صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۵ تير ۱۳۹۰ - ۱۱:۳۸  ، 
کد خبر : ۲۲۱۳۹۸

تغییر فاز غرب از هسته‌ای به حقوق بشر!

على اسماعیلى مقدمه: یکی از سایت های داخلی، خبری را از قول یکی از خبرنگاران رسانه های خارجی در تهران اعلام کرده بود مبنی بر اینکه، وی گفته است: از دفتر مرکزی این رسانه در اروپا به آنها ابلاغ شده که به جای موضوع هسته ای ایران، بحث حقوق بشر در ایران را در اخبار و گزارش های ارسالی خود به عنوان اولویت اول جایگزین کنند. اگر چه در گذشته نیز رسانه های غربی در کنار بحث هسته ای ایران، بحث حقوق بشر را پیگیری کرده و علیه کشورمان فضاسازی می کردند، اما تمرکز امروز غربی ها بر روی حقوق بشر در ایران و اولویت آن بر مباحث هسته ای کشورمان و تغییر راهبرد غرب در این خصوص، حاوی نکات مهمی است که در این گفتار به آن می پردازیم:

الف) شکست غرب در جنگ رسانه‌ای علیه برنامه هسته‌ای
از همان 9 سال قبل که بحث هسته ای ایران بر سرزبان ها افتاد و علنی شد، فضاسازی گسترده رسانه های غربی در کنار اقدامات خصمانه سران آنان علیه برنامه های هسته ای ایران آغاز شد و این رسانه ها به عنوان بازوی کمکی سران غربی وارد مباحث هسته ای ایران شدند، تا اهداف غرب را علیه ایران در بحث هسته ای به سرانجام رسانند، اما 9 سال داستان پردازی و شبهه افکنی و دروغ پردازی رسانه های غربی در کنار تهدیدها، تحریم ها، مذاکرات و ... هیچ دستاوردی تا به امروز برای غرب نداشته و ایران اسلامی با صلابت و استوار برنامه هسته ای خود را ادامه داده است و از آنجا که غرب، هیچ سند و مدرکی دال بر نظامی بودن برنامه هسته ای ایران نداشته و ندارد، لذا ناامید از ادامه روند فضاسازی رسانه ای علیه برنامه هسته ای کشورمان، به بحث حقوق بشر وارد شده و تمام توان و تمرکز خود را روی این مسئله قرار داده است، به ویژه آنکه، خیانت فتنه گران در فتنه 88 بهانه های زیادی به دست شان داده تا با این بهانه ها، کشورمان را در مجامع بین المللی تحت فشار قرار دهند. پس رویکرد جدید غرب از این نگاه ، امری طبیعی و منطقی به نظر می رسد.
ب) گستردگی مباحث حقوق بشری
تغییر فاز رسانه های غربی از مباحث هسته ای به بحث حقوق بشر یک دلیل عمده دیگر نیز از دید غرب دارد و آن اینکه، به زعم غربی ها، بر خلاف مباحث هسته ای که به دلیل نظارت شبانه روزی آژانس، احتمال تخلف ایران در آن وجود نداشته و تاکنون نیز سندی (حتی کوچک) مبنی بر انحراف برنامه هسته ای ایران پیدا نکرده اند، اما در مباحث حقوق بشری، به دلیل باز بودن و گستردگی فضای این مباحث، راحت می توان برخی اتهامات حقوق بشری به ایران وارد کرد، مثلاً اینکه، چرا همجنس بازان در ایران آزادی عمل ندارند! یا اینکه چرا با بد حجاب ها برخورد می شود، چرا سران فتنه در حبس خانگی بر سر می برند یا چرا فلان کس زندان است و ... و با این فضاسازی ها می توانند ایران را تحت فشار بین المللی قرار دهند. تعیین «احمد شهید» وزیر خارجه اسبق مالدیو به عنوان گزارشگر ویژه این کمیسیون برای اعزام به ایران برای بررسی وضعیت حقوق بشر را می توان در همین چارچوب ارزیابی کرد. اما نکته مهمی در این باره وجود دارد و آن اینکه، شمشیر حقوق بشر، شمشیری دولبه است و ایران نیز می تواند از همین شیوه، از بحث حقوق بشر علیه دول غربی استفاده کرده و در مجامع حقوقی و بین المللی، سران غرب را به دلایل جرائمی چون محدودیت های مذهبی ، چون حجاب، کشتار مردم بی گناه در کشورهایی چون عراق و افغانستان، وجود زندان های مخوفی چون گوانتانامو و ابوغریب، حمایت از گروه های تروریستی ای چون منافقین، پژاک، کومله، دموکرات و ... تحت فشار بین المللی قرار دهد. تغییر تاکتیک امروز غرب از مباحث هسته ای به حقوق بشر در ایران به هر دلیل که انجام شده باشد، فرصتی مغتنم برای کشورمان است، تا ایران وضعیت حقوق بشر غربی ها را به چالش بکشد، چرا که موارد نقض حقوق بشر در غرب بیشمار و به تبع قدرت مانور ایران در این زمینه بسیار است!

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات