تاریخ انتشار : ۲۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۴:۴۴  ، 
کد خبر : ۲۷۶۱۷۹

اخبار ویژه روزنامه‌ها 20 خرداد


روزنامه کیهان **

آمریکا: درباره ایران حتی یک اینچ فاصله با اسرائیل نداریم

معاون وزیر خارجه آمریکا در نشست کمیته یهودیان، روابط امنیتی اسرائیل و آمریکا را محکم‌تر از هر زمان دیگری دانست.

به گزارش صدای آمریکا تونی بلینکن با اشاره به گفتگوهای هسته‌ای با ایران، گفت «زمانی که پای هدف استراتژیکی، مانند بازداشتن ایران از دستیابی به سلاح هسته‌ای در میان است، حتی یک اینچ فاصله میان ایالات متحده و اسرائیل وجود ندارد.»

صدای آمریکا تصریح کرد: بلینکن با شرکت در نشست جهانی کمیته یهودیان آمریکایی کوشید به جامعه یهودیان در مورد حمایت آمریکا از اسرائیل، و نیز درباره موضع دولت باراک اوباما در مذاکرات اتمی با ایران اطمینان خاطر بدهد.

معاون وزیر خارجه آمریکا گفت: در بیش از 65 سال که از تاسیس کشور اسرائیل می‌گذرد، چه در دوران جنگ یا بحران و چه در زمان آرامش، دولت‌های آمریکا استوار و بدون تزلزل به حمایت از اسرائیل ادامه داده‌اند، ولی هیچ دولت و رئیس‌جمهوری‌ آمریکا به اندازه پرزیدنت اوباما برای امنیت اسرائیل کار انجام نداده و همکاری دفاعی و استراتژیکی دو کشور نیز هیچگاه قوی‌تر از امروز نبوده است.

بلینکن در سخنرانی خود در مورد توافق احتمالی اتمی با ایران گفت «بگذارید امروز من از این فرصت برای صحبت در مورد نگرانی‌هایی که اینجا و آنجا مطرح است و بسیاری نیز داستان و افسانه است استفاده کنم. توافق اتمی با ایران که ما برای رسیدن به آن کار می‌کنیم افق پایانی ندارد.»

وی افزود «مقررات مختلف توافق، دوره‌های مختلف دارد و برخی، از جمله تعهد ایران به انجام همه تعهدات عدم گسترش اتمی و تولید نکردن بمب اتمی و علاوه بر آن، دسترسی عمیق و دقیق بازرسی پروتکلهای اضافی برای ابد ادامه  خواهد یافت.»

معاون وزیر خارجه آمریکا در بخش دیگری از سخنرانی خود اظهار داشت: ایالات متحده آمریکا همچنان مانند روز نخست مذاکرات بر این باور است که توافق نکردن، بر توافق بد ارجحیت دارد.  ما طی مذاکرات فرصت‌های بسیاری برای انجام یک توافق بد داشتیم، ولی هرگز این کار را نکردیم و نخواهیم کرد.

همزمان روزنامه‌های صهیونیستی از سفر سرّی رئیس سازمان سیا به تل‌آویو و مذاکره با مقامات رژیم صهیونیستی درباره برنامه هسته‌ای ایران خبر دادند. ها‌آرتص فاش کرد که چند روز مانده به فرصت نهایی توافق بین‌المللی بر سر برنامه اتمی ایران، رئیس سازمان سیا برای گفتگو با مقامات اطلاعاتی، نظامی و سیاسی اسرائیل سفر مخفیانه‌ای به تل‌آویو انجام داده است. همزمان رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا قرار است فردا با همتای اسرائیلی‌اش و همچنین وزیر دفاع اسرائیل درباره ایران گفتگو کند. پرونده اتمی ایران و اقدامات جمهوری اسلامی در خاورمیانه دو موضوع اصلی این گفتگوها اعلام شده‌اند.

با این حال، نشریه «هاآرتص» به نقل از دو مقام اسرائیلی که نخواسته‌اند نام‌شان فاش شود نوشته است که گفتگوهای جان برنان با مقامات تل‌آویو به مسئله توافق اتمی با ایران تا پیش از 30 ماه جاری ژوئن اختصاص داشته است.

رئیس سازمان سیا گفتگوهای مفصلی هم با «تامیر پاردو» رئیس موساد انجام داده است.

هاآرتص افزود: جان برنان همچنین گفتگوهایی با ژنرال «هرزل هالوی» رئیس سرویس‌های اطلاعات نظامی اسرائیل، «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر این کشور و «یوسی کوهن» مشاور امور امنیت ملی دولت اسرائیل، انجام داده است.

همزمان شیمون پرز رئیس سابق رژیم صهیونیستی در کنفرانس سالیانه هرتزلیا درباره مذاکرات هسته‌ای ایران گفت: «جایگزین دیگری وجود ندارد. جنگ یعنی خون‌ریزی، بدبختی و خرابی. در چنین جنگی علاوه بر ایران، حزب‌الله نیز مداخله می‌کند. رئیس‌جمهور اوباما تنها نیست. وی یک ائتلاف با خود دارد. شرکایی دارد. روسیه و چین  هستند، این شرکا بسیار مهمتر از هر سانتریفیوژی هستند. بدون آنها، هیچ تحریمی ممکن نبود.»

 

واشنگتن‌پست: چرخش قدرت به سمت ایران است

یک روزنامه آمریکایی با نگرانی نوشت با وجود هزینه 25 میلیارد دلاری آمریکا، این ایران است که نفوذش در عراق رو به گسترش است.

واشنگتن پست با اشاره به بسیج نیروهای مردمی برای مقابله با فتنه داعش نوشت: پرچم‌های زرد و سبزی که در تمام مسیر و بر فراز بام‌ها افراشته شده است، تردیدی به جا نمی‌گذارد که چه گروهی رهبری این جنگ را برعهده دارد. گردان‌های حزب‌الله؛ یک گروه شیعه که نقش اصلی را در آزادسازی این مناطق ایفا کرده است. نیروهای مرتبط با ایران در صف اول جنگ در مناطق دیگر بودند اما در این ماه با سقوط رمادی مرکز استان الانبار، نیروهای نزدیک به ایران مواضع بالاتری را اتخاذ کرده‌اند. این نیروها شامل گروه‌های مختلف از جمله نیروهای حزب‌الله می‌شود. تا همین اواخر، دولت عراق از اعزام واحدهای بسیج مردمی که ترکیبی از شبه نظامیان شیعه و داوطلبان مردمی که تابستان گذشته شکل گرفت، به استان الانبار خودداری می‌کرد. مقامات عراقی نگران بودند که اعزام آنها به میدان نبرد در منطقه‌ای که اکثریت جمعیت آن را سنی‌ها تشکیل می‌دهند ممکن است به افزایش درگیری‌های فرقه‌ای منجر شود اما زمانی که نیروهای عراقی در الرمادی شکست خوردند، حیدر العبادی، نخست‌وزیر عراق واحدهای مردمی را به منطقه فراخواند و سیاستمداران محلی نیز خواستار کمک آنها شدند.

این روزنامه اضافه کرد:«اکنون نیروهای شیعه از جمله نیروهای سازمان بدر با اجرای عملیاتی،  از سمت شمال شرق به سوی شهر حرکت می‌کنند. از سوی دیگر حزب‌الله هم از سمت جنوب شرقی به طرف شهر حرکت می‌کنند.» در پایگاه ارتش عراق در حبانیه، حدود 20 مایلی شهر رمادی ژنرال قاسم المحمدی، فرمانده عملیات الانبار توضیح داد که ارتش عراق و شبه نظامیان شانه به شانه هم می‌جنگند.

زیدعلی سودانی، یکی از اعضای نیروهای حزب‌الله گفت: ما این منطقه را پنج روز پیش آزاد کردیم و اکنون ارتش برای حفظ آن به ما کمک می‌کند. نیروهای ارتش خیلی ضعیف‌تر از نیروهای مردمی هستند؛ اما ای کاش آنها نیز به قدرت نیروهای بسیج مردمی بودند.

گردان‌های حزب‌الله به زرادخانه راکت‌ها، سامانه‌های موشکی زمین به هوا و سلاح‌های سنگین خود می‌بالد. ابومصطفی، یکی از اعضای این گروه گفت: سال‌هاست که ما راکت‌های گراد و کاتیوشا در اختیار داریم اما ارتش، تازه به چنین سلاح‌هایی دسترسی پیدا می‌کند.

با وجودی که آمریکا تاکنون بیش از 25 میلیارد دلار خرج کرده تا نفوذ خود را در ارتش عراق بیشتر کند، اما همچنان چرخش قدرت به سمت ایران در جریان است.

 

معنی این سخن نسنجیده آن است که بیشتر فشار بیاورید!

اظهارات ناپخته رئیس جمهور در مراسم محیط زیست با تعجب و اعتراض مشاور سابق کروبی مواجه شد.

داریوش سجادی از همکاران نشریات اصلاح‌طلب نوشت: اظهارات آقای روحانی در مراسم گرامیداشت هفته محیط زیست را می‌توان بینه‌ای در اثبات نحافت بُنیه سیاسی متوقع از یک سیاستمدار در طراز ریاست جمهور بشمار آورد. آن هم سیاستمداری که بیش از 30 سال عهده‌دار مسئولیت در بالاترین سطوح امنیتی کشور بوده و طبعاً از چنین فردی بصورت مضاعف توقع می‌رود تا با ظرائف سخندانی و سخنرانی سیاست ورزانه در طراز رئیس جمهوری که در بالاترین سطح مشغول سنگین‌ترین مذاکرات خارجی در پرونده اتمی است، مقید و ملتزم باشد؛ آن هم سیاستمداری که طی 2 سال گذشته بصورت «سمفونیک» و «رسیتال» بارها سلف خود را به قوت و شدت بابت ناتوانی در سخندانی و سخنرانی مورد شماتت قرار داده و می‌دهند.

وی می‌افزاید: آقای روحانی در آن مراسم در یک بی‌مبالاتی آشکار فرمودند «ما وقتی می‌گوییم باید تحریم‌های ظالمانه رفع شود بعضی‌ها چشمان‌شان زیاد نچرخد. تحریم‌های ظالمانه باید از بین برود تا سرمایه بیاید و مشکل محیط زیست، اشتغال، صنعت و آب خوردن مردم حل شود، منابع آبی زیاد شده و بانک‌ها احیا شوند». آقای روحانی اگر دوزی از حذاقت را چاشنی بیانات خود می‌کرد در آن صورت قطعاً عنایت به این بداهت می‌یافتند که بازتاب چنین ادبیات و مواضع ناسنجیده و نامدبرانه آن هم از جانب رئیس دولت مسمی به «تدبیر و امید» نزد طرف غربی آنست که؛ خوب جائی را گرفته‌اید. ول نکنید و بیشتر فشار آورید که تحریم‌ها دارد جواب می‌دهد و طرف مقر آمده و اعتراف کرده در چنگال‌مان اسیر است و به استیصال رسیده!

سجادی نوشت: جناب آقای روحانی! حتی چنین استیصالی اگر واقعیت هم داشته باشد اخذ چنین ادبیات عجز و لابه‌ای در مصاف با دشمن حاکی از فقد ذکاوت و ضعف درایت است!

 

 

به نام جماران به کام کاسبان شایعه!

خبر روزنامه زنجیره‌ای شرق درباره عضویت صفار هرندی، فتاح و لنکرانی در حزب موسوم به یکتا تکذیب شد.

پرویز فتاح و حسین صفار هرندی که نام‌شان در گزارش به عنوان اعضای حزب «یکتا» آمده بود ضمن ارسال توضیحی برای روزنامه شرق، حضور خود را در این حزب تکذیب کردند.

در تکذیبیه پرویز فتاح آمده است: «رئیس کمیته امداد امام(ره) در قالب جبهه یاران کارآمدی و تحول ایران اسلامی، فارغ از هرگونه داوری ایجابی یا سلبی نسبت به رویکرد نویسنده محترم مقاله و ضمن احترام به همه عزیزان و مدیرانی که اسامی آنها در مقاله مذکور آمده است، به آگاهی می‌رساند آقای مهندس فتاح تاکنون هیچ گونه حضوری در جلسات مورد اشاره نداشته و به دلیل ضرورت پرهیز از ورود کمیته امداد امام(ره) به عرصه مسائل سیاسی،  جناحی و انتخاباتی و لزوم تمرکز همه جانبه برانجام مأموریت‌های واگذار شده از سوی رهبر معظم انقلاب به کمیته امداد، هیچ‌گونه قصدی برای حضور در گروه‌ها، احزاب و جریانات سیاسی را ندارد.»

همچنین محمد حسین صفار هرندی با تکذیب دروغ‌پردازی شرق تأکید کرد: بنده در تمام دوران عمرم هرگز عضو هیچ حزب و تشکیلات سیاسی نبودم و امروز هم عضویت در مجموعه‌ای با عنوان «جبهه یاران کارآمدی و تحول ایران اسلامی» را قویاً تکذیب می‌کنم. اگرچه اکثر افراد نامبرده شده در این گزارش را که همکاران من در دولت نهم و یا عضو دولت دهم بوده‌اند با ویژگی کارآمدی و شایستگی‌های گوناگون می‌شناسم و به ایشان احترام می‌گذارم. به عنوان عضوی از خانواده مطبوعات و همکار حرفه‌ای اجازه می‌خواهم که تولید و انتشار این شایعه و ادعای بی‌اساس در آن روزنامه را گواهی بر صدق تیتر دیگر مندرج در همین شماره شرق تلقی کنم که نوشته شده: «عده‌ای با شایعه کاسبی می‌کنند.»

شرق در توجیه رفتار غیرحرفه‌ای خود - با منطق هدف، وسیله را توجیه می‌کند - مدعی شد مطلب مذکور را از سایت جماران گرفته است. در این میان معلوم نیست سایت راه‌اندازی شده به نام بیت حضرت امام(ره) چرا باید در کار شانتاژ و شایعه‌پردازی زنجیره‌ای‌ها شریک شود.

یادآور می‌شود کامران باقری لنکرانی نیز با تکذیب خبر شرق تصریح کرد در حزب یاد شده حضور ندارد و عضو جبهه پایداری است.

 

فتح‌الفتوح بزرگ همین بود؟!

ضعف دیپلماسی است که باعث شده طرف غربی خواستار بازجویی از دبیر شورای عالی امنیت ملی شود.

روزنامه وطن‌امروز در تحلیلی نوشت: یک سال و اندی از مذاکرات گذشته است، مذاکراتی که ابتدای راه آن، روحانی به مردم قول داد با حفظ حیثیت، عزت و اقتدار ملی، حقوق ایران را باز می‌ستاند و همه تحریم‌ها را لغو می‌کند. وقتی توافقنامه ژنو اتفاق افتاد، ظریف اعلام کرد بزودی همه تحریم‌ها لغو می‌شود و روحانی در نامه‌ای خطاب به رهبر انقلاب نوشت «دستاوردهای قطعی این توافق اولیه، به رسمیت شناخته شدن حقوق هسته‌ای ایران  و حراست از دستاوردهای هسته‌ای فرزندان این مرز و بوم بوده است و در کنار آن با توقف روند تحریم‌های ظالمانه، بخشی از فشارهای غیرقانونی در تحریمهای یکجانبه برداشته و فروپاشی سازمان تحریم آغاز شده است.»

روحانی در کنفرانس خبری بعد از توافق ژنو هم اعلام کرد: «سد تحریم ترک برداشته و توافقنامه ژنو زانو زدن ابرقدرت‌ها در برابر ایران بوده است».

یک سال و چند ماه بعد از توافقات با روشنگری نخبگان جامعه از یکسو و همچنین بدعهدی آمریکایی‌ها نسبت به تعهداتش در توافق ژنو بر همه واضح شد که آنچه به عنوان «شکننده سد تحریم‌ها» بیان می‌شد در واقعیت، وجود خارجی نداشته!  در این میان نه تنها عزت ملی حاصل نشد بلکه همراستا با مذاکرات هسته‌ای، دولت بیش از یک سال مذاکره کرد تا به حمید ابوطالبی به عنوان نماینده ایران در سازمان ملل ویزا بدهند اما آمریکا حاضر به انجام این کار نشد تا علاوه بر عدم شکستن تحریم و پیشرفت‌ هسته‌ای، «عزت نیز به پاسپورت ایرانی برنگردد».

وطن امروز افزود: مذاکرات هسته‌ای به ایستگاه لوزان رسید. 9 روز مذاکره در لوزان منجر به بیانیه‌ای شد که در آن کم شدن فعالیت‌های هسته ای، افزایش بازرسی‌ها و همچنین عدم قطعیت در برداشتن تحریم‌ها گنجانده شده بود. این بار اگرچه دولت از همه طرفدارانش دعوت کرد تا به خیابان‌ها بیایند و جشن برگزار کنند اما همه‌چیز خیلی زود رنگ باخت. خیلی زودتر از آنکه دولت فکرش را بکند مردم به نقد لوزان آمدند.

آنچه در روز اول بعد از لوزان مشخص بود این بود که یا فهم مشترکی از مذاکرات وجود ندارد یا اینکه پشت پرده مذاکرات با آنچه در ظاهر اتفاق می‌افتد کاملا متفاوت است. فکت‌شیت اولیه منتسب به ایران به نسبت خوب، بیانیه لوزان بد و فکت‌شیت آمریکایی افتضاح بود.

نویسنده خاطر نشان می‌کند: در روزهای اخیر دریابان شمخانی دبیر شورایعالی امنیت ملی در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد «اولین کسی است که در لیست بازجویی‌ها قرار دارد که در آن اسم 22 نفر دیگر هم وجود دارد». یکه‌تازی ایران در منطقه در حوزه امنیتی-نظامی و فلج شدن آمریکا در برنامه‌های منطقه‌ای‌اش بعد از جنگ‌های 33 روزه، 22 روزه، سوریه و عراق مشخص شده است و مطرح کردن  بازجویی از نفر شماره یک امنیتی کشور شاید اولین دلیلش تحقیر کردن این اقتدار بین‌المللی در حوزه امنیت باشد... ضعف دیپلماسی امروز کار را به جایی رسانده که مطالبه طرف مقابل از مقدار غنی‌سازی و تعداد سانتریفیوژ به بازجویی از بالاترین فرد امنیتی کشور شیفت پیدا کند و این از هیچ گروه و جریان چه موافق  و چه منتقد دولت پذیرفته نیست.

******************************************************

روزنامه قدس ***

گدایان شوکر  به دست در تهران!

تسنیم: نتیجه یک پژوهش میدانی در تهران نشان می‌دهد که حدود پنج هزار متکدی در تهران وجود دارد که به‌طور میانگین روزانه ۳۰۰ تا ۴۰۰هزار تومان درآمد دارند و برخی از آنان به شوکر مسلح هستند!

 

زاینده رود دوباره خشکید

ایرنا: با گذشت 10 روز از کم شدن خروجی دریچه های سد زاینده رود، چهره زاینده رود در سطح شهر اصفهان به گل نشست. مسؤولان آب منطقه ای اصفهان نیز در پیگیری های خبرنگار ایرنا به پرسش او مبنی بر نبودن آب در بستر رودخانه در سطح شهر باوجود وعده های قبلی، پاسخی ندادند.

 

همه بدهی‌های مه‌آفرید پرداخت شد!

مهر: غلامعلی ریاحی، وکیل مه آفرید خسروی متهم ردیف اول پرونده فساد سه هزار میلیاردی از پرداخت بدهی های موکلش خبر داد و با بیان اینکه بدهی بانکها از طریق تهاتر، فروش اموال در مزایده های قانونی و یا پرداختهای متعدد در پرونده موکلم پرداخت شده است، گفت: مزایده های اموال به پایان رسیده و فعلاً مزایده نداریم. وی افزود: هم اکنون در حال گفت‌وگو و جلسه با بانک ملی بوده تا بخش بدهی موکلم به این بانک را پرداخت کنیم و به نوعی در حال چانه زنی هستیم. مه آفرید خسروی متهم ردیف اول پرونده فساد سه هزار میلیاردی بامداد روز سوم خرداد ۱۳۹۳ اعدام شد.

 

تشییع پیکر۲۰شهیدعصایب‌اهل‌الحق‌

جهان: پیکر مطهر ۲۰ تن از رزمندگان گروه عصایب اهل الحق که در حین انجام وظیفه جهادی در پاکسازی بیجی به درجه رفیع شهادت نایل آمدند، در نجف اشرف تشییع شد.

 

اشرافیگری طاغوتی ممنوع

مهر: عباس مقتدایی، نماینده مردم اصفهان در مجلس با تأکید بر حمایت دولت و قوه قضاییه برای جلوگیری از زد و بند قدرت، ثروت و رانت گفت: اجازه نمی دهیم اشرافیگری طاغوتی دوباره در جامعه شکل گیرد.

 

تجارت مرگ در ناصر خسرو

فرارو: خبرها حاکی است که دستفروشهای دارو در ناصر خسرو با گرفتن بیعانه، سیانور وکیوم شده خارجی را بدون معطلی می‌فروشند، آن هم به شرط مرگ. گفته می‌شود که این قرصها ٦٠٠‌هزار تومان به فروش می‌رسد!

 

دومین فاجعه‌ تاریخی در شیراز

ایسنا: دومین فاجعه کمتر از یک‌سال و در بافت تاریخی اسکندریه شیراز رخ داد و در طول سه روز گذشته سه بنای تاریخی دیگر در ضلع شرقی حرم شاهچراغ (ع) تخریب شدند.

 

واقعیتی تکان‌دهنده در مورد ریزگردها

ایسنا: پروفسور علی الماسی، استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با هشدار در خصوص گسترش پدیده ریزگردها، از احتمال تأثیر این پدیده در انقراض نسل انسان خبر داد. وی افزود: متأسفانه جنگهای اخیر در منطقه خاورمیانه نیز در گسترش این پدیده تأثیر بسزایی داشته است.

 

سوء استفاده مؤسسه‌های مالی

تابناک: روزنامه جمهوری اسلامی در یادداشتی نوشت: آنچه هم اکنون مشاهده می‌شود، سوء استفاده مؤسسه‌های مالی و اعتباری از نامهای مبارک و مقدس است، حال آنکه بیشتر آنان غرق در مفاسد اقتصادی هستند.

 

ادعای نماینده پارلمان افغانستان

عصر ایران: قيس حسن، رئیس کمیته حمل و نقل در پارلمان افغانستان مدعی شد که اطلاعاتی در اختیار دارد که نشان می‌دهد هواپیمایی افغانستان با همکاری یک شرکت هواپیمایی ایرانی، نیروهایی را از ایران به بغداد و نجف عراق منتقل می‌کنند، این درحالی است که مستندات این ادعا ارایه نشده است.

 

وجود 3 میلیون زوج نابارور در کشور

ایرنا: حمید چوبینه، مدیر مرکز درمان ناباروری رویش هلال احمر با اعلام وجود سه میلیون زوج نابارور در کشور گفت: ایجاد بیمه ای برای درمان ناباروری ضروری است.

 

پیامدهای افزایش بی‌سابقه دمای مازندران

ایسنا: حیدرپور، رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: در پی افزایش بی‌سابقه دما و وزش بادهای گرم، باغهای مرکبات مازندران دچار ریزش شده است.

 

مواجهه 13 مرکز استان با تنش آبی

عصرایران: اسماعیل نجار، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه در حال حاضر 520 شهر و 13 مرکز استان با مشکل کم آبی یا تنش آبی مواجه هستند، گفت: با بحث بحران کم آبی در کشور مواجه هستیم.

 

ماجرای کشتن ۲ هزار سگ در کرمان

آرمان کرمان: در جلسه سندبخشی امنیت غذایی استان کرمان در روز یکشنبه ۱۷ خرداد، اسماعیل جهانشاهی، مدیر عامل مدیریت پسماند شهرداری کرمان از معدوم سازی دو هزار قلاده سگ در این شهردر سال گذشته خبر داد. معدوم سازی سگهای ولگرد با اسلحه گرم در کرمان در حالی صورت می‌گیرد که مجوزی از سوی سازمان حفاظت محیط زیست در این رابطه صادر نشده است.

 

شبیخون کارگران چینی به ایرانی ها

ایلنا: ورود کارگران چینی در پروژه فولادسازی زرند همچنان خبرساز است. این اتفاق در حالی است که فعالان حقوق صنفی کارگران و کارشناسان اقتصادی، نحوه انعقاد قراردادها را عامل اصلی ورود کارگران خارجی به پروژه های ملی و تهدیدی برای امنیت شغلی کارگران پیمانی ایرانی می‌دانند.

 

قتل‌های عجیب!

تسنیم: محمدباقر صابری، مدیرکل اسبق دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت گفت: بخشی از علل طلاق و بخصوص طلاق عاطفی، تنشهای خانوادگی، انحرافهای جنسی، و برخی از سوء رفتارها و قتلها در نپرداختن به سلامت جنسی است که متأسفانه دستگاه‌های مسؤول نیز آن را انکار می‌کنند.

 

تخریب یک امامزاده‌ دیگر با لودر!

جهان: در یک اقدام مشکوک، امامزاده سید عبدا... روستای نارتیچ،‌ اثری شاخص و بی همتا در جنوب شرق کشور و در محدوده میراث جهانی بم به وسیله لودر تخریب شد!

 

به جای برخورد با رسانه‌ها...

مهر: ابوالقاسم جراره، نماینده مردم بندرعباس در مجلس با گلایه از عدم اجازه ورود به برخی خبرنگاران پارلمانی و در تذکری به علی لاریجانی، رئیس مجلس گفت: درباره پوشش هیأت پارلمانی اروپا به جای برخورد با رسانه‌ها به تشریفات مجلس تذکر بدهید.

 

احتمال تغییرات دربنیاد تعاون ناجا

قدس آنلاین: شنیده ها حاکیست که به دنبال اتفاقات بوجود آمده در بنیاد تعاون ناجا، قراراست تغییراتی درسطح مدیران وپرسنل این بنیاد در استان ها صورت گیرد.

******************************************************

روزنامه جمهوری اسلامی ****

*در بیانیه‌ای با درج عنوان انصار حزب‌‌الله و حوزه علمیه «ایروانی» از نیروهای حزب‌الله برای «حضور خونین» ! در ورزشگاه آزادی دعوت شده است. هدف از این دعوت که چند روز است در شبکه‌های اجتماعی نیروهای حزب‌الله بازنشر می‌شود، مقابله و رویارویی با حضور زنان در ورزشگاه و نهی از منکر مسئولین وزارت ورزش اعلام شده است. آنها اعلام کرده‌اند که حضور زنان در ورزشگاه‌ها «بی‌حرمتی» به فتاوای مراجع تقلید در این زمینه است. اردیبهشت ماه امسال نیز ارگان رسمی انصار حزب‌الله اعلام کرده بود در 29خرداد امسال در ورزشگاه آزادی «زلزله» به پا خواهد کرد. به مقام‌های دولتی نسبت داده شده که گفته‌اند 29 خرداد امسال قرار است حضور زنان در ورزشگاه به رسمیت شناخته شود. تهیه کنندگان متن، هدف خود را «مقابله و رویارویی با حضور زنان در ورزشگاه و نهی از منکر مسئولین وزارت ورزش» اعلام کرده‌اند. هرچند استفاده از کلماتی همچون «خونین» و «زلزله» منطقی نیست و نسبتی با نهی از منکر ندارد، ولی مسئولان دولتی نیز نباید برحضور زنان در ورزشگاه‌ها، که عوارض منفی زیادی خواهد داشت، اصرار نمایند.

*تلاش فتوشاپی برای توهین به وزیرخارجه کشورمان، ترفند جدید کاسبان تحریم است. چند روزی است که در فضای مجازی و گروه‌های وابسته به جریان‌های مخالف دولت در وایبر و تلگرام، تصویری دست به دست می‌شود که محمدجواد ظریف را «در بحبوحه جنگ تحمیلی» بر سرکلاس درس در کشور آمریکا نشان می‌دهد! به گزارش انتخاب، این تصویر که حکایت از تلاش جریان‌های دلواپس برای تحقیر و توهین به وزیر خارجه کشورمان در سخت‌ترین ایام مذاکرات دارد، در تیراژ وسیع در فضای مجازی دست به دست می‌شود. بر روی این تصویر، این جمله قید شده «جناب ظریف در بحبوحه جنگ تحمیلی مشغول جهاد علمی در کشور برادر و دوست شیطان بزرگ آمریکا»! و در انتها نیز آورده است: «... و حالا وزیر امور خارجه ایران اسلامی با 200هزار شهید». اما بررسی‌ها حکایت از آن دارد که این تصویر که ظریف را بر سر کلاس درس نشان می‌دهد، نیز مانند بسیاری دیگر از مستندات این جریان، جعلی و فتوشاپی است! تلاش ناجوانمردانه برخی جریان‌های مخالف دولت برای تحقیر ظریف و معرفی کردن وی به عنوان چهره‌ای غیرملی در شرایطی است که شخص دکتر محمدجواد ظریف و اعضای گروه مذاکره‌کننده ایرانی بارها مورد حمایت و حتی تمجید رهبر انقلاب قرار گرفته‌اند و کار آنها از نظر مردم ایران جهاد در عرصه سیاست خارجی محسوب می‌شود.

*محمد بن نواف بن عبدالعزیز آل‌سعود سفیر ریاض در لندن گفت: در صورت شکست مذاکرات هسته‌ای با ایران، تمام گزینه‌ها برای ریاض روی میز خواهد بود. به گزارش راشاتودی، وی گفت اگر مذاکرات برای مهار جاه‌طلبی هسته‌ای ایران شکست بخورد عربستان آماده است سلاح‌های هسته‌ای به دست بیاورد. معلوم نیست عربستان سعودی که پس از 77 روز تجاوز به یمن و با کمک گرفتن از کشورهای عربی و اسلامی و ویران کردن زیربناهای یمن، در رسیدن به اهداف خود شکست خورده با کدام محاسبه سخن از تمام گزینه‌های روی میز! در برابر ایران به میان می‌آورد؟

******************************************************

روزنامه ایران******

روایتی از هویت شعاردهندگان در حرم امام(ره)

نماینده تهران در مجلس درخصوص پشت پرده حوادث رخ داده در سخنرانی رئیس جمهوری در حرم امام خمینی(ره) توضیحاتی ارائه کرد.

حسین طلا در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به شعارها و اختلالاتی که در شب سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) و در حرم ایشان هنگام سخنرانی حسن روحانی رخ داد، گفت‌: «کسانی که در شب ارتحال امام خمینی(ره) شعار «مرگ بر منافق» سر دادند مظهر بی‌منطقی بودند، اما طبق اخباری که ما شنیدیم عده‌ای از یکی از شهرستان‌ها توسط یک مقام مسئول سامان داده شده و به حرم امام(ره) انتقال داده شده بودند و فقط همان افراد این شعار را سر می‌دادند.»

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: «در حال حاضر وزیر کشور باید پاسخگو باشد که این کار سازماندهی شده توسط چه فرد یا افرادی انجام گرفته بود. ان‌شاء‌الله پاسخ‌های وزیر کشور این مسأله را روشن کند.» طلا ادامه داد:‌ «ما در مجلس منتظریم تا نتیجه بررسی‌ها توسط وزارت کشور اعلام شود.»

 

انتقاد دو نشریه امریکایی از اوباما

 با نزدیک شدن زمان مذاکره برای توافق هسته ای حمله رسانه  تندروها به دولت اوباما اوج گرفت. واشنگتن تایمز که د رکنار فاکس نیوز تریبون تندروهای امریکا شناخته می شود با انتشار تندترین انتقادها علیه تیم مذاکره کننده هسته‌ای امریکا، آنان را ضعیف معرفی کرد.

این روزنامه امریکایی که از مخالفان مذاکره با ایران و خواهان اعمال فشار بیشتر و تحمیل تحریم‌های فلج کننده علیه ایران است، تیتر مطلب خود را این گونه انتخاب کرده است: «بی‌عرضه‌ترین مذاکره کنندگان- اوباما و کری ایران را مطمئن کرده‌اند که به سلاح هسته‌ای دست می‌یابد.»

به گزارش خبرآنلاین، این روزنامه نوشته است: «ما تازه فهمیده‌ایم  جان کری تا چه حد مطیع خواسته‌های ایران است زیرا منابع خبری ایرانی فاش کرده‌اند که ظریف در مذاکرات سر «کری» فریاد می‌زند و رهبر معظم ایران از او خواسته است دیگر این کار را نکند.» واشنگتن تایمز با اشاره به موضع مستحکم رهبر معظم انقلاب درباره  ممنوع بودن نظارت بر مراکز نظامی ایران نوشته است: «به همین دلیل هیچ یک از اعضای تیم مذاکره کننده امریکایی، چه برسد به وزیر خارجه امریکا، نباید به مذاکرات ادامه دهند اما «کری» با پای شکسته یا نشکسته و اوباما، بی‌کفایت‌ترین تیم مذاکره کننده را تشکیل داده‌اند.»

 

مقام سعودی: سلاح هسته‌ای می‌سازیم، اگر...

سفیر عربستان سعودی در لندن مدعی شد: «چنانچه مذاکرات سیاسی در متوقف کردن تمایلات هسته‌ای ایران با شکست مواجه شود، دولت ریاض آماده دستیابی به سلاح هسته‌ای است.»

به گزارش انتخاب،  «محمد بن نواف بن عبدالعزیز آل سعود» که با روزنامه «تلگراف» لندن مصاحبه می‌کرد، در ادامه اظهار امیدواری کرد که تلاش‌های باراک اوباما رئیس جمهوری امریکا منجر به حصول توافق محکمی با ایران شود اما در نهایت گفت: «اگر چنین اتفاقی نیفتد، همه گزینه‌ها روی میز است.»!!

 

مسکو تهاتر نفتی با ایران را تکذیب کرد

 وزیر انرژی روسیه تأکید کرد که «روسیه برنامه‌ای برای واردات یا سوآپ نفت ایران ندارد.» به گزارش خبرگزاری «ریانووستی»، آلکساندر نواک در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت: «ما خودمان یک کشور تولیدکننده نفت هستیم و قصد نداریم نفت ایران را بخریم.»

با این حال وزیر انرژی روسیه افزود: «بنا بر یادداشت تفاهم توسعه همکاری‌های تجاری و اقتصادی میان دو کشور، تجار روسی می‌توانند به ایران در زمینه فروش نفت خود در بازار بین‌المللی کمک کنند و ایران می‌تواند پول‌هایی را که از این طریق به دست می‌آورد، صرف خرید کالاهای روسی کند.»

 

عربستان سفیر ایران را فرا خواند

 وزارت خارجه عربستان، سفیر ایران را فرا خواند و خواستار تحقیق در مورد مسمومست زائران شد. به گزارش العربیه، وزارت خارجه عربستان ضمن ابراز نگرانی از حادثه مسمومیت تعدادی از زائران عربستانی در مشهد، خواستار تحقیق در مورد مسمومیت شهروندان این کشور در ایران شده است.

******************************************************

روزنامه جام جم **

انتقاد عباس عبدی از روزنامه آرمان

عباس عبدی با اعتراض نسبت به جعل مصاحبه‌ای با نام وی در شماره ۱۰ خرداد روزنامه «آرمان» تصریح کرد: وقتی که ما شهامت نقد خود و اجرای قانون را نداریم، چگونه انتظار داریم مردم و دولت به مطبوعات اعتنا کنند. مخالفت با این گونه رفتارهای غیرحرفه‌ای بیش و پیش از همه وظیفه ماست.

به گزارش فارس، عبدی در اطلاعیه‌ای که در این زمینه صادر کرده نوشته است: این روزنامه در 10 خرداد خبری بکلی جعلی را از بنده منتشر کرد که چنین خطایی در حرفه روزنامه نگاری جای تعجب است و بنده نیز بر حسب وظیفه تکذیبیه زیر را برای آنان فرستادم و دو روز هم صبر کردم تا منتشر کنند ولی به هر دلیلی از انتشار ان استنکاف کرده و متن دیگری را در قالب نقد منتشر و به غلط اعتراض مرا متوجه شخص ثالث کرده‌اند.

خاطره بعیدی‌نژاد از مذاکراتی که به توافق ژنو منجر شد

حمید بعیدی‌نژاد، رئیس هیات کارشناسی ایران با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی، خاطراتش را از آخرین روز مذاکراتی که به توافق موقت ژنو در 3 آذر سال 92 منجر شد، تشریح کرده است.

در بخشی از این خاطره‌نگاری آمده است: گفت‌وگوها در راهروها ادامه داشت و آقای عراقچی و روانچی کماکان با برخی از معاونین سیاسی و از جمله خانم شرمن در تماس بودند. از خانم اشتون دیگر کاری ساخته نبود و او منتظر آخرین تماس‌های سیاسی بود. رد و بدل کردن آخرین نتایج مذاکرات و مشورت‌ها با دکتر ظریف ادامه داشت که تلفن موبایل یکی از دوستان زنگ زد. ویلیام برنز، قائم‌مقام کری بود. او که مشخص بود در همان اتاق کری است، خواهش کرد که پیشنهاد جدیدی از سوی آقای کری به دکتر ظریف منتقل شود. آن پیشنهاد آغاز یک‌سری بحث‌های جدید از پشت تلفن شد. نفس‌ها در سینه حبس بود و دکتر ظریف با قاطعیت جمله‌بندی‌های جدیدی را روی متن توافق می‌نوشت و آنها را بالا و پایین می‌کرد. یک‌باره برنز پای تلفن گفت: «اگر این جمله آخری بتواند به‌نحو دیگری نوشته شود ما هم مبنای آن را می‌توانیم بپذیریم». این صحبت برنز هیجان جدیدی بین همه ایجاد کرد، چشم‌انداز امید به تفاهم، حالا برای همه نمایان شد. در این فضا عبارتی که محور مشخص مذاکرات بود و چندین بار تغییر کرده بود با کم و زیاد کردن مختصری کامل شد و متن مورد توافق قرار گرفت. بعیدی‌نژاد افزوده است: باورنکردنی بود. هیجان در اتاق به اوج رسید. برق شادمانی در چشم‌ها پرتوافکن شد و لبخند رضایت بر صورت همگان نمایان شد. با توافق دو طرف عمده یعنی ایران و آمریکا درخصوص موضوع، چند دقیقه نگذشت که خبر حصول توافق تمام هتل در ژنو را به حرکت و هیجان در آورد و هنوز لحظاتی نگذشته بود که شبکه‌های عمده خبری جهان برنامه‌های خود را قطع کردند و این خبر خیلی فوری روی تمامی آنتن‌های خبری مخابره شد.

***************************************

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات