بصیرت:سفیر جدید انگلیس در تهران از حمایت لندن نسبت به حق جمهوری اسلامی در دسترسی به انرژی صلح آمیز هسته ای خبر داد.
«سایمون گس» سفیر جدید انگلیس در تهران در دیدار با «علاءالدین بروجردی» رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: لندن از حق مسلم جمهوری اسلامی در دسترسی به انرژی صلح آمیز هسته ای براساس ان پی تی حمایت می کند.
وی در ادامه با بیان این مطلب افزود: انگلیس ادامه مذاکرات برای رفع سوءتفاهم ها و حل و فصل کامل مساله هسته ای را ضروری می داند و مورد تاکید قرار می دهد.
سایمون گس، جمهوری اسلامی ایران را کشوری مهم و برخوردار از تاریخی غنی و فرهنگی و تمدنی خواند و ضمن ابراز خرسندی از حضور در ایران به عنوان سفیر، گفت: تمام تلاش خود را در جهت کمک به رفع بدبینی ها و سوءتفاهم های فیمابین به کار خواهد برد.
وی در ارتباط با موضوع گروهک منافقین نیز گفت: دولت انگلیس این گروه را رسمی نمی داند و برای آن احترام و شأنی قائل نیست و از تاریخچه فعالیت های تروریستی این گروه نیز کاملا آگاهی دارد.
سفیر انگلیس در ادامه همچنین دخالت کشورش در حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری در کشورمان را منتفی دانست.
در این دیدار بروجردی با اشاره به تاریخ پرفراز و نشیب روابط دو کشور و تحولات مختلف ناشی از آن گفت: افکار عمومی ایران، همواره نوعی بدبینی را نسبت به سیاست های انگلیس در درون خود داشته است و سفیر انگلیس در جمهوری اسلامی ایران باید همت خود را بر رفع این بدبینی ها قرار دهد.
وی با اشاره به برخی از مشکلات موجود در مسیر گسترش روابط با انگلیس از جمله خارج کردن نام منافقین از لیست گروههای تروریستی و پیشگامی این کشور در تنظیم قطعنامه های تحریم علیه ایران اظهار کرد: سیاست های فعلی انگلیس نسبت به جمهوری اسلامی ایران کمکی به توسعه مناسبات دو کشور نمی کند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در ادامه با انتقاد از مواضع تندروانه انگلیس در قبال موضوع هسته ای کشورمان گفت: جمهوری اسلامی ایران مسیر روشنی را در همکاری ها و مذاکرات خود با کشورهای عضو گروه 1+5 در گفت وگوهای اخیر در ژنو طی کرد و با ارائه بسته پیشنهادی، گامی مثبت در جهت حل و فصل مسائل و ابهامات موجود برداشته است.