صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۱  ، 
شناسه خبر : ۳۷۴۴۷۴
امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی): این گروه تبهکار باید از فلسطین ریشه‌کن بشود و به حول و قوّه‌ی الهی ریشه‌کن هم خواهد شد. در اینجا تلاش برای این کار و در راه این کار، یک وظیفه است؛ هم وظیفه‌ی دینی است، هم وظیفه‌ی اخلاقی و وظیفه‌ی انسانی است. همه وظیفه دارند در این راه کار کنند، تلاش کنند، برای اینکه این موجود شریر را، این موجود جنایت‌کار را از این منطقه حذف کنند. 11/1/1404
حرف روز
 تک مضراب‌های ناکوک!

در زمانه‌ای که با سرکشــی‌ها و افسار پاره کردن‌های ترامپ و نتانیاهو در مخیر گذاشتن جمهوری اسلامی بر سر دو راهی «مذاکره تحمیلی یا جنگ!» مواجهیم، زمانی دولت‌مردان و حکمرانان کشور می‌توانند با تمرکز بر صیانت از استقلال، عزت و کرامت ملی از این برهه حساس با سلامت عبور کنند که صدایی واحد از آنها شنیده شود. البته از حق نگذریم تا حدود بسیار زیادی همین روحیه بر اتمسفر سیاسی کشور حاکم است، اما گاهی تک مضراب‌های ناسازی هم شنیده می‌شود که یکی آن هم در این هنگامه زیاد است. بنابراین، امروز بر تمام دلسوزان نه تنها اسلام و انقلاب اسلامی، بلکه ایران عزیز فرض است که مراقب بی‌مسئولیتی‌های خودســرانه و تحلیل‌های متزلزل کننده عزم و اراده ملت در داخل باشند؛ مسلماً این گفته به معنای استقبال از جنگ نیست که ایران هیچ‌گاه آغازکننده هیچ جنگی نبوده است؛ اما ایرانی جماعت فارغ از نوع مرام سیاسی و مسلک مذهبی و هویت قومی که دارد، آنقدر کرامت و شرافت دارد زمانی که دشمنی غدار و زبان‌نفهم با زبان تهدید با او سخن می‌گوید، بی‌تفاوت از کنار آن نگذرد و بخواهد جانش را به هر قیمتی حفظ کند. طرح شبهاتی از این دست که «مبنای دشمنی دامنه‌دار ایران و آمریکا چیست و در کجاست؟ می‌گویند آمریکا زورگو است، مگر دیگران زورگو نیستند؟ مگر چین و روسیه نیستند؟ مگر رسالت ما رویارویی با آمریکا یا سایر زورگویان جهان است؟ چه کسی این رسالت را به دوش حاکمان این سرزمین گذاشته است؟ جایگاه ایران در رویارویی با رژیم صهیونیستی در کجاست؟ گفته می‌شود رژیم صهیونیستی اشغالگر است؛ مگر رسالت ایران برخورد با کشوری است که سرزمین‌ عرب‌ها را اشغال کرده است؟ و ... چه تصویری از داخل به خارج می‌فرستد؟ آیا این تصویر می‌تواند نگرانی طراح و نویسنده این شبهات از جنگ و هزینه برای ایران و ایرانی را رفع و دفع کند؟ یا بالعکس می‌تواند دشمن را جری‌تر کند؟ مگر با مروری بر رفتار گذشته آمریکا با ایران از سال 32 تا الان شکی هم برای کسی باقی مانده که رفتارها و سیاست‌های زیاده‌خواهانه و مداخله‌گرانه حاکمان متبختر آمریکایی ریشه چالش‌های امنیتی و اقتصادی دولت و جامعه ایران و مبنای دشمنی‌هاست­؟! در ثانی مگر دشمنی با صهیونیست‌ها مختص به همین چهل و شش سال انقلاب و شکل‌گیری نظام جمهوری اسلامی است؟ ایرانی‌ها از ۷۷ سال گذشته با پیدایش نامبارک رژیم صهیونیستی مخالف بودند. فلسطین دربردارنده بیت‌المقدسی است که قبله اول مسلمین جهان است و دین از طرف خدا آمده، نه از طرف اعراب. ضمن اینکه امروز نگاه صهیونیست‌ها به دین و اسلام هم مبرهن است و آنها دنبال نابودی اسلام هستند. در پایان معلوم است که مقاومت در برابر سلطه و زور هزینه‌ساز است؛ اما آیا هزینه سازش از هزینه مقاومت کمتر است؟ روندهای امروز اشغالگری در دنیا چیز دیگری را نشان می‌دهند. (فتح‎الله پریشان)

گزارش روز 

محتوای یک ‌نامه!

پس از اعلام «ترامپ»، مبنی بر ارسال نامه‌ای به مقامات ایران، اخبار ضد و نقیضی درباره محتوای این نامه و پاسخ جمهوری اسلامی در رسانه‌ها منتشر شد. ایران پاسخ خود را از طریق عمان ارسال کرده، در حالی که رئیس‌جمهور آمریکا از طریق مقامات اماراتی نامه خود را به ایران رساند. این حرکت ایران به این معناست که تهران اساساً اعتمادی به طرف اماراتی ندارد و به هیچ عنوان مایل نیست کشوری همچون امارات، در مقام میانجی‌گر در روابط ایران و آمریکا نقش ایفا کند. امارات از وزن لازم برای انجام اقدامات این چنینی برخوردار نبوده، ضمن آنکه پیوندهای نزدیک امارات با رژیم اشغالگر قدس نیز مزید بر علت شده تا ایران این کشور را یک میانجی‌گر منطقی در مذاکرات هسته‌ای خود در نظر نگیرد. اکنون «سرلشکر محمد باقری» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با تشریح جزئیات پاسخ رسمی ایران، مواضع قاطع تهران را در قبال واشنگتن روشن کرد. سردار باقری در بیانات خود تأکید کرد، ایران در پاسخ به ترامپ، خواستار آرامش در منطقه است و بر تمایل نداشتن خود به سلاح هسته‌ای پای می‌فشارد. وی گفت: «ما به دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم و تنها نیازهای صلح‌آمیز ملت خود را در چارچوب انرژی هسته‌ای پیگیری می‌کنیم.» این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که آمریکا همواره ایران را به تلاش برای دستیابی به سلاح اتمی متهم کرده است. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به تمایل نداشتن ایران به مذاکره مستقیم با آمریکا گفت: «راه مذاکره غیرمستقیم باز است، مشروط بر آنکه طرف آمریکایی صادقانه عمل کند.» وی با اشاره به سابقه «بدعهدی» واشنگتن در برجام، افزود: «شما در مذاکرات گذشته بدقول‌ترین طرف بودید و امروز هیچ اعتمادی به شما وجود ندارد.» این موضع‌گیری نشان می‌دهد، تهران با وجود تمایل به دیپلماسی، به دلیل تجربیات گذشته، رویکرد محتاطانه‌ای در قبال واشنگتن دارد. سرلشکر باقری با تأکید بر روحیه دفاعی ایران، هشدار داد: «جمهوری اسلامی جنگ‌طلب نیست، اما در برابر زورگویی و قلدری ایستادگی می‌کند.پاسخ ما به هر گونه تعرض به منافع و حریم ایران، کوبنده و جبران‌ناپذیر خواهد بود.» این اظهارات در شرایطی مطرح می‌شود که تنش‌های منطقه‌ای، از جمله درگیری‌های دریایی در خلیج فارس، همچنان ادامه دارد. این پاسخ رسمی ایران به نامه ترامپ، در حالی منتشر شده است که تحلیلگران آن را نشانه‌ای از تداوم رویکرد «تقابل کنترل‌شده» تهران با واشنگتن می‌دانند. از یک سو، ایران بر صلح‌طلبی و تمایل به دیپلماسی تأکید دارد و از سوی دیگر، با یادآوری سابقه آمریکا، هرگونه تعهد شفاهی را منوط به اقدامات عملی می‌داند. به نظر می‌رسد، مواضع ایران در این نامه، خط‌مشی روشنی را ترسیم می‌کند؛ آمادگی برای گفت‌وگو، اما نه به قیمت نادیده گرفتن منافع ملی یا تهدید امنیتی. پاسخ ایران به نامه ترامپ، هوشمندانه و متناسب با مواضع ترامپ در نامه‌اش بوده است؛ یعنی این پاسخ ترکیبی از منطق و در عین حال اقتدار در مواجهه با تهدیدهای ترامپ بوده است. (مصطفی علیجان‌زاده)

خبر ویژه   مذاکرات عمان آغاز می‌شود؟

یک مقام ایرانی که نخواست نامش فاش شود، به خبرگزاری «رویترز» گفت: «مذاکرات با آمریکا می‌تواند به زودی آغاز شود. اگرچه ایران درخواست رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، برای مذاکرات مستقیم را رد کرده، اما تمایل دارد مذاکرات غیرمستقیم از طریق عمان که مدت‌هاست کانالی برای تبادل پیام میان دو کشور رقیب بوده ادامه یابد.» او افزود: «مذاکرات غیرمستقیم فرصتی برای ارزیابی میزان جدیت واشنگتن درباره راه‌حل سیاسی با ایران فراهم می‌کند. اگرچه این مسیر ممکن است دشوار باشد، اما در صورتی که پیام‌های آمریکا از آن حمایت کند، چنین مذاکراتی می‌تواند به‌زودی آغاز شود.» این مقام ایرانی تصریح کرد: «ایران به عراق، کویت، امارات متحده عربی، قطر، ترکیه و بحرین هشدار داده است که هرگونه حمایت از حمله آمریکا به ایران از جمله در اختیار گذاشتن حریم هوایی یا خاک خود برای استفاده نیرو‌های نظامی آمریکا در جریان حمله به منزله اقدام خصمانه تلقی خواهد شد.» وی اضافه کرد: «چنین اقدامی عواقب شدید و جدی برای آنها خواهد داشت.»

   اخبار

اول فعال‌سازی مکانیسم ماشه و بعد مذاکره!

اندیشکده آمریکایی «جینسا» (مؤسسه یهودی برای امنیت ملی آمریکا) در مقاله‌ای با تأکید بر فوریت موضوع، از ایالات متحده خواسته است کشورهای اروپایی (بریتانیا، فرانسه و آلمان) را متقاعد کند که مکانیسم ماشه تحریم‌های سازمان ملل متحد علیه ایران را هر چه زودتر فعال کنند. این اندیشکده یهودی در آمریکا معتقد است، فعال‌سازی زودهنگام مکانیسم ماشه، که به طور خودکار تحریم‌های بین‌المللی پیشین علیه برنامه هسته‌ای و فعالیت‌های مرتبط ایران را احیا می‌کند، برای تغییر روند مذاکرات احتمالی آمریکا با تهران ضروری است. این اندیشکده استدلال می‌کند که با انقضای قریب‌الوقوع تحریم‌های سازمان ملل، ایران و متحدانش انگیزه کمتری برای دادن امتیاز در مذاکرات خواهند داشت. این گزارش همچنین هشدار می‌دهد، تلاش کشورهای اروپایی برای استفاده از انقضای قطعنامه ۲۲۳۱ به عنوان اهرمی برای تسریع مذاکرات و دستیابی به توافق با ایران پیش از موعد، می‌تواند نتیجه معکوس داشته باشد و حتی مکانیسم ماشه را در صورت عدم موفقیت مذاکرات به خطر بیندازد. اندیشکده جینسا تأکید می‌کند بهتر است ابتدا مکانیسم ماشه فعال شود و سپس مذاکرات با ایران صورت گیرد، زیرا این امر فشار بیشتری بر تهران وارد می‌کند.

FATF داخلی مورد توافق همه است!

«FATF داخلی» موضوعی است که «مسعود پزشکیان» رئیس جمهور در بازدید سرزده از وزارت دادگستری بار دیگر به آن اشاره کرد. به گفته پزشکیان «اگر FATF داخلی را اجرا کنیم، بسیاری از مصادیق فساد بدون نیاز به رصد میدانی، صرفاً با رصد داده‌ها و اطلاعات اصلاح و رفع خواهند شد.» او پیش از این در آذر ماه سال گذشته نیز در سخنرانی خود در دانشگاه شریف به مناسبت روز دانشجو گفته بود: «آمریکا می‌داند که کدام کشتی و کالای ما به کجا می‌رود، اما در کشور ما اگر یک کشتی گم شود، متوجه نمی‌شویم چون FATF داخلی را نداریم، بیاییم FATF داخلی ایجاد و موضوع را حل کنیم تا داده‌ها به‌صورت سیستماتیک مشخص باشد.» موضوع FATF داخلی نه فقط در صحبت‌های پزشکیان که در صحبت بسیاری از افراد دیگر نیز وجود دارد و بر لزوم آن تأکید شده است.

دعوا بر سر تجزیه سوریه

روزنامه «یدیعوت آحارانوت» با بیان اینکه اسرائیل از طریق بمباران فرودگاه‌های نظامی سوریه به دنبال رساندن پیامی به اردوغان است، تأکید کرد:  تل‌آویو و آنکارا تقابل مستقیم با هم در سوریه ندارند و اسرائیل طرحی برای تقسیم سوریه با چند کشور از جمله ترکیه دارد.» در این زمینه روزنامه عبری «یدیعوت آحارانوت» در گزارشی اعلام کرد: «تقسیم سوریه به شکل تقسیم این کشور به مناطق نفوذ میان آمریکا، روسیه، ترکیه و اسرائیل خواهد بود و ارتش اسرائیل از زمان سقوط نظام بشار اسد در هشتم دسامبر گذشته مناطق وسیعی از خاک سوریه را اشغال کرده است.» هفته گذشته «اسرائیل کاتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی مستقیماً «ابومحمد الجولانی» (احمد الشرع) رئیس دولت جدید سوریه را تهدید کرد و گفت: «اگر اجازه دهید نیروهای متخاصم اسرائیل وارد سوریه شوند و منافع امنیتی اسرائیل را تهدید کنند، بهای بسیار سنگینی پرداخت خواهید کرد.» وزیر جنگ رژیم اشغالگر گفت: «عملیات نیروی هوایی ارتش اسرائیل علیه فرودگاه T-4 در حماه و منطقه دمشق، پیامی روشن و هشداری برای آینده است و ما هرگز اجازه نخواهیم داد امنیت اسرائیل هدف قرار بگیرد.»

این یک هدیه از سوی آمریکا برای چین است!

وبگاه «بی‌بی‌سی» در گزارشی درباره اعمال تعرفه از سوی دولت ترامپ نوشت: «تعرفه ۵۴‌ درصدی بر واردات چین به ایالات متحده قطعاً بسیار سنگین است و بدون شک به شرکت‌های چینی که تلاش می‌کنند اجناس خود را به آمریکاییان بفروشند، آسیب می‌رساند. اقدامات متقابل پکن هم به شرکت‌های آمریکایی که در تلاش برای دستیابی به بازار عظیم چین هستند، صدمه می‌زند؛ اما از یک جهت، این تحرکات ترامپ تحفه‌ای برای رئیس‌جمهور چین نیز به شمار می‎آید. شی کشورش را به عنوان قهرمان تجارت آزاد، حامی نهادهای تجاری چندجانبه، و قابل مقایسه با دیگر ابرقدرت‌های جهان به تصویر می‌کشد؛ در حالی که به نظر می‌رسد دیگر ابرقدرت اقتصادی جهان، یعنی ایالات متحده، به نابودی تجارت آزاد و نهادهای مرتبط با آن کمر بسته است.»

 

اخبار کوتاه

«رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، توضیح داد که هدف اصلی سفر آتی‌اش به تهران در هفته‌های پیش‌ رو، کاهش احتمال درگیری میان ایران و ایالات متحده است. او هشدار داد که چنین درگیری‌ای میان ایران و آمریکا می‌تواند پیامدهایی فاجعه‌بار و خطرناکی داشته باشد که باید از آن جلوگیری شود.

«سیدعباس عراقچی» که در نشست کمیسیون امنیت ملی مجلس به منظور ارائه گزارش درباره آخرین وضعیت سیاست خارجی کشورمان و موضوع مذاکرات ایران و آمریکا حاضر شده بود، در حاشیه این نشست درباره آخرین وضعیت روند مذاکرات با آمریکا، گفت: «ما دیدگاه‌مان را اعلام کردیم، لذا اهل دیپلماسی و مذاکره هستیم، اما غیرمستقیم. البته باید اذعان کرد که تاکنون هیچ دوره مذاکراتی برگزار نشده است.»

خبرگزاری «تسنیم» در واکنش به بیانیه کروبی نوشت: «او با تکرار اتهامات قدیمی و طرح ادعاهای رادیکال، می‌تواند به‌طور غیرمستقیم این پیام را به نهادهای تصمیم‌گیر منتقل کند که سران فتنه پس از سال‌ها حصر، تغییری در مواضع خود نداده‌اند و آزادسازی کامل آنها ممکن است به تنش‌های جدید منجر شود. کروبی با این بیانیه، آگاهانه یا ناآگاهانه، در زمین رادیکال‌های اصلاح‌طلبی بازی می‌کند که بیشتر در فکر تداوم حصر هستند تا رفع آن.»

پویش جدیدی در انگلیس برای تحریم محصولات اسرائیل و محصولات شرکت‌های حامی این رژیم اشغالگر سرزمین‌های فلسطینی با هماهنگی جنبش جهانی تحریم اسرائیل (BDS) آغاز شده است. این پویش شامل تظاهرات در مقابل فروشگاه‌های بزرگ در بیش از ۳۰ شهر انگلیس است. در ده‌ها شهر انگلیس و در بیش از ۱۰ نقطه از لندن، پایتخت این کشور این پویش جدید از سوی فعالان و حقوق‌دانان حامی فلسطین به راه افتاده است. «محصولات رژیم آپارتاید را تحریم کنید» هم عنوان پویش جدید حامیان فلسطین در انگلیس است.

بر اساس داده‌های گمرک چین، حجم مبادلات تجاری بین ایران و چین در دو ماه اول سال ۲۰۲۵ به ۲.۲۱۴ میلیارد دلار رسیده که در مقایسه با دوره مشابه در سال ۲۰۲۴ حدود ۲۳ درصد کاهش را نشان می‌دهد. در ژانویه و فوریه ۲۰۲۴، این رقم ۲.۸۸۴ میلیارد دلار ثبت شده بود. صادرات چین به ایران نیز با افت ۲۸ درصدی مواجه شده و به ۱.۴۷۴ میلیارد دلار رسیده است، در حالی که این مقدار در سال قبل ۲.۰۵۲ میلیارد دلار بود. از سوی دیگر، واردات چین از ایران ۱۱ درصد کاهش یافته و به ۷۴۰ میلیون دلار رسیده است. سال گذشته این مقدار ۸۳۲ میلیون دلار گزارش شده بود. نکته قابل توجه، واردات ۲۲۵۰ کیلوگرم طلای خام به ارزش ۲۰۱ میلیون دلار از چین به ایران در این دوره است، در حالی که سال گذشته چنین وارداتی انجام نشده بود.