صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۱  ، 
شناسه خبر : ۳۷۲۷۳۴
امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی) : ما البتّه مشکلاتی در داخل داریم؛ کسی منکر وجود مشکلات نیست. در معیشت مردم، مشکلات فراوانی هست و تقریباً اغلب قشرهای مردم ابتلائاتی دارند، مشکلاتی دارند؛ لکن آن چیزی که این مشکلات را برطرف میکند، عامل داخلی است. عامل داخلی عبارت است از همّت مسئولان متعهّد و همراهی ملّت متّحد. 19/11/1403
حرف روز  
 فرمان مجدد جهاد!

رهبر حکیم انقلاب اسلامی در دیدار با مردم تبریز بار دیگر وضعیت کشور در میدان جنگ شناختی را تشریح و فرمان جهاد تبیین برای مقابله با تهدید نرم‌افزارانه دشمن را تجدید کردند. معظم‌له در شرح چیستی این تهدید فرمودند: «تهدید نرم‌افزاری یعنی دست‌کاری کردن افکار عمومی مردم، یعنی ایجاد اختلاف، یعنی ایجاد تردید در محکمات انقلاب اسلامی؛ این تهدید نرم‌افزاری است. تهدید نرم‌افزاری یعنی ایجاد تردید در پایداری در مقابل دشمن؛ این کار را دارند می‌کنند.»

 نکته اول در این باره آن است که مقابله با تهدید نرمافزاری به صورت عام وظیفه همه مردم و همه دغدغهمندان انقلاب اسلامی است؛ اما به‌طور خاص وظیفه «صاحبان دستگاه‌های تبلیغاتی، صاحبان بیان، صاحبان قلم، اصحاب هنر، اصحاب دانش، آن کسانی که در دستگاه‌های رسمی آموزش و رسانه و هنر و مانند اینها مسئولیت دارند، آحاد جوانان ما که با فضای مجازی ارتباط دارند» است. همانهایی که رهبر حکیم انقلاب از آنها خواسته است تا «تلاش‌شان را متوجّه به این بکنند که ببینند دشمن بر روی چه نقطه‌ای تکیه میکند و انگشت میگذارد، از چه راهی می‌خواهد در ذهن مردم و در افکار عمومی مردم نفوذ کند، آن راه را ببندند؛ تولید محتوا کنند؛ صاحبان اندیشه تولید فکر و اندیشه کنند و با این کار خودشان در مقابل دشمن بِایستند.»

 نکته دوم مورد تأکید در این کلام توجه به میزان اهمیت این تهدید و طبیعتاً میزان ضرورتی است که برای جهاد تبیین در این مقطع حساس به وجود آمده است. رهبر حکیم انقلاب اسلامی در این باره با صراحت اعلام می‌دارند: «امروز این [کار] از دفاع سخت‌افزاری مهم‌تر است. در دفاع سخت‌افزاری اگر نقصی ایجاد بشود، با حرکت نرم‌افزاری می‌شود آن نقص را جبران کرد، آن ضعف را برطرف کرد ــ که بارها این کار انجام گرفته ــ امّا اگر چنانچه در دفاع نرم‌افزاری مشکل داشته باشیم، مشکل را ابزارهای سخت‌افزاری برطرف نمی‌کنند؛ به این توجّه باید کرد.»

نکته سوم مورد تأکید فوریت این مسئله و نداشتن تأخیر در آن است. حقیقت آن است که در این مسئله سالهاست که رهبری بر فوریت آن تأکید داشتهاند و اکنون در شرایط حساس جهانی و بینالمللی و به‌طور خاص در صفآرایی تمامعیار جبهه صهیونیستی ـ آمریکایی در برابر جبهه حق و با همپیمانی تمام قد ترامپ نتانیاهو، این فوریت بیش از پیش آشکار شده است. بنابراین، هرگونه تأخیر خطایی راهبردی است و همین الآن باید دست به کار شد و در مسیر مقابله با تهدیدهای نرمافزارانه مجاهدت کرد.

(مهدی سعیدی)

گزارش روز   

    پادشاه لخت است!

«اگر تا ساعت ۱۲ شنبه، همه گروگان‌‌ها از غزه آزاد نشوند، دروازه‌های جهنم باز می‌‌شود».پس از این تهدید ترامپ علیه مقاومت و ملت فلسطین، آن هم درست در زمانی که اوکراین، کانادا، دانمارک و پاناما در مقابل فشارهای باج‌خواهانه ترامپ منفعل شده‌اند، نیروهای مقاومت حماس تنها با آزاد کردن سه اسیر صهیونیست چهره واقعی ترامپ را برای جهانیان رسوا کردند و پوشالی بودن تهدیدهای آمریکا را به نمایش گذاشتند!

این قدرتنمایی حماس درست زمانی رخ داده است که دولت کانادا از ترس اقدامات ترامپ هزینه 908 میلیون‌دلاری برای رسیدگی به نگرانی‌های رئیس‌جمهور آمریکا گذاشته است. اروپایی‌ها همه امیدشان برای اتمام جنگ اوکراین و غلبه بر مسکو  وعده ترامپ برای پایان دادن یک روزه به جنگ سه ساله اوکراین است! اما در جمعه هفته گذشته و در نشست امنیتی مونیخ سکوت نماینده ترامپ درباره اوکراین یک شوک واقعی برای اروپا بود، چنانکه «الکسی گونچارنکو»، قانونگذار اوکراینی اعتراف می‌کند بیتفاوتی نماینده ترامپ به سرنوشت جنگ و سکوت آن «آب سردی بر پیکر اروپایی‌ها بود». «مارگوس تساخنا» وزیر خارجه استونی گفت: «همه ما انتظار داشتیم که او(معاون رئیس جمهور آمریکا، جی‌دی ونس) در سالن کنفرانس چیزی بگوید، اما او چیزی در مورد اوکراین نگفت.»

واقعیت این است که ترامپ توانسته است با هیاهو‌های رسانه‌ای، بازی با کلمات، کلکسیون تهدیدها و نمایش قلدرمآبانه برابر دوربین‌ها؛‌ سران کشورهای مختلف را وادار کند از تهدیدهای او حساب ببرند و به خواسته‌های او تن دهند؛ ولی این بازی فقط  تا زمانی ادامه دارد که به سد آهنین و ارده پولادین مقاومت و ملت ایران برخورد نکند.

رهبر حکیم انقلاب، خلاف همه معادلات روی کاغذ و چرتکه‌های کشورهای مرعوب این تهدیدات را «تهدیدات احمقانه» خواندند و حماس در غزه با اقتدار خود نه تنها نشان داد این پادشاه مدعی آمریکایی لخت است؛ بلکه کار را به جایی رساند که نخست‌وزیر رژیم صهیونی، به اولتیماتوم‌های ترامپ بی‌محلی کند و به اراده حماس برای مبادله سه اسیر صهیونیست در ازای آزادی ۳۷۰ اسیر فلسطینی تن بدهد.

نتانیاهو تن دادن به خواست حماس را بر اعتماد به لاف ترامپ ترجیح داد و مبادله را پذیرفت تا مشخص شود که دروازه‌های جهنم واقعی به سوی ترامپ باز شده و دست ترامپ است که حالا  برای مردم جهان رو شده و تهدیدهایش رنگ باخته است. البته این همه شاهکار مقاومت فلسطین نبود.

حماس با انتخاب خانه «شهید یحیی سنوار» برای تبادل سه اسیر صهیونیستی و نصب بنرها با نوشته «مهاجرتی در کار نیست، مگر به قدس» تیر خلاص را به رؤیاپردازی‌های نتانیاهو و ترامپ درباره آینده غزه زد. (حسن نوروزی)

خبر ویژه    

    قاتل دستگیر شد!

فرمانده انتظامی تهران بزرگ از دستگیری سارقان و قاتل دانشجوی دانشگاه تهران همراه با مالخران خبر داد. «سردار عباسعلی محمدیان» با تسلیت به خانواده مرحوم امیرمحمدخالقی به جزئیات بیشتر اشاره کرد و گفت: «شب گذشته دو نفر سارقی که در صحنه حضور داشتند، به همراه سه همدست‌شان که در کار خرید و فروش اقلام سرقت بودند، دستگیر شدند.» وی با بیان اینکه لپتاپ مرحوم امیرمحمد خالقی کشف شد، تصريح کرد: «انتشار هویت کامل متهمان باید با مجوز قضایی باشد.» فرمانده انتظامی پایتخت اعلام کرد: «انگیزه اصلی دستگیر شدگان سرقت بوده است.» گفتنی است یک منبع آگاه از دستگیری پنج نفر در خصوص قتل دانشجوی دانشگاه تهران خبر داد و گفت: «دو نفر از جمله موتورسواری که در فیلم دوربین مداربسته صحنه قتل دیدید  و ترکنشین که مرتکب قتل شد، به همراه راکب موتورسیکلت و سه نفر از مالخران این گروه دستگیر شدند.»

اخبار

اداره ویژه برای اخراج از وطن!

«اسرائیل کاتز» وزیر جنگ رژیم صهیونی در راستای اجرای طرح آمریکا برای سیطره بر نوار غزه و کوچاندن ساکنان آن، از قصدش برای راه‌اندازی یک اداره ویژه برای «کوچ داوطلبانه» ساکنان غزه خبر داد. بر اساس بیانیه وزارت جنگ رژیم صهیونی، قرار است «نمایندگانی از سایر وزارتخانه‌های دولتی و دستگاه‌های امنیتی» در این اداره جدید فعالیت کنند. وزارت جنگ رژیم صهیونی مدعی شد، بر اساس طرح این وزارت‌خانه، «هر فلسطینی که بخواهد داوطلبانه به کشور ثالث برود»، تمام مجوزهای لازم برای خروج ویژه از طریق دریا، هوا و زمین را دریافت خواهد کرد. گفتنی است، در چهارم فوریه جاری، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در نشست خبری مشترک با «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونی از طرح کوچاندن فلسطینی‌های نوار غزه به کشورهای دیگر، از جمله مصر و اردن خبر داد.

دیوانهبازی جواب نمی‌دهد!

نشریه آمریکایی «فارن افرز» نوشت: «ترامپ اولین رهبری نیست که سیاست خارجی نامنظم را پذیرفته است. برای چند دهه، سران کشورها در سراسر جهان آنچه را که به‌‌‌عنوان نظریه‌‌ «مرد دیوانه» شناخته می‌شود، به کار می‌‌‌گیرند: یعنی این ایده که با عمل کردن به شیوه‌‌‌ای بسیار ناپایدار، می‌‌‌توانند مخالفان را به‌‌‌گونه‌‌‌ای بترسانند تا خواسته‌‌‌شان را قبول کنند. به‌‌‌ندرت پیش می‌‌‌آید که شهرت دیوانگی در سطح بین‌المللی نتیجه دهد. سران کشورهایی که سعی کرده‌‌‌اند دیوانه به نظر برسند، اغلب در متقاعد کردن دشمنان خود شکست می‌‌‌خورند. رویکرد ترامپ ممکن است به طرز چشمگیری شکست بخورد. ترامپ باید نشان دهد که دیوانگی او محدودیت‌هایی دارد. او باید روشن کند که سیاست خارجی‌‌‌اش کاملاً تهی از منطق نیست و می‌‌‌توان به او برای حفظ یک توافق اعتماد کرد.»

فشار و تهدید برابر ایران کارساز نخواهد بود!

«عراقچی» وزیر خارجه ایران در نشست خبری با وزیر خارجه سودان درباره مذاکرات با آمریکا اظهار داشت: «سیاست خارجی ما کاملاً روشن است؛ هیچ‌گاه تحت فشار و تهدید با هیچ‌کس مذاکره نخواهیم کرد. این یک اصل اساسی است که هر کشور مستقلی به آن پایبند است.» وی افزود: «آنچه اهمیت دارد، عمل به تعهدات است، نه اظهارات و مصاحبه‌های زیبا. سند امضاشده تحت عنوان یادداشت ریاست جمهوری آمریکا کاملاً گویاست و دستوراتی که در آن برای اعمال فشار حداکثری علیه ایران به وزارتخانه‌های مختلف آمریکا داده شده، کاملاً مشخص است.» عراقچی اظهار کرد: «سیاست فشار حداکثری هرگز علیه ایران کارساز نبوده و ما هیچ‌گاه در برابر تهدیدها تسلیم نشده‌ایم.» او در ادامه افزود: «ملت ایران همواره از عزت و شرافت خود دفاع کرده است و قطعنامه‌های تحمیلی علیه ایران هیچ‌گاه کارایی نداشته‌اند.  اگر با ملت ایران با احترام و کرامت سخن گفته شود، پاسخ در همان چارچوب خواهد بود.»

تقلای بی نتیجه منافقین به روایت یک رسانه اصلاحطلب

روزنامه «هم‌میهن» ارگان خبری اصلاح‌طلبان ستادی درباره ابعاد خاص ماجرای تجمع اعتراضی در کوی دانشگاه و نقش گروهک منافقین نوشته است: «نیروهای انتظامی حضور گسترده‌ای از تقاطع خیابان فرشی‌مقدم تا پایین‌تر از کوی داشتند. مقابل درِ کوی نیز از سوی حراست دانشگاه تهران کنترل می‌شد. دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی که ساکن کوی نبودند نیز تا زمانی می‌توانستند با ارائه کارت دانشجویی وارد کوی شوند؛ اما از ورود افراد غیر، ممانعت به عمل می‌آمد. ساعت ۱۹ قرار بود مسئولان دانشگاه در این محل حاضر شوند و به همین دلیل دانشجویان از نقاط مختلف که از طریق فضای مجازی فراخوان را مطالعه کرده بودند، برای پیگیری این مطالبه صنفی به کوی آمدند. این تجمع در کوی با مجوز سرپرست دانشگاه تهران برگزار شد.» در ادامه این گزارش آمده است: «پس از پایان تجمع، به گفته دانشجویان، تعدادی اتوبوس برای انتقال دانشجویانِ دختر از سوی دانشگاه در نظر گرفته شده بود که آنها را تا خوابگاه‌ها ببرد و بازداشتی صورت نگیرد، اکانت‌های مربوط به گروه رجوی پس از وقایع کوی تلاش کردند بر موجِ ایجاد شده پس از قتل امیرمحمد خالقی سوار شوند. اکانت‌ها و رسانه‌های وابسته به سازمان ابتدا پیامی از مسعود رجوی منتشر کردند. پس از آن مریم رجوی، به‌زعم خود دانشجویان را دعوت به قیام کرد. درخواستی که نادیده گرفته شد.»

اخبار کوتاه

  «سردار فدوی» در دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: «به موقعش انجام خواهد شد. ما 46 سال است به میزان قابل قبولی درست عمل کردیم، از این به بعد هم انشاءالله درست عمل خواهیم کرد. مسئولین صهیونیست‌ها خودشان اذعان دارند که حماس پیروز شد و آنها شکست خوردند.»

دومین مرحله از رزمایش پیامبر اعظم(ص) 19 نیروی زمینی سپاه از صبح امروز در منطقه جنوب غرب کشور آغاز شد. در این رزمایش انواع سناریوهای دفاعی برای مقابله با دشمنان فرامنطقه‌ای مبتنی بر دکترین رزم همتراز تمرین خواهد شد. در دومین مرحله از رزمایش پیامبر اعظم(ص) 19 نیروی زمینی سپاه جدیدترین دستاوردهای نزسا در حوزه‌های زرهی، پهپادی و موشکی رونمایی و‌ آزمایش خواهد شد.

«یوناس گار استوره» نخست‌وزیر نروژ بامداد سه‌شنبه با اعزام نیروی نظامی به اوکراین مخالفت کرد. به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، استوره در مصاحبه تلویزیونی گفت که اکنون زمان مناسبی برای صحبت درباره اعزام نیروی نظامی به اوکراین نیست. «اسبن بارت‌اید» وزیر خارجه نروژ نیز تصریح کرد، در حال حاضر هیچ برنامه مشخصی برای اعزام نیروی نظامی این کشور به اوکراین وجود ندارد. گفتنی است، ماجرای کمک به اوکراین برای ادامه جنگ به یکی از معضلات جدی اروپا بدل شده است.

«لیندزی گراهام» سناتور تندروی جمهوری‌خواه ضدایرانی که به سرزمین‌های اشغالی سفر کرده است، پس از دیدار با «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونی در ادعاهایی مضحک گفت: «بنابراین هر تصمیمی که من به عنوان یک سناتور در این منطقه می‌گیرم این است که مطمئن شوم جاه‌طلبی‌های هسته‌ای آنها هرگز محقق نمی‌شود.» وی همچنین مدعی شد: «دو گزینه درمورد برنامه هسته‌ای ایران وجود دارد؛ یا به اسرائیل کمک کنید تا تأسیسات هسته‌ای آنها را بمباران کند. من آن مسیر را ترجیح می‌دهم. یا آنها را وادار کنیم که جاه‌طلبی‌های هسته‌ای خود را کنار بگذارند.»

«بهزاد نبوی» فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره فضای سیاسی کشور گفت: «بسیاری از اصولگرایان معتدل شبیه اصلاح‌طلبان با مسائل کشور برخورد می‌کنند و این نشان می‌دهد ائتلاف بین بسیاری از اصولگرایان و اصلاح طلبان وجود دارد.» او گفت: «بعید می‌دانم پزشکیان تحت فشار ظریف را کنار بگذارد.»

«بقایی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی درباره روابط تهران و دمشق با تأیید این موضوع که پیام‌هایی را به صورت غیرمستقیم از مقامات جدید سوریه دریافت کرده‌ایم، گفت: «در مورد مسائل دوجانبه ما با دقت تحولات را رصد می‌کنیم ، رفتار و عملکرد همه طرف‌ها را پیگیری می‌کنیم و در عین حال تعجیل نداریم و با توجه به عملکرد طرف‌های مقابل در مورد گام‌هایی که لازم است برداریم، تصمیم گیری می‌کنیم.»