صفحه نخست >>  عمومی >> پرسمان
تاریخ انتشار : ۲۹ آبان ۱۴۰۳ - ۰۵:۵۶  ، 
شناسه خبر : ۳۶۸۲۲۲
گزارش «القدس العربی»؛
نخست‌وزیر رژيم صهیونیستی وزیر جنگ را از سمتش برکنار و علتش را نبود اعتماد متقابل و اختلافات عمیق در رویکردهای جنگی عنوان کرد.

جمال زحالقه؛ نماینده حزب تجمع ملی دموکراتیک در کنست

 

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در اقدامی که تغییرات جدیدی در کابینه‌اش به همراه داشت، یوآو گالانت وزیر دفاع را از سمتش برکنار کرد. وی در پیامی ویدئویی علت این برکناری را نبود اعتماد متقابل و وجود اختلافات عمیق در رویکردهای جنگی عنوان کرد. وی افزود، گالانت با اتخاذ مواضع و اقداماتی در تضاد با سیاست‌های کابینه عمل و آشکار شدن اختلافات، بهانه‌ای برای بهره‌برداری دشمنان اسرائیل فراهم کرده است. 

نتانیاهو همچنین از انتصاب یسرائیل کاتس به عنوان وزیر دفاع و گدعون ساعر به سمت وزیر امور خارجه خبر داد. برکناری گالانت چندان غیرمنتظره نبود و در ماه‌های اخیر، نشانه‌های روشنی از تمایل نتانیاهو به کنار گذاشتنش دیده می‌شد؛ عواملی نظیر استقلال نسبی گالانت، روابط نزدیکش با واشنگتن و تکیه‌اش بر نهادهای امنیتی، وی را در تضاد با دیدگاه‌های نتانیاهو قرار داده بود.

اختلافات میان سران اسرائیل پس از وقایع هفتم اکتبر و ناکامی در دستیابی به اهداف جنگ شدت گرفت

زمان‌بندی این اقدام نیز به چالش‌های داخلی ائتلاف حاکم و ضرورت تصویب قانون معافیت سربازی برای یهودیان حریدی مرتبط است، زیرا احزاب مذهبی با تهدید به خروج از کابینه بر تصویب این قانون پافشاری می‌کنند. نتانیاهو امیدوار است با توجه رسانه‌ها به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و افزایش تهدیدات ایران، توجه به برکناری گالانت و اعتراضات احتمالی کاهش یابد.با اینکه در سیاست‌های کلان تفاوت‌های زیادی میان نتانیاهو و گالانت وجود ندارد و هر دو به یک اندازه درقبال جنگ ویران‌گر در غزه مسئولیت دارند، اما نتانیاهو در شرایطی دست به این اقدام زد که مطمئن بود تبعاتش را می‌تواند مدیریت کند؛ به‌ویژه که ناکامی‌های گالانت در جنگ این خطر را برایش کمتر کرده بود.اختلافات میان سران اسرائیل پس از وقایع هفتم اکتبر و ناکامی در دستیابی به اهداف جنگ شدت گرفت. شوک ناشی از حوادث «طوفان الاقصی» نیز این تشتت را عمیق‌تر کرد و دستاوردهای امنیتی اخیر نتوانسته‌اند وضعیت پرتنش را بهبود بخشند. سال گذشته نتانیاهو به فکر برکناری گالانت بود، اما زیر فشار اعتراضات عمومی از این تصمیم عقب‌نشینی کرد. اما این بار به نظر نمی‌آید قصدی برای عقب‌نشینی داشته باشد، زیرا دلایل بیشتری برای برکناری وی فراهم شده است.

برکناری گالانت بخشی از تلاش گسترده نتانیاهو برای کنترل کامل سیاست‌ها و تصمیم‌گیری‌های امنیتی اسرائیل است

با اینکه هر دو سیاستمدار به گرایش‌های افراطی متمایل و در قبال خشونت‌های غزه به یک اندازه مسئولند، اما اختلافات مهمی در مواضعشان، به‌ویژه در زمینه توافق تبادل اسیران و آتش‌بس وجود دارد. گالانت خواهان توافقی در این زمینه بود و حتی پس از برکناری‌اش، بر امکان چنین توافقی تأکید کرد و معتقد بود ارتش می‌تواند بهای این توافق را بپردازد. در مقابل، نتانیاهو به‌شدت مخالف هرگونه توافق است و دفتر نخست‌وزیری اش حتی با فاش کردن اطلاعاتی به رسانه‌های خارجی تلاش کرده است نشان دهد حماس مخالف چنین توافقی است. به این ترتیب فشار خانواده‌های اسیران بر نتانیاهو کاهش یافت. برکناری گالانت بخشی از تلاش گسترده نتانیاهو برای کنترل کامل سیاست‌ها و تصمیم‌گیری‌های امنیتی اسرائیل و به این شیوه به‌دنبال تقویت تسلط خود بر رهبری امنیتی رژیم است.

منبع: راهبرد معاصر