صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۲ دی ۱۳۸۸ - ۱۰:۲۴  ، 
کد خبر : ۱۳۴۹۹۹

نگاهی به فضای کلی رسانه‌های بیگانه:سید صدر الحسینی

متون تبلیغی بیگانه ناآرامی‌ها در روز عاشورا، تظاهرات روز چهارشنبه و اوضاع ادعایی حاکم بر شهر تهران در روز پنجشنبه و سوژ‌ه‌های مرتبط با این مسائل را در کانون توجه قرار دادند .

بصیرت:در بحث از وقایع روز عاشورا، رسانه‌های بیگانه در تحلیلی یک‌طرفانه، عملکرد امنیتی دولت را مسبب ناآرامی‌های این روز تفهیم می‌کنند. در همین راستا تظاهرات روز چهارشنبه نیز دولتی القاء ‌گردید . هدف این اقدام نیز نمایش قدرت باهدف ارعاب جنبش موسوم به سبز دانسته شد . گمانه‌های رسانه‌ای نیز القاءگر آن است که برخوردها میان طرفین منازعه تشدید و شکاف‌ها عمیق‌تر خواهد شد. از این منظر ناآرامی‌ها محصول نارضایتی‌های انباشته شده در طول سی‌ساله اخیر ادعا می‌شود. از این لحاظ پایایی و مانایی جنبش موسوم به سبز تفهیم‌ می‌گردد .
رسانه‌های بیگانه همچنین روایتی امنیتی و نظامی از فضای حاکم بر شهر تهران در روز گذشته ارائه کردند. در این زمینه از حضور گسترده نیروهای نظامی و انتظامی در میادین شهر تهران و ورود تجهیزات سنگین نظامی از کرج به تهران خبر دادند. ارائه فضایی رویارویانه از شهر تهران در راستای دامن زدن به تنش‌ها در فضای تبلیغی است .
در مجموع، نگاه رسانه‌ای بیگانه به ناآرامی‌ها، نگاهی روندی و فرایندمحور است که تداوم خواهد داشت .
در حوزه اقتصادی صدای آمریکا در گزارشی، مدعی بحران در اقتصاد ایران شد و آن را ناشی از لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها دانست . در این زمینه گفته شد هدفمند کردن یارانه ها بساط صادرات و به تدریج تولید را در کشور جمع خواهد کرد و تبعات تورمی افزایش قیمت دلار، اقتصاد ایران را در آستانه ورشکستگی و دولت را به مرز بحران خواهد رساند .
وضع زنان نیز در پیوند با تحولات پساانتخاباتی تحلیل شد . در این زمینه عملکرد زنان موثر و پیشرو و خط شکنانه القاء گردید .
در حوزه منطقه‌ای، ادعای دخالت ایران در جریان گروگانگیری یک انگلیسی در عراق مورد توجه برخی رسانه‌های بیگانه قرار گرفت . این ادعا به مطلب گاردین مستند شد که مدعی شده بود؛ "گروگان انگلیسی که بیش از دو سال ونیم در اسارت در عراق بسر می‌برد در طول این مدت درگروگان در ایران بسر می برده است ! "
در حوزه هسته‌ای نیز رسانه‌ها ضمن تاکید بر ضرورت تحریم‌ها علیه ایران، این گزینه را در پیوند با تحولات داخلی ایران تحلیل می‌کنند: "تا قبل از ناآرامی های اخیر در ایران دولت امریکا بر آن بود که با اجرای تحریم ها رفتار جمهوری اسلامی را در رابطه با مسئله هسته ای تغییر دهد ولی اکنون دولت امریکا می خواهد تحریم هایی را پیشنهاد کند که اعمال آنها ضمن فشار بر تهران به اصلاحات دمکراتیک در ایران که مردم این کشور خواهان آن هستند، کمک کند !"
 

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات