صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۲ آذر ۱۳۹۱ - ۱۱:۲۶  ، 
کد خبر : ۲۵۲۱۰۱

افشای ابعاد جدیدی از دخالت ترکیه دربحران سوریه

رسانه‌های ترکیه‌ای مدارک دیگری از حمایت حزب حاکم ترکیه به رهبری اردوغان از گروههای مسلح سوری که سبب ادامه ناامنی و بی‌ثباتی در سوریه شده است، فاش کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رسانه‌های ترکیه،"محمد علی ادیب اوغلو" نماینده شهر حاتای از حزب جمهوری خلق ترکیه به منظور استیضاح وزیر کشور ترکیه، سوالی را به مجلس ارائه کرده بود، مبنی بر اینکه درباره کشتی انتصار لیبی که گفته شده است حامل سلاح برای نیروهای مخالف سوری بوده، توضیح دهد.
وی گفته است که این کشتی حامل سلاح‌های سنگین بوده و پس از پهلوگرفتن در بندر اسکندرون، هیچ بازرسی از این کشتی صورت نگرفته است.
"ادریس تعیم شاهین" وزیر کشور ترکیه هم در صحن علنی مجلس ترکیه توضیح داد که به دلیل اینکه این کشتی یک کشتی ماهیگیری بوده و بنا به معاهدات بین‌المللی این نوع کشتی‌ها از بازرسی معاف هستند و ضمنا حامل کمکهای انسانی بوده، مورد بازرسی قرار نگرفته است.  به گزارش یک سایت خبری ترکیه، دولت عدالت و توسعه ادعا کرده است که این کشتی لیبیایی، حامل کمکهای انسانی به وزن 400 تن بوده و به این دلیل از بازرسی آن خودداری شده است.  این سایت خبری نوشت این اولین باری نیست که وزیر کشور ترکیه در مجلس با این جواب خواسته تا بر کمکهای ترکیه به نیروهای مخالف سوری سرپوش بگذارد و تکرار این نوع توجیه نشانه آن است که توضیحات شاهین وزیر کشور ترکیه عاری از حقیقت است.  این پایگاه به نقل از یک رسانه انگلیسی، جزئیاتی از لنگر انداختن کشتی لیبیایی موسوم به انتصار در بندر اسکندرون و تخلیه بار آن شامل مهمات و سلاح از جمله موشکهای ضد هوایی و آرپی چی انداز را ارائه کرده بود.
ادیب اوغلو از حضور 24 فرد مسلح لیبیایی در عرضه کشتی و انتقال آنها به هتل انطاکیه با مینی بوس خبر داده است.  این افراد در هتل مذکور نشستی برگزار کرده‌اند و سلاحهایی که در کشتی مذکور بوده است به آژانس امدادرسانی و حقوق بشر تحویل داده شده است تا آن را به گروههای مسلح در سوریه بفرستند . ادیب اوغلو اظهارات وزیر کشور ترکیه را مبنی بر اینکه کشتی مذکور حامل مواد غذایی،پزشکی و پوشاک بوده است، رد کرده و آن را خلاف واقعیت دانسته است.  وی بیان کرد: دولت ترکیه جرات اعتراف به تامین سلاح برای گروههای مسلح سوریه را ندارد و ادله فراوانی که نشان دهنده تامین سلاح به بهانه کمک انسانی و با نظارت دستگاه اطلاعاتی ترکیه انجام می‌شود وجود دارد.  ادیب اوغلو افزود: کارمندان دولتی از این کمکها ناخرسند هستند و برخی پرسنل مراکز امنیتی و سربازان ترک دچار عذاب وجدان شده‌اند و این اقدامات(کمک به گروههای مسلح سوری) را به مثابه خیانت ملی می‌دانند، اما مجبور به اجرای دستورات هستند.
این سایت خبری در گزارش دیگر اعلام کرده است که شرکت هواپیمایی ترکیش ایرلاین در انتقال حدود 200 نفر تروریست عضو القاعده، نقش بسزایی داشته است . در تاریخ 7 دسامبر (17 آذر)200 نفر از اعضای گروهک تروریستی القاعده با کمک شرکت هواپیمایی ترکیش ایرلاین به منطقه منتقل شده‌اند. وی که خواستار استیضاح وزیر کشور در این مورد است توضیح داده که این 200 نفر تروریست توسط 15 مینی بوس تا پای هواپیما منتقل شده‌اند . این سایت خبری با یادآوری عملکرد دولت اردوغان در به زمین نشاندن هواپیمای روسیه و بازرسی آن که طی آن هیچ دلیل و مدرکی مبنی بر وجود سلاح برای حکومت سوریه نداشت می‌گوید، این نوع عملکرد اردوغان سبب شده که وی نزد کشورهای دیگر رسوا و بی‌آبرو شود.
این سایت یادآوری می‌کند که اردوغان هر روز در سخنرانی‌هایش درس انسانیت می‌دهد و در کنار این پند و اندرزها هر روز اخبار قتل عام و کشته شدن انسانهای بیگناه در کشور همسایه به گوش می‌رسد و این سوال را مطرح می‌کند؛ کشتی‌ها و هواپیماهای ترکیه را که حامل سلاح‌های مختلف برای تروریستهاست، چه کسی بازرسی می‌کند؟
ادامه اقدامات مداخله‌جویانه ترکیه درسوریه
وزیر خارجه ترکیه در اظهاراتی مداخله جویانه اعلام کرد: برای فراهم کردن زمینه جهت دستیابی به راهکاری سیاسی در خصوص سوریه باید اول بشار اسد قدرت را ترک کند.  داود اوغلو در مصاحبه با روزنامه الشرق الاوسط، با اشاره به اوضاع سوریه اعلام کرد: به رغم برتری نظامی بشار اسد، شکی نداریم که دوران نظام بشار اسد در سوریه به پایان رسیده و تنها زمان کوتاهی از حضور نظام اسد در سوریه باقی مانده است.
وی با اشاره به آثار منفی بحران سوریه بر اوضاع داخلی ترکیه نسبت به خطرات حضور شبه نظامیان حزب کارگران کردستان ترکیه (پ.ک.ک) که آنکارا، آمریکا و اتحادیه اروپا از آنها به عنوان سازمانی تروریستی یاد می‌کنند در برخی از مناطق سوریه هشدار داد و گفت: درگیری‌های اخیر میان مخالفان سوریه و اعضای پ.ک.ک در نزدیکی مرزهای ترکیه باعث شده است که مقام‌های ترکیه به شدت نسبت به این مساله نگران باشند و باید بگویم که ترکیه نمی‌تواند شاهد اقداماتی باشد که پ.ک.ک مرتکب آنها می‌شود و تحمل آن را ندارد.
اتحادیه اروپا مخالفان سوریه را به رسمیت شناخت
اتحادیه اروپا ائتلاف ملی مخالفان سوریه را به عنوان نماینده قانونی ملت سوریه به رسمیت شناخت.
وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در پایان نشست خود با احمد معاذ الخطیب، رئیس ائتلاف ملی مخالفان سوریه اعلام کردند که این اتحادیه ائتلاف ملی مخالفان سوریه را به عنوان نماینده قانونی ملت سوریه به رسمیت می‌شناسد . در بیانیه مشترک وزیران خارجه اتحادیه اروپا که در بروکسل منتشر شد، اعلام شده است که کشورهای عضو این اتحادیه ائتلاف ملی مخالفان سوریه را به عنوان نماینده قانونی مردم سوریه پذیرفته و به رسمیت می‌شناسند.  همچنین وزیران خارجه این اتحادیه در نشست نسبت به کمک‌های سیاسی و مالی بیشتر به مخالفان سوریه متعهد شدند . این در حالی است که دولت آمریکا نیز تاکید کرده است که با ائتلاف ملی مخالفان سوریه و گروه‌های مخالف این کشور همکاری‌هایش را ادامه خواهد داد. جمهوری اسلامی

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات