به نقل از الجزیره، در ۲۲ مارس سال جاری میلادی سفارت آمریکا در فلسطین اشغالی در سایه از سرگیری اعتراضات داخلی گسترده علیه کابینه رژیم صهیونیستی به خاطر ادامه جنگ و به خطر افتادن جان اسرای صهیونیست در غزه و همچنین با توجه به وخامت اوضاع امنیتی، هشداری برای شهروندان آمریکایی در سراسر فلسطین اشغالی از جمله کرانه باختری صادر کرد.
این سفارتخانه به شهروندان آمریکایی در اراضی اشغالی فلسطین هشدار داد که باید احتیاط کنند و آگاهیهای امنیتی شخصی را افزایش دهند، از جمله اجتناب از حضور در تجمعها و تظاهراتهای بزرگ و آگاهی از محل نزدیکترین پناهگاهها هنگام به صدا درآمدن آژیر خطر در صورت حملات موشکی و پهپادی.
هشدار سفارتخانهها امری عادی است، اما در یک محیط پیچیده امنیتی مانند فلسطین اشغالی که تحولات آن بسیار سریع اتفاق میافتد و به ویژه در سایه حضور بیش از نیم میلیون آمریکایی که به طور دائم در اراضی اشغالی فلسطین زندگی میکنند، این هشدارهای سفارت ایالات متحده اهمیت خواستی پیدا میکند.
نیم میلیون شهروند آمریکایی در فلسطین اشغالی
آژانس یهود در ماههای اخیر تخمین زده که تعداد یهودیان در سراسر جهان به ۱۵ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر میرسد که ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از آنها در داخل اراضی اشغالی فلسطین و حدود ۸ میلیون و پانصد هزار تن از این یهودیان در کشورهای دیگر هستند که اکثریت قریب به اتفاق آنها یعنی حدود ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در آمریکا زندگی میکنند و ۷۴ درصد از کل یهودیان جهان در خارج از اسرائیل (فلسطین اشغالی) را تشکیل میدهند.
اما برآوردهای نهادهای آمریکایی نشان میدهد که بیش از نیم میلیون شهروند این کشور در اراضی اشغالی فلسطین زندگی میکنند؛ یعنی ۷.۶ درصد جمعیت یهودی در این سرزمین. تقریباً ۶۰ هزار شهروند آمریکایی در شهرکهای صهیونیست نشین در کرانه باختری زندگی میکنند؛ جایی که قانون موسوم به «قانون بازگشت» به هر یهودی در جهان اجازه میدهد تا تابعیت صهیونیستی دریافت کند.
باید اشاره کنیم که در عملیات طوفان الاقصی در هفت اکتبر ۲۰۲۳ بیش از ۴۰ آمریکایی کشته شده و ۱۲ آمریکایی دیگر به اسارت حماس درآمدند که همین موضوع بیانگر حضور تعداد زیادی از آمریکاییها در فلسطین اشغالی است.
بعد از کانادا، مکزیک و انگلیس، فلسطین اشغالی چهارمین کشور با بیشترین جمعیت مهاجر آمریکایی است. روزنامه واشنگتن پست اعلام کرد که بعد از آغاز انتفاضه الاقصی در دو دهه گذشته تعداد آمریکاییها در داخل اسرائیل فلسطین اشغالی به ۶۰۰ هزار نفر میرسد.
پشت پرده تسهیل مهاجرت یهودیان آمریکا به اراضی اشغالی فلسطین
در سال ۲۰۲۲ هم مراکز مربوطه آمار آمریکا گزارش دادند که بیش از ۱۵۹ هزار شهروند آمریکایی واجد شرایط رأی دادن در اسرائیل (فلسطین اشغالی) زندگی میکنند.
بر اساس این گزارشها، رأی دهندگان آمریکایی در فلسطین اشغالی در انتخابات اخیر از جمهوریخواهان حمایت میکردند و در سالهای ۲۰۱۶، ۲۰۲۰ و ۲۰۲۴ دونالد ترامپ، رئیس جمهور کنونی آمریکا تقریباً ۷۵ درصد آرای شهروندان آمریکایی که ساکن فلسطین اشغالی هستند را به دست آورد.
رونی سوفادسکی، سرپرست یک خانواده یهودی که گاهی در آمریکا و گاهی در فلسطین اشغالی زندگی و در امور مالی در واشنگتن کار میکند، در این زمینه اعلام کرد که تعداد قابل توجهی از شهروندان دو تابعیت آمریکایی- اسرائیلی در اسرائیل (فلسطین اشغالی) حضور دارند.
وی گفت: سازمانهای صهیونیستی زیادی وجود دارند که مهاجرت یهودیان آمریکایی به ویژه فقرا را از نیویورک و نیوجرسی به اسرائیل (فلسطین اشغالی) و به ویژه شهرکهای کرانه باختری تسهیل میکنند. رسیدن به تعادل جمعیتی با اعراب فلسطینی یکی از مهمترین اهداف تلاشهای سازمانهای صهیونیستی برای تسهیل مهاجرت یهودیان آمریکایی به اسرائیل (فلسطین اشغالی) است.
بسیاری از یهودیان آمریکایی زندگی در فلسطین اشغالی را بر اساس آموزههای یهودی انتخاب میکنند و در بسیاری از موارد تابعیت اسرائیلی را به دست نمیآورند؛ حتی اگر مهاجرت آنها به فلسطین اشغالی دائمی باشد. این بدان معناست که تعداد شهروندان آمریکایی ساکن اراضی اشغالی فلسطین بسیار بیشتر از چیزی است که نهادهای رسمی اعلام میکنند.
آمریکاییها در ارتش صهیونیستی
گزارشها حاکی از آن است که مهاجران یهودی آمریکایی در مناطقی از فلسطین اشغالی که به دلیل ماهیت مذهبی و اجتماعی، محافظه کار شناخته میشوند، زندگی میکنند و دارای خانوادههای پرجمعیت و فرزندان بیشتر هستند و به عنوان نیروهای ذخیره یا عادی در ارتش اسرائیل فعالیت میکنند.
قوانین رژیم صهیونیستی همه افراد بالای ۱۸ سال که دو تابعیتی بوده و تابعیت اسرائیل را دارند را ملزم میکند تا به مدت تقریبی ۱۸ ماه در ارتش فعالیت کنند و بعد از آن به عنوان نیروی ذخیره در نظر گرفته میشوند. گاهی اوقات برخی از این افراد باید تا ۵۰ سالگی به عنوان نیروی ذخیره ارتش مأموریت خود را انجام دهند.
بعد از عملیات طوفان الاقصی، واشنگتن پست اعلام کرد که تقریباً ۲۳۳۸۰ شهروند آمریکایی در ارتش اسرائیل هستند و بیش از ۱۰ هزار نفر از آنها مجبور شدند در جریان این جنگ حاضر شوند.
طبق گزارش رسانههای آمریکایی، دولت این کشور شهروندان خود را تشویق به رفتن و جنگیدن در جنگهای خارجی نمیکند، اما سابقه طولانی حضور یهودیان آمریکایی در ارتش اسرائیل از زمان اشغال فلسطین در سال ۱۹۴۸ قابل توجه بوده و طبق قوانین آمریکا خدمت در ارتش کشور دوست، نقض قوانین ایالات متحده محسوب نمیشود.
همچنین روابط درهم تنیده میان یهودیان آمریکایی و اسرائیلی تا حدی به القای دیدگاه یکجانبه صهیونیستی میان آنها نیز کمک میکند. رژیم صهیونیستی حضور آمریکاییها در اراضی تحت اشغال این رژیم در فلسطین را بسیار مهم و با ارزش میداند و معتقد است که این امر به نفوذ اسرائیل در محافل مختلف آمریکایی کمک میکند و اجازه نمیدهد که تلاشهای جهانی برای اعمال تحریمها علیه اسرائیل به نتیجه برسد.
حضور گسترده شهروندان آمریکایی در فلسطین اشغالی همچنین موقعیت لابی صهیونیستی در آمریکا را هم تسهیل میکند. علی رغم پذیرش راهکار «دو دولتی» برای حل درگیریها میان اسرائیلیها و فلسطینیها از دوران بیل کلینتون، رئیس جمهور وقت آمریکا در اواسط دهه ۱۹۹۰ اما لابی صهیونیستی در ایالات متحده مانع هر تلاشی برای اجرای این راهکار شده است.
در سایه نفوذ بالایی که لابی صهیونیستی در آمریکا دارد، هیچ یک از رؤسای جمهور آمریکا حاضر و قادر به اعمال فشار جدی بر رژیم صهیونیستی برای اجرای راهکار دو دولتی جهت پایان دادن به درگیریها نبودند و حتی نتوانستند حمایت دیپلماتیک و نظامی واشنگتن از اسرائیل را مشروط به توقف شهرک سازی در اراضی اشغالی فلسطین کنند.