صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۷ مهر ۱۳۹۰ - ۱۰:۵۵  ، 
کد خبر : ۲۲۸۸۴۶

دستاوردهای مهم حماس از آزادی اسرا


اختصاصی بصیرت/
گروه ترجمه - پایگاه اینترنتی واشنگتن‌پست 19 اکتبر 2011 (27 مهر) در مقاله‌ای به تأثیر تبادل اسرا بر روند مقاومت حماس پرداخت و نوشت: گیلعاد شالیط روز سه‌شنبه با چهره‌ای رنگ‌پریده و ضعیف به خانه بازگشت که این موضوع، حماس را جسورتر کرده است. حال و هوای نوار غزه به دنبال بازگشت نخستین گروه از اسرای فلسطینی بسیار پرشور و نشاط و غیرقابل مقایسه با حال و هوای اسرائیل بود. حماس روز سه‌شنبه را تعطیل اعلام کرد. سخنگوی شاخه نظامی حماس اعلام کرد این گروه به دنبال فرصت‌هایی برای ربودن سربازان اسرائیلی خواهد بود. همزمان با ورود اسرای فلسطینی‌ به کرانه باختری، ساکنان این منطقه در اقدامی نادر، پرچم‌های حماس را تکان می‌دادند که این کار به دلیل اینکه به طور سنتی سازمان فتح در کرانه باختری محبوب‌تر است، جالب توجه بود. این تبادل اسرا جایگاه محمود عباس، رئیس حکومت خودگردان (رهبر میانه‌روتر فتح) را تضعیف و در عین حال جایگاه حماس را که از طریق میانجی‌های مصری در مورد این تبادل گفت‌وگو کرده بود، ارتقا داده است.
در ادامه مقاله آمده است: نتانیاهو گفت: امضای این توافق، تصمیم بسیار دشواری بود و به چالش‌های احتمالی آینده اشاره کرد. وی تشریح کرد: «می‌خواهم شفاف‌ بگویم که ما به مبارزه با تروریسم ادامه خواهیم داد... با هر تروریستی که پس از آزادی دوباره به اقدامات تروریستی دست بزند، برخورد خواهد شد.» پزشکان اسرائیلی در مورد وضعیت جسمانی گیلعاد شالیط می‌گویند وی دچار سوء تغذیه شده است و به نظر می‌رسد کمتر در معرض نور آفتاب بوده است. گیلعاد شالیط در مصاحبه‌ای تلویزیونی گفت: «تصور می‌کردم سال‌ها در چنین وضعیتی باقی خواهم ماند.»
در پایان مقاله آمده است: آزادی شالیط یکی از عوامل مهم تنش بین اسرائیل و فلسطینی‌ها را از بین برد و چشم‌انداز کاهش محاصره نوار غزه امیدوارکننده به نظر می‌رسد؛ اما ظاهراً لحن خصمانه حماس و اسرائیل علیه یکدیگر تغییر نخواهد کرد. رهبران حماس گفتند به جنگ برای آزادی بیش از 4 هزار اسیر فلسطینی در اسرائیل ادامه خواهند داد.
پایگاه بصیرت: مهم‌ترین دستاورد این مبادله این است که راه غلبه بر رژیم غاصب و جنایت‌پیشه صهیونیستی، مقاومت و تهاجم است. این اتفاق می‌تواند درس خوب و صادقی باشد برای کسانی که می‌خواهند با خواهش و تمنا حق ملت فلسطین را بگیرند در حالی که هم تحقیر می‌شوند و هم چیزی نصیبشان نمی‌شود.
 

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات