امام خامنهای(مدظلهالعالی):
یک جمله هم مایلم به دولتهای اسلامی بگویم. دولتهای اسلامی امروز خیلی تکلیف دارند. میخواهم صریح به دولتها بگویم که امروز جای مجامله و ملاحظهکاری و بیطرفی نیست، امروز روز سکوت کردن نیست. اگر دولتی در میان دولتهای اسلامی به هر شکلی و به هر بهانهای از رژیم صهیونی حمایت بکند ــ چه با عادّیسازی روابط، چه با بستن راه کمک به فلسطین، چه با توجیه جنایات صهیونیستها ــ یقین بداند که ننگ ابدی بر پیشانیاش خواهد ماند. البتّه حساب اخروی هم هست، قیامت هم هست. ۱۴۰۴/۰۳/۱۴
▼ حرف روز
ایران یکصدا در برابر تجاوز دشمن
بعد از گذشت چند روز از آغاز تجاوز آشکار نظامی رژیم ملعون صهیونیستی به ایران و پاسخ کوبنده و قاطعانه نیروهای مسلح کشورمان، اکنون به نظر میرسد فرصت مناسبی است تا پس از فروکش کردن غبار شایعات و تردیدهای مختلف، برخی نکات و حقایق روشن گردند.اولین حقیقت آن است که برای همگان، چه داخلیها و چه خارجیها، کاملاً مشخص شد که ایران آغازگر هیچ جنگی نبوده است؛ چنان که پیشتر مدام با ایجاد جو رسانهای و ایرانهراسی تلاش داشتند چهرهای جنگطلب و ماجراجو از ایران نمایش دهند، اما جمهوری اسلامی ایران ثابت کرد که در برابر تجاوزات با قدرت و صلابت پا به میدان نبرد میگذارد و از کیان سرزمین ایران اسلامی بهقدرتمندی دفاع میکند.دومین حقیقت آن است که با عبور موفق موشکها و پهپادهای ایرانی از سیستمهای پدافندی چندلایه رژیم (گنبد آهنین، فلاخن داوود، آرو، پیکان و...) عملاً کارآمدی تجهیزات و تسلیحات بومی ساخت ایران برای همگان آشکار شد و شرایط اضطراری فعلی، پاسخی ملموس و واقعی به شبهه ناصواب پیشین مبنی بر ضرورت توسعه توانمندیهای موشکی و دفاعی است. امروز همه ایران از داشتن موشک و پهپاد خوشحال بوده و حس افتخار میکنند.سومین حقیقت آن است که درست است پیشتر برخی اختلاف سلیقهها در میان نخبگان سیاسی و بخشهایی از جامعه با دیگر بخشها وجود داشت، اما امروز همه ایران اعم از همه سلایق و اندیشهها نسبت به تجاوزگری دشمن بیگانه یکدل و یکصدا بوده و تردیدی در مبارزه با تجاوزگری ندارند. پیامها و بیانیههای گروههای مختلف سیاسی در محکومیت حمله رژیم به ایران و همچنین اعلام آمادگی برای از جان گذشتن به جهت دفاع از میهن عزیزمان ایران زمین، موید این کلام است.حقیقت دیگر این است که رژیم در محاسبات خود برای حمله به ایران دچار خطا و اشتباه استراتژیکی شد. تصور رژیم آن بود که ایران و محور مقاومت در وضعیت ضعف به سر میبرند و امروز فرصتی برای اوست تا با حمله نظامی، سرپوشی بر شکستهای پیدرپی خود بگذارد. در حالی که پیشتر در جریان جنگ تحمیلی هشت ساله نیز رژیم بعث عراق مرتکب چنین اشتباهی شده بود و دفاع مقدس نشان داد تا چه حد رژیم بعث و صدام در غفلت بودند. امروز نیز رژیم غاصب صهیونیستی از کرده خود پشیمان خواهد شد و غافلگیریهای تاکتیکی و عملیاتی بازوی توانمند نظامی ایران، رژیم صهیونیستی و شخص جانی و جنایتکار حاکم بر سرزمینهای اشغالی، بنیامین نتانیاهو را بیچاره و زبون خواهد کرد، به اذن الله و انشاءالله.(رامین نصیری)
▼ گزارش روز
سیاهبازی تکراری ترامپ
دونالد ترامپ بار دیگر با طرح احتمال اعزام نمایندگانی چون ویتکاف یا ونس برای دیدار با مقامات ایرانی، تلاش کرده است تا معادلات روانی و سیاسی میان تهران و واشنگتن را به نفع خود تغییر دهد. او در میانه اجلاس G7 گفته است: «ممکن است ویتکاف یا ونس را برای دیدار با مقامات ایرانی بفرستم!» رئیس جمهور آمریکا همچنین گفته است: «برای چیزی بزرگتر از آتشبس، اجلاس گروه ۷ را ترک کردم». این بازی ترامپ چیزی بیش از یک مانور دیپلماتیک است. این تاکتیک، در امتداد همان سیاستی قرار دارد که ایران را بهسوی رویارویی مستقیم با رژیم صهیونیستی سوق داد و بستر جنگ را با چراغ سبز واشنگتن فراهم کرد.تنها چند روز پیش از دور ششم مذاکرات ایران و آمریکا، حمله نظامی رژیم صهیونیستی با هماهنگی آمریکا انجام شد. این حمله نشان داد پنج دور قبلی گفتوگوها نهتنها بینتیجه بلکه صرفاً برای خرید زمان از سوی واشنگتن بوده است. از مواضع متناقض نمایندگان آمریکایی تا تحریمهای همزمان، همهچیز حاکی از آن است که کاخ سفید هیچ طرح جدی و سازندهای در مذاکرات نداشت. در واقع، آمریکا با توسل به مذاکراتی بیسرانجام، نهتنها امتیازی نداد، بلکه فشار اقتصادی و سیاسی را بر تهران افزایش داد و شرایط را برای حمله رژیم صهیونیستی به ایران هموار کرد؛ گزارهای که با این گفته ترامپ پس از حمله رژیم صهیونیستی به ایران که «حمله به ایران عالی بود!» تأیید میشود. ترامپ همچنین در اظهارات دیگری مدعی شد: «چنین حملهای علیه ایران باید رخ میداد». نتانیاهو هم در روزهای اخیر از آمریکا بابت کمک در تجاوز به ایران قدردانی کرد و تأکید کرد که هر روز با ترامپ صحبت میکند.بنابراین، سخن گفتن ترامپ از اعزام نمایندگان آمریکایی به ایران بخشی از همان عملیات روانی است که هدفش ایجاد چنددستگی در داخل کشور و جلوگیری از پاسخ نظامی ایران به تجاوزات رژیم صهیونیستی است. القای این تصویر که آمریکا دنبال مذاکره و صلح بوده و ایران آن را رد کرده، حربهای است که از سوی برخی چهرههای داخلی نیز ناخودآگاه یا آگاهانه تقویت میشود. اما آنچه آمریکا به دنبال آن است، نه صلح واقعی، بلکه کنترل روایتها و جلوگیری از تادیب متجاوزان است.ترامپ با عباراتی مانند «تصمیم بزرگتر» نیز در پی ترساندن افکار عمومی ایران است؛ عباراتی مبهم که ممکن است از تشدید حمایت از رژیم صهیونیستی تا ورود مستقیم به درگیریها معنا یابد. با این حال، نیروهای مسلح ایران در آمادگی کامل هستند و تجربه سالهای اخیر نشان داده که ملت ایران در برابر این قبیل تهدیدها نه تنها مرعوب نمیشود بلکه با انسجام بیشتری به دفاع از عزت ملی میپردازد.(حسن نوروزی)
▼ خبر ویژه
رژیم صهیونیستی به دنبال بازسازی اعتبار از دست رفته خود
«گاردین» در تحلیلی نوشت: «حمله به ایران تلاشی است برای بازگرداندن اعتباری که اسرائیل در جریان جنگ غزه از دست داده است». در این گزارش آمده: «نتانیاهو با گشودن جبههای جدید، میکوشد روایت قدیمی قربانی بودن اسرائیل را احیا کند و حمایت متحدان غربی را بازیابد.»گاردین با اشاره به روند تشدید تنشهای منطقهای تأکید میکند: «این حملات نه برای امنیت، بلکه برای اهداف داخلی و بقای سیاسی نتانیاهو طراحی شدهاند». نویسنده خاطرنشان میکند: «اسرائیل، خاورمیانه را صحنهای برای سیاست داخلی خود میبیند؛ اما این منطقه خانهی دیگران است با مردم، تاریخ و نیازهای امنیتی واقعی.»در بخش دیگری از تحلیل آمده: «اعتماد جهانی به اسرائیل و آمریکا بهعنوان میانجیهای صادق، بهشدت کاهش یافته است» و «کمپینهای تبلیغاتی گذشته دیگر کارایی سابق را ندارند». گاردین هشدار میدهد: «با ادامه این مسیر، منطقه وارد چرخهای از تشدید بیپایان، بدون برنامه مشخص یا راهحل واقعی خواهد شد.»
▼ اخبار
دستی که به سوی مرجعیت دراز شود، قطع خواهد شد
طلاب حوزه علمیه نجف اشرف در بیانیهای قاطع، تهدید مستقیم رئیسجمهور تروریست آمریکا علیه رهبر معظم انقلاب اسلامی را «عبور از خط قرمز مرجعیت دینی» خواندند و آن را محکوم کردند. در این بیانیه آمده است: «ترامپ با گستاخی سیاسی بیشرمانه، به تهدید ترور آیتالله خامنهای دست زده که این اقدام نه تنها تهدیدی علیه یک رهبر سیاسی بلکه اهانت به یک مرجع دینی و نماد وحدت و مقاومت در جهان اسلام است.» طلاب نجف تأکید کردند که «آیتالله خامنهای صرفاً یک شخصیت سیاسی نیست، بلکه مرجع عالیقدر، نماد وحدت و نماینده وجدان بیدار میلیونها مؤمن در سراسر جهان است.» آنان هشدار دادند: «هر دستی که به سوی این جایگاه دراز شود، قطع خواهد شد.»طلاب حوزه علمیه نجف از دولتهای اسلامی، نهادهای دینی و سازمانهای حقوق بشری خواستند تا «این تهدیدهای بزدلانه را به صراحت محکوم کرده و در برابر این رویکرد خطرناک آمریکا موضعی روشن و مسئولانه اتخاذ کنند.»
تسلط کامل ایران بر آسمان سرزمین های اشغال
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیهای اعلام کرد:« در عملیات یازدهم «وعده صادق ۳»، برای نخستین بار از موشک هایپرسونیک «فتاح» استفاده شده است. این موشک با سرعت ۱۳ ماخ (حدود ۱۶٬۰۰۰ کیلومتر بر ساعت) و برد ۱۴۰۰ کیلومتر، قابلیت عبور از سامانههای پیشرفته دفاع موشکی مانند «آرو ۲» و «آرو ۳» اسرائیل را دارد.»در این اطلاعیه آمده است: «موشکهای فتاح با عبور از سپر دفاع موشکی، پناهگاه بزدلان صهیونیست را بارها لرزاندند و پیام اقتدار ایران را به همپیمانِ جنگافروزِ تلآویو ارسال کردند. این حمله نشاندهنده تسلط کامل ایران بر آسمان سرزمینهای اشغالی است و ساکنان آن در برابر حملات موشکی ایران کاملاً بیدفاع شدهاند.»
موشکهای ایران آماده حمله به پایگاههای آمریکا
مقامات آمریکایی به «نیویورک تایمز» اعلام کردند: «ورود واشنگتن به منازعه میان ایران و رژیم صهیونیستی هزینههای سنگینی برای کشور خواهد داشت.» آنها افزودند: «ایران موشکهایی آماده کرده است تا در صورت پیوستن آمریکا به جنگ، به پایگاههای نظامی این کشور در خاورمیانه حمله کند.» همچنین تأکید کردند: «ایران ممکن است تنگه هرمز را با مینگذاری ببندد و کشتیهای آمریکایی را در این منطقه محاصره کند.» «جان مرشایمر» استراتژیست برجسته جهانی هم، در این باره گفت: «دولت ترامپ به طور کامل تسلیم لابی اسرائیل شده است و این از منظر استراتژیک برای آمریکا بسیار نامناسب است.» او افزود: «در حالی که آمریکا باید برای مهار چین به شرق آسیا تمرکز کند، اکنون اقدامات اسرائیل واشنگتن را در خاورمیانه اسیر کرده است.»
اکثر آمریکاییها خواهان جنگ با ایران نیستند
یک نظرسنجی جدید موسسه «یوگاو» نشان داد: «۶۰ درصد آمریکاییها از تصمیم دونالد ترامپ برای پیوستن به اسرائیل در حمله به ایران حمایت نمیکنند». همچنین آمده است: «تنها ۱۶ درصد از مردم آمریکا خواهان مداخله نظامی این کشور در این درگیری هستند و ۲۴ درصد در این زمینه اطمینان ندارند.»
در این نظرسنجی، «فقط ۱۵ درصد از دموکراتها و ۲۳ درصد از جمهوریخواهان موافق مداخله نظامی آمریکا هستند». حتی در میان حامیان ترامپ، «۵۳ درصد معتقدند که آمریکا باید از این درگیری دور بماند.»در مورد سیاستهای دیگر، بیشترین حمایت (۲۸ درصد) به «تهدید ایران با تحریمهای شدیدتر» اختصاص داشت و «تنها ۱۸ درصد از تهدید نظامی آمریکا حمایت کردند.»
گنبد آهنین فقط ۱۰ روز دیگر دوام می آورد
به گزارش «واشنگتن پست» یک منبع آگاه اعلام کرده است: «اگر ایران سطح کنونی حملات موشکی خود را حفظ کند، توان دفاع موشکی اسرائیل تنها ۱۰ تا ۱۲ روز دیگر دوام خواهد آورد.» این منبع افزود که «هزینه
دفاع موشکی اسرائیل روزانه حدود ۲۸۵ میلیون دلار است و بدون تأمین مجدد تجهیزات از آمریکا، ذخایر مهمات به سرعت کاهش مییابد.» او ادامه داد: «احتمالاً اسرائیل مجبور خواهد شد مهمات خود را جیرهبندی کند و فقط بتواند بخش کمتری از موشکها را رهگیری کند.» همچنین توضیح داده: «موشکهای گنبد آهنین در برابر موشکهای سنگین و سریع ایرانی مانند شلیک یک تپانچه ۹ میلیمتری است و کارایی محدودی دارد.»این منبع در پایان گفت: «سطح ذخایر موشکهای رهگیر موضوع بسیار حساسی است و ممکن است این عامل به شکست رژیم منجر شود.»
▼ اخبار کوتاه
◄«سید احسان خاندوزی» وزیر اسبق اقتصاد در ایکس نوشت:«از فردا به مدت ۱۰۰ روز، هیچ نفتکش و محموله LNG نباید بتواند از تنگه عبور کند مگر با تایید ایران.این سیاست اگر "بموقع" اجرا شود تعیینکننده است.هر تاخیر در اجرای آن، یعنی تحمل بیشتر جنگ در داخل خاک. نبرد ترامپ را باید با ترکیب اقتصاد-امنیت خاتمه داد.»
◄«نیکلاس مادورو» رئیسجمهور ونزوئلا، گفت: «من از دولتهای چین، روسیه، ترکیه، شورای همکاری خلیج فارس، کشورهای جنوب جهان و کشورهای اسلامی میخواهم که از ایران حمایت کنند». او افزود: «برلین، پاریس، لندن و واشنگتن خواهان جنگ هستهای هستند و به وقوع آن دامن میزنند». مادورو نتانیاهو را «هیتلر قرن بیستویکم» خواند و گفت: «او بیش از ۶۰ هزار فلسطینی، از جمله ۳۰ هزار کودک را قتل عام کرده است». وی خواستار توقف «حملات جنایتکارانه ارتش صهیونیستی علیه مردم ایران» شد.
◄روزنامه آمریکایی «واشنگتنپست» نوشت: «مقامهای اسرائیلی از اعلام آمار تلفات حملات ایران خودداری میکنند، اما منابع مختلف تعداد کشتهشدگان را صدها نفر ارزیابی کردهاند.» این روزنامه افزود: «تعداد زخمیهای اسرائیلی از ابتدای عملیاتهای موشکی ایران از ۱۸۰۰ نفر فراتر رفته است.» به گزارش این رسانه، «سانسور نظامی اسرائیل انتشار آمار و تصاویر مربوط به حملات را ممنوع کرده و از ساکنان خواسته چیزی منتشر نکنند.» در ادامه این گزارش آمده: «موشکهای ایرانی خسارات گستردهای در تلآویو و قدس اشغالی بر جای گذاشتهاند و سامانههای پدافندی اسرائیل نتوانستهاند بسیاری از آنها را رهگیری کنند.»
◄خبرگزاری «رویترز» گزارش داد: «نیروهای آمریکایی اخیراً از دو پایگاه نظامی در شمال شرق سوریه، یعنی الوزیر و تلبیدر خارج شدهاند». به گفته این رسانه، «این پایگاهها اکنون توسط نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) محافظت میشوند.»
◄«رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، در تازهترین اظهارات خود تأکید کرد: «ما هیچ مدرکی مبنی بر تلاش سیستماتیک ایران برای حرکت به سمت سلاح هستهای نداشتیم.» او افزود: « قابلیتهای غنیسازی ایران همچنان وجود دارد.»
◄«محمدالبَرادعی» مدیرکل سابق آژانس بینالمللی انرژی هستهای درباره حملات رژیم صهیونیستی به ایران اظهار داشت: «حمله اسرائیل به ایران و درخواست تسلیم بیقید و شرط از این کشور، اقدامی آشکار برای تحقیر ملی است.» او افزود: «اتهامات اسرائیل و آمریکا درباره توسعه سلاح هستهای توسط ایران، توسط همه سازمانهای اطلاعاتی غربی تأیید نشده است و بر اساس مذاکرات توافق برجام ۲۰۱۵ که آمریکا در ۲۰۱۸ از آن خارج شد، تهدید قریبالوقوعی وجود ندارد.» مدیرکل سابق آژانس بینالمللی انرژی هستهای تاکید کرد: «تکیه بر زور به جای مذاکره، راهی مطمئن برای نابودی پیمان عدم اشاعه هستهای است و پیام روشنی به بسیاری از کشورها میفرستد که امنیت نهایی آنها در توسعه سلاحهای هستهای است.» البرادعی در پایان هشدار داد:« این روند میتواند جهان را به سوی گسترش بیشتر سلاحهای هستهای سوق دهد.»