تاریخ انتشار : ۰۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۷:۵۲  ، 
کد خبر : ۲۷۲۳۵۳

آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني: هيچ حكومت مستبدي در حاشيه امنيت نيست


رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام صبح دیروز در دیدار دبیران کل هفت حزب سیاسی کشور از جریان‌های اصولگرا، اصلاح‌طلب و مستقل، با یادآوری و گرامیداشت 16 آذر و روز دانشجو و تبریک آن به همه دانشجویان کشور در دانشگاه‌های داخل و خارج گفت: دانشجو دو امتیاز مثبت دارد که علاوه بر آگاهی، ذهنیاتش به وابستگی‌ها آلوده نیست.

به گزارش ایلنا، آیت‌الله اكبر هاشمی رفسنجانی با تأکید بر نقش و جایگاه ارزشمند دانشگاهیان، دانشجویان و تحصیل‌کردگان فرهیخته که مجموعه بزرگی برای کشور هستند، گفت: در نظام جمهوری اسلامی ایران که مبنای آن مردم هستند، باید توجه و عنایت و تأکید بیشتری به نقش جوانان بویژه دانشجویان و تحصیل کردگان و استادان برای مسؤولیت‌های مدیریتی و اجرایی کشور داشت.

وی با بیان این نکته که امروز فرهیختگان، استادان و دانشجویان ما حق زیادی بر کشور دارند، گفت: شاید بتوانیم با افتخار بگوییم که در حال حاضر کم روستایی در ایران است که دانشجو نداشته باشد و این امتیاز در کنار دانش‌آموزانی که نشان داده‌اند، تحلیل‌های درست و منطقی از اتفاقات دارند، آینده کشور را برای تعیین مسیر در جهت پیشرفت، توسعه و تعالی تضمین می‌نماید.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اهمیت حضور جوانان در مباحث سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، گفت: اگر احزاب، شاخه‌های جوانان و دانشجویان خود را فعال کنند، می‌توانند برای افق‌های دور دست برنامه‌ریزی کنند.

هاشمی رفسنجانی با اشاره به اهمیت کادرسازی برای آینده نظام، گفت: اگر واقعاً می‌خواهیم مسلمان باشیم و اسلامی فکر کنیم، باید سنگینی وظیفه تلاش برای آینده انقلاب را بر دوش خود احساس کنیم و یکی از راه‌های آن تسلیح جوانان به علم، دانش و افکار سیاسی است.

وی با اشاره به تجربیاتی که از دوران مبارزه و پس از پیروزی انقلاب اسلامی در مسئولیت‌های متعدد تقنینی، اجرایی و تدوین سیاست‌های کلی دارد، گفت: آموزه‌های اسلام اصیل نیز بر تکیه به مردم در بنای حکومت تأکید دارد و امام راحل که بی‌نظیرترین مجری احکام اسلام پس از سال‌ها انزوای سیاسی فقه شیعه بودند، در نخستین روزهای پس از پیروزی، بر نظرخواهی از مردم جهت تعیین نوع حکومت اصرار و تأکید داشتند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر این موضوع مهم که به دلیل آگاهی، دانش و رشد افکار عمومی، دیگر هیچ حکومت مستبدی در حاشیه امنیت نیست، افزود: مردم جهان به چنان درک سیاسی رسیده‌اند که برای احقاق خواسته‌های خویش باید وحدت نظر داشته باشند.

هاشمی رفسنجانی اتفاقات این روزهای هنگ‌کنگ و اعتراضات سیاه‌پوستان در آمریکا را مصداقی برای سخنان خویش خواند و گفت: حکومت‌های مستبد شاید بتوانند مردم را به صورت مقطعی خاموش کنند، ولی این فرق دارد با اینکه مردم بلند مدت برای موضوعی قانع شوند.

وی در ادامه سخنان خویش، تحزّب را راهکاری اسلامی برای اداره درست جامعه در عصر حاضر خواند و گفت: دنیا به تدریج به سوی تأثیرپذیری از آرای مردمی در سرنوشت سیاسی و اجتماعی جوامع پیش می‌رود و در این راستا، نقش احزاب بسیار برجسته است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با بیان اصول قانون اساسی که مربوط به احزاب و تعدد آنهاست، افزود: احزاب می‌توانند ضربه‌گیر نظام باشند، چون اگر حزبی اشتباه و در اجرا کم کاری کند، بدون اینکه اصل نظام صدمه ببیند، مردم در انتخابات به برنامه‌های حزب دیگری روی می‌آورند و در این رقابت‌ها، احزاب نیز سعی می‌کنند عملکرد خود را در راستای رضایت مردم قرار دهند.

هاشمی رفسنجانی خطاب به دبیران کل احزاب حاضر در جلسه، گفت: باید اعتدال که شیوه‌ی اسلامی و مورد تأکید قرآن در «و جعلناکم امه وسطا» و حضرت علی(ع) در نهج‌البلاغه است، سرمشق همه‌ی فعالیت‌های ما در امور سیاسی و اجتماعی باشد.

وی درباره حق‌الناس بودن رأی مردم که رهبری معظم در مقطع انتخابات ریاست جمهوری سال 92 گفتند، این جمله را یک نکته سیاسی از یک مجتهد فقیه و مرجع دانست و گفت: معلوم نیست که چرا بعضی از مدعیان تندرو، به جای تبلیغ این جمله تاریخی، از تکرار آن نگرانند، در حالی که اگر این نکته در فرهنگ جامعه نهادینه شود، تبلیغات سوء دشمنان در خصوص انتخابات برای همیشه خنثی خواهد شد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر این نکته که انتخابات لوازمی در پس و پیش دارد، گفت: دخالت غیرمسئولانه و هرگونه تلاشی که بر حضور حماسی مردم در انتخابات تأثیر منفی داشته باشد، همان حق‌الناس است که خداوند هم آن را نمی‌ببخشد.

هاشمی رفسنجانی در خصوص تقویت روزافزون نقش ایران در مسایل منطقه‌ای، گفت: پیروزی‌های ایران از همان مقطعی شروع شد که امام راحل با تدبیر خویش، قطعنامه را پذیرفتند که همان مقدمه‌ای برای سقوط رژیم بعث و ارتقای جایگاه مردم ایران در منطقه شد و به فرموده خود ایشان جام زهر را در کامشان شیرین کرد، چون دیدیم پس از جنگ، شرق، غرب و همسایگانی که در جنگ حامیان مادی، نظامی و اطلاعاتی ارتش بعث بودند، برای ایجاد روابط با ایران مسابقه می‌گذاشتند.

وی درباره گسترش گروه‌های تروریستی در جهان و ظهور این پدیده شوم در عراق، گفت: تروریست ویروسی است که در محیط‌های آلوده و ناامن بیشتر رشد می‌کند و برای از بین بردن آن که عامل بسیاری از بیماری‌های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی در جوامع بشری است، باید عقلای جهانی به دور از تعصبات فرقه‌ای و مذهبی، تصمیمات معقولی بگیرند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره سیاست کلی انتخابات که اخیراً در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام بحث می‌شود، گفت: به خاطر روح آزادانه و فضای تحقیقی که در جلسات مجمع حاکم است، اعضا با توجه به همه نکات مثبت و منفی بحث می‌کنند و امیدواریم شاهد سیاست‌های جامعی و سپس در چارچوب آن قوانین عادلانه‌ای باشیم که پس از آن هیچ‌کس به خاطر انتخابات و مقدمات و مؤخرات آن نگرانی نداشته باشد.

در آغاز این دیدار ابوالقاسم رئوفیان به نمایندگی از دبیران کل 7 حزب اصلاح‌طلب و اصولگرا مستقل حاضر در جلسه، ضمن ارائه گزارشی از تلاش‌های این جریان‌ها برای هم اندیشی، به بیان دیدگاه‌های خویش در خصوص مسایل سیاسی بویژه نقش احزاب در انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی پرداختند.

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات