دخالت فرانسوىها در اوضاع داخلى آفریقا به نقطه اوج خود رسیده است.میتران،ژاک شیراک و نیکولا سارکوزى رد این خصوص هر سه خط مشى مشترکى را داشته اند.فرانسه به عنوان یکى از نمادهاى استعمار قدیم سعى دارد دامنه نفوذ خود در آفریقا را گسترش داده و از طریق چپاول غیرمستقیم ثروتهاى مردم این منطقه به اهداف توسعه طلبانه خود دست پیدا کند.این در حالىاست که مردم آفریقا به هیچ عنوان با حضور فرانسه در کشورهاى خود موافق نیستند.
اخیرا نیروهاى فرانسوى اوج توحش و خشونت طلبى را در کشور چاد به نمایش گذاشته و به سوى مردم این کشور آتش گشودند. با این حال، سارکوزى ،رئیس جمهور افراطى فرانسه براى دفاع از دولت دبى به وظیفه خود عمل خواهد کرد.
سخنگوى شورشیان نظامى علیه دولت مرکزى چاد اعلام نموده است که نیروهاى نظامى فرانسه براى دفاع از «ادریسدبی» همراه با نیروهاى دولتى از دو روز پیش وارد عمل شده اند.
در پى این دخالت نظامی، صدها تن از افراد عادى مجروح و تعداد زیادى کشته در اماکن بمبارانشده به وسیله بالگردها و تانکهاى فرانسوى بر جاى مانده است.
وى ضمن قبولى عقبنشینى نیروهاى نظامى از پایتخت این امر را یک توقف موقت دشمنىهاى نظامى براى یافتن راهحلى اعلام کرده و تنها شرط گفتگو را برکنارى دولت فاسد مرکزى اعلام کرد.
در فرانسه کاپیتن «کریستوف پرازوک»، سخنگوى نظامى ستاد مشترک این کشور، ضمن قبول درگیرى نیروهاى نظامى این کشور با شورشیان اعلام کرد، نیروهاى نظامى فرانسه انجمنا در یک تله شورشیان گرفتار شده و براى دفاع از خود مجبور به استفاده از سلاح شده است!این در حالىاست که نیروهاى وابسته کشورهاى غربى از این گونه جملات جهت توجیه جنایات خود استفاده مى کنند.
در حال حاضر نیروهاى شورشى در مرزهاى مشترک بین سودان و چاد تجمع کردهاند و به زودى مشخص خواهد شد که دولت سودان در پشتیبانى از شورشیان تا چه اندازه نقش داشته است.دولت سودان هر گونه دخالت و یارى رساندن به شورشیان را تکذیب مىکند.
گفتنى است، کشور چاد داراى یکى از معادن بزرگ اورانیوم در جهان بوده و تامینکننده عمده اورانیوم فرانسه است؛ به همین دلیل پس از روى کار آمدن «ادریس دبی»، قراردادى بین فرانسه و چاد به امضا رسید که بر پایه این قرارداد، فرانسه پشتیبانى نظامى و اطلاعاتى دولت مرکزى را عهدهدار شده و در حال حاضر یک پایگاه نظامى در این کشور با تجهیزات نظامى برقرار کرده است.