صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۸ آبان ۱۳۸۶ - ۱۰:۳۴  ، 
کد خبر : ۱۵۶۰۲
بصیرت ::

احتضار اتحادیه اروپا /حسین کبریایى زاده


اتحادیه‌ اروپا با خیزشى نامحسوس به سمت‌ سرنوشت‌ مبهمى درحال حرکت است این اتحادیه که به تازگى ازافت محبوبیت دربین شهروندان‌ بسیارى‌ از کشورهاى‌ عضو روبروشده ،نگاه تردیدآمیز شهروندانش را برناکارامدى خود ودستاویز قرار گرفتنش احساس مى کند. شمار کسانى که اتحادیه اروپا را سازمانى با ساختار بروکراتیک، دور از مردم، و غیردمکراتیک ارزیابى مى‌کنند هر دم افزایش مى‌یابد. این روند تا زمانى ادامه خواهد یافت که تصمیمات مهم اتحادیه، با دیپلماسى مخفی، توسط عده‌اى خاص و در محافلى مشخص و شخصى گرفته مى‌شود

شکاف‌ بین‌ قوانین‌ اساسى‌ ومنافع راهبردى تعداد زیادى‌ از کشورهاى‌ عضوبا قانون اساسى اتحادیه‌ اروپا یکى‌ ازدلایل‌ بحران‌ اعتماد بین شهروندان تبدیل شده‌است که‌ هنوز بعد ازگذشت سه سال ‌سایه ان برسر دولتمردان اروپایى خواهان اروپاى یکپارچه و قانونگذاران این نهاد نیم قرنى سنگینى مى کند.

طرفداران و طراحان نظام تک قطبى با هدف قرار دادن کهنسالترین قاره دنیا ،معتبرترین نهاد منطقه اى را آماج اهداف ومطامع خود ساخته اند. این گروه تنها کسانى هستند که عملا از فرسایش تدریجى حاکمیت مستقل ملى کشورها از طریق یکپارچه سازى تمامى حوزه‌هاى زندگی، امور اقتصادی، اجتماعى ، فرهنگى و زیست محیطى بهره مى برند.

از مدت‌ها پیش اتحادیه اروپا به عنوان ابزارى براى این گونه جهانى سازیهاى یکپارچه کننده مورد استفاده قرار گرفته و اکنون به نقطه‌اى رسیده که به یک دولت فدرال فرا ملیتى براى اروپا تبدیل گردیده است.در همین چار چوب طى سال‌هاى گذشته انچه تحت عنوان پیمان تجارت آزاد به افکار عمومى خورانده شده شامل حوزه‌هاى بهداشت، سیاست‌هاى اجتماعى ، حمل و نقل ، دادگسترى ، کشاورزى ، آبزیان ، انرژى ، اقتصاد و پیوندهاى اجتماعی، محیط زیست ، تجارت‌هاى داخلى و خارجى و حمایت از مصرف‌کننده بوده است.

در نشست اخیر اتحادیه اروپا در لیسبون پرتقال سخن ازکرسى ریاست دایم بر اروپا به میان آمد این در حالى است که مقامات اروپاى مثل سارکوزى که خبرسازترین رییس جمهوردنیا لقب گرفته تنها شخص مورد وثوق براى احراز این سمت را تونى بلر نخست وزیر سابق انگلیس دانسته وحتى حمایت خود را مبنى برتصویب این طرح بدون اجراى همه پرسى و مراجعه به آراى مردم اعلام داشته است

براى کسانى که مسایل بین المللى وبخصوص اروپا را دنبال مى کنند سرسپردگى بلربه منافع آمریکا محرز است بدون تردید با توجه به اینکه سارکوزى با تغییر خط مشى سیاست خارجى فرانسه پرچم به جا مانده بر دستان بلر رابراى پیگرى منافع امریکا در قاره پیربه دست گرفته است باید با تامل ودقت نظر بیشترى اهداف پشت پرده این طرح را مورد بررسى قرارداد.

در همین راستا اگر به تعاملات ومناسبات اتحادیه اروپا وامریکا نگاهى از سراجمال افکنیم،مشخص میشود ایالات متحده و اتحادیه با امضاى پیمان فرا اقیانوس اطلس «یکپارچه شدن» استانداردها و زمینه هاى لازم براى ادغام ایالات متحده و اتحادیه اروپا به یک بازارواحد را آماده کرده اند. این اقدام که مخالف اهداف معاهده رم مى باشد گامى بزرگ در راه نظم نوین جهانى خواهد بود ،به گزارش شبکه خبرگزارى بى بى سى : شوراى اقتصادى مذکور تقریبا چهل حوزه ، از جمله مالکیت معنوی، خدمات مالی، ادغام شرکت‌هاى تجارى کوچک در شرکت‌هاى بزرگ و صنایع موتور، یکپارچه سازى مقررات و امور مربوط به تنظیم معاملات تجارى ، اقدامات لازم را جهت تسریع امور مربوطه به عمل آورد.

مراجعه به آراى کریستوفر بوکر و ریچارد نورث در کتاب فریب بزرگ، ، مارا به این نتیجه مى رساند که 27 کشور عضو اتحادیه اروپا در پروسه اى دقیق با طراحى بى نظیراستقلال خود را از دست داده‌اند بدون انکه دستاورد قابل ملاحظه اى داشته باشند. این دو نویسنده سرشناس انگلیسی، جهانى سازان اروپایى را در وقوع ابن شگفت آورترین کودتاى تاریخ مقصر مى‌دانند .در این کتاب تاثیر نشست رم را این گونه بازگو مى کند: «بدین ترتیب فریب اصلى داستان شکل گرفت. از این به بعد، اولویت واقعى این است که یکپارچگى سیاسى عمدا زیر لواى یکپارچگى اقتصادى پنهان شود.وساخت و رشد اروپا تحت عنوان توسعه‌ى تجارت و اشتغال‌زایى مطرح گردد»

علاوه بر این مخالفان و افراد مطرودى چون و لادیمیر یوکوفسکى هشدار داده‌اند که از مدت‌ها قبل طرحى از سوى نخبگان وجود داشته است که بر اساس آن اتحادیه اروپا به نفع گروهى خاص مصادره و به یک ابر کشور سوسیالیستى شبه روسى تبدیل شود که قدرت فردى ملت - دولت‌ها را حذف نموده و هیات حاکمه‌اى را بوجود آورد که از مسئولیت پاسخگویى آزاد بوده و یا نماینده مستقیمى نداشته باشد.

درسال 2003 خبرگزارى بى بى سى به اسناد بایگانى شده‌حیرت‌انگیزى دست پیدا کرد که تایید مى‌کرد اتحادیه اروپا و واحد پولى او یعنى یورو، ابتکار گروه مخفى بیلدربرگ بودنداین گروه و یا کنفرانس بیلدربرگ کنفرانسى غیر رسمى است که فقط بر اساس دعوت از تقریبا130 مهمان که اغلب آنها شخصیت‌هاى پر نفوذ در حوزه‌هاى تجارت،‌ رسانه‌ها و سیاست مى‌باشند، برگزار مى‌شود. از آنجا که صحبت‌هاى مقامات رسمى و رهبران قدرتمند تجارى ( و دیگران) که در این ملاقات‌هاى سالیانه انجام مى‌گیرد، هرگز در جایى پخش نمى‌شوند و کسى از مفاد آنها اطلاع پیدا نمى‌کند، این کنفرانس‌هاى سالانه بدلیل وجود فرضیه‌هاى متعدد منبى بر این که بسیارى از توطئه‌هاى سیاسى و اقتصادى در این کنفرانس‌ها طرح ریزى مى‌شوند، مورد انتقاد بسیار قرارگرفته. گروه نخبگان بیلدربرگ سالانه در هتل‌هاى چهار یا پنج ستاره در سراسر جهان، معمولا در اروپا، و هر چهارسال یکبار در ایالات متحده و یا کانادا نشست خود را برگزار مى‌کنند. دفتر گروه بیلدربرگ در جنوب هلند ، در شهر لیدن قرار دارد.

بیلدبرگ، که اکنون به عنوان دست پنهان نخبگان در پشت حوادث دنیا معروف است، نقشه‌هاى مربوط به این موضوع را آماده کرده بود.علیرغم مزایا واثرات مثبت یورو در نظرسنجى‌ که در ‌27‌ کشور عضو اتحادیه‌ اروپا انجام‌ شده‌ است94 ‌ درصد از شهروندان‌ در ‌13‌ کشور منطقه‌ یورو خواستار بازگشت‌ به‌ واحد پول‌ هاى‌ ملى‌ و قبلى‌ خود هستند .که نشان از بى اعتمادى شهروندان اروپایى به طرح مذکور مى باشد.

اتحادیه اروپا تنها نهاد منطقه اى نمى باشدکه شاهد دسیسه سازى این گروه مرموز است، دستور کار تشکیل اتحادیه امریکاى شمالى نیز از جمله اقدامات این گروه نخبه در سطح جهانى به شمار مى رود. سند شوراى روابط خارجى که به سند تشکیل جامعه‌ى امریکاى شمالى معروف است، به توصیه گروه بیلدربرگ مبنى بر این که هیات‌هاى خصوصى براى هدایت سیاست‌ها بین کانادا، مکزیک و ایالات متحده تشکیل شوند،. در این سند عنوان شده:

«براى حصول اطمینان از تزریق منظم انرژى خلاق به تلاش‌هاى مرتبط با یکپارچه سازى امریکاى شمالی، سه دولت فوق‌الذکر باید هیاتى مستقل از سه مشاور را منصوب کنند. این هیات باید از اشخاص برجسته خارج از دولت تشکیل شود که در دوره‌هاى چند ساله به صورت متناوب منصوب گردند تا بدین ترتیب از عدم وابستگى به دولت‌هایشان اطمینان حاصل شود.وظیفه‌ى آنها فعال شدن در بررسى ایده‌هاى خلاق و مبتکرانه‌ ایده‌هاى جدید از چشم‌انداز امریکاى شمالى است تا از این طریق شرایط لازم جهت ابراز عقیده و نظر عموم مردم شمال امریکا فراهم شود. راهکار مکمل ،تاسیس هیات‌هاى خصوصى خواهد بود که به طور منظم و یا سالانه براى تقویت روابط کشورهاى حوزه‌ى امریکاى شمالى به موازات فعالیت‌هاى گروه بیلدربرگ با یکدیگر ملاقات خواهند کرد....»

مجله اکونومیست طى مقاله اى عنوان مى دارد«طى 30 سال آینده، امریکایى‌ها، ژاپنى‌ها ، اروپایى‌ها و مردم بسیارى از دیگر کشورهاى ثروتمند و بعضى از کشورهاى نسبتا فقیر احتمالا براى خریدهایشان از پول واحد استفاده خواهند نمود.»

این مقاله در ادامه توضیح مى دهد با روى کار آمدن پول جدید، استقلال کشورها بى‌معنى خواهد بود و از بین مى رود.

در سال2006، بانک تسویه حساب‌هاى بین‌المللى که بسیار سرى مى‌باشد و افتضاحات مالى سراسر آن را فرا گرفته و از دید کارشناسان امور مالى به آن به عنوان سیاست بانک مرکزى بزرگ جهان نگریسته مى‌شود، توصیه نامه سیاسى‌ را منتشر نمود که در آن خواستار برچیدن واحدهاى پول ملى به نفع یک مدل جهانى طرح پول شد.بانک تسویه حساب‌هاى بین‌المللى شعبه‌اى از موسسه مالى برتن - وودز اینترنشنال فاینشیال آرشیتکچر است و روابط بسیار نزدیکى با گروه بیلدربرگ دارد. این موسسه مالى توسط گروهى از نخبگان داخلى که نماینده‌ى تمامى نهادهاى بانکدارى مرکزى عمده‌ى جهان است، تشکیل شده است.

در هفته هاى گذشته نمایندگان قاره سبززیر سقف لیسبون با چشمانى بسته دست خود را در دستان عوامل مرئى و نامرئى نظم امریکایى قرار دادند وبا فراموشى اجلاس نیس در سال2000 وکلیت قانون اساسى دررم سال 2004 قسمتى از فرایند حساب شده و گام به گام انحراف اتحادیه اروپا از مسیر خویش را رقم زدند .

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات