صفحه نخست >>  عمومی >> تیتر اول
تاریخ انتشار : ۱۲ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۲  ، 
شناسه خبر : ۳۶۷۷۶۶
 جمهوری اسلامی ایران که بر پایه‌ی شعار «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» بنا نهاده شده است؛ همواره بر طبل مخالفت با سیاست‌های پلید استکبار جهانی کوبیده است و ملت‌های جهان به‌ویژه مسلمانان را به عدم پذیرش ذلت و آزادی‌خواهی تشویق نموده است
پایگاه بصیرت / گروه سیاسی

پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در سال 57، در ادبیات سیاسی کشورمان، از دولت یا حکومت‌هایی که قصد استعمار و سلب حق استقلال و آزادی ملت‌های آزادی‌خواه را دارند، به‌عنوان "استکبار جهانی" یاد می‌شود. این در حالی است که در قرآن کریم، ۴۸ بار مصدر «استکبار» و مشتقاتش به‌کاررفته است ازاین‌رو کتاب آسمانی مسلمانان به‌حکم آیه شریفه‌ی «.... ابلیس استکبر و كان من الكافرين» ابلیس را اولین مستکبر آفرینش، معرفی می‌نماید و در همین راستا قرآن کریم ضمن تقبیح چندباره این صفت رذیله، نهایتاً در سوره‌ی مبارکه‌ی نساء به مستکبرین عالم، وعده‌ی عـذابی دردناک می‌دهد.

افکار اسلامی سد راه غرب
 جمهوری اسلامی ایران که بر پایه‌ی شعار «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» بنا نهاده شده است؛ همواره بر طبل مخالفت با سیاست‌های پلید استکبار جهانی کوبیده است و ملت‌های جهان به‌ویژه مسلمانان را به عدم پذیرش ذلت و آزادی‌خواهی تشویق نموده است. بدین سبب، همواره غرب، محدوده انقلاب اسلامی ایران و افکار اسلامی را سد راه خود در رسیدن به اهدافشان که همانا تسلط بی‌چون‌وچرا، بر تمام جهان است؛ یافته‌اند لذا برای سرکوبی آن اهتمام ویژه‌ای به خرج می‌دهند.

بنیان‌گذار فقید جمهوری اسلامی ایران، امام خمینی دراین‌باره می‌فرمایند: «استکبار جهانی و صهیونیسم بین‌المللی به سرکردگی آمریکای جهان خوار، تمام نیروهای خود را برای سرکوبی انقلاب‌های اسلامی و ملل استقلال‌طلب و آزادی‌خواه جهان بسیج کرده...» ایشان (ره) همواره جامعه اسلامی را به هوشیاری در برابر توطئه‌های سران استکبار فرا می‌خواندند؛ «{ای ملت ایران} به هوش باشید که موریانه‌های موذی این ایادی استکبار جهانی، درصدد رخنه کردن در صفوف شما هستند» و آن‌ها را از غفلت و ساده‌انگاری بر حذر می‌داشتند «مردم تصور نکنند، ایادی نفوذی استکبار و آمریکا دست از شیطنت برداشته‌اند.»

انقلاب اسلامی و مقابله با استکبار
از همین منظر، تاریخ فراموش نخواهد کرد که پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷، وضعیت مسلمانان در جهان بسیار اسفناک و ناراحت‌کننده بود. مسلمانان آفریقا در فقر و ذلت به سر می‌بردند و گروه‌گروه از آن‌ها به جهت فقر اقتصادی، فکری و رهبری کلیسا، به ادیان دیگر به‌خصوص مسیحیت تغییر دین و مذهب می‌داند. از سوی دیگر میان اعراب به‌اندازه‌ای اختلاف و ناهنجاری وجود داشت که توطئه گران انگلیس و آمریکا توانستند قطعه‌ای از جهان اسلام یعنی فلسطین را از اسلام جدا کرده و به صهیونیست‌ها هدیه کنند. وضع ایران پیش از انقلاب نیز تعریفی نداشت؛ شاه مانند یک‌مهره‌ی شطرنج در دست غرب بود تا آمریکا بتواند منافع خود در خاورمیانه به‌ویژه خلیج‌فارس را دنبال کند اما شاه یکی از هم‌پیمانان قوی اسرائیل، آمریکا و انگلیس بود تا آنکه واقعه‌ی بزرگ، یعنی پیروزی انقلاب اسلامی به وقوع پیوست و محمدرضا پهلوی برای همیشه از ایران گریخت.

مصیبت مشترک
اکنون، مسئله‌ای که به‌عنوان «مصیبت مشترک»، از ناحیه‌ی استکبار جهانی همه‌ی ملت‌های محروم و مستضعف، به‌ویژه اتباع فرهنگ اسلامی را تهدید می‌کند، چنگ‌اندازی به شئون مادی فرهنگ، غارت اقتصاد و منابع ملی و مصرف حوزه‌ی ابزاری آن‌هاست. سند این ادعا برگی از صفحات تاریخ است جایی که نیکسون، رئیس‌جمهور اسبق آمریکا، به سردمداران کاخ سفید توصیه می‌کند: «کلید سیاست آمریکا - که باید به‌صورت تدریجی این باشد_ این است که فقط با رژیم‌های تجددطلب همکاری استراتژیکی داشته باشد و پیوندهای خود را با رژیم‌های بنیادگرای افراطی و رادیکال، به همکاری تاکتیکی محدود نماید». از سوی دیگر «توماس فردمن» تحلیلگر سیاسی آمریکا نیز معتقد است که "جنگ با این دشمن (اسلام) با ارتش ممکن نیست، بلکه باید در مدارس، مساجد، کلیساها و معابد به رویارویی با آن پرداخت و در این راه جز با همکاری روحانیون، کشیشان و راهبان نمی‌توان به پیروزی دست‌یافت."

13 آبان و تقابل جمهوری اسلامی با آمریکا
در قالب همین سیاست‌ها بود که آمریکای جهان خوار در راستای اهداف سلطه‌گرایانه خود، ایران را به‌عنوان بهترین و مساعدترین زمینه و نقطه جهش همراه با رژیم غاصب اسرائیل برگزید، غافل از آنکه در این بیشه، شیر مردان سترگی هستند که با هدایت و رهبری قاعد یگانه اسلام ناب محمدی (ص) حضرت امام خمینی (ره) نه‌تنها در برابر اهداف شوم و خبیث شیطان بزرگ در ایران بلکه مقابل توطئه‌های منطقه‌ای و جهانی او نیز ایستاده و منافع و زیاده‌طلبی‌های آمریکا را مورد تهدید، تهاجم و انهدام قرار می‌دهند. نمونه‌های این مقابله و تهاجم را جهانیان در لبنان - فلسطین، کشورهای اروپائی و حاشیه خلیج‌فارس دیده‌اند، ولی آنچه در این فراز، از اهمیت به سزایی برخوردار‌است حوادث سیزدهم آبان است.

سه شکست در روز 13 آبان
سیزدهم آبان روز تاریخی شکست آمریکای جهان خوار به دست توانای پیروان راستین اسلام ناب محمدی (ص) است چراکه طعم تلخ شکست، سه بار در این روز به ذائقه سردمداران آمریکا و مزدورانش در ایران نشسته است.
1-در جریان تصویب لایحه کاپیتولاسیون در مجلس شورای ملی سال ۱۳۴۳ شمسی به دستور شاه (که بر اساس این قانون، مستشاران آمریکایی در ایران مصونیت یافتند) حضرت امام (ره) فریاد برآورد و ماسک خیانت و کشور فروشی دودمان پهلوی را پاره کرد و كوس رسوایی شاه و رژیمش را بر سر هر کوی و برزن به صدا درآورد و رئیس‌جمهور آمریکا را به‌عنوان منفورترین شخص نزد ملت ایران برشمرد و بدین‌سان توطئه آمریکا خنثی شد. ساواک به دستور مستقیم شاه و با اشاره آمریکا اقدام به دستگیری و تبعید امام به ترکیه و سپس نجف اشرف نمود اما این اقدام عجولانه نشانه آشکاری از شکست توطئه آمریکا به شمار می‌رود.

وحدت حوزه و دانشگاه
٢-به دنبال تبعید امام (ره) بود که آمریکا بی‌مهابا توسط رژیم شاه دست به غارت کشور و ثروت فزاینده ملت زد، شرکت‌های آمریکائی و چندملیتی، گروه‌گروه برای به‌اصطلاح سرمایه‌گذاری وارد ایران شدند و عملاً سرزمین اسلامی ایران به تبعیت غرب و آمریکا درآمد. ازاین‌رو رژیم ستم‌شاهی برای تحمیق و بی‌تفاوتی جامعه اسلامی ایران سعی در رواج فساد و فحشاء و بی‌بندوباری نسل جوان نمود لذا آمریکا احساس کرد جامعه تحصیل‌کرده حوزه و دانشگاه که همواره به‌عنوان دو اهرم قدرتمند مانع جدی بر سر راه منافع و مصالح غير مشروع بیگانگان بودند، برای آن‌ها خطرآفرین هستند. این بود که تصمیم گرفتند اولاً، نسل جوان و تحصیل‌کرده و دانشجویان را از مذهب و اسلام دور کنند و بذر دشمنی و کینه نسبت به حوزه‌های علمیه و روحانیت را در دل‌وجان آنان بیفشانند، ثانیاً حوزه‌های علمیه و روحانیت را نسبت به دانشگاهیان و روشنفکران متعهد بدبین کنند و درنتیجه‌ی تقابل و رویارویی دوطبقه از نسل انقلاب، دشمنان به اهداف کوتاه و بلند استعماری خود نائل گردند ولی باتدبیر امام و شاگردان وفادارش در حوزه و دانشگاه، آن‌چنان وحدتی به ثمر نشست و بارور شد که حتی دانش آموزان مدارس در کنار دانشجویان دانشگاه‌ها برای دفاع از اسلام و آرمان‌های انقلابی حضرت امام به خیابان‌ها ریختند و مقابل دانشگاه توسط کماندوهای شاه در روز ۱۳ آبان ۵۷ خون پاکشان، سنگ‌فرش خیابان‌ها را گلگون کرد و بدین‌سان شیطان بزرگ، شکست تاریخی دیگری را متحمل شد و این حادثه خونین باعث تحکیم وحدت حوزه و دانشگاه گردید.

و اما تسخیر لانه جاسوسی
3- پس از پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام (ره) و سرگرم شدن شخصیت‌های انقلابی و مبارزان و ملت سلحشور به امور جاری کشور و حل‌وفصل امور نظام نوپای اسلامی، دشمنان غربی و آمریکای جنایت‌کار از طریق سفارتخانه‌هایشان و ایادی و مزدوران خود در تهران و دیگر مراکز کشور دست به توطئه و نقشه‌های گوناگون و جاسوسی زدند و حوادث ناگواری را به وجود آوردند.  اما ژرف‌نگری و هوشیاری حضرت امام (ره) و اقدام بجا و سریع و حساب‌شده تسخیر لانه جاسوسی آمریکا توسط دانشجویان مسلمان پیرو خط امام (ره) در روز ۱۳ آبان ۱۳۵۸ ضربه سختی بر آخرین تلاش و مقاومت‌های دشمن کینه‌توز اسلام و انقلاب زد. شیطان بزرگ آخرین سنگرهای خود را در ایران اسلامی از دست داد و در منطقه خلیج‌فارس به حال احتضار کامل درآمد.

ولی عوامل و ایادی او در دولت موقت بازرگان و به دنبال آنان بنی‌صدر تلاش فراوانی در جهت آزادسازی گروگان‌ها و نجات آمریکا می‌کردند که علی‌رغم تلاش شبانه‌روزی آنان، باتدبیر شخص امام (ره) و حمایت همه‌جانبه ایشان از دانشجویان مسلمان، شیطان بزرگ آمریکا عملاً به مدت ۴۴۴ روز در اسارت انقلاب اسلامی قرار داشت و هیمنه و ابهت ابرقدرتی آمریکا در تمام عالم شکسته شد. به‌طوری‌که سردمداران سیاسی آمریکا اعتراف کردند که انقلاب ایران و امام خمینی (ره) آمریکا را در دنیا تحقیر کرده است.

کلام آخر
تسخیر لانه جاسوسی به حضور مستقیم شیطان بزرگ در ایران پایان داد و بر سلطه ۳۰ ساله آمریکا خط بطلان کشید و به‌حق از سوی: حضرت امام (ره) انقلاب دوم نامیده شد. مکمل اقدام شجاعانه و انقلابی دانشجویان مسلمان، حرکت مدبرانه و سرنوشت‌ساز نمایندگان دوره سوم مجلس شورای اسلامی بود که طی تصویب ماده‌واحده‌ای روز ۱۳ آبان را به‌عنوان (روز ملی مبارزه با استکبار جهانی) برای همیشه در تاریخ به ثبت رسانید. از همین منظر، امت اسلامی هم‌اکنون به‌خوبی پی برده است که استکبار جهانی به سرکردگی آمریکا می‌خواهد هیچ ردپایی از اسلام و بیداری اسلامی نباشد، می‌خواهد دولت‌هایی به وجود آیند که سکولار و بی‌ارتباط بـا اسـلام راستین باشند. این در حالی است که طبیعت اسلام، به دلیل ستیزی که با هرگونه ظلم، بی‌عدالتی، استبداد و دیکتاتوری دارد، حکم می‌کند که امت اسلام هیچ‌گونه محرومیت از آزادی و ظلم را برنتابد و برای پیشبرد این امر مهم، همواره مبارزه با استکبار را پیش روی خود داشته باشد.