تاریخ انتشار : ۲۷ آبان ۱۳۸۹ - ۱۰:۰۷  ، 
کد خبر : ۱۸۳۰۸۷

متن کامل گزارش نقض حقوق بشر آمریکا در سال- 2009 (بخش ششم)

اشاره: بومیان آمریکایی قربانی آزمایش‌های هسته‌ای و سلاح‌هایی شدند که ارتش ایالات متحده در طول جنگ جهانی دوم پرتاب می‌کرد. به گزارش خبرگزاری فارس، اعتیاد، خودکشی و مسائل اجتماعی دیگر در ایالات متحده شایع است.

بیشترین جمعیت مصرف کننده کوکائین و ماری جوانا در آمریکا
آمریکا بیشترین جمعیت مصرف‌کنندگان کوکائین و ماری‌جوانا در جهان را دارد. یک تحقیق میدانی بر روی54 هزار نفر از 17 کشور جهان نشان می‌دهد که 16 درصد جواب‌دهندگان آمریکایی به سؤال‌های این تحقیق که حداقل یک‌بار در عمرشان مصرف کوکائین و بیش از 42 درصد ماری‌‌جوانا را تجربه کرده‌اند، پاسخ مثبت داده‌اند.
میزان خودکشی در بین سفید‌پوستان میان‌سال آمریکا رشد کرده است. گزارش مطالعاتی مدرسه بهداشت عمومی بلومبرگ جان هاپکینز که در 21 اکتبر 2008 منتشر شده است نشان می‌دهد که در سال‌های بین 1999 تا 2005، میزان کلی خودکشی در ایالات متحده هر سال 7/0 درصد رشد کرده است. آمار (خودکشی) مردان سفید‌پوست 40 تا 64 ساله، 7/2 درصد و زنان سفید‌پوست میان سال 9/3 درصد رشد را نشان می‌دهد. در سال 2007 مجموعاً 138 نفر در شهر سنت‌لوئیس دست به خودکشی زده‌اند. در بالتیمور، دیترویت و نیواورلئان نیز میزان خودکشی بالا رفته است. بسیاری از جوان‌های آمریکایی اختلال شخصیتی دارند. محققان در‌یافته‌اند که تقریباً یک‌پنجم بزرگسالان جوان آمریکایی اختلال شخصیتی دارند که زندگی روزمره آنها را تحت تأثیر قرار می‌‌دهد و نزدیک به نصف افراد جوانی که مورد تحقیق قرار گرفته‌اند نوعی حالت روانی دارند. این درحالی است که کمتر از 25 درصد آمریکایی‌هایی که در سن دانشگاه بوده و مشکلات روانی دارند ـ یک‌پنجم بزرگسالان ـ اختلال شخصیتی داشته و تحت معالجه قرار دارند.
جان باختن مهاجران در بازداشتگاه‌های آمریکا به دلیل تبعیض نژادی
رفتارهای تکان‌دهنده و غیربشری نهادهای امور مهاجرت و سازمان امنیت داخلی آمریکا در این کشور، نقض حقوق مهاجرین را آشکار ساخته است. از مهاجران به آمریکا بازرسی‌های غیرانسانی انجام می‌شود و از حقوق اولیه‌شان طی دوران زندان محروم می‌شوند. پایگاه خبری «ورلد ژورنال» در تاریخ 26 مارس 2009 گزارش کرد: افرادی که به آمریکا مهاجرت می‌کنند در شرایط نامساعدی به‌سر می‌برند و با مهاجران، غیر‌انسانی و ظالمانه رفتار می‌شود.
هریت اولسون، قائم‌مقام بخش زنان شورای عمومی کلیسای متدیست، گفت: مهاجران غیر‌قانونی همواره مورد سوء رفتار قرار می‌گیرند. آنها در زندان اغلب با مجرمان نگهداری می‌شوند و از حقوق انسانی اساسی و خدمات بهداشتی و پزشکی اولیه محروم می‌شوند. هر‌ساله عده‌ای از آنها در زندان جان می‌دهند.
دیده‌بان حقوق بشر در ژوئن 2008 اعلام کرد که وزارت امنیت داخلی بیش از 30 هزار نفر را در بازداشت دارد، که بیش از هشتاد نفر از مهاجران در‌حالی که در بازداشت بودند و یا به محض آزادی از بازداشت، به‌خاطر روش‌های نامناسب در مراقبت و بی‌توجهی جان باختند.
براساس گزارشی از نیویورک تایمز، هیولوئی.ان.گی، مهندس کامپیوتر که در سال 1992 از هنگ‌کنگ به نیویورک مهاجرت کرده بود در سال 2007 پس از اتمام مدت اعتبار ویزایش بازداشت و سپس در سه ایالت زندانی شد. او در سال 2008 در اثر شکستگی ستون فقراتش در‌گذشت و جسدش در اثر سرطانی که‌ ماه‌ها بدون معاینه و معالجه مانده بود سوراخ، سوراخ شد.
از اکتبر سال 2007 به بعد بیش از 2900 کارگر غیر‌مجاز بازداشت شدند، در‌حالی که فقط 75 نفر مدیر و کارفرما محکوم شدند. این میزان فقط 2 درصد میزان کارگرانی بود که محکوم شده بودند.
مهاجران غیرقانونی پس از تحمل شرایط سخت زندان به کشورهایشان فرستاده می‌شوند
براساس گزارش‌های منتشر شده توسط شعبه آمریکایی سازمان عفو بین‌الملل، در طول سال‌های گذشته بیش از 300 هزار مهاجر غیرقانونی هرساله توسط مراجع قانونی سازمان مهاجرت آمریکا دستگیر شده‌اند که این میزان در سال‌های اخیر به رقم 30 هزار نفر در یک روز رسیده است. به گزارش پایگاه خبری «سینگ تائو دیلی» در تاریخ 13 آوریل 2009، علاوه‌بر مهاجران غیرقانونی صدها نفر از مهاجران قانونی نیز بازداشت شده‌اند زیرا اجازه ورودشان به آمریکا مورد پذیرش واقع نشده است و در اغلب موارد به کشورهای خودشان بازگردانده شده‌اند. تعداد زیادی پس از دستگیری به هیچ‌وجه اجازه دیدار با خانواده‌شان را نداشته‌اند و درمواقع بسیار نادر از پشت حصار توانسته‌اند با خانواده‌شان طی زمان محدودی دیدار کنند. بسیاری از مهاجران بدون دلیل و یا بدون ارتباط با دنیای بیرون از زندان برای مدت طولانی زندانی شده‌اند. خدمات پزشکی و روانکاوی نیز برای مهاجرانی که در زندان‌های آمریکا تحت شکنجه بودند، به هیچ‌وجه مهیا نبوده است. برخی از افراد دستگیر شده نیز به‌طور مرتب با جنایتکاران و محکومان در یک بند زندانی بوده‌اند.
بر این ‌اساس، «سازمان بین‌المللی مدافع حقوق بشر» در نیویورک در تاریخ 2 نوامبر 2009 براساس گزارش منتشر شده در پایگاه خبری «نیویورک تایمز» نوشت: از سال 1999 تا 2008 در حدود 1 میلیون و 400 هزار نفر از مهاجران دستگیر شده به کشورهایشان بازگردانده شده‌اند. ده‌ها هزار نفر از ساکنان «لس‌آنجلس» و «فیلادلفیا» نیز که از مدت‌ها پیش به آمریکا مهاجرت کرده‌ بودند به زندان‌های دورافتاده مخصوص بازداشت مهاجران در «تگزاس» و «لوئیزیانا» فرستاده شدند. براساس گزارش دیگری که در همین پایگاه خبری منتشر شده است انجمن وکلای شهر نیویورک در اکتبر 2008 دادخواست تکان‌دهنده‌ای را که به امضای 100تن از زندانیان مردی که بدون هیچ اتهام جنایی در زندان «واریک استریت فاسیلیتی» در جزیره «مان‌هاتان» نگهداری می‌شدند، دریافت کرد. این زندانیان در این نامه اقامتگاه‌های کثیف و شلوغشان را توصیف کرده بودند، جایی که نیازهای مبرم و اساسی بهداشتی نادیده گرفته شده بود و زندانیان گرسنه مجبور بودند برای دریافت روزانه 1 دلار به سختی کار کنند. به گزارش پایگاه خبری «وال استریت ژورنال» در تاریخ 18 آگوست 2009، درمجموع 104 تن از مهاجرانی که در بازداشت سازمان امور گمرکی و مهاجرت آمریکا بوده‌اند جان خودشان را از دست داده‌اند.
تجاوز به زندانیان روند عادی بازداشتگاه‌های آمریکا
ازسوی دیگر، تجاوز جنسی به مهاجران در بازداشتگاه‌های آمریکا نیز یکی دیگر از موارد نقض حقوق مهاجران محسوب می‌شود. در این زمینه نیز گزارش دیده‌بان حقوق بشر حاکی از آن است که به مهاجران در بازداشتگاه‌های آمریکا تجاوز جنسی صورت می‌گیرد. براساس گزارش دیده‌بان حقوق بشر، تعداد واقعی نمونه‌های تجاوز ممکن است بسیار بیشتر باشد چون بسیاری از قربانیان این تجاوزها به کشورهای خود بازگردانده شده باشند یا فرصت شکایت کردن نداشتند این درحالی است که براساس گزارش‌ها، سازمان گمرکات و مهاجرت آمریکا تعیین دستورات قانونی الزام‌آور برای بررسی شرایط بازداشت‌شدگان امتناع کرده است.
بنابراین «مگان روهد» محقق حقوق بشر در دیده‌بان حقوق بشر گفته است که حوادث (تجاوز جنسی به بازداشت‌شدگان) که ما از آنها مطلع هستیم می‌تواند بخش بیرون از آب کوه یخی باشد، چون تعداد زیادی از کسانی که قربانی تجاوز بودند، بازگردانده شده‌اند. براین‌اساس، گزارش دیده‌بان حقوق بشر تأکید کرده است تعداد تجاوزها و آزارهای جنسی که در بازداشتگاه‌ها روی می‌دهد ناشناخته است. در یک مورد، در سال 2008 پنج زن که در بندر «ایزابل» در تگزاس دستگیر شده بودند، مورد تجاوز جنسی قرار گرفتند. نگهبانان این بازداشتگاه‌ها وارد اتاق هرکدام از این زن‌ها شده و به آنها گفتند که تحت آموزش‌های پزشکان فعالیت می‌کنند و به این زنان تجاوز کردند.
براساس گزارش‌ها، ‌در سال 2007 نیز یک قربانی قاچاق انسان در زندان فلوریدا مورد تهاجم جنسی قرار گرفته بود.
این مسائل درحالی در آمریکا مطرح می‌شود که برخی گروه‌های حقوق بشر دیگر از قوانین سختگیرانه و سرکوبگرانه اخیر در ایالت آریزونا علیه مهاجران به شدت انتقاد و این قوانین را نقض آشکار حقوق بشر و تبعیض نژادی توصیف کردند.
بومیان آمریکایی قربانی آزمایش‌های هسته‌ای
شکنجه گسترده، بدرفتاری‌ها با آمریکایی‌های بومی و مهاجر و تبعیض نژادی نظام‌مند یکی دیگر از موارد نقض حقوق بشر در آمریکا محسوب می‌شود. پیش‌تر در یک تحقیق از ژانویه 2006 تا ژوئن 2007 مشخص شده بود که بومی‌های آمریکا سه برابر بیشتر از سفیدپوستان توسط مأموران وزارت امنیت عمومی آریزونا مورد بازجویی قرار گرفته‌اند. ازسوی دیگر حقوق اولیه بومیان آمریکا نیز زیر پا گذاشته می‌شود. ایالات متحده در طول مرز مکزیک ـ آمریکا دیواری به بلندی 18 فوت ایجاد کرده است که شدیداً به زندگی مردم بومی سرخ‌پوست لطمه می‌زند. زنان بومی قربانی خشونت سربازان آمریکایی می‌شوند. در این زمینه تنها در یکی از شهر‌ها و شهرک‌های مرزی بیش از 4000 زن بومی کشته و یا مفقود شدند.
جمعیت جوان بومی کمتر از 2 درصد کل جمعیت جوان ایالات متحده است. با این حال 15 تا 20 درصد زندانیان جوان را بومیان تشکیل می‌دهند که 30 درصد از آنان به سخت‌ترین مجازات‌ها محکوم شده‌اند. در 15 آوریل 2008 افراد گروه قومی «یانکتون سیو» در داکوتای جنوبی تظاهرات صلح‌آمیزی را در مخالفت با ساخت یک مرکز خوک‌پروری، به‌خاطر آلوده بودنش، بر پا کردند. بیش از هفتاد افسر پلیس ایالتی و عوامل ایالتی و ملی اجرای قانون به کمک پلیس یگان ویژه، سگ‌های پلیس، تک تیرانداز‌های به کمین نشسته و نیز هلیکوپتر‌ها، این تظاهرات صلح‌آمیز را سرکوب کردند. 38 نفر از مردم ازجمله کودکان بازداشت شدند.
ایالات متحده سربازانش را در گوام مستقر کرد و با تصرف یک‌سوم زمین‌های آنجا، پایگاه‌های نیروی زمینی و دریایی در آنجا احداث کرد. مردمان محلی چامورو‌ (کامرون) قربانی آزمایش‌های هسته‌ای و سلاح‌هایی شدند که ارتش ایالات متحده در طول جنگ جهانی دوم پرتاب می‌کرد.
گستردگی تبعیض نژادی در همه ابعاد زندگی اجتماعی آمریکا
در آمریکا قانون در مورد تمامی افراد به‌طور یکسان اعمال نمی‌شود و تبعیض نژادی در همه ابعاد زندگی اجتماعی گسترده است. سیا‌هان و اقلیت‌های دیگر هنوز از تبعیض و رفتارهای نابرابر در رنجند. همچنین دستگاه قضایی آمریکا مشکلات زیادی را برای سیاهپوستان آمریکایی به‌وجود آورده است.
تبعیض نژادی و قومیتی در ایالات متحده همچنان وجود دارد. وضعیت معیشتی سیاهان و رنگین‌پوستان در آمریکا در پایین‌ترین سطح قرار دارد. سیاه‌پوست‌ها و سایر اقلیت‌ها جزء پایین‌ترین طبقات جامعه آمریکا به‌حساب می‌آیند. گزارش اداره آمار ایالات متحده در 26 آگوست 2008 نشان می‌دهد که در‌‌آمد متوسط کل ساکنان آمریکا 233/50 دلار در سال 2007 بوده است. این رقم در مورد ساکنین سفید‌پوست غیر‌اسپانیایی 920/54 دلار، ساکنین اسپانیایی 679/38 دلار و ساکنین سیاه‌پوست 916/33 دلار بوده است.
درآمد متوسط ساکنین سیاه‌پوست و اسپانیایی تقریباً 62 درصد در‌آمد متوسط ساکنین سفید‌پوست غیر‌اسپانیایی بوده است. میزان دارایی اسپانیایی‌ها 5/21 درصد بوده است که 6/20 درصد نسبت به سال 2006 بیشتر است. طبق گزارش انجمن ملی شهر در مارس 2008، نزدیک به یک‌چهارم ساکنین سیاه‌پوست آمریکا در زیر خط فقر زندگی می‌کنند ـ یعنی سه برابر بیشتر از ساکنین سفید‌پوست.
گزارشی که ازسوی «پروژه‌ خانواده‌های کارگر فقیر» در 14 اکتبر 2008 منتشر شده است نشان می‌دهد که در سال 2006 از بین همه ساکنین سفید‌پوست غیراسپانیایی، فقط 20 درصد آنها در رتبه کمترین درآمد بوده‌اند، حال آنکه در بین اقلیت‌‌ها این تناسب به 41 درصد می‌رسید. در شهر نیویورک نسبت فقر در بین اسپانیایی‌ها، آسیایی‌ها، آفریقایی‌ها‌ ـ آمریکایی‌ها و سفید‌پوستان غیر‌اسپانیایی به ترتیب 7/29 درصد، 9/25 درصد، 9/23 درصد، 3/16 درصد بوده است.
نرخ بیکاری جوانان سیاه‌پوست سه برابر سفید پوستان
از سوی دیگر سیاهان و رنگین‌پوستان در آمریکا برای یافتن شغل در معرض تبعیض هستند و اعمال تبعیض در استخدام نیز عادی است نرخ بیکاری در بین جامعه آمریکا در سال 2009 میلادی 2/10 درصد بوده است، اما اگر قرار باشد که نرخ بیکاری در بین گروه‌های مختلف جامعه آمریکا بررسی شود آنگاه باید دانست که این نرخ در بین سیاه‌پوستان 7/15 درصد، در بین اسپانیولی‌تبارها 1/13 درصد و در بین سفید‌پوستان 5/9 درصد بوده است. این درحالی است که نرخ بیکاری در بین جوانان 16 تا 24 ساله سیاه‌پوست قریب به 5/34 درصد بوده که سه برابر میانگین است. در عین حال نرخ بیکاری در بین جوامع سیاه‌پوست در شهرهایی همچون دیترویت و میلواکی در حدود 20 درصد بوده است. در برخی از جوامع بومیان آمریکا، بیکاری حتی به 80 درصد هم می‌رسد! بنابر گزارش دفتر آمار اشتغال آمریکا، میزان بیکاری در میان تحصیلکرده‌گان بالای 25 سال سیاه‌پوست آمریکایی تقریباً دو برابر سفید‌پوستان تحصیلکرده بالای 25 سال است. در سال 2008، شکایات مربوط به تبعیض نژادی در محیط کار نیز تقریباً یک‌سوم کل شکایت‌های واصله را دربر می‌گیرد.
تنها پنج مورد از این شکایت‌ها به یک شرکت فعال در زمینه نفت و گاز باز می‌گردد. در پایان ماه می 2009 میلادی، سیاه‌پوستان و اسپانیولی‌تبارها در حدود 27 درصد از جمعیت شهر نیویورک را تشکیل می‌دادند، با این حال، تنها 3 درصد از 11 هزار و 529 آتش‌نشان شاغل در این شهر سیاه‌پوست و تنها 6 درصد از ایشان اسپانیولی‌تبار بوده‌اند. به این ترتیب تعداد کثیری از افراد شایسته تنها به‌دلیل تعلق به اقلیت‌های نژادی از مشارکت در امور آتش‌نشانی محروم شده‌اند.اسوالدویلسون، یک فرد آمریکایی ـ آفریقایی در 11 فوریه 2008 از شرکت تلویزیونی ABC و شرکت اصلی آن یعنی والت دیزنی شکایت کرد. او گفت یک مدل تبعیض ‌نژادی موجب ناراحتی جسمانی و روانی او شده است. در تاریخ 5 دسامبر 2008، برنارد اپیتزر پدر الیوت اپیتزر فرماندار سابق ایالت نیویورک به‌خاطر تبعیض‌ نژادی، ازسوی هیئت منصفه گناهکار شناخته شد. چهار نفر آمریکایی ـ آفریقایی که به‌عنوان نگهبان کار می‌کردند به دادگاه گفتند آنها به‌خاطر رنگ پوستشان کارشان را از دست داده‌اند. آنها یک دهه قبل اخراج شده بودند و جای آنها را افرادی با پوست روشن‌تر گرفته بودند.
ابتلای 15 برابری ایدز زنان سیاه پوست نسبت زنان سفید پوست
ازسوی دیگر، چهره منفی که رسانه‌‌های آمریکا از رنگین‌پوستان ارائه می‌کنند باعث شده است این گروه‌‌ها همواره دچار مشکلات فراوانی در مسائل مربوط به شغل و کار خود شوند و استخدام آنها با مشکلات فراوانی همراه شود.
برای مهاجران، صاحبخانه شدن در ایالات متحده سخت است. مرکز تهیه مسکن اشتراکی مهاجران نیویورک وابسته به توسعه اجتماعی در گزارشی که در 3 دسامبر 2008 منتشر کرده است، می‌گوید: حدود 25 درصد آمریکاییان بومی، نصف درآمدهایشان را برای اجاره‌ خانه هزینه می‌کنند. در‌حالی که این میزان در بین مهاجران به حدود 5/31 درصد می‌رسد. مهاجران آمریکایی جنوبی و مکزیک به ترتیب 1/71 درصد و 8/79 درصد درآمدهایشان را خرج اجاره‌ خانه می‌کنند.
ازسوی دیگر ایدز زندگی آفریقایی ـ آمریکایی‌ها را تهدید می‌کند. نتایج تحقیقی که ازسوی اداره تندرستی و بهداشت روانی نیویورک در آگوست 2008 منتشر شده است نشان می‌دهد که از کل کسانی که جدیداً در سال 2006 در این شهر به ویروس HIV آلوده شده‌اند، 46 درصد سیاه‌پوست بوده‌اند در‌حالی که این رقم در مورد اسپانیایی‌ها 32 درصد بوده است.
زنان سیاه‌پوست 15 برابر بیشتر از زنان سفید‌پوست احتمال ابتلا به ویروس HIV را دارند. در‌حال حاضر، حداقل 500 هزار آمریکایی سیاه‌پوست مبتلا به ایدز هستند.          ادامه دارد...

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات