صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۸ تير ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۴  ، 
شناسه خبر : ۳۷۸۶۱۵
امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی): آمریکایی‌ها از اوّلِ انقلاب با ایران اسلامی مشغول معارضه هستند، پنجه می‌افکنند، هر دفعه‌ای هم یک بهانه‌ای دارند: یک بار حقوق بشر است، یک بار دفاع از دموکراسی است، یک بار حقوق زن است، یک بار غنی‌سازی است، یک بار اصل مسئله‌ی هسته‌ای است، یک بار مسئله‌ی ساخت موشک است؛ بهانه‌های گوناگونی می‌آورند، امّا باطن قضیّه یک چیز بیشتر نیست و آن «تسلیم ایران» است.05/04/1404

دانلودPDF

دانلود WORD 


حرف روز   

  چاره‌جویی برای خروج از باتلاق اشتباهات

سفر بنیامین نتانیاهو به پایتخت ایالات متحده در شرایطی انجام می‌شود که رژیم صهیونی درگیر بحران‌های بی‌سابقه داخلی و خارجی است. این سفر که با تأخیر ناشی از تنش‌های ائتلافی آغاز شد، تصویری گویا از عمق بحران مشروعیت در ساختار قدرت تل‌آویو ارائه می‌دهد. در بطن این سفر، تنش تاریخی بین جریان‌های سکولار و مذهبی بر سر قانون معافیت ۶۳ هزار حریدی از خدمت سربازی به اوج خود رسیده است. آمارهای رسمی نشان می‌دهد تنها ۱۵۰ نفر از ۳۰۰۰ فراخوانی حریدی به خدمت پاسخ داده‌اند؛ آماری که نه‌تنها شکاف اجتماعی را عیان می‌کند، بلکه ناتوانی رژیم در جبران کمبود ۴۰ درصدی نیروی انسانی نظامی پس از ۳۰ ماه جنگ بی‌حاصل در غزه را برملا می‌سازد.

اهداف استراتژیک این سفر در سه محور اصلی قابل ردیابی است: نخست، تلاش برای فعال‌سازی «مکانیسم ماشه» در پرونده هسته‌ای ایران و اخذ مجوز حمله به تأسیسات اتمی؛ دوم، هماهنگی با کاخ سفید برای خروج از بن‌بست غزه از طریق پیشنهاد «آتش‌بس موقت ۶ ماهه»؛ و سوم، بازتعریف معادلات امنیتی منطقه با طرح تشکیل «ناتوی منطقه‌ای» متشکل از کشورهای عربی هم‌پیمان. با این حال، واقعیت‌های میدانی از جمله حمله موشکی ایران به پایگاه العدید قطر، محاسبات امنیتی واشنگتن را به سمت احتیاط بیشتر سوق داده است.توییت کاخ سفید آمریکا، با تکرار واژه "مبارزه" همراه با تصویر ترامپ و نتانیاهو که بعد از این دیدار منتشر شد، نشان داد که رژیم و آمریکا علیرغم ژست پیروزمندانه‌ای که به خود گرفته‌اند، به هیچ‌کدام از اهداف خود در منطقه نرسیده‌اند؛ فلذا باید همچنان مبارزه کنند. همچنین این پیام را برای طرف صهیونیست داشت که اگر همچنان حمایت‌های ایالات متحده را می‌خواهد، باید مبارزه کند و تلاش کند تا آن را به دست بیاورد.اما به‌هرحال آینده پیش‌روی رژیم صهیونی در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. سناریوهای محتمل نظامی، از حمله محدود به لبنان با پوشش هوایی آمریکا تا عملیات زمینی گسترده همراه با بخشی از شبه‌نظامیان تروریستی ساکن در مرزهای عراق و سوریه به سمت عراق و یا حتی ایران، احتمالاً مورد بررسی قرار گرفته است؛ چراکه وضعیت کنونی رژیم به‌سان گیرکردن در باتلاقی از اشتباهات متعدد در منطقه است.

در این میان، ادعاهای نمادین نتانیاهو درباره «تغییر نقشه خاورمیانه» نه‌تنها نتوانسته بحران مشروعیت داخلی را پنهان کند، بلکه شکاف عمیق بین گفتمان رسمی و واقعیت‌های میدانی را عریان ساخته است. واشنگتن نیز، با وجود ادعای مدیریت بحران، از طریق سیاست «تشدید کنترل‌شده» به بی‌ثباتی منطقه دامن زده است؛ عاملی که آینده رژیم صهیونی را بیش از پیش به معادلات پیچیده قدرت‌های بزرگ و تحولات غیرقابل پیش‌بینی منطقه‌ای گره زده است.(رامین نصیری)

گزارش روز  

    اینترنت ملی، سپری در برابر شبکه‌سازی دشمن

 تجاوز اخیر رژیم صهیونی به خاک ایران نشان‌دهنده یک برنامه‌ریزی دقیق و از پیش طراحی‌شده بود. یکی از ابعاد این تهاجم، تلاش دشمن برای نفوذ سازمان‌یافته از طریق شبکه‌های ارتباطی بود. این نفوذ، عملیاتی پرریسک است که نیازمند بسترهای ارتباطی امن و کنترل‌نشده از سوی دشمن است.برای درک بهتر این موضوع، به یک نمونه عینی توجه کنید: چرا در جنگ اوکراین و روسیه، با وجود قدرت نظامی روسیه، مقامات این کشور هدف ترور اوکراین قرار می‌گیرند؟ پاسخ تا حدی در وابستگی اقتصاد و ارتباطات روسیه به شبکه جهانی اینترنت نهفته است. قطع دسترسی به این شبکه، تأثیراتی به‌مراتب عمیق‌تر از تحریم‌های اقتصادی کنونی بر روسیه خواهد داشت.

 در همین راستا، مسکو اقداماتی برای آماده‌سازی مقامات دولتی در برابر احتمال قطع دسترسی به اینترنت جهانی انجام داده است؛ سناریویی که می‌تواند حدود ۱۰۰ میلیون کاربر روس را از شبکه جهانی جدا کند.هدف روسیه از این اقدامات، حفاظت از داده‌های حساس نظامی و اطلاعات کاربران در رسانه‌های اجتماعی است. با این حال، نبود زیرساخت اینترنت ملی در روسیه، این کشور را در برابر سایبرتروریسم آسیب‌پذیر کرده است.

این ضعف، یکی از عوامل اصلی موفقیت ترورها در این کشور است. اینترنت ملی نه‌تنها می‌تواند از سایبرتروریسم جلوگیری کند، بلکه مانع شبکه‌سازی نفوذ سازمان‌یافته دشمن نیز می‌شود.در ایران نیز، نبود اینترنت ملی بستری برای فعالیت شبکه‌های معاند فراهم کرده است.به‌عنوان مثال، ورشکستگی شبکه «من‌وتو» نشان داد که این شبکه‌ها با هزینه‌های هنگفت، نه‌تنها برای تولید محتوا و جهت‌دهی به افکار عمومی، بلکه برای تربیت و سازمان‌دهی شبکه‌های نفوذ فعالیت می‌کنند. غرب با حمایت مالی از رسانه‌های فارسی‌زبان مانند «ایران اینترنشنال»، به‌دنبال تداوم این فعالیت‌هاست. اما هدف اصلی چیست؟ این رسانه‌ها صرفاً ابزار تولید محتوا نیستند؛ آن‌ها به‌عنوان بستری برای جذب و کادرسازی افراد در شبکه‌های نفوذ عمل می‌کنند.در غیاب اینترنت ملی، برخی کاربران داخلی به شبکه‌های معاند متصل شده و در دام ارتباطاتی می‌افتند که می‌تواند آن‌ها را به‌تدریج وارد شبکه‌های نفوذ کند.

دشمن از این خلأ بهره‌برداری کرده و بدون نیاز به انتقال فیزیکی افراد از مرزهای خاکی، از طریق مرزهای فکری و ذهنی نفوذ می‌کند.از این‌رو، ایجاد اینترنت ملی به‌عنوان یک پدافند سایبری ضروری است. این زیرساخت نه‌تنها از تهدیدات سایبرتروریستی و نفوذ سازمان‌یافته جلوگیری می‌کند، بلکه امنیت اجتماعی را تقویت کرده و از شکل‌گیری زمینه‌های خطرساز در برابر منافع ملی محافظت می کند.( محمد حکیمی)

خبر ویژه 

   انقلاب آبی و خورشیدی در ایران

در تحولی نوآورانه در مسیر توسعه انرژی‌های پاک، دولت احداث نیروگاه‌های خورشیدی در کنار سدهای کشور را در دستور کار قرار داده است. بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که میان وزارت نیرو و سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق ایران (ساتبا) امضا شده، قرار است نیروگاه‌هایی با ظرفیت ۵۰۰ مگاوات در مجاورت سدهای موجود راه‌اندازی شوند.مزیت این طرح، استفاده هوشمندانه از زمین‌های آماده، زیرساخت‌های برقی موجود و شرایط محیطی مناسب اطراف سدهاست؛ یعنی جایی که هم نور خورشید فراوان است و هم بستر فنی برای تولید و انتقال برق مهیاست.آمارها نشان می‌دهد که ظرفیت نصب‌شده نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کشور از ۱۲۰۰ مگاوات در آغاز دولت، به بیش از ۲۰۰۰ مگاوات رسیده و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال به ۳۰۰۰ مگاوات برسد. این رشد سریع، نشانگر شتاب کشور در گذار به انرژی‌های سبز و کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی است.با روشن‌شدن خورشید بر سدها، حالا انرژی پاک نه‌تنها از دل باد و بیابان، بلکه از کنار دریاچه‌های پشت سدها نیز به خانه‌های مردم خواهد رسید.

اخبار

امام و رهبری؛ مدافعان هویت ملی در چارچوب دین

«تقی آزاد ارمکی» استاد جامعه‌شناسی دانشگاه تهران، با اشاره به حضور اخیر رهبر معظم انقلاب در حسینیه امام خمینی(ره) و درخواست ایشان برای پخش سرود «ای ایران» در شب عاشورا، گفت: «این رفتار نشان می‌دهد که رهبری برخلاف نظر عده ای، نه‌تنها با ملیت ایرانی در تعارض نیستند، بلکه آن را بخشی جدایی‌ناپذیر از هویت دینی مردم ایران می‌دانند.»او تأکید کرد: «اسلام در ایران، از آغاز با فرهنگ، زبان، ادبیات و تاریخ ایرانیان درآمیخته و دچار یک دگردیسی تمدنی شده است؛ به‌طوری‌که ما امروز با مفهومی به نام "دین ایرانی" مواجهیم. امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری نیز از نمایندگان برجسته این قرائت فرهنگی از اسلام هستند.»آزاد ارمکی افزود: «امام(ره) در سراسر عمر سیاسی و دینی خود، هرگز تلاش نکرد ملیت ایرانی را تحت‌الشعاع اسلام قرار دهد؛ بلکه همواره بر پیوند این دو تأکید داشت. رهبر انقلاب نیز با توجه ویژه به شعر فارسی، زبان ملی و عناصر فرهنگی ایران، نشان داده‌اند که دین در ایران بدون هویت ملی، بی‌ریشه است.»او در پایان گفت: «در دوران پساجنگ، این ایرانیتِ دینی است که می‌تواند جامعه را ترمیم و آینده را بسازد؛ نه افراط‌گرایان دینی و نه ناسیونالیست‌های ضد دین.»

پایان جنگ به زبان فارسی نوشته شد!

«سیف‌الاسلام قذافی» پسر حاکم سابق لیبی، درباره جنگ ۱۲ روزه ایران و رژیم صهیونی گفت: «پایان این جنگ با پیروزی ایران و به زبان فارسی نوشته شد.» وی با اشاره به تبدیل شدن ایران به کشور هسته‌ای افزود: «شما باید با یک ایران هسته‌ای همزیستی کنید، و این همان چیزی است که اتفاق افتاد.» سیف‌الاسلام تأکید کرد:« این واقعیت، تغییرات اساسی در موازنه قدرت منطقه‌ای به وجود آورده است.»او درباره وضعیت رژیم صهیونی گفت: «اسرائیل برای اولین بار در تاریخ خود مجبور شده از آمریکا کمک بخواهد تا در برابر ایران، حزب‌الله و یمن مقاومت کند. این امر، یک شکست بی‌سابقه برای تل‌آویو است و نشان می‌دهد دوران سیاستمداران قدیمی اسرائیل به پایان رسیده است.»سیف‌الاسلام همچنین درباره مقاومت گروه‌های فلسطینی و حزب‌الله گفت: «با وجود همه فشارها و حملات، این گروه‌ها همچنان سرسخت و قدرتمند باقی مانده‌اند.» وی افزود: «صحنه‌های ویرانی که پیش‌تر فقط در غزه، سوریه، عراق و لبنان دیده می‌شد، اکنون برای اولین بار در اسرائیل نیز مشاهده می‌شود.»او در پایان خاطرنشان کرد: «جنگ با ایران به زبان عبری آغاز شد اما به زبان فارسی پایان یافت.»

کاهش قیمت مسکن هم‌زمان با خروج اتباع غیرمجاز از کشور

«سید جمال موسوی» عضو هیئت رئیسه کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به تأثیرات خروج اتباع غیرمجاز بر صنعت ساخت و ساز ضمن تقدیر از اقدامات وزارت کشور در تسریع روند اخراج اتباع غیرمجاز، گفت:« این اقدام آثار مثبتی متعددی برای کشور دارد، اما باید توجه داشت که بخش قابل توجهی از نیروی کار ساختمانی در حال حاضر را این اتباع تشکیل می‌دهند.»وی ادامه داد:« در کوتاه مدت ممکن است شاهد تأثیراتی بر روند ساخت و ساز باشیم، اما با به‌کارگیری نیروهای داخلی و بومی و همچنین استفاده از اتباع دارای مجوز کار می‌توان این خلأ را پر کرد.»این نماینده مردم در مجلس بر ضرورت حرکت به سمت صنعتی سازی ساخت و ساز تأکید کرد و گفت:« بر اساس تأکیدات قانون برنامه هفتم توسعه، دولت باید به سمت روش‌های صنعتی و فناوری‌های نوین ساختمانی حرکت کند، این تغییر رویکرد نه تنها مشکل کمبود نیروی کار را حل می‌کند، بلکه باعث افزایش کیفیت ساخت و سازها نیز خواهد شد.»عضو هیأت رئیسه کمیسیون عمران مجلس در پایان با اشاره به تأثیر خروج اتباع بر بازار مسکن، بیان کرد:« با اجرای این برنامه‌ها، شاهد ثبات بیشتر در بازار مسکن و کاهش تدریجی قیمت‌ها خواهیم بود. هم اکنون نیز نرخ مسکن در پایتخت کاهش پیدا کرده و عرضه نیز بیشتر شده است.»

دور زدن تحریم‌ها، برگ برنده ایران در جنگ اقتصادی

«موسی احمدی» رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، در واکنش به تحریم‌های اخیر آمریکا علیه ایران در حوزه نفت و انرژی، این اقدامات را «تشریفاتی و بی‌اثر» توصیف کرد و گفت: «واشنگتن سال‌هاست تلاش می‌کند با تحریم در همه حوزه‌ها، ایران را تحت فشار قرار دهد، اما این سیاست‌ها کارایی خود را از دست داده‌اند.»احمدی اظهار داشت: «تحریم‌های اخیر بیشتر مصرف داخلی دارد و مانند شانتاژهای رسانه‌ای ترامپ، تنها برای مدیریت افکار عمومی آمریکا طراحی شده است.»

 

 

اخبار کوتاه

روزنامه «واشنگتن‌پست» فاش کرد: «فردی ناشناس با تقلید صدای «مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا، و استفاده از هوش مصنوعی، پیام‌های صوتی و متنی فریبنده برای چند مقام ارشد داخلی و خارجی ارسال کرده است.» به گفته این رسانه، «این فرد با پیام‌رسان سیگنال با پنج مقام از جمله سه وزیر خارجه تماس گرفته و هدف او احتمالاً دسترسی به اطلاعات حساس بوده است.»

«سردار علی فدوی»جانشین فرمانده کل سپاه در گفت‌وگو با شبکه «المسیره» با اشاره به رصد دقیق تحرکات دشمنان تأکید کرد:« هرگونه اقدام ناپخته و ماجراجویانه جدید دشمن، با پاسخ غافلگیرکننده جمهوری اسلامی ایران روبرو خواهد شد.»

در پی حمله اخیر رژیم صهیونی به خاک جمهوری اسلامی ایران و بسته شدن موقت حریم هوایی کشور، بخش مسافری کشتیرانی موفق شد هشت هزار مسافر را از بنادر امارات به بنادر کشور برساند.

به نقل از خبرگزاری «سما فلسطین»،پایگاه صهیونیستی «واللا» در خبری اعلام کرد:« عربستان نقش کلیدی در شکست طرحی آمریکایی ایفا کرده که هدف آن، کوچ اجباری صدها هزار نفر از ساکنان نوار غزه بوده است.»این منبع صهیونیست ادامه داد:« این طرح که با حمایت دولت ترامپ پیش می‌رفت، در نهایت با مخالفت قاطع ریاض متوقف شد و پروژه به‌طور کامل از دستور کار خارج شد.»

معاون امور زیرساختی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت:« با انجام برآوردهای اولیه از سوی کارشناسان این بنیاد، خسارت‌های وارده به ابنیه در طول جنگ تحمیلی ۱۲ روزه بین سه تا چهار هزار میلیارد تومان برآورد شده است.»

«عبدالباری عطوان» تحلیلگر سرشناس جهان عرب در اظهاراتی با اشاره به قدرت روز افزون مقاومت گفت:«شکست اسرائیل در برابر ایران به نقطه قوت مقاومت تبدیل شده و چهار شاخص مهم قدرت مقاومت را نمایان کرده است.اولین شاخص قدرت، پاسخ برق‌آسای یمن به حمله اسرائیل به بندر الحدیده است.دومین شاخص، پاسخ قاطع مقاومت در غزه به تهدیدات اسرائیل است.سومین شاخص حضور بزرگترین رهبر مقاومت، حضرت آیت الله خامنه‌ای، در مراسم عاشورا و سخنان ایشان مبنی بر مقابله با اسرائیل و تحقیر آن است.چهارمین شاخص، ظاهر شدن شیخ نعیم قاسم در مراسم عاشورا و اعلام قطع ارتباط خود با رؤسای سه‌گانه لبنان است.

«غلامرضا نوری قزلجه» وزیر جهاد کشاورزی در گفت‌وگویی با همتای روس خود گفت: «پیشرفت‌های چشمگیری در اجرای توافقات کشاورزی ایران و روسیه حاصل شده است.» نوری قزلجه افزود: «طرح‌های مشترک در حوزه بذر، دام و طیور با تکیه بر ظرفیت‌های بریکس در حال بررسی است.»

«احمد فاطمی»نماینده مجلس گفت: «کنترل التهابات ارزی نتیجه مدیریت بانک مرکزی و هوشمندی مردم بود.» او افزود: «با وجود جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی، قیمت دلار از ۸۴ به ۹۳ هزار تومان افزایش اندکی داشت که ناشی از جوسازی بود و پس از آتش‌بس دوباره به ۸۴ هزار تومان برگشت.»