قالیباف در جلسه علنی مجلس گفته است: مردم دیگر بیش از این توان گرفتن وام و پرداخت اقساط را ندارند و به همین دلیل به بانکها مراجعه نمیکنند.
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی یکشنبه گذشته پارلمان و در جریان بررسی بخشی از لایحه برنامه هفتم توسعه درباره رسیدگی به تخلفات بانکها در پرداخت تسهیلات مسکن، گفت: طبق پیگیریهای ما، بانکها به هر فردی که برای دریافت تسهیلات مسکن مراجعه میکند، وام مسکن پرداخت میکنند.
به گزارش مشرق، وی در عین حال تصریح کرد: با وجود این، مردم دیگر بیش از این توان گرفتن وام و پرداخت اقساط را ندارند و به همین دلیل به بانکها مراجعه نمیکنند. این هم یک مشکل دیگری است که باید برای آن در مجلس چاره اندیشی شود.[3]
*ناتوانی مردم از پرداخت اقساط مختلف وامهایی که این روزها تبلیغات زیادی درباره آنها صورت میپذیرد؛ موجب انتقادات و نگرانیهای زیادی شده است.
این در حالی است که این ناتوانی به حیطه وامهایی از قبیل وام قانون جوانی جمعیت و نیز وامهای مربوط به نهضت ملی مسکن نیز سرایت کرده است و همه کارشناسان اذعان دارند که نرخ اقساط و سود این وامها خارج از توان پرداخت یک خانواده معمولی است.[4]
پیش از این، آیتا... اعرافی، رئیس حوزههای علمیه کشور نیز در نامهای سرگشاده به رئیسی هشدار داد که اقساط طرح نهضت ملی مسکن؛ بالا و از توان پرداختی اکثر مردم متقاضی خارج است.[5]
مسئله مهمتری نیز البته در این میان وجود دارد و آن "گرانی بیقاعده" و "بازار رها شده" است.
بدیهیست که در چنین فضایی، "قدرت مانور اقتصادی خانوارها" کم میشود و در نتیجه عملا کار چندانی از تسهیلات اعطایی بر نخواهد آمد.
رخدادی که باز هم در نتیجه آن؛ خانوادهها از برخورداری از شرایط حداقلی امکانات زندگی از قبیل ازدواج، مسکن، خودرو و... محروم و یا مجبور میشوند بخش زیادی از درآمد حیاتی خود را به الزاماتی مثل مسکن و غذا اختصاص دهند و از سایر مواهب زندگی محروم شوند.
دقت شود که مجلس یازدهم البته اقدامات خوبی را در این راستا انجام داد و مصوبات دقیقی مثل تعیین تکلیف قیمت مسکن و اجارهبها، اخذ مالیات از خانههای خالی، مصوبه کالابرگ و مصوبه واردات خودروهای خارجی برای کاهش قیمت خودرو از این جمله است. لکن نمایندگان محترم بایستی تعارف را کنار گذاشته و درباره علل اجرای ضعیف یا خوب اجرا نشدن این مصوبات با مردم و نظام اسلامی حرف بزنند.