تاریخ انتشار : ۲۳ اسفند ۱۳۸۶ - ۱۱:۲۰  ، 
کد خبر : ۲۵۰۶۶

نگاهی به کارنامه نقض حقوق بشر در عراق


وزارت خارجه آمریکا چندی پیش گزارشی را از نقض حقوق بشر در 160 کشور جهان منتشر کرد اما اشاره‌ای به نقض این حقوق از سوی خود نداشت بنابراین در این گزارش به مواردی از نقض حقوق بشر توسط آمریکا در عراق در سال 2006 اشاره شده است.

- روزنامه واشنگتن پست مورخ 11 اکتبر 2006 گزارش کرد که براساس تحقیقات انجام گرفته از سوی دانشکده بهداشت عمومی بلومبرگ تحت نظارت دانشگاه جان هاپکینز، بیش از 655 هزار عراقی از زمان شروع جنگ در مارس 2003 در عراق کشته شده‌اند. بدین ترتیب در حدود 500 مورد فوت ناگهانی در روز در سراسر کشور اتفاق افتاده است.

- بی‌بی‌سی در 19 نوامبر 2006 گزارش داد یک واحد از تفنگداران دریایی آمریکا در 19 نوامبر 2005 در بازرسی خانه به خانه یک محله 24 شهروند غیرنظامی عراقی را به قتل رساندند. این اقدام به دنبال کشته شدن یک تفنگدار دریایی آمریکا بر اثر انفجار یک بمب کنار جاده‌ای در حدیثه انجام گرفت. در میان کشته شدگان یک پیرمرد معلول 76 ساله، یک کودک سه ساله و هفت زن وجود داشتند.

- هفته‌نامه انگلیسی ساندی تایمز در 26 مارس 2006 گزارش دارد یک خانواده 11 نفره بر اثر تیراندازی سربازان آمریکایی در 15 مارس 2006 به قتل رسیدند. پنج کودک شش ماهه تا پنج ساله و چهار زن در میان مقتولین قرار داشتند.

- روزنامه ایندیپندنت انگلیس در هفت اوت 2006 گزارش داد که چهار سرباز آمریکایی در 12 مارس 2006 به یک دختر 14 ساله به نام ابیرقاسم‌الجنبی تجاوز کرده و سپس والدین و خواهر پنج ساله و خودش را کشته‌اند.

- نیروهای آمریکایی در 31 می 2006 دو زن عراقی را که یکی از آنها نزدیک به زمان فارغ شدن بود به قتل رساندند.

- شبکه سی‌ان‌ان در 5 ژوئن 2006 گزارش کرد که یک جوخه آمریکایی یک پیرمرد 52 ساله معلول را به گودالی در کنار جاده برده و وی را به قتل رساندند.

- واشنگتن پست در 9 دسامبر 2006 گزارش داد نیروهای تحت هدایت آمریکا در 8 دسامبر 2006 تعداد 20 تن مظنون به شورشی را طی یک حمله علیه مبارزان گروه القاعده در شمال بغداد به قتل رساندند. امیر الوان شهردار ایشقاقی گفت تعداد 10 مرد، 4 زن و 10 کودک در دهکده مشارالیه کشته شده‌اند.

- آسوشیتدپرس در 9 می 2006 گزارش داد که چهار سرباز آمریکایی سه شورشی مظنون (غیرنظامی عراقی) را طی عملیاتی تحت عنوان ObjectiveMurray در صلاح‌الدین عراق به قتل رساندند. ریموند جیروارد یکی از چهار سرباز مذکور گفت که آنها در عملیات مذکور دستور داشتند تمام مردان دارای توانایی رزمی را به قتل برسانند.

- گزارش دیدبان حقوق بشر در ژوئیه 2006 می‌گوید که شکنجه و دیگر سوءاستفاده‌ها از بازداشت شدگان در بازداشتگاه‌های ایالات متحده در عراق با دریافت مجوز و یک رویه معمول بوده است. این بازداشت شدگان مرتبا مورد ضرب و شتم شدید قرار گرفته، زیر فشارهای روانی، محرومیت شدید از خواب و در معرض سرما و گرمای طاقت‌فرسا قرار داشته‌اند.

به گزارش فارس، به سربازان آمریکایی گفته شده بود که بسیاری از فنون سوءاستفاده و بدرفتاری با زندانیان، دارای مجوز از سلسله مراتب فرماندهی بوده و بازداشت شدگان در تاسیسات آنان مشمول کنوانسیون ژنو نیست. بازداشت شدگان در اردوگاه ناما (یکی از بازداشتگاه‌های آمریکا در فرودگاه بغداد) که برخلاف حقوق بین‌المللی ایجاد و نزد کمیته بین‌المللی صلیب‌سرخ ثبت نشده، مرتبا عریان و مورد ضرب و شتم قرار گرفته‌اند. تعدادی از بازداشت‌شدگان به عنوان سیبل تمرین تیراندازی مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

- روزنامه گاردین در 17 فوریه 2006 گزارش داد که شبکه تلوزیونی اس‌بی‌اس‌تی‌وی  استرالیا در 15 فوریه 2006 بیش از 10 تصویر و کلیپ ویدئویی از زندان ابوغریب پخش کرده است که تصاویر مزبور شامل بریدن گلوی یک مرد، بازوی سوخته با زخم‌های ناشی از گلوله‌های انفجاری، اتاق بازجویی خون‌آلود و یک مرد بیهوش آغشته به مدفوع خود بوده است. بخش تحقیقات جنایی ارتش آمریکا 1325 عکس و 93 کلیپ ویدئویی از سوءاستفاده احتمالی از بازداشت‌شدگان و 546 عکس از مرگ مشکوک بازداشت‌شدگان عراقی را جمع‌آوری کرده که تمامی آنها بین 18 اکتبر و 30 دسامبر ضبط شده است.

- نیویورک تایمز در دسامبر 2006 نوشت که فردی به نام دونالد وانس یک ملوان حرفه‌ای 29 ساله از شیکاگو که به عنوان پیمانکار امنیتی به عراق رفته بود توسط سربازان آمریکایی دستگیر و در بازداشتگاه کمپ کراپر به مدت 97 روز محبوس بود. نامبرده گفته است که نگهبانان آمریکایی در فواصل معین به سلول آمده، دست و پا و چشم وی را بسته به اتاق بازجویی می‌برند. زمانی که نامبرده به سلول خود بازگردانده می‌شد بسیار خسته بود لیکن بدلیل روشن بودن لامپ‌های مهتابی و پخش موزیک "متال سنگین" نمی‌توانست بخوابد. وی اجازه استفاده از تلفن نداشته و از داشتن وکیل محروم بوده است.

- روزنامه نیویورک تایمز در تاریخ 18 مارس 2006 نوشت که یک واحد نیروهای نخبه عملیات ویژه، یکی از پایگاه‌های نظامی سابق صدام حسین نزدیک بغداد را به یک بازداشتگاه سری تبدیل نموده‌ است. سربازان آمریکایی یکی از اتاق‌های شکنجه دولت سابق عراق را به سلول بازجویی تبدیل کردند، سلول مذکور اتاق سیاه نامیده شد. در این سلول بدون پنجره و کوچک سربازان با قنداق تفنگ زندانیان را کتک می‌زدند.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات