صفحه نخست >>  عمومی >> ویژه ها
تاریخ انتشار : ۰۱ تير ۱۴۰۴ - ۰۷:۵۵  ، 
شناسه خبر : ۳۷۷۸۰۴
چرا ناگهان فرانسوی‌ها به یاد مذاکره با ایران افتادند؟!
مکرون تصمیم گرفته است با استناد به فضای جنگ و القای پیش‌بینی‌ناپذیر بودن بحران‌هایی که اتفاقا پاریس نیز به صورت غیرعلنی در خلق آنها دست دارد، وعده مذبوحانه خود به صهیونیست‌ها را عملی سازد. بدون شک مکرون هیچ گاه به این هدف شوم و ضد ایرانی نخواهد رسید.
پایگاه بصیرت / فخرالدین اسدی

طی روز‌های اخیر بار‌ها شاهد نقش آفرینی پررنگ فرانسوی‌ها درصحنه مذاکرات "ژنو" هستیم. رئیس‌جمهور فرانسه نیز در تماس با رئیس‌جمهور کشورمان مدعی شده که پاریس اصرار دارد مذاکرات با تهران هر چه سریع‌تر به نتیجه برسد و البته "دیپلماسی" بهترین و تنها‌ترین راه غلبه بر بحران‌های موجود محسوب می‌شود! با گذشت یک هفته از تجاوزات رژیم صهیونیستی به خاک ایران، وزیر خارجه فرانسه با انتشار پیامی در ایکس، خواستار گفت‌وگوی دیپلماتیک برای مساله هسته‌ای ایران شد. وزیر امور خارجه فرانسه ژان نوئل بارو با انتشار تصویری از نشست مشترک با وزرای خارجه انگلیس دیوید لمی و وزیر خارجه آلمان یوهان واده‌فول به همراه مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا کایا کالاس در دیدار با عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان، بر لزوم گفت‌و‌گو برای رفع بحران فعلی در منطقه غرب آسیا تاکید کرد. وی در این پیام که در شبکه ایکس منتشر شد، نوشت «ما، اروپایی‌ها، در حال گفت‌و‌گو با ایران هستیم تا از وخامت اوضاع بکاهیم. تنها راه ممکن برای پیشرفت، گفت‌و‌گو است.»

نقشه فرانسوی‌ها دقیقا چیست؟

ورود کنونی پاریس به عنوان یکی از اضلاع اصلی خلق بحران‌های مزمن و دامنه دار در منطقه و نظام بین الملل قطعا بدون محاسبه و بی هدف نبوده است! نباید فراموش کرد که تا قبل از وقوع حمله رژیم صهیونی، فرانسوی‌ها نقش پررنگی در سنگ اندازی در مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا داشته و حتی همین مسئله موجب موضع گیری صریح و علنی وزیر خارجه کشورمان علیه تروئیکای اروپایی (به ویژه پاریس) شده بود. اکنون فرانسوی‌ها تبدیل به مدافعان دیپلماسی و مخالفان جنگ شده‌اند. اما زمانی که مطالبات فرانسوی‌ها و پیش شرط‌های اعلامی آنها بابت انعقاد یک توافق جامع با ایران را مورد توجه قرار دهیم، در می‌یابیم که پاریس نه به عنوان یک بازیگر ضد جنگ، بلکه به عنوان مهره بازی مشترک واشنگتن _ تل آویو و با اسم رمز دیپلماسی وارد صحنه مذاکرات با ایران شده است. یکی از مسائلی که مکرون و وزیر امور خارجه جنگ طلب وی بر روی آن (در مذاکرات پیش رو با ایران) تاکید کرده‌اند، مهار همه جانبه قدرت هسته‌ای و موشکی ایران است. بی دلیل نبود که رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان با بیان اینکه موضوع گفت‌وگوی ما در ژنو موضوع هسته‌ای و مسائل منطقه است، تصریح کرد:

"در خصوص موضوع موشکی با هیچ‌کس هیچ گفت‌وگویی نداریم. اگر کسی تردید داشته الان برای هیچکس تردیدی نیست که توانمندی موشکی ایران توانمندی فوق العاده دفاعی از کشور است. موشک‌های ما هیچ وقت، برای حمله به هیچکس نبوده و برای دفاع از کشور است و موشک‌های ما این دفاع را انجام می‌دهند و این بازدارندگی را انجام می‌دهند و هرگز هیچ عقل سلیمی نمی‌تواند بپذیرد که ما در خصوص توانمندی‌های دفاعی خود گفت‌و‌گو و سازشی کنیم و اصلا چنین چیزی در دستور کار ما نیست."

ماموریت هشت ساله مکرون

آنچه امروز در سیاست خارجی و در تقابل مطلق با جمهوری اسلامی ایران رخ می‌دهد، ریشه در تعهدی دارد که رئیس جمهور آماتور این کشور اروپایی حدود هشت سال قبل به واشنگتن و نتانیاهو داده بود. درست در ماه سپتامبر سال ۲۰۱۷ میلادی و در حاشیه برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل متحد، امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه که به تازگی در راس معادلات اجرایی پاریس قرار گرفته بود پروژه‌ای خطرناک را در مواجهه مطلق با ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی طراحی کرد: تحدید توان موشکی ایران با محوریت پاریس! این همان نقطه آغاز خطایی بزرگ بود که همچنان ادامه داشته و اکنون شاهد تبلور آن در مذاکرات ژنو هستیم. بدون شک اصلی‌ترین مطالبه ایران اسلامی از دستگاه دیپلماسی کشور این است که هرگاه فرانسوی‌ها مجددا قصد طرح مذاکره بر سر توان موشکی ایران (چه در خصوص برد موشکها، آزمایش موشک‌های بالستیک و قاره پیما و ..) داشتند بلافاصله با ترک صحنه مذاکره از سوی ایران مواجه شوند. به نظر می‌رسد فرانسوی‌ها درصدد آزمایش چندباره یک تجربه شکست خورده هستند، با این امید که شاید این بار بتوانند از مولفه‌های فرامتنی حاصل شده از جنگ روانی و تبلیغاتی غرب علیه تهران جهت دستیابی به هدف خطرناک خود استفاده کنند. این دومین پروژه مکرون علیه فعالیت‌های موشکی کشورمان محسوب می‌شود.

یادمان هست آقای مکرون.. نباید فراموش کرد که فرانسوی‌ها از بزنگاه‌ها و فرامتنی که واشنگتن و تل آویو برای پاریس مهیا می‌سازند، در راستای طرح مسئله موشکی در صحنه مذاکرات استفاده می‌کند. مکرون نخستین بار در سال ۲۰۱۷ میلادی تلاش کرد با گنجاندن موضوع موشکی ایران در "نسخه مکمل برجام" یا حتی تبدیل آن به یک "الحاقیه" یا "توافق ثانویه" درکنار نسخه اصلی برجام، خواسته مشترک ترامپ و نتانیاهو را در خصوص "بسط تعهدات یکجانبه ایران در برجام" در ابعاد هسته‌ای و غیرهسته‌ای را جامه عمل بپوشاند. رئیس‌جمهور فرانسه معتقد بود اگر بتواند بدون آنکه برجام بر هم بخورد، چنین اقدامی را صورت دهد، تبدیل به یک قهرمان بلامنازعه در عالم دیپلماسی و سیاست خارجی خواهد شد! همین توهم به مکرون توان داد تا به صورت مستمر و در دو حوزه دیپلماسی آشکار و دیپلماسی پنهان، تحدید توان موشکی ایران را به مثابه یک مطالبه مطرح سازد. حتی زمانی که ترامپ از توافق هسته‌ای رسما عقب نشینی کرد، فرانسوی‌ها بار‌ها در مذاکرات پشت پرده بر سر ترسیم ساختار نامرئی و مضحکانه "اینستکس" تلاش کردند تا تحقق این ساختار انتزاعی را منوط به تحدید حداقل بخشی از توان موشکی کشورمان کرده و تست و آزمایش موشک‌های بالستیک از سوی جمهوری اسلامی ایران را متوقف نمایند. با این حال، حتی در دوران اعمال فشار حداکثری ترامپ، کشورمان حاضر نشد به بازی فرانسوی‌ها و عروسک گردانان مکرون یعنی نتانیاهو و ترامپ تن دهد.

فرانسوی‌ها به هدف خود نمی‌رسند

اکنون مکرون مدعی است نسبت به وقوع جنگ در منطقه نگران است! با این حال مشارکت اطلاعاتی و نظامی فرانسوی‌ها و رژیم اشغالگر قدس و تبلور این همکاری خونین و وقیحانه در جنگ غزه و جنگ با لبنان و حتی جنگ اخیر با ایران، بر این ادعای دروغین مکرون مهر باطل می‌نوازد. صورت مسئله مشخص است: مکرون تصمیم گرفته است با استناد به فضای جنگ و القای پیش‌بینی‌ناپذیر بودن بحران‌هایی که اتفاقا پاریس نیز به صورت غیرعلنی در خلق آنها دست دارد، وعده مذبوحانه خود به صهیونیست‌ها را عملی سازد. بدون شک مکرون هیچ گاه به این هدف شوم و ضد ایرانی نخواهد رسید.