حسنین حسینی
حسنین هیکل روزنامه نگار مشهور مصری، براساس مستنداتی که در دیدار با مسئولان و نخبگان آمریکایی دریافت کرده بود، مقاله ای با نام «پاییز خطرناک» نوشت که یک ماه قبل از حوادث 11 سپتامبر منتشر شد. در این مقاله طولانی او از حوادثی یاد کرد که بعدها در اشغال افغانستان و عراق و محاصره و انزوا و قتل عرفات و ... متجلی شد. هیکل از طرحی گسترده سخن گفت که توسط نئوکانها تدوین شده بود و سپس به اجرا در آمدند.
یکی از این حوادث که هیکل به تفصیل راجع به آن نوشته، نوع ارزیابی و نگاه و رویکرد مقامات آمریکایی به موضوع فلسطین و نحوه مداخله مقامات آمریکایی و ضرورت حذف و قتل عرفات بود. اگر چه بسیاری از دلایل ساختگی و اقدامات غیرقانونی حکومت بوش و مقامات آمریکایی بر ملا شده ولی حقایق بسیاری نیز هنوز پنهان است و باید به تدریج افشا شوند. مرگ مرموز عرفات که با سرعت توسط طرف های آمریکایی، فرانسوی و حتی برخی مسئولان فلسطینی مدیریت شد و اجازه بررسی های لازم بدان داده نشد، یکی از جنایات سازماندهی شده است که بازتاب های آن هنوز در صحنه فلسطین جاری است.
فاروق قدومی که اخیراً دست به انتشار سندی مبنی بر توافق شارون، مقامات آمریکایی و ابومازن و محمد دحلان برای ترور عرفات، ترور رهبران حماس و سرکوب مقاومت در غزه زده، گامی برای روشن کردن این جنایت برداشته است.
اگر چه انتشار این سند، همزمان با روزهایی است که قرار است کنگره ششم جنبش فتح در رام الله منعقد شود و برخی آن را به رقابت های داخلی این جنبش مرتبط می کنند ولی جایگاه کاریزماتیک عرفات در بین مردم فلسطین و به ویژه جریان های جوان در جنبش فتح و نیروهای مقاومت آن ( کتائب الاقصی) نمی تواند چشم پوشی نسبت به مرگ مشکوک عرفات را میسر نماید. اگر چه بسیاری از مجموعه های داخلی در فتح به ماهیت عملکردی یک جریان دست پرورده در بین مسئولان خود بدبین هستند و یا برخی دیگر از مسئولان فتح را افرادی بی مسئولیت و بی خاصیت در سیر مبارزه خود ارزیابی می کنند ولی نمی توانند قتل و یا مشارکت در قتل عرفات را توسط مسئولان جنبش تحمل کنند.
دیدگاه ابومازن در مورد مقاومت و یا عملکرد دحلان در همکاری و ارتباط با اسرائیل و مقامات امنیتی آمریکایی برکسی پوشیده نیست و «کار ویژه» تیم ابومازن، دحلان ، فیاض در کمتر از ده سال اخیر نشان داده که چگونه رژیم صهیونیستی و آمریکا طرح های خود در فلسطین را از طریق این تیم به اجرا گذاشته اند. با اینکه در اصل تشکیل کنگره ششم در رام الله و داخل اراضی اشغالی سوال های زیادی مطرح است و اینکه چه اهدافی در پی حذف حضور سران فتح در خارج و یا مسئولان فلسطینی در اردوگاه های خارج از فلسطین در این کنگره وجود دارد ولی در عین حال نباید از بازتاب افشای قتل عرفات و عاملین آن در آینده جنبش فتح و تحولات فلسطین غافل بود. شاید این افشاگری، نقطه آغاز یک پالایش در درون قدیمی ترین جنبش فلسطین باشد که تنها راه آن بازگشت به اصول اولیه جنبش و طرد نمایندگان اسرائیلی - آمریکایی از ساختارهای فتح می باشد. این نقطه آغاز، متکی به اراده نیروهای مقاومت فتح و وجدان های بیدار در جنبش فتح خواهد بود.