سیاسی >>  مجلس >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۹  ، 
شناسه خبر : ۳۷۳۵۰۱
رئیس مجلس در آیین افتتاح کمربند سبز شهر تهران با بیان اینکه باید نسبت به محیط زیست تعلق خاطر و انگیزه ملی داشته باشیم گفت: جدیتی که در حفظ یک نهال وجود دارد باید در امید دادن به جوانان نیز باشد.

دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در آیین افتتاح طرح کمربند سبز شهر تهران همزمان با افتتاح طرح ۲۵۰۰ هکتاری جنگل‌کاری جاده تلو که پیش از ظهر امروز (چهارشنبه، ۱۵ اسفندماه ۱۴۰۳) به مناسبت روز درختکاری در شرق تهران و با حضور نمایندگان مجلس و جمعی از مدیران ارشد شهری پایتخت برگزار شد، ضمن تبریک ایام ماه مبارک رمضان و آرزوی قبولی طاعات و عبادات حاضران این مراسم، گفت: از شهرداری تهران که بیش از همه دستگاه‌ها زحمات پایتخت بر دوش آنها سنگین می‌کند تا در نهایت شرایط مناسبی را برای زندگی بیش از ۱۰ میلیون شهروند فراهم کند، تشکر می‌کنم.

جدیتی که در حفظ یک نهال وجود دارد باید در امید دادن به جوانان نیز باشد

دکتر قالیباف در ادامه با بیان اینکه روز درختکاری روز ملی برای روح، روان و جسم شهری همچون تهران با شرایط محیط‌زیستی خاصی که دارد، بسیار ویژه است، گفت: هر فرد با غرس هر نهال، امیدی را می‌کارد و همواره به‌عنوان یک امید به آن نگاه می‌کنند. اکثر ما روستازاده و کشاورززاده هستیم و می‌دانیم این امید چقدر اهمیت دارد. امروز همانقدر که با جدیت به دنبال حفظ یک نهال هستیم باید به فکر امید دادن به جوانان باشیم.

وی تأکید کرد: براساس فرمایش رهبر معظم انقلاب، امید و ایمان اساس حرکت ماست از این رو باید از فرصت بهار معنوی برای حفظ و تقویت ایمان خود استفاده کنیم. دولت، مجلس، قوه‌قضائیه، همه دستگاه‌ها و مردم در کنار هم با همدلی، وحدت و وفاق می‌توانند امید و ایمان را در دل یکایک مردم عزیز تقویت کنند.

بحران آب، نخستین مشکل کشور است

رئیس مجلس افزود: امروز کشور ما جزو کشورهای خشک و نیمه خشک بوده و دارای چالش هستیم. براساس یکی از پژوهش‌هایی که مطالعه می‌کردم مشکل آب اولین مشکل کشور در این حوزه است که باید مورد توجه قرار گیرد.

دکتر قالیباف با اشاره به بحران آب شرب در تهران و در کنار آن مسأله آب کشاورزی و آب صنعتی، عنوان کرد: قطعاً برای این موضوع راه حلی وجود دارد اما قطعاً در کنار آن نیازمند توجه به میزان تراکم نیز هستیم چنانچه در حال حاضر ۲۰درصد جمعیت شهر تهران در یک درصد زمین آن ساکن هستند که باید به این موضوع توجه شود.

یکی از اهداف قانون جهش تولید مسکن کاهش تراکم جمعیت شهرهای بزرگ است

رئیس قوه مقننه با اشاره به سیاست‌های قانون جهش تولید مسکن، گفت: ما تلاش داریم جمعیت را به سمت شهرهایی ببریم که جمعیت زیر ۵۰۰ هزار نفر دارند و نباید کاری کرد که همه جمعیت کشور به سمت حاشیه شهرهای بزرگ بیاید و همه اینها نیازمند امکانات و زیرساخت در شهرهای کوچک‌تر است.

باید نسبت به محیط زیست تعلق خاطر و انگیزه ملی داشته باشیم/ باور به محیط زیست باید تبدیل به هنجار اجتماعی شود

دکتر قالیباف با تأکید بر ضرورت تعلق خاطر و انگیزه ملی، دینی و انسانی نسبت به محیط زیست، بیان داشت: محیط زیست ارتباط مستقیم با آرامش و آسایش ما دارد و حس ملی و تعلق ملی خود را باید در عرصه‌های محیط زیست به نمایش بگذاریم.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان اضافه کرد: ما زمانی می‌توانیم به این موضوع توجه کنیم که این باور را تبدیل به یک هنجار اجتماعی کنیم که از قبال آن می‌توان محیط زیست را حفظ کرد و اگر اینگونه نشود حفظ محیط زیست سخت شده و تخریب و تضعیف آن بر تقویت آن اولویت خواهد یافت لذا باید تلاش کنیم تا این اتفاق نیفتد. بر این اساس لازم است هر ساله سنت حسنه درختکاری را ارج نهیم و آن را ادامه دهیم.

شهرداری‌ها، شوراها و دهیاری‌ها مردمی‌ترین نهادهای کشور هستند

دکتر قالیباف مدیریت شهری شامل شهرداری‌ها، شوراهای اسلامی شهر و روستا و دهیاری‌ها را مردمی‌ترین نهاد کشور دانست و گفت: اموراتی که با زندگی روزمره مردم و نیازهای هفتگی و ماهیانه آنها ارتباط دارد باید در اختیار شهرداری‌ها، شوراهای شهر و روستا و دهیاری‌ها قرار گیرد که براساس قانون اساسی پایه‌های اساسی خدمات رسانی به مردم هستند.

اساس خدمات عمومی در شهرداری‌هاست

رئیس دستگاه تقنینی کشور بر همین اساس تصریح کرد: اساس خدمات عمومی در شهرداری‌ها است که البته ممکن است گاهی با خطاهایی مواجه شود اما نباید آنها را کنار گذاشت و باید اصلاح شود. ما در مجلس یازدهم قانون شوراها و شهرداری‌ها را نوشتیم که تصویب آن به پایان نرسید اما در دوره دوازدهم مصمم هستیم این قانون کامل و جامع را برای مدیریت شهری شامل شهرداری‌ها، شوراهای شهر و روستا و دهیاری‌ها به پایان برسانیم تا تولی‌گری و تصدی‌گری در امورات مختلف کشور تفکیک شود به این معنا که بسیاری از امور مردمی به آنها تفویض اختیار شده و دولت صرفا تولی‌گری داشته باشد.

وی با اشاره به اصل هفتم قانون اساسی، عنوان کرد: در این بخش از قانون که در آن به تقسیمات کشوری از جمله شهرها، شهرستان‌ها، بخش‌ها، روستاها اشاره شده، از محله‌ها نیز اسم به میان آمده که حاکی از اهمیت آنها در حوزه هم زیستی، همدلی، همکاری، سلامت، فرهنگ و اجتماع است که باید اهمیت به آن مطالبه مردمی نیز باشد.

ضرورت افزایش ایفای نقش مردم در اداره کشور

دکتر قالیباف در ادامه با بیان اینکه یکی از افتخارات جمهوری اسلامی ایران تعیین سرنوشت کشور به دست مردم است، عنوان کرد: نماد این موضوع شهرداری‌ها، شوراها و دهیاری‌ها هستند که مردم در آن حضور دارند و باید موضوعات مردمی را پیش ببرند و دولت باید مسائل کلان را به دست بگیرد و آنها را پیگیری کند که تمام این مسائل بر اساس ۷ اصل قانون اساسی است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به آمادگی قوه مقننه برای تقویت پایه‌های شهرداری‌ها و شوراها در کشور، عنوان کرد: ما تأکید داریم تا نقش مردم در اداره کشور بیشتر شود و معتقدیم از این محل می‌توان برای آینده کشور کادرسازی کرد چرا که کسانی که در شهرداری‌ها و شوراها تجربه قانونگذاری و نظارت بر امور محلی را دارند در آینده می‌توانند به عنوان نماینده کاندید شده و به مجلس بیایند تا بتوانند این روند را در سطح ملی ادامه دهند.

رئیس قوه مقننه در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم در هر کجا که هستیم برای ایران قوی و عزیز و ارزش‌های انقلاب اسلامی و برای شهدای عزیزی که جان خود را دادند تا امروز در امنیت و قدرت باشیم، تلاش کنیم و مسیر را پیش ببریم تا هر ایرانی به ایران خود افتخار کند.

در این مراسم محمدجواد عسکری رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست، مالک شریعتی نماینده مردم تهران، مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران و اعضای این شورا، علیرضا زاکانی شهردار تهران، معاونان وی و شهرداران مناطق ۲۲ گانه تهران نیز حضور داشتند