صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۳۰ دی ۱۳۹۱ - ۱۱:۵۴  ، 
کد خبر : ۲۵۳۶۸۲

سناریوی‌گام دوم با بنزین 2200 تومانی‌


پایگاه بصیرت:پس از انتشار خبر «جزئیات یک سناریو از قیمت ۹ حامل انرژی در فاز دوم هدفمندی روی میز دولت» در خبرگزاری تسنیم، محمدرضا فرزین، دبیر ستاد هدفمندسازی یارانه‌ها طی تماسی تلفنی با این خبرگزاری بدون ارائه توضیحات رسمی خواستار حذف این خبر از خروجی خبرگزاری شد و خبر مذکور را نیز تکذیب کرد.
به گزارش «جوان»، بر اساس جزئیات یکی از سناریوهای پیشنهادی قیمت ۹ حامل انرژی در فاز دوم هدفمندی که در دولت مطرح است ولی هنوز نهایی نشده، قیمت بنزین ۲۲۰۰، گازوئیل 1920، گاز طبیعی ۷۴۶ و برق ۲۵۸ تومان می‌شود.براساس این گزارش، اگرچه دبیر ستاد هدفمندسازی یارانه‌ها خبر «جزئیات یک سناریو از قیمت ۹ حامل انرژی در فاز دوم هدفمندی روی میز دولت» را تکذیب کرده است ولی درخواست تعجب برانگیز وی مبنی بر برداشتن خبر مذکور که گفته می‌شود بخشی از نامه دولتی است از خروجی خبرگزاری بیانگر آن است که خبر موثق یا خیلی نزدیک به واقعیت است. این درحالی است که پیش از این برخی مقامات دولتی جزئیاتی مشابه با سناریوی فوق را در اظهارات خود بیان کرده بودند.تسنیم مدعی است که به جزئیات اطلاعات قیمت ۹ حامل انرژی در فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها که به عنوان یکی از سناریو‌های پیشنهادی در حال بررسی است، دست یافته که در صورت تصویب نهایی در دولت، باید در مجلس شورای اسلامی نیز تصویب شود.بر اساس این سناریوی پیشنهادی که هنوز نهایی نشده است، قیمت بنزین از ۴۰۰ تومان فعلی به ۲۲۰۰ تا ۲۳۰۰ تومان افزایش می‌یابد و قیمت گازوئیل که در فاز اول هدفمندی یارانه‌ها ۱۵۰ (نیمه‌یارانه‌ای) و ۳۵۰تومان (آزاد) بوده، در فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها ۱۹۲۰ تومان پیشنهاد شده است. در صورت تصویب نهایی این سناریو در دولت و مجلس، قیمت نفت کوره نیز از لیتری ۲۰۰ تومان در فاز اول هدفمندی یارانه‌ها به لیتری ۱۳۸۰ تومان و قیمت نفت سفید از لیتری ۱۰۰ تومان در فاز اول هدفمندی به ۲ هزار تومان در فاز دوم افزایش خواهد یافت.
بر اساس این گزارش، قیمت سی‌ان‌جی در فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها هر مترمکعب ۱۵۰۰ تومان، قیمت گاز مایع لیتری ۷۱۵ تومان و قیمت گاز طبیعی نیز هر مترمکعب ۷۴۶ تومان پیشنهاد شد که البته هنوز در دولت نهایی نشده و در صورت تصویب نهایی در دولت باید در مجلس نیز تصویب شود. قیمت سی‌ان‌جی، گاز مایع خانگی، گاز مایع خودرو و گاز طبیعی در فاز اول هدفمندی یارانه‌ها به‌ترتیب ۳۰۰، ۱۰۰، ۳۰۰ و ۷۰ تومان بوده است.در این سناریوی پیشنهادی قیمت برق از ۴۵ تومان در فاز اول به ۲۵۸ تومان در هر کیلووات ساعت در فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها پیشنهاد شده و قیمت آب نیز از مترمکعبی ۲۸۳ تومان در فاز اول به ۷۵۰ تومان در فاز دوم افزایش خواهد یافت. در این سناریوی پیشنهادی در دولت، نرخ تورم حاصل از این افزایش قیمت‌ها در فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها حداکثر ۲۶ درصد برآورد شده است. جدول قیمت حامل‌های انرژی در فاز اول هدفمندی یارانه‌ها و قیمت‌های پیشنهادی در این سناریوی مطرح در فاز دوم هدفمندی به‌همراه میزان افزایش قیمت‌ها به‌شرح زیر است.دولت در ۶ ماه باقی مانده نواقص فاز یک را برطرف کند
بر اساس گزارش «جوان»، عدم پرداخت سهم تولید از درآمدهای فاز ابتدایی یارانه‌ها موجب از بین رفتن بسیاری از فرصت‌های شغلی شده است زیرا با افزایش قیمت حامل‌های انرژی و همچنین نوسان قیمت ارز بسیاری از صنایع نتوانستند خود را با شرایط جدید وفق دهند و به تعطیلی کشیده شدند. هم اکنون نیز اجرای بی‌حساب و کتاب فاز دوم هدفمندی به حتم تهدیدی برای فرصت‌های شغلی فعلی به شمار می‌رود زیرا دولت تنها پرداخت یارانه نقدی را در رهگذر اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها مدنظر قرار می‌دهد.در این بین کارشناسان بر این باورند که اگر دولت در رهگذر فاز ابتدایی هدفمندی یارانه‌ها سهم تولید را پرداخت می‌کرد تحریم‌های موجود نمی‌توانست بر اقتصاد ایران به شکل فعلی اثر گذارد.به هرترتیب ۳۰درصد از سهم تولید درفاز ابتدایی پرداخت نشده است و این به معنی ناقص اجرا شدن فاز ابتدایی است. از این رو ابتدا باید کاستی‌های فاز ابتدایی را برطرف کرد سپس به فکر اجرای فاز دوم یارانه‌ها بود. این درحالی است که برطرف کردن نقیصه‌های اجرای فاز ابتدایی هدفمندی یارانه بهترین کار برای دولت فعلی که شش ماه بیشتر از زمان سکانداری‌اش باقی نمانده، به شمار می‌رود.
برداشت ۱۳۰هزار میلیاردی دولت از ۳ محل
در این بین نیز عضو کمیسیون عمران مجلس در گفت‌وگو با فارس، با بیان اینکه به‌‌رغم درآمد ۲۵۴‌هزار میلیارد تومانی دولت در فاز نخست هدفمندی یارانه‌ها، در مجموع ۱۳۰ هزار میلیارد تومان دیگر نیز از سه منبع برداشت شده، افزود: دولت ۵۰ هزار میلیارد تومان از بانک مرکزی، ۳۰ هزار میلیارد از درآمد نفت و ۵۰ هزار میلیارد تومان هم از محل بودجه سالانه کل کشور برداشت و استقراض کرده است.
عباس فلاح باباجان با اشاره به اجرای این قانون هدفمندسازی از ۲۸ آذرماه سال ۸۹ تصریح کرد: دولت ابتدا در قالب این قانون درآمد ۳۴ هزار میلیارد تومانی را به مجلس پیشنهاد کرد که تنها با ۲۰ هزار میلیارد تومان موافقت شد تا نهایتاً نیمی از آن برای جبران قدرت خرید مردم به صورت نقدی پرداخت شود. فلاح افزود: می‌بایست ۳۰ درصد از این مبالغ حاصل از آزاد‌سازی قیمت‌ها، به تولید داخلی تخصیص می‌یافت و ۲۰ درصد مابقی هم برای جبران هزینه‌های دولت از آن برداشت می‌شد اما آنچه که در حال حاضر شاهد آن هستیم، مسئله را تغییر داد.وی با تأکید بر اینکه به جای ۲۰ هزار میلیارد طی ۱۲ ماه ۸۰ هزار میلیارد تومان هدفمند شد، گفت: به جای دوره پنج ساله بنا به تعهد دولت که باید قیمت‌ها در این مدت از زمان واقعی می‌شد اما سرعت اجرای آن تا جایی که قیمت‌ها سرسام‌آور افزایش یافت، بیشتر شد. وی با انتقاد از اینکه نقدینگی، تورم، افزایش نرخ دلار، سوء استفاده کلان و افزایش فاصله فقیر و غنی از تبعات اجرای عجولانه این قانون بود، گفت: این قانون باید با سرعت و شیبی که در قانون پیش‌بینی شده بود اجرا می‌شد. به زعم کارشناسان در شرایط فعلی با اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها، اشتباهی به اشتباهات قبلی اضافه می‌شود از این رو پیشنهاد می‌کنند که دولت دهم اجازه دهد دولت بعدی درباره ورود به فاز دوم تصمیم‌گیری کند زیرا شش ماه فرصت برای دولتی که در هفت سال گذشته نتوانسته مشکلات را برطرف کند را زمان کمی می‌دانند.

وطن امروز


 

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات