صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۸ شهريور ۱۳۹۱ - ۱۴:۴۴  ، 
کد خبر : ۲۴۶۸۲۲

انتخابات فتیله‌ای که پایین کشیده نشد!


حسین عبداللهى‌فر
اجلاس غیرمتعهدها آنقدر اهمیت داشت که موضوع انتخابات را تحت تأثیر قرار دهد، این پیام را صفحات اول روزنامه ها در هفته گذشته مخابره می کردند، ضمن آنکه برخی از اصحاب رسانه نیز به آن اعتراف کردند.
در این ارتباط روزنامه «ابتکار» که خود مطالب زیادی پیرامون انتخابات آینده منتشر می کرد، در گزارشی به بررسی تأثیر اجلاس غیرمتعهدها بر سیاست داخلی پرداخت و تحت عنوان «انتخابات فتیله ای که اجلاس پایین کشید»، نوشت: «در چند روز گذشته تب وتاب موجود در کشور برای برگزاری اجلاس کشورهای غیرمتعهد در تهران کمی از شدت انتشار اخبار و گزارش های مربوط به تصمیمات انتخاباتی کاسته است، موضوعی که در موقعیت کنونی که تهران پایتخت رایزنی های گسترده برای مسائل بین المللی شده است، تصمیم بجا و درستی به نظر می رسد، چرا که انتخابات و مباحث پیرامون آن به دلیل وجود پدیده رقابت می تواند تنش زا و التهاب آفرین باشد و این موضوع در حالی که هیئت های عالی رتبه خارجی در کشور حضور دارند، چندان عاقلانه به نظر نمی رسد.»
با این وجود مسائل انتخاباتی همچنان بر صفحات اول روزنامه ها جای وسیعی را اشغال می کرد، چنانچه همین روزنامه در ادامه مقدمه فوق به خبرهایی از فعالیت تشکل های سیاسی نظیر رهروان ولایت، حزب ایران زمین، جبهه سبز، موتلفه اسلامی، جبهه پایداری اشاره کرده و می نویسد: «یک عضو فراکسیون رهروان ولایت معتقد است بعد از لاریجانی، قالیباف در جمع فراکسیون رهروان ولایت اقبال بیشتری دارد تا در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم مورد حمایت قرار گیرد.»
روزنامه جدیدالورود «مغرب» هم تیتر اول نخستین روز هفته خود را به موضوع انتخابات اختصاص داد و به نقل از یک عضو حزب موتلفه اسلامی با حروف درشتی نوشت: «خاتمی رد صلاحیت می‌شود»
این روزنامه با اختصاص ویژه نامه ای با عنوان «دریچه» به مباحث انتخاباتی آینده نشان داد که با اهداف انتخاباتی به صحنه آمده و با طرح این سوال که «چه کسی جانشین احمدی نژاد می شود؟» با تأکید بر اینکه سعید جلیلی کاندیدای اصلی جبهه پایداری است، می نویسد: «حالا باید دید جبهه پایداری که سعی می کند تا ثابت کند احمدی نژادی که آنها روزی معجزه هزاره سوم می خواندند، احمدی نژاد منهای مشایی است، می تواند در سعید جلیلی حلولی دوباره بیابد یا خیر؟ ... و در صورت کاندیداتوری حسن روحانی از سوی تکنوکرات ها رقابت بین دیپلمات های هسته ای به چه سمت و سویی می رود و میزان استقبال از این دو چهره به معنای تأیید دوران تصدی شان در پرونده هسته ای است.»
تیتر اول دیگری هم در روز اول هفته به انتخابات اختصاص داشت که روزنامه «آرمان» در ادامه اعتراض به شرط گذاری اصولگرایان برای اصلاح طلبان، آن را برجسته کرد و نوشت: «آمدن یا نیامدن اصلاح طلبان به خودشان مربوط است.»
این روزنامه همچنین موضوع واکنش ها به حضور احتمالی هاشمی در انتخابات را به این هفته کشاند و ذیل تیتر «استقبال اصلاح طلبان، چندگانگی اصولگرایان» نوشت: «آرمان روز گذشته در گفت وگو با تعدادی از فعالان سیاسی از هر دو جناح اصولگرا و اصلاح طلب جویای نظرات آنها در قبال حضور هاشمی رفسنجانی در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم شد که در مجموع آنچه نتیجه گرفته شد این بود که اصلاح طلبان بیش از رقیب سنتی خود یعنی اصولگرایان از حضور آیت الله هاشمی رفسنجانی در عرصه انتخابات ریاست جمهوری استقبال کردند.»
«آرمان» دو تیتر اصلی دوشنبه(6/6) خود را نیز به انتخابات اختصاص داد و در تیتر اول خود، «شرط گذاری از بیم اصولگرایان سرچشمه می گیرد» را در راستای سناریوی تخریب اصلاح طلبان دانست و در یادداشتی تحت عنوان «اصلاح طلبان از حملات اصولگرایان بیمناک نشوند» به نقل از اشرف بروجردی نوشت: «باید بگوییم که حملات و اتهامات نباید به هیچ وجه اصلاح طلبان را از موضع نقد و اظهارنظر درباره شرایط کشور عقب براند. مصالح ملی و منافع عمومی تنها در صورت نقد مداوم و رقابت سالم سیاسی تأمین می شوند و اصلاح طلبان چون به این موارد اعتقاد و ایمان دارند نباید از حملات بیمناک شوند.»
با این وجود روزنامه «آفتاب یزد» ترس خود از تعیین شروط اصولگراها را با تیتر کردن این سوال که «اصولگرایان مگر صاحب کشور هستند که برای اصلاح طلبان شرط می گذارند؟» نشان داد.
سایر مسائل انتخاباتی نیز به موضوع تأیید و تکذیب ورود برخی از نامزدهای انتخاباتی اختصاص داشت که از جمله آنها ورود محمد شریعتمداری است که روزنامه «آرمان» در پایان هفته آن را برجسته کرد و تکذیب کاندیداتوری کمال خرازی بود که روزنامه «جوان» (7/6) آن را منتشر نمود.
اما آنچه که در سطح وسیعی بازتاب یافت مربوط به ورود حدادعادل به انتخابات می شد که روزنامه های اصلاح طلب به انعکاس وسیع آن پرداختند.
«ابتکار» (7/6) روی تصویر بزرگی از حدادعادل نوشت: «در صورت احساس تکلیف نامزد می شوم، حتی اگر یک رأی بیاورم.»
روزنامه «مغرب» هم در همین روز با اختصاص تصویر اول خود به حدادعادل خبر کاندیداتوری وی را از قزوین برجسته کرد و به عنوان تکرار تجربه تلخ از آن یاد نمود.
«آفتاب یزد» هم در روندی همسو با سایر اصلاح طلبان تصویر بزرگی از حدادعادل را درج کرد و از قول وی نوشت: «احساس تکلیف کنم برای ریاست جمهوری می آیم.»

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات