صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۵ شهريور ۱۳۸۸ - ۱۰:۱۷  ، 
کد خبر : ۱۰۹۹۱۳

اخبا روتحولات لبنان


علامه فضل الله مخالفت کشورهای عربی با ایران به خاطر مواضع جمهوری اسلامی نسبت به رژیم صهیونیستی است

بصیرت:علامه سید محمد حسین فضل الله یکی از مراجع شیعه لبنان گفت: مشکل کشورهای عربی با ایران به خاطر مواضع قاطع جمهوری اسلامی نسبت به رژیم صهیونیستی و حمایت نامحدود تهران از مردم فلسطین و مبارزان فلسطینی است. علامه فضل الله در خطبه‌های امروز نماز جمعه در مسجد امامین حسنین (ع) در ضاحیه در جنوب بیروت افزود: ما موافق پیشنهاد عمرو موسی دبیرکل اتحادیه عرب در مورد گفت وگوی آرام و جدی جهان عرب با ایران هستیم. وی در عین حال تاکید کرد که کشورهای عربی نباید ایران را مشکل تلقی کنند. فضل الله افزود: ما (کشورهای عربی) باید از تجربیات علمی و امکانات مختلف و خوب ایران در زمینه‌های علمی و تحقیقاتی استفاده کنیم. این مرجع شیعه لبنان همچنین مواصع جمهوری اسلامی ایران در مقابله با جنایات رژیم صهیونیستی را ستود. وی اقدام برخی از نظام‌های عربی در نزدیک شدن به رژیم صهیونیستی و همکاری امنیتی - دفاعی این کشورها با این رژیم را محکوم کرد و اظهار داشت : این سیاست در راستای مصالح امت عربی نیست. این مرجع شیعه لبنان افزود: از اتحادیه عرب انتظار داریم که به وظیفه خود در دفاع از فلسطینی‌هایی که رژیم صهیونیستی آنان را از شهر قدس کوچ اجباری داده اقدام کند. علامه فضل الله از مسوولان لبنانی نیز خواست تا خود را از فشارهای و دستورات خارجی برای تشکیل دولت لبنان رها کنند و هر چه زودتر دولت وحدت ملی لبنان را تشکیل دهند تا از این طریق به لبنان و لبنانی خدمت کرده باشند.

حزب‌الله: روحیه عدم مشارکت دادن دیگران، مانع تشکیل دولت است

بصیرت:محمد رعد رییس فراکسیون پارلمانی حزب‌الله گفت: «عدم وجود صداقت و پایبندی و تعهد به اصول در لبنان، دلیل اصلی فساد سیاسی در این کشور است».

به گزارش پرس.تی.وی ـ بیروت، محمد رعد در مراسم افطاری در نبطیه در جنوب لبنان گفت که فقدان صداقت و پایبندی و تعهد سبب اصلی فساد سیاسی است. روحیه منزوی کردن و عدم قبول مشارکت دیگران، مانع اصلی در سر راه تشکیل کابینه جدید است. آیا نوع سهمیه‌ها در توزیع پست‌ها مانع تشکیل کابینه است؟».

نواف موسوی نماینده مجلس لبنان نیز طی سخنانی از سعد حریری نخست‌وزیر منتخب خواست تا از معرکه‌ای که متحدان مسیحی وی ضد میشل عون با هدف تضعیف وی در دولت وحدت ملی به راه انداختند، خود را خارج کند؛ زیرا این معرکه ارتباطی به حریری و طائفه وی ندارد؛ چرا که نخست‌وزیر متعلق به همه لبنان است و نباید خود را وارد معرکه علیه نماینده طائفه دیگری کند.

موسوی همچنین خواهان احترام گذاشتن به میشل عون رهبر جریان آزاد ملی و دادن حق وی در کابینه جدید شد.

موسوی گفت: «نظام تنوع طائفه‌ای و سیاسی در لبنان تنها با قبول دموکراسی توافقی و دولت ائتلافی ادامه پیدا می‌کند. در این نظام، اکثریت و اقلیت به تنهایی نمی‌توانند کشور را اداره کنند. این چیزی است که آن را به برنار کوشنر وزیر خارجه فرانسه نیز گفتم».

سنیوره: بدون توجه به موانع، دولت جدید تشکیل خواهد شد

بصیرت:فواد سنیوره نخست‌وزیر انتقالی لبنان گفت: «موانع و پیچیدگی‌ها هر اندازه که باشد در برابر اراده سعد حریری نخست‌وزیر منتخب ادامه پیدا نخواهد کرد و دولت وحدت ملی و یا ائتلافی تشکیل خواهد شد».

به گزارش پرس.تی.وی ـ بیروت، سنیوره در مراسم افطاری در مقر نخست‌وزیری لبنان با حضور شخصیت‌های اسلامی و مسیحی گفت: «من با طرح این پرسش که چرا باید کارشکنی بر سر راه تشکیل کابینه صورت بگیرد، این امیر را غیر قابل قبول می‌دانم و می‌گویم این کابینه، کابینه وحدت ملی است و حریری از تشکیل دولت جدید منصرف نخواهد شد».

سنیوره در سخنرانی خود اشاره کرد که دولت لبنان هنوز سیطره خود بر همه خاک خویش را کامل نکرده و همه بندهای قانون اساس اجرا و فعال شده نیست و دخالت‌های خارجی در امور داخلی کشور بسیار زیاد است.

وی افزود: «ما به لحاظ بین‌المللی در مرحله جدیدی قرار داریم و آشتی عربی که ملک عبدالله در نشست اقتصادی سران عرب در کویت مطرح کرد، ضروری است».

سنیوره با اشاره به حوادث چهار سال گذشته مانند ترور حریری و قطعنامه 1559 شورای امنیت و انتفاضه استقلال و خروج نیروهای سوریه از لبنان و اجرای انتخابات و به قدرت رسیدن گروه 14 مارس و موضوع دادگاه بین‌المللی و تاثیر آن برجهان عرب، افزود: «نیاز به مرور و بررسی این حوادث است؛ اما توانستیم با توسل به اراده قوی لبنانی‌ها و همزیستی و قانون اساسی و پیمان طائف از تلاش برای ایجاد تزلزل در امنیت کشور جلوگیری بعمل آوریم».

نخست‌وزیر لبنان گفت: «طی چهار سال گذشته سه هدف حفظ وطن و نهادهای آن و تثبیت استقلال و تقویت آزادی‌ها و نظام دموکراتیک و تصویب دادگاه بین‌المللی را در صدر اهداف خود قرار دادیم».

نیرنگ نتانیاهو: توسعه شهرک‌سازی قبل از توقف آن

بصیرت:کاخ سفید بازی بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسراییل در مورد توقف شهرک‌سازی به عنوان مقدمه‌ای برای از سرگیری گفت‌وگو با حکومت خودگردان انتقاد کرد.

 به گزارش پرس.تی.وی ـ بیروت، یک مسئول برجسته در دفتر نخست‌وزیر اسراییل با فاش کردن موضوع توافق‌های صورت گرفته بین اسرایل و کاخ سفید موجب برهم زدن اوراق شد، اما اوج این بازی در پیام نتانیاهو به جناح راستگرای اسراییل است که گفت وی شهرک‌سازی را به طور شکلی متوقف نخواهد کرد و شهرک‌سازی کنونی را تکمیل می‌کند.

نتانیاهو با ارسال پیام‌های متناقض، اول خطاب به جناح راستگرای اسراییل تاکید کرد که ساخت 500 واحد مسکونی در شهرک‌های بزرگ را تصویب کرده است، قبل از آن که شهرک‌سازی را متوقف کند و از سوی دیگر به کاخ سفید اطلاع داد که ساخت واحدهای کنونی کمتر از شش ماه یا یک سال دیگر انجام نخواهد شد.

اطرافیان نتانیاهو بر این باور هستند که هدف او توجیه امور برای شخصیت‌های راستگرا است تا کابینه وی را ساقط نکنند و به آنان وانمود کند که وی بیش از هر نخست‌وزیر اسراییل توانسته است در برابر فشارهای آمریکا مقاومت کند تا بدین ترتیب بتواند طرح آمریکایی‌ها که خواهان توقف شهرک‌سازی حتی به طور جزیی و موقت هستند را ساقط کند.

رابرت گیتس سخنگوی کاخ سفید نیز در واکنش به سخن یک مسئول برجسته اسراییلی در دفتر نتانیاهو که گفته بود اسراییل قبل از توقف شهرک‌سازی در کرانه باختری درصدد تصویب ساخت صدها واحد مسکونی جدید است، با ابراز تاسف اعلام کرد که ادامه شهرک‌سازی در تعارض با تعهدات اسراییل در مورد توقف این روند است.

منابع اسراییلی می‌گویند که واحدهای یاد شده به 2500 واحد مسکونی اضافه خواهد شد که اسراییل اکنون مشغول بنای آنها است.

نماینده سازمان ملل بر تشکیل فوری دولت جدید لبنان تاکید کرد

بصیرت:مایکل ویلیامز نماینده ویژه سازمان ملل متحد در لبنان روز جمعه ابراز امیدواری کرد دولت جدید لبنان در کوتاه ترین زمان ممکن تشکیل شود . مایکل ویلیامز امروز پس از دیدار با سعد الحریری نخست وزیر منتخب لبنان در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به اینکه دولت اینده لبنان با مشکلات و چالشهای زیادی در عرصه های اقتصادی ، اجتماعی و امنیتی روبرو خواهد بود ابراز امیدواری کرد دولت جدید لبنان هر چه سریع تر تشکیل شود تا بتواند این مشکلات را برطرف کند . نماینده ویژه بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد تاکید کرد وی در دیدار با سعد الحریری از تلاشها و اقدامات او طی ده هفته گذشته برای مشارکت نمایندگان همه فراکسیونهای پارلمان لبنان در رایزنیهای اخیر درباره تشکیل دولت جدید لبنان و نیز پایبندی او به ادامه گفتگو ها با همه احزاب و گروههای سیاسی لبنان قدردانی کرده است . ویلیامز یاداور شد مسئله بسیار مهم این است که لبنان از هر لحاظ خود برای تشکیل دولت جدید اماده نماید زیرا دولت اینده لبنان با تلاشهای خود می تواند به عنوان یکی از اعضای غیر دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد در اوائل سال اینده دراید . این نماینده سازمان ملل درباره اجرای قطعنامه هزارو هفتصد شورای امنیت سازمان ملل و نیز وضعیت جنوب لبنان اظهار داشت اوضاع جنوب لبنان ارام است . وی همچنین ابراز امیدواری کرد دولت اینده لبنان نیز به اجرای کامل این قطعنامه پایبند باشد . به گزارش خبرگزاری شینهوا از بیروت ؛میشل سلیمان رئیس جمهور لبنان نیز روز سه شنبه بر لزوم تشکیل دولت وحدت ملی تا پیش از نشستهای مجمع عمومی سازمان ملل متحد که دو هفته اینده برگزار خواهد شد ، تاکید کرد . میشل سلیمان هشدار داد هر گونه تاخیر در روند تشکیل دولت جدید لبنان پیامدهای منفی به همراه خواهد داشت و بر همین اساس همه احزاب و گروههای سیاسی کشور باید تلاش کنند تا دولت جدید تا پیش نشستهای مجمع عمومی سازمان ملل متحد تشکیل شود . سلیمان خاطر نشان کرد لبنان در حالی خود را برای عضویت در شورای امنیت سازمان ملل متحد اماده می کند که تاکنون نتوانسته است دولت وحدت ملی را در این کشور تشکیل دهد . وی خاطر نشان کرد رسیدن به حقوق بین المللی و رفع مشکلات اقتصادی و اجتماعی مردم لبنان ایجاب می کند تا هم احزاب و گروههای سیاسی لبنان با کنار گذاشتند اختلافها و افزایش همکاری و همگرایی خود دولت وحدت ملی را تشکیل دهند . سلیمان افزود تشکیل دولت جدید نیازمند همکاری و همدلی همه احزاب و گروهها است و هر گونه تاخیر در روند تشکیل دولت پیامدهای منفی در عرصه های مختلف برای کشور به همراه خواهد داشت . میشل سلیمان تصریح کرد لبنان چگونه می خواهد با پیوستن به شورای امنیت سازمان ملل نقش فعالی در زمینه ارایه راهکارهای مناسب برای حل مشکلات فرا روی جهان ارایه کند، زیرا و با گذشت سه ماه از زمان برگزاری انتخابات پارلمان لبنان دولت دولت وحدت ملی را در داخل کشور تشکیل دهد.

جنگنده‌های رژیم صهیونیستی بار دیگر حریم هوایی لبنان را نقض کردند

بصیرت:فرماندهی ارتش لبنان روز جمعه با صدور بیانیه ایی اعلام کرد که جنگنده‌های رژیم صهیونیستی حریم هوایی لبنان را در چند نوبت نقض کردند. به گزارش ایرنا از بیروت، در بیانیه ارتش لبنان آمده است: جنگنده‌های اسراییلی امروز در دو نوبت حریم هوایی لبنان در جنوب این کشور بر فراز ناقوره و علما الشعب و صیدا را نقض کردند. تجاوز روزمره رژیم صهیونیستی به حریم هوایی لبنان، نقض آشکار قطعنامه ۱۷۰۱شورای امنیت سازمان ملل است که تابستان سال ۱۳۸۵صادر شد و به جنگ ۳۳روزه این رژیم علیه لبنان پایان داد. این قطعنامه، طرفهای درگیر یعنی لبنان و رژیم صهیونیستی را از هر گونه اقدام دشمنانه علیه هم منع می‌کند و با وجود پایبندی کامل لبنان به این قطعنامه، رژیم صهیونیستی، آن را در برابر چشمان نیروهای پاسدار صلح سازمان ملل متحد (یونیفیل نقض) می‌کند. گزارش‌های مکرر مسوولان و فرماندهان تحت پوشش سازمان ملل متحد در مورد نقض قطعنامه‌های سازمان ملل از سوی رژیم صهیونیستی نیز به دلیل حمایت آمریکا و برخی کشورهای غربی از این رژیم، مانع تداوم تجاوزهای اسراییل به لبنان نشده است. مقام‌های لبنانی تاکنون بارها نسبت به این موضوع به سازمان ملل گزارش کرده و خواهان اقدام برای جلوگیری از تداوم تجاوزهای رژیم صهیونیستی شده اند. سازمان ملل نیز اواخر سال ۱۳۸۶در گزارشی درباره اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت تاکید کرد، اسراییل با ادامه پرواز هواپیماهای خود بر آسمان لبنان، همچنان حاکمیت این کشور را نقض می‌کند. بان کی مون ، دبیر کل سازمان ملل متحد نیز چند روز پیش در گزارشی به شورای امنیت، خواهان توقف نقض حریم هوایی لبنان به توسط رژیم صهیونیستی شده بود.

رایزنی نماینده بان کی مون با حریری/ احتمال عضویت لبنان در شورای امنیت

بصیرت:نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور لبنان امروز با مامور تشکیل دولت جدید این کشور در بیروت دیدار کرد و از احتمال عضویت لبنان در شورای امنیت به عنوان عضو غیر دائم در اوایل سال 2010 خبر داد. به گزارش شبکه تلویزیونی المنار، "مایکل ویلیامز" در دیدار با "سعد حریری"، آخرین تحولات لبنان و منطقه را مورد بحث و تبادل نظر قرار داد. ویلیامز پس از دیدار با نخست وزیر آتی لبنان گفت : در این دیدار به مسئله تشکیل دولت جدید لبنان پرداخته و ابراز امیدواری شد به زودی این مسئله تحقق یابد به ویژه با توجه به اینکه این دولت با چالشهای فراوانی در زمینه اقتصادی، اجتماعی وامنیتی روبرو خواهد شد. نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور لبنان افزود : انتظار می رود لبنان در اوایل سال 2010 به عضویت غیر دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد در آید، بنابراین آمادگی کامل به رهبری دولتی مقتدر برای این مسئله اهمیت فراوانی دارد. به گفته ویلیامز، در این دیدار همچنین به مسئله اجرای قطعنامه 1701 شورای امنیت و اوضاع جنوب لبنان پرداخته شد.

حریری:اسراییل مهمترین تهدید علیه لبنان است

بصیرت:منصب نخست وزیری برگه ای برای سازش با کسی (اسراییل) نیست. مسلمانان لبنان عاقل تر از آن هستند که فتنه موجب دو دستگی آنها شود سعد الدین حریری" نخست وزیر مکلف لبنان اسراییل و طرحهای خارجی را مهمترین تهدید علیه لبنان خواند. حریری شب گذشته در مراسم افطاری که در قصر قریطم (قصر خانوادگی حریری) و با حضور شخصیت های لبنانی برگزار شده بود، گفت: دشمنان لبنان می خواهند این کشور صحنه درگیری و کشمکش باشد ولی این وظیفه همه است که این طرحها را خنثی کنند. در این مراسم که "حسین خلیل" معاون سیاسی دبیرکل حزب الله و شیخ "عبدالامیر قبلان" نایب رییس مجلس اعلای شیعه لبنان نیز حضور داشتند، حریری افزود: منصب نخست وزیری برگه ای برای سازش با کسی (اسراییل) نیست. وی اظهار داشت: مسلمانان لبنان عاقل تر از آن هستند که فتنه موجب دو دستگی آنها شود و وظیفه همه مسوولان لبنانی است که به اختلاف تن ندهیم. نخست وزیر مکلف لبنان افزود: وحدت لبنانی ها اعم از مسلمان و مسیحی پایه و اساس ثبات و استقرار در کشور است و پیمان طائف امانتی به عهده همه ماست که باید دولت لبنان را بر اساس آن بنا کنیم. سعدالدین حریری رییس جریان "آینده" و از سران گروه سیاسی "14 مارس" لبنان ، به دلیل دستیابی وی به اکثریت آرای نمایندگان و دستیابی گروه وی به اکثریت عددی کرسی های مجلس لبنان، بیش از 2 ماه است که از سوی میشل سلیمان رییس جمهوری لبنان مکلف به تشکیل دولت این کشور شده اما تاکنون موفق به این کار نشده است

16 ملیارد دلار در دوره پیش از انتخابات لبنان وارد این کشور شد

بصیرت:ریاض سلامه رئیس بانک مرکزی لبنان اعلام کرد که در دوره پیش از انتخابات لبنان مبلغ 16 ملیارد دلار وارد این کشور شده است.

 به گزارش پرس.تی.وی – بیروت، مبلغ 16 ملیارد دلار در طی 12 ماه به لبنان سرازیر شده است. این مساله‌ای است که رئیس بانک مرکزی لبنان در کنفرانسی خبری از آن پرده برداشته است. ریاض سلامه گفت: «بیشتر این مبلغ پس از سال 2009 و تا قبل از انتخابات وارد لبنان شده است و 90 در صد از این مبلغ به لیره لبنانی تبدیل شده است». رئیس بانک مرکزی لبنان تبدیل دلارهای ورودی به این کشور را باعث کاهش تورم در این کشور دانست. وی آثار تورم دلار را در زندگی لبنانیان منفی خواند.

رئیس بانک مرکزی لبنان پیش‌بینی کرد که علی رغم بحران اقتصادی نسبت رشد اقتصادی در این کشور به 6 درصد برسد. وی افزود:‌«بحران مالی جهانی تنها در حالت‌های استثنایی دخالت بانک‌های مرکزی اهمیت پیدا کرد».

سلامه مهم‌ترین عامل ثبات و استقرار در اقتصاد لبنان را ثابت ماندن ارزش لیره لبنانی در برابر دلار آمریکا دانست.

نماینده مجلس لبنان: حزب الله بدون حزب آزاد ملی در کابینه شرکت نخواهد کرد

بصیرت:علی فیاض نماینده مجلس لبنان و عضو فراکسیون وفاداری به مقاومت وابسته به حزب الله،گفت: بدون حزب آزاد ملی وارد کابینه حریری نخواهیم شد به گزارش ایرنا از بیروت، فیاض روز جمعه در گفت وگو با رادیو صورت المدی افزود: گروه ۸مارس و در صدر آنها حزب الله با هم اتحاد کامل دارند و اگر حزب آزاد ملی لبنان در کابینه حریری شرکت نکند حزب الله نیز شرکت نخواهد کرد. فراکسیون حزب آزاد ملی به سر پرستی میشل عون دومین فراکسیون بزرگ در مجلس لبنان است که خواهان پنج وزارتخانه از ۳۰وزارتخانه کابینه لبنان از جمله وزارت کشور و ارتباطات است اما سعدالدین حریری نخست وزیر مکلف لبنان تاکنون از قبول درخواست عون در این زمینه خودداری کرده است. سعدالدین حریری رییس جریان آینده و از سران گروه سیاسی ۱۴مارس لبنان ، به دلیل دستیابی وی به اکثریت آرای نمایندگان و دستیابی گروه وی به اکثریت عددی کرسی‌های مجلس لبنان، بیش از ۲ماه است که از سوی میشل سلیمان رییس جمهوری لبنان مکلف به تشکیل دولت این کشور شده اما تاکنون موفق به این کار نشده است.

واحد اطلاعات عملیات ارتش صهیونیستی در نزدیکی مرز لبنان مانور برگزارکرد

بصیرت:منابع خبری رژیم صهیونیستی فاش کردند که واحد اطلاعات عملیات ارتش رژیم صهیونیستی باهدف جمع آوری اطلاعاتی در خاک لبنان در نزدیک مرز لبنان مانور برگزار کرد. روزنامه اسراییلی یدیعوت احرونوت روز جمعه نوشت که واحد جمع آوری اطلاعات نظامی موسوم به شاحف مانوری را درنزدیکی مرز لبنان برگزار کرد. این روزنامه افزود که شاحف در ارتش اسراییل معروف به واحد امنیت میدانی و یا اطلاعات عملیات است و این غیر از حفاظت اطلاعات ارتش است و وظیفه آن نظارت بر مرز و جمع آوری اطلاعات از طریق وسایل سمعی و بصری است. روزنامه یدیعوت احرونوت به نقل از المقدم الموطی فرمانده این واحد نوشت: در لبنان به ویژه در مناطق مرزی فعالیت‌های متنوعی در زیر زمین در جریان است که هدف آن آماده شدن برای جنگ آینده است و اگر بتوانیم بدانیم که چگونه با آن طرح‌ها مقابله کنیم، توانستیم پیروزی را را کسب کنیم. این روزنامه اسراییلی افزود که در این رزمایش چهار روزه اهداف مهمی در خاک لبنان شناسایی شدند. فرمانده این واحد گفت: نظامیان واحد عملیات به خوبی حزب الله و فعالیت ها و روستاها جنوب لبنان را می‌شناسند و قادر به شناسایی هر حادثه غیر منتظره در آن سوی مرز هستند.

اخراج شیعیان لبنانی از امارات

بصیرت:امارات برای فشار بر این افراد که برخی از آنان بیش از بیست سال در این کشور اقامت داشته اند، ابتدا از کارکردن آنان جلوگیری کرد و سپس آنان را از کشور اخراج کرد. منابع خبری از اخراج ده ها لبنانی شیعه از کشور امارات خبر می دهند. به گزارش شبکه خبر به نقل از روزنامه الاخبار لبنان، در دو ماه گذشته دولت امارات بیش از 45 کارمند و بازرگان لبنانی را از این کشور اخراج کرده است. امارات برای فشار بر این افراد که برخی از آنان بیش از بیست سال در این کشور اقامت داشته اند، ابتدا از کارکردن آنان جلوگیری کرد و سپس آنان را از کشور اخراج کرد. اگر چه بسیاری از افراد اخراج شده علت تصمیم دولت امارات را نمی دانند و تنها به این گفته از مسئولان اماراتی استناد می کنند که این اخراج یک تصمیم امنیتی است اما هیچکدام از این افراد سوابق سوء امنیتی نداشته اند. آنچه این اقدام را سیاسی نشان می دهد این است که تمامی اخراجی ها از شیعیان هستند و بسیاری از آنان قبل از اخراج درخواست هایی برای همکای با سرویس امنیتی امارات در جمع آوری اطلاعات از شیعیان مقیم این کشور و همچنین حزب الله لبنان دریافت کرده بودند. یکی از اخراج شدگان می گوید، یک افسر اماراتی او را برای جمع آوری اطلاعات از رهبران و عناصر حزب الله تحت فشار قرار داده بود و پس از آنکه زیر بار نرفت تهدید به اخراج شد. به گفته وی حتی در قبال مزدوری برای امارات پیشنهاد مالی خوبی به او ارائه شده بود اما وقتی این پیشنهاد را رد کرد او را از کشور اخراج کردند. امارات پیوسته برای جمع آوری اطلاعات از حزب الله تلاش داشت، اما این حرکت پس از جنگ 33 روزه در سال 2006 و به ویژه در سال اخیر بسیار تشدید شده است. دولت امارات قبلا نیز صدها فلسطینی به ویژه فلسطینیانی را که اصلیتشان از نوار غزه است بدون توجیه از این کشور اخراج کرده است .

  چاوز : اسرائیل تهدیدی برای آمریکای جنوبی است

بصیرت:بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه در کنفرانس خبری مشترک با هوگو چاوز همتای ونزوئلایی خود گفت: «بین‌المللی شدن قضایای جهان عرب منجر به مصیبت می‌شود و راه حل مشکلات منطقه باید از خود منطقه باشد».

 به گزارش پرس.تی.وی ـ بیروت، اسد در نشست خبری مشترک با همتای ونزوئلایی خود هوگو چاوز بر نبود دیدگاه روشنی درباره صلح از سوی اسرائیل تاکید کرد که سوریه همچنان متوسل به گزینه صلح با کسب حقوق کامل خود است.

رئیس‌جمهور سوریه با ستایش از روابط ممتاز بین سوریه و ونزوئلا گفت: «دو کشور در مورد قضایای جهان عرب و به ویژه قضیه فلسطین اتفاق نظر دارند».

چاوز با انتقاد شدید از اسرائیل و توصیف آن به وحشی گفت: «کشورهایی مانند سوریه و لیبی و ونزوئلا باید با هم ائتلاف استراتژیک داشته باشند و همکاری‌های آنها بایستی شامل همه زمینه‌ها شود».

اسد درباره عملیات صلح درخاورمیانه گفت: «تفاوت دولت‌ها در اسرائیل در تاکتیک و نه در جوهر است و مذاکرات غیر مستقیم بین سوریه و اسرائیل با میانجیگری ترکیه بار دیگر نشان داد که اسرائیل خواهان صلح نیست».

چاوز در انتقاد از اسراییل و آمریکا گفت: «اسراییل دولت نابود کننده ملت‌ها و دشمن صلح و به عنوان بازوی آمریکا تهدیدی برای ملت‌های آمریکای جنوبی است».
نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات