تاریخ انتشار : ۲۷ آبان ۱۳۸۹ - ۱۰:۰۶  ، 
کد خبر : ۱۸۳۰۸۴

متن کامل گزارش نقض حقوق بشر آمریکا در سال- 2009 (بخش سوم)

اشاره: میزان زندانیان آمریکا 6 برابر میانگین جهانی است به طوریکه فرمانداری کالیفرنیا خواستار فرستادن مهاجران زندانی این ایالت به مکزیک شده تا جمعیت زندانی‌ها را تا حدودی کاهش دهد. به گزارش خبگزاری فارس، پایگاه اینترنتی «بلاگز»، در پایان سال 2009، کنگره آمریکا لایحه‌ای را برای اعمال تحریم بر چندین شبکه ماهواره‌ای عربی به‌ دلیل پخش برنامه‌هایی بر ضد آمریکا و همچنین تحریک خشونت به تصویب رساند. در ماه سپتامبر 2009، هنگام برگزاری اجلاس گروه 20 در «پیتزبورگ» معترضان با استفاده از پایگاه اینترنتی اجتماعی «تویتر» و همچنین «پیام کوتاه» تظاهرات را برنامه‌ریزی کرده و چندین بار با پلیس درگیر شدند.

به کارگیری افسران بازنشسته برای کامنت نویسی به سود حکومت
ازسوی دیگر، دولت آمریکا و پنتاگون در برنامه‌ای مشترک افسران بازنشسته و نظامی را به استخدام خود درآورده و به آنها روش‌های کامنت‌نویسی در مطبوعات و روش‌های تفسیر به نفع حکومت را درباره جنگ در افغانستان و عراق به آموزش داده است تا با نوشتن مطالب در رسانه‌ها و گفتن مطالب مورد نظر دولت، افکار عمومی را تحت‌الشعاع خود قرار دهند و ظن مردم را نسبت به اهداف آمریکا از حملات برطرف کنند. آنالیزهای مثبتی که در رسانه‌ها توسط این مدل کارشناسان مطرح می‌شود کاملاً سازماندهی شده است. مثبت نشان دادن جنگ، توسعه ایدئولوژی به ظاهر ضدتروریسم از دیگر اهدافی است که این نوع افسران باید در رسانه‌ها بدان بپردازند.
برنامه جدید پلیس فدرال آمریکا، اف‌.بی.‌آی برای مبارزه با مخالفان و ناراضیان بود که در آن به خانه‌ها حمله شده و درها شکسته شده و با یک حکم قضایی مدارک، عکس‌ها، ویدئوها، داشته‌ها، کتاب‌ها، مدارک، موبایل‌ها و کامپیوترها ضبط شده و مورد بازرسی و ضبط قرار می‌گیرد. بر این‌ اساس، معترضان ضدجنگ با سن بالا و دانشجویان و دانشمندان اعتصاب و وکلای حقوق مدنی سال‌هاست به‌دلایل و اتهامات مبهم در آمریکا در زندان به‌سر می‌برند. ضمن اینکه آن اتهامی که آمریکا به آن استناد می‌کند و اسمش را «شفافیت» گذاشته، به شکل عمیقی متضاد و دوگانه است.
با توجه به علاقه دولت اوباما برای فاش کردن اسناد سری و جلوگیری از اقدامات غیرقانونی و شنودهای نادرست و روش‌های شکنجه در مورد شهروندان آمریکا می‌توان نتیجه گرفت که ادعای اوباما به مسئله‌ای وارونه تبدیل شده است.
کنترل جریان گردش اطلاعات در دوران اوباما
بنابراین اگر مقامات آمریکایی مشغول اعلام مقابله خود با جریان آزاد اطلاعات در اینترنت هستند و از آزادی و جریان گردش آزاد اطلاعات حمایت می‌کنند که حتی اوباما هم در جریان سخنرانی خود در شورای امنیت سازمان ملل به آن اشاره کرد، باید گفت که هنوز هم نوعی کنترل شنود و جریان گردش اطلاعات در آمریکا و علیه شهروندان آمریکایی وجود دارد. حتی در تابستان گذشته هم کمیته اطلاعات و امنیت سنای آمریکا طرحی را آماده کرد که طی آن و درمواقع اضطراری و حساس، بخش عمده‌ای از اینترنت از کار بیافتد. همین هفته هم نیویورک تایمز گزارش داد که طی طرحی جدید، دولت آمریکا تمامی روابط اینترنتی با واسطه در بلک بری، فیس بوک و اسکایپ را مانیتور و کنترل می‌کند.
طرح انتقال زندانیان آمریکایی به کشورهای دیگر به دلیل افزایش مجرمان
نسبت زندانیان ایالات متحده در مقایسه با جمعیت آن به رکورد جدیدی دست یافته است. آمریکا بزرگترین زندان دنیا به‌شمار می‌رود زیرا بیشترین نسبت شهروندان زندانی شده را در جهان به‌ خود اختصاص داده است. اکنون ایالات متحده رکورددار بیشترین آمار زندانی در جهان است. براین‌اساس، از هر صد نفر یکی در زندان به‌سر می‌برد. آمریکا رکورد دار تعداد زندانیان دنیا و در رتبه اول جهان قرار دارد.
وزارت دادگستری آمریکا در تاریخ 18 ژانویه 2010 مقاله‌ای را در پایگاه اینترنتی «منزنیوزدیلی» منتشر کرد که در آن گزارش آمده بود زندان‌های ایالات متحده آمریکا گنجایش این همه زندانی را ندارد. درحال حاضر حدود 2 میلیون و 300 هزار نفر در زندان‌های آمریکا درحال سپری کردن دوران محکومیتشان هستند (رقمی که از تعداد مجرمان هر کشور دیگری در جهان بیشتر است) که این میزان علاوه ‌بر 7 میلیون و 300 هزار نفری است که در مراکز دارالتأدیب نگهداری می‌شوند که نسبت به سال قبل 5 درصد افزایش داشته است. به‌عبارت دیگر از هر 198 نفر در این کشور یک نفر در زندان به‌سر می‌برد که از سال 2000 تا 2008 جمعیت زندانیان آمریکایی به‌طور متوسط سالیانه 8/1 درصد افزایش پیدا کرده است. حتی فرمانداری کالیفرنیا خواستار فرستادن مهاجران غیرقانونی که در زندان‌های این ایالت نگهداری می‌شوند به مکزیک شده است تا جمعیت زندانی‌های این ایالت را تا حدودی کاهش دهد رقمی که از تعداد مجرمان هر کشور دیگری در جهان بیشتر است.
میزان زندانیان آمریکا 6 برابر میانگین جهان
در 11 دسامبر 2008 گزارشی ازسوی وزارت دادگستری ایالات متحده منتشر شد که نشان می‌داد بیش از 3/7 میلیون نفر در آخر سال 2007 در مجازات تعلیقی یا زندان به‌سر می‌برند یا به‌طور مشروط از زندان آزاد شده‌اند. این رقم برابر است با 2/3 درصد همه ساکنین بزرگسال ایالات متحده و به‌ عبارتی یک نفر از هر سی‌ویک نفر بزرگسال. از هر 9 نفر سیاهپوست دارای 20 تا 34 سال سن، یک نفر در زندان است.
میزان زندانیان ایالات متحده ـ که بیش از هر دوره تاریخی این کشور است ‌ـ شش برابر بیشتر از میانگین جهانی (125 نفر در هر 100 هزار نفر) است. براساس آمارها، میزان جنایت‌پیشگی (اعتیاد به ارتکاب جرم) در ایالات متحده بالاست. نصف افرادی که سابقه محکومیت دارند در عرض سه سال مجدداً به زندان محکوم شده‌اند.
حمایت مناسبی از حقوق اولیه زندانیان در ایالات متحده نمی‌شود. اطلاعاتی که در آگوست 2008 از سوی وزارت دادگستری این کشور ارائه شده است، نشان می‌دهد که میزان محکومیت صادر شده در دادگاه‌های ایالات متحده از سال 1993 به بعد روبه‌‌رشد بوده است. مجرمانی که جرم‌های خشونت‌آمیز مرتکب شده‌اند، بیش از 50 درصد کل مجرمان را تشکیل می‌‌دهند.
در ایالت کالیفرنیا 172.000 زندانی وجود دارد که در 33 زندان این ایالت نگهداری می‌شوند، حال آنکه این زندان‌ها برای حدود نصف این تعداد زندانی با احتساب فضایی برابر با 6 فوت برای هر زندانی، ساخته شده‌اند. در مریلند، زندان مارلبورو در حدود 1500 زندانی در خود جای داده است، درحالی‌ که ظرفیت آن در حدود 1330 نفر است.
مرگ زندانیان بر اثر رفتارهای خشونت‌آمیز نگهبانان زندان
گزارش‌های مکرری از مرگ زندانیان بر اثر رفتارهای خشونت‌آمیز نگهبانان زندان وجود دارد. هر سال 7 هزار نفر در زندان‌های آمریکا جان خود را از دست می‌دهند که بیشتر این تعداد یا به قتل می‌رسند یا خودکشی می‌کنند. برای مثال، نگهبانان زندان‌های آمریکا به‌طور روزمره از شوکر بر روی زندانیان استفاده می‌کنند. از سال 2001 تاکنون حدود 230 تن از شهروندان آمریکایی در نتیجه استفاده از این سلاح‌ها جان خود را از دست داده‌اند.
گزارشی از عفو بین‌الملل در سال 2008 نیز نشان می‌دهد که در مراکز حبس و زندان‌های ایالات متحده برای کنترل زندانیان از دستگاه شوک‌دهنده به‌طور گسترده استفاده می‌شود. از سال 2001 به بعد بیش از 300 مورد گزارش شده است که مردم در اثر وارد شدن شوک جان باخته‌اند. از این 300 مورد 69 مورد آن در سال 2008 اتفاق افتاده است.
به گزارش پایگاه خبری «هوستون کرانیکال»، وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرد: درحالی که مأموران سیا به دست و پای زندانیان زنجیر می‌بستند، آنها را وادار می‌کردند که به‌مدت 180 ساعت در حالت ایستاده باقی بمانند و حتی به آنها اجازه خوابیدن نمی‌دادند.
غرق مصنوعی یکی از روش‌های متداول شکنجه در آمریکا
نیویورک تایمز در تاریخ 20 آوریل 2009 گزارش کرد: یکی از شکنجه‌های متداول سیا استفاده از آب بود که در این شیوه دست و پای فرد زندانی را می‌بستند و سرش را در یک کیسه قرار می‌دادند و از سوراخی که در کیسه ایجاد می‌کردند در مجرای تنفسی او آب می‌ریختند که به شخص حالت خفگی و غرق شدن در آب دست می‌داد که به‌خاطر نرسیدن اکسیژن به مغز و شش‌ها آسیب‌های شدیدی را به‌همراه داشت و گاهی اوقات به مرگ زندانی منجر می‌شد. مأموران سیا 83 مرتبه از این شیوه برای اعتراف گرفتن از شخصی که تصور می‌شد یکی از رهبران اصلی القاعده یعنی «ابو زبید» است، استفاده کردند.
به گزارش پایگاه خبری «آی.اف.پی لندن» در تاریخ 7 مارس 2009، یکی از زندانیان آزاد شده از زندان «گوانتانامو» گفت: او شکنجه‌های قرون وسطایی را در گوانتانامو و یکی از زندان‌های مخفی سیا در کابل تجربه کرده است.
روزنامه «گاردین» انگلستان در تاریخ 18 ژانویه 2010 گزارش کرد: در ژوئن 2006 نیز سه تن از زندانیان گوانتانامو در طول بازجویی دچار خفگی شدند، اما علت مرگ آنها خودکشی با طناب دار اعلام شد که بعدها معلوم شد آنها زیر شکنجه جان خودشان را از دست داده بودند.
خودکشی در زندان‌های آمریکا برای رهایی از شرایط سخت
به گزارش پایگاه خبری «آی.اف.پی سومالی» در تاریخ 21 دسامبر 2009، یکی از زندانیان سومالیایی به‌نام «محمد سالبان» که 8 سال در گوانتانامو زندانی بود پس از آزادی گفت: این زندان جهنم روی زمین است. در آنجا بسیاری از زندانیان بینایی و یا سایر اعضای بدنشان را از دست دادند و برخی نیز دچار بحران‌های شدید روحی شدند و تعدادی از زندانیان نیز با اعتصاب غذا اقدام به خودکشی می‌کنند تا از این شرایط رهایی یابند.
به گزارش نیویورک تایمز در تاریخ 25 فوریه 2009، دولت آمریکا بیش از 600 نفر را در پایگاه هوایی «بگرام» در افغانستان زندانی کرده است. سازمان ملل متحد در این‌باره گزارش انتقادی را منتشر کرده است که براساس آن بسیاری از زندانیان ادعا کرده‌اند که در معرض شکنجه‌های سخت بودند و در مدت پنج سالی که زندانی بودند بارها مورد آزار جنسی نیز قرار گرفتند و نیروهای آمریکایی 15 تا 20 نفر از آنها را در قفس‌هایی کوچک زندانی می‌کردند که منجر به مرگ چندین تن از زندانیان شده بود.
بنابر گزارش واشنگتن پست در 25 جولای، بیش از 10 نگهبان زندان در پرنس جورج مریلند سابقه بازداشت دارند. حداقل 6 نگهبان در هفت ماه گذشته به حالت تعلیق از خدمت در‌آمده‌‌اند و 9 نفر دیگر علیرغم اینکه متهم به ارتکاب جرم و خشونت شده‌اند، هنوز در زندان مشغول به‌ کارند. بارون پیکس که به‌خاطر مصرف کوکائین بازداشت شده بود، در ژانویه 2008 پس از اینکه یک افسر پلیس به او 9 مرتبه با یک دستگاه شوک‌دهنده، شوک وارد کرد، جان باخت. رونی‌.ال‌. وایت 19ساله درحالی‌ که در یک سلول انفرادی در یک مرکز تأدیبی در پرنس جورج مریلند نگهداری می‌شد در روز 29 ژوئن بر اثر خفگی مرد.          ادامه دارد...

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات