صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۹ ارديبهشت ۱۳۸۹ - ۱۲:۳۰  ، 
کد خبر : ۱۴۲۸۷۹
بی رغبتی توریست های سوری در سفر به ایران ؛

تهران - دمشق؛ جاده گردشگری یک طرفه است!


بصیرت: اعزام دست کم 600 هزار ایرانی در برابر ورود20 تا 30 هزار سوری نشان می دهد، ارتباط مناسبی میان گردشگری ایران و سوریه وجود ندارد و کفه ترازو بشدت به نفع طرف سوری سنگینی می کند. این در حالی است که دو طرف متعهد شده اند تسهیلات لازم را برای سفر به مراکز مذهبی، تاریخی و فرهنگی هر دو کشور فراهم نمایند.مدیرعامل یکی از شرکتهای خدمات مسافرتی که در امر اعزام زائر به سوریه فعالیت دارد در این باره به گزارشگر ما می گوید: متأسفانه به دلیل سهل انگاری مسؤولان در امر جذب مسافر و گردشگر بازار توریسم اتباع سوری را درایران از دست داده ایم.طاهره داوطلب در ادامه خاطر نشان می کند: هم اکنون مسافران و زائران سوری هیچ رغبتی به آمدن به ایران ندارند، به همین دلیل سود و گردش مالی میلیاردی این نوع مسافرتها به نفع مسؤولان مراکز گردشگری و هتلداران سوریه ای است و در ایران هیچ نوع پول وارزی از سوی سوریه ای ها خرج نمی شود.این کارشناس توریسم مذهبی همچنین به موانع غیر ایرانی مسافران سوری اشاره کرده و متذکر می شود: از سوی دیگر نباید فراموش کنیم که داشتن مذهب غیر شیعی در سوریه و وجود عامل آب و هوای مناسب و همسان با اقلیم ایران از جمله مسائلی هستند که باعث استقبال اندک سوریه ای ها ازسفر به ایران شده است.خانم داوطلب در ادامه متذکر می شود: البته ایجاد شرایط مطلوب برای مسافران سوری و دایر کردن مهمانپذیرها و مراکز گردشگری منطبق با سلایق و فرهنگهای این افراد و ایجاد تسهیلات برای آنها می تواند بسیاری ازمشکلات را در این رابطه از میان بردارد.پوریا پدرامی یکی از ایرانیان مقیم سوریه و صاحب نظر در امر تورگردانی در این باره به گزارشگر ما می گوید: واقعیت این است که مسؤولان گردشگری سوریه با اعزام مسافر به ایران مخالف بوده و غیر از سفارت ایران هیچ نهادی از اعزام توریسم مذهبی به کشورمان حمایت نمی کند.این کارشناس آموزش توریسم همچنین بیان می کند: گذاشتن تورهای دوره ای با یارانه دولتی، تبلیغات تلویزیونی و مطبوعاتی و نیز توجیه مسؤولان شرکتهای تورگردانی برای اعزام زائر به شهرهای مذهبی و تاریخی ایران می تواند بسیاری از موانع موجود بر سر راه مسافران و زائران را از میان بردارد.
مجلس آماده همکاری است
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در این باره به گزارشگر ما می گوید: همه ارکان نظام اعم از دولت و مجلس برای رفع مشکل در فرآیند سفرهای زیارتی سوری ها به ایران و زائران ایرانی به عتبات سوریه تلاش لازم را دارند و در صورت وجود مشکل مجلس برای رفع موانع قانونی و حقوقی در این رابطه آماده همکاری با دستگاه های مسؤول است.سلیمان جعفرزاده، می افزاید: البته در این ارتباط نارسایی هایی وجود دارد، اما من به عنوان عضو خانه ملت معتقدم باید تفاهمنامه های امضا شده میان ایران و سوریه ملاک عمل قرار گیرد و برای روانسازی تردد اتباع دو کشور از سوی مسؤولان مربوطه تلاش شود.حجة الاسلام «حسین سبحانی نیا» نماینده مردم نیشابور درمجلس شورای اسلامی نیز به گزارشگر ما می گوید: اعزام زائران ایرانی به کشورهای سوریه، عراق و عربستان و نیز ورود گردشگران و زائران آن کشورها به ایران به دلیل امکان ورود افراد غیرمسؤول ناوارد و بعضاً سوء استفاده چی به حیطه اعزام زائران و فرآیند گردشگری مشکلاتی را در پی داشته که به منظور سازماندهی این امر مجلس خواستار اعمال مدیریت واحد است.
این نماینده مجلس همچنین تصریح می کند: حضور زائران ایرانی در این کشورها منافع بسیاری برای آنها دارد و مقامهای این کشورها باید از طریق مجاری رسمی در جریان قرار بگیرند و به آنها تفهیم شود که اگر خواهان حفظ و ادامه این منافع هستند، باید همه نیازهای زائران را به خوبی و کمال تأمین کنند که از آن جمله امنیت، بهداشت، خدمات رفاهی و مهم تر مبادی اخلاقی را در مورد زائران ایرانی رعایت کنند و به باورها و اعتقادات آنها احترام گذاشته و بر اساس قراردادهایشان با ایران در جهت اعزام زائر به کشورمان نیز همکاری داشته باشند.
همکاری مستمر با سوری ها ادامه دارد
مسعود مجردی کارشناس ارشد سازمان حج و زیارت کشور در این باره به گزارشگر ما می گوید: ما با سوریه دو قرارداد زیارتی و گردشگری داریم و این سازمان در مذاکرات خود با مسؤولان سوری از مسؤولان بخش دولتی و خصوصی برای ایجاد تسهیلات سفر دعوت کرده و از این موضوع حمایت می کند، البته ورود گردشگر وظیفه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری است، ولی ما برای رفع مشکل همکاری لازم را انجام می دهیم.
به گفته مجردی اگر تفاهمنامه ها و قراردادها میان ایران و سوریه ملاک قرار گیرد و در میان مسؤولان سوری عزم لازم برای سفر زائران به ایران ایجاد شود مسؤولان ایرانی نیز همکاری لازم را برای افزایش تردد ها خواهند داشت.
تلاش برای ایجاد توازن
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز در گفتگوی مطبوعاتی با بیان اینکه تفاهمنامه همکاری ایران و سوریه با هدف رفع موانع توسعه گردشگری دو کشور و ایجاد بستر برای فعالیت بخش خصوصی صورت گرفته است، گفت: «مردم ایران و سوریه شناخت کافی نسبت به جاذبه های گردشگری یکدیگر ندارند.
به همین دلیل تلاش می کنیم با همکاریهای دو دولت، زمینه تبادل اطلاعات دو کشور را فراهم کنیم.»موسوی با بیان اینکه ما به دنبال ایجاد توازن بین تورهای ورودی و خروجی سوریه هستیم، افزود: «توافق برای انجام تبلیغات مشترک در دو کشور و دیگر کشورهای مقصد، برگزاری دوره های آموزشی مشترک و تبادل مدرسان هتلداری، اعلام آمادگی برای میزبانی برگزاری دوره های توریسم درمانی و اکوتوریسم و همچنین ایجاد مقصدهای گردشگری از طریق فرودگاه های ایران و دمشق از دیگر مفاد تفاهمنامه دومین نشست کمیته فنی ایران و سوریه اند.» وی همچنین درباره جذب سرمایه گذاران خصوصی نیز اظهار داشت: «ایران و سوریه متعهد شده اند به دلیل نبود شناخت کافی نسبت به ظرفیتها و بسترهای دو کشور، اطلاعات سرمایه گذاری خود را در حوزه گردشگری به طرف مقابل ارائه دهند.
»این مقام مسؤول تأکید کرد: «ارائه و تبادل تجارب جهانی در حوزه تبلیغات، بازاریابی و همچنین برگزاری نمایشگاه مشترک و تورهای درمانی تا سه ماه آینده از دیگر موارد مطرح شده در یادداشت تفاهم دو کشور است که با این کار بسیاری از موانع بر سر راه سفر اتباع دو کشور در بحث گردشگری از میان برداشته خواهد شد.»
محمدرضایی

 

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات