صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۹ مرداد ۱۳۸۶ - ۰۶:۴۶  ، 
کد خبر : ۱۱۳۳۲

بدترین رئیس جمهور آمریکا /حنیف غفاری


انتشار نتایج نظرسنجى گالوپ نشان مى‌دهد که “جرج واکر بوش” بدترین رئیس جمهور تاریخ آمریکا محسوب مى‌شود. در این نظرسنجى گسترده، روزنامه واشنگتن پست و شبکه تلویزیونى “ای.بی.سی” نیز شرکت داشته‌اند. نارضایتى 65 درصد از شهروندان آمریکایى از عملکرد بوش در همه زمینه‌هاى نظامی، اقتصادی، سیاسى واجتماعى و نارضایتى 80 درصدى آنها از استراتژى‌هاى کاخ سفید در عراق “کارنامه سیاهی” را براى رئیس جمهور آمریکا باقى گذاشته است.

در زمان ریاست جمهورى بوش پدر، رونالد ریگان، جانسون، جان.اف.کندى و ریچارد نیکسون شاهد بروز خطاهایى فاحش در سیاست داخلى و خارجى آمریکا بودیم. دامنه برخى از این خطاهاى استراتژیک به اندازه‌اى گسترده بود که جمهوریخواهان را در یک نقطه ساکن و زمینگیر مى‌ساخت. شکست آمریکا در جنگ ویتنام،شکست در خلیج خوک‌ها، مسئله واترگیت و جنگ خلیج فارس جملگى در مقاطعى به پاشنه آشیل حزب جمهوریخواه تبدیل شده‌اند، اما بوش کلکسیونى از اشتباهات و شکست‌ها محسوب مى‌شود. مسئله مالیات،‌افزایش نرخ بیکاری، عدم شفافیت در قراردادهاى تجارى آمریکا و شرکاى آن و... بوش را به عنوان شخصى ناکارآمد در مسائل اقتصادى معرفى نموده است. عدم تحقق وعده‌هاى اقتصادى بوش و چنى که در جریان مبارزات انتخاباتى سال 2004 بیان شده‌اند، موجب خشم ملت آمریکا شده است.

سیاست‌هاى بوش در عراق و افغانستان وشکست کاخ سفید در این دو میدان اعتبار وانرژى آمریکا را به طور کامل مخدوش نموده است. اصرار نومحافظه‌کاران بر ادامه سیاست‌هاى خود در بغداد سبب تقابل آشکار کنگره و کاخ سفید شده است، تقابلى که همچنان ادامه دارد و زیرساختهاى حزبى و سیاسى آمریکا را با تهدیدى آشکار روبرو ساخته است. افشاى رسوایى‌هایى مانند اظهارات والرى پالمه، روابط پشت پرده کاخ سفید والقاعده، با خبر بودن رایس و بوش از طرح انهدام برج‌هاى دوقلوى تجارت جهانى و... کمترین آبرو و وجهه‌اى براى مسئولین کنونى آمریکا باقى نگذاشته است. بوش منفورترین و ناکارآمدترین رئیس جمهور آمریکا در طول تاریخ محسوب مى‌شود. وى در آینده باید به عنوان یک جنایتکار جنگى مورد محاکمه ملت‌ها و دولتهاى آگاه جهان قرار گیرد.

 

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات