صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۲ تير ۱۳۸۶ - ۱۲:۰۲  ، 
کد خبر : ۱۰۲۴۲

دموکراسی آمریکا شکست خورده است


یک روزنامه آمریکایی تصریح کرد که جرج بوش محاصره و منزوی شده و توسعه دموکراسی آمریکایی در کشورهای دیگر در حال شکست است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران روزنامه واشنگتن پست در تحلیلی نوشت: "جرج بوش" این رئیس جمهوری محاصره شده و منزوی همچنان درباره عراق ثابت قدم است.

"پیتر بیکر" نویسنده این تحلیل خاطر نشان می کند: وی در بدترین دوران ریاست جمهوری خود به دنبال پاسخ هایی است . وی نویسندگان برجسته، مورخان، فیلسوفان و افراد خداشناس را یکی یکی و یا به شکل گروه های کوچک به کاخ سفید احضار می کند تا با وی برای پیدا کردن پاسخ این پرسشها همراه شوند.

نویسنده می افزاید: بوش این پرسش ها را مطرح می کند: ماهیت خیر و شر در جهان پس از 11 سپتامبر چه بود؟ تاریخ چه درسهایی را به رئیس جمهوری که با آشفتگی هایی که من با آن روبرو هستم، خواهد داد؟ قضاوت تاریخ از کارهایی که من انجام داده ام، چه خواهد بود؟ چرا به نظرمی رسد که جهان از آمریکا متنفر است؟ یا اینکه این منم که آنها از آن متنفرند؟

بیکر می افزاید: اینها پرسشهای رئیس جمهوری هستند که شدیدترین فروپاشی سیاسی را در یک نسل تحمل کرده است. در نظر برخی از کسانی که بوش آنها را به کاخ سفید احضار می کند، بوش تنها به نظر می رسد و اینکه در نتیجه حوادثی که خارج از کنترل اوست، منزوی شده است.

در مقاله دیگری هم به قلم " فرد هیات" که در همین روزنامه آمریکایی منتشر شده ، آمده است : درحالی که ریاست جمهوری آمریکا در حال انفجار است؛ برخی ازبدترین سیاست های بوش ادامه خواهد داشت؛ سیاست هایی همچون شکنجه و بازداشت مبارزان دشمن، که به شدت این کشور را در سراسر جهان بی اعتبار کرده است.

نویسنده این تحلیل خاطر نشان می کند: توسعه دموکراسی آمریکا در کشورهای دیگر درحال شکست است. وقتی که بوش برای سمت ریاست جمهوری منصوب شد؛ هیچ علاقه ای به پیشرفت دموکراسی نداشت و این حملات 11 سپتامبر بود که سبب شد تا وی از این ایده استقبل کند.

در ادامه این تحلیل آمده است:  اما وی موفقیت کمی هم در این راه کسب کرده است: جنگ همچنان در عراق و افغانستان ادامه دارد؛ دستاوردهای اولیه برای دموکراسی در خاورمیانه دستاوردهای معکوسی بوده اند و حکومتها در اتحاد جماهیر شوروی سابق، چین و ایران و دیگر نقاط جهان تقویت شده اند.

نویسنده تصریح می کند: در واقع دموکراسی هدف اولیه حملات آمریکا به عراق و افغانستان و دیگر نقاط جهان نبود .نتایج نظرسنجی ها درآمار و ارقام خود که تعجب آور هم نیست از افزایش تردید نسبت به پیشرفت دموکراسی به ویژه در بین دموکرات ها حکایت دارند. 

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات