رزمایش مشترک ضدتروریستی سازمان همکاری شانگهای با نام «سهند ٢٠٢۵» از روز یکشنبه، نهم آذر آغاز شد و روز پنجشنبه، ۱۳ آذر رزمایش اصلی با حضور ١٨ هیئت عالی رتبه از کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای و سازمانهای نظامی و امنیتی منطقهای، به میزبانی نیروی زمینی سپاه در شهرستان شبستر واقع در استان آذربایجان شرقی برگزار شد.
در این مراسم، «سرلشکرمحمد پاکپور» فرمانده کل سپاه، طی سخنانی با ابراز خوشآمدگویی به فرماندهان، مسئولان و مهمانان عالیرتبه حاضر، حضور آنان را نشانهای از عمق همکاریهای راهبردی میان کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای دانست. وی بهطور ویژه از حضور «ژنرال شارشیوف» رئیس کمیته اجرایی ساختار منطقهای ضدتروریستی سازمان همکاری شانگهای و هیئت همراه او قدردانی کرد.
سرلشکر پاکپور در آغاز سخنان خود یاد و خاطره شهدای مبارزه با تروریسم را گرامی داشت و از جمله به سردار سپهبد شهید غلامعلی رشید، سردار سپهبد شهید محمد باقری، سردار سپهبد شهید حسین سلامی، سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی و دیگر شهدای نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران ادای احترام کرد.
وی با اشاره به وضعیت اخیر منطقهای و جنگ ۱۲روزهای که جمهوری اسلامی ایران از آن عبور کرده است، تأکید کرد: «با وجود همه فشارها و تهدیدها، ایران با عزم ملی و نگاهی راهبردی، بر تقویت همکاریهای منطقهای و بینالمللی متمرکز شده است. حضور فعال و مسئولانه جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری شانگهای، مبتنی بر مشارکت سازنده در امنیت جمعی است.»
سرلشکر پاکپور با اشاره به نقش سپاه در طراحی، برنامهریزی و اجرای رزمایش سهند ۲۰۲۵ افزود: «این رزمایش حاصل یک سال تلاش مستمر مسئولان، طراحان، فرماندهان و یگانهای عملیاتی است که امروز در بالاترین سطح آمادگی، تجربه و هماهنگی در میدان حضور دارند.»
فرمانده کل سپاه همچنین به تجربیات گسترده سپاه در مقابله با تروریسم تکفیری، تجزیهطلب و دولتی در سالهای گذشته اشاره کرد و گفت: «این تجارب ارزشمند را بدون هیچ محدودیتی با کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای به اشتراک میگذاریم.»
سرلشکر پاکپور تهدید تروریسم را «فراملی و فاقد مرز» توصیف کرد و مقابله با آن را نیازمند «اقدامات مشترک، رزمایشهای تخصصی و تبادل گسترده اطلاعات و تجربه» دانست. وی تأکید کرد: «رزمایش سهند ۲۰۲۵ دقیقاً با هدف ارتقای توان جمعی در مواجهه با تهدیداتی طراحی شده که امنیت منطقهای و جهانی را هدف قرار دادهاند.»
وی حضور گسترده فرماندهان نظامی و امنیتی کشورهای مختلف در این رزمایش را «نشانهای روشن از اراده مشترک برای مقابله با تروریسم و تقویت امنیت منطقه» عنوان کرد.
فرمانده کل سپاه در پایان ابراز امیدواری کرد، این رزمایش «مایه صلح، امنیت و آرامش برای ملتهای عضو سازمان همکاری شانگهای» باشد و از توجه و حضور هیئتهای شرکتکننده تشکر کرد.