرسیم ولی نمی‌توانیم کسی را هم از دادن فهرست منع کنیم.

http://www.sharghdaily.ir/News/112846

ش.د9503630