سفر اخیر گوردون براون به ایالات متحده آمریکا و دیدار وى با جرج بوش نشان داد که موضع حزب کارگر در تعامل با حزب جمهوریخواه تغییرى نکرده است.
نخست وزیر انگلستان در این دیدار از سیاستهاى مداخلهگرایانه واشنگتن تمجید نموده و بر ارتقاى سطح روابط انگلستان و آمریکا در دوران قدرت خود تاکید کرده است. براون در حالى این سخنان را بر زبان رانده است که بسیارى از شهروندان انگلیسى خواهان قطع تعلق لندن به واشنگتن مىباشند.
پس از سرکار آمدن گوردون براون شاهد هستیم که افرادى مانند “جک استراو” دوباره در راس معادلات اجرایى و سیاسى لندن قرار گرفتهاند. استراو که پس از شکست حزب کارگر در انتخابات شهردارىها از سمت خود برکنار شده بود، اکنون به عنوان وزیر دادگسترى در کابینه براون حضور یافته است. استراو که از اصلىترین مهرههاى نومحافظهکاران آمریکا در اروپا محسوب مىشود، وظیفه دارد تا سطح مناسبات آمریکا و انگلستان را حفظ نموده و حتى در مواردى در راستاى گسترش آن اقدام نماید.این در حالى است که حزب کارگر در نظرسنجىهاى موجود وضعیت مناسبى ندارد. مردم انگلستان بلر را به سبب همراهى با سیاستهاى کاخ سفید و ادامه حضور نظامى در عراق از معادلات قدرت کنار زدند. مسلما در صورتى که براون نیز بخواهد همین خط مشى را در پیش بگیرد در آیندهاى نه چندان دور شاهد سقوط حزب کارگر از قدرت خواهیم بود.
البته برخى از کارشناسان مسائل بینالمللى معتقدند که اظهارات اخیر براون در آمریکا با آنچه در رفتار لندن در قبال واشنگتن نمود مىیابد تا حدودى متفاوت است. اظهارات اخیر “لرد مارک براون” معاون وزیر امور خارجه بریتانیا به شدت مقامات آمریکایى را نگران ساخته است. وى صراحتا از کاهش سطح روابط لندن- واشنگتن در دوران گوردون براون خبر داده بود. نخست وزیر انگلستان از سویى مىخواهد سطح روابط لندن- واشنگتن را مانند دوران بلر تعریف نماید و از سوى دیگر رضایت افکار عمومى کشورش را جلب کند. بدون شک جمع این دو مقوله “غیرممکن” خواهد بود. حتى اگر افرادى مانند”جک استراو” وى را در این مسیر نادرست یارى نمایند.