تاریخ انتشار : ۰۴ تير ۱۳۹۴ - ۰۵:۳۲  ، 
کد خبر : ۲۷۶۶۶۶

اخبار ویژه روزنامه ها 4 تیر


 

روزنامه کیهان **

افشای کمک مالی آل‌سعود مدعیان اصلاح‌طلبی را سرافکنده کرد

روزنامه‌های زنجیره‌ای مدعی اصلاح‌طلبی درباره اسناد حمایت مالی رژیم آل‌سعود از این طیف سکوت کرده‌اند.

به تازگی برخی اسناد وزارت خارجه عربستان از سوی ویکی‌لیکس فاش کرد که ارتباط مالی عناصری مانند عطاءا... مهاجرانی وزیر ارشاد اصلاحات با آل‌سعود را نشان می‌دهد. در این اسناد مردی که از سوی مدعیان اصلاح‌طلبی«زینت کابینه اصلاحات» معرفی می‌شد و پشت صحنه حمایت از نشریات زنجیره‌‌ای (پایگاه مطبوعاتی دشمن) قرار داشت، رسما به نام بورسیه فرزند خود درخواست پول از وزارت خارجه دولت فخیمه عربستان می‌کند و سعودی‌ها نیز قریب 70 میلیون پوند (رقمی بالغ بر 360 میلیون تومان) را به عنوان «هدیه» به وی می‌پردازند.

انتشار این خبر هرچند سروصدای بسیاری در  محافل عمومی و رسانه‌ها به راه انداخت، اما در روزنامه‌های زنجیره‌ای - اجاره‌ای که بسیاری از آنها شروع فعالیت خود را مدیون حمایت‌های وزارت ارشاد مهاجرانی می‌دانند، به طور کامل سانسور شد.

برخی از همکاران نشریات مورد اشاره هم‌اکنون همکاری گسترده‌ای با شبکه العربیه دارند و در تامین محتوای مغرضانه این شبکه کمک می‌رسانند.

گفتنی است ششم مرداد 1389 آیت‌الله جنتی در خطبه‌های نمازجمعه تهران برای نخستین بار فاش کرد که «آل سعود یک میلیارد دلار به سران فتنه داده است تا به وسیله آن سبزها کار براندازی جمهوری اسلامی ایران را تمام کنند.»

همچنین بعد از  حضور مهاجرانی در جشن بندرالجنادریه عربستان در سال 1390 حجت‌الاسلام مصلحی وزیر اطلاعات وقت گفت: «در سفری که چندی پیش به عربستان داشتیم و قبل از برگزاری این جشن، به مقامات عربستان گفتم که شما فلان تاریخ برنامه جشنی دارید و در این جشن افرادی را دعوت کرده‌اید که از افراد معاند انقلاب و نظام جمهوری اسلامی در آن حضور دارند و پیش‌بینی کرده‌اید که 18 میلیون دلار در اختیار آنان بگذارید» تعجب کرد که ما چگونه این اطلاعات را کسب کرده‌ایم؛ در حالی که این اطلاعات جزء اطلاعات سری و داخلی آنها بود.

یادآور می‌شود دیگر اسناد لو رفته از وزارت خارجه عربستان و سفارت این کشور در تهران، حاکی از دخالت این رژیم در دامن زدن به اغتشاش است.

به گزارش وال‌استریت ژورنال و ایندیپندنت به نقل از اسناد ویکی‌لیکس عربستان سعودی برای تداوم دشمنی با ایران و ریختن روغن بر آتش نارضایتی در ایران تعمد داشته است.

وال‌استریت ژورنال با اشاره به پیشنهادهای سفیر عربستان در تهران به دولت ریاض در مورد برجسته کردن بحران‌های داخلی ایران و کمک به بخشی از فعالان و نیروهای اپوزیسیون ایرانی تلاش سیستماتیک سعودی‌ها در این راستا را مورد تاکید قرار داده است.

بر پایه این گزارش، سفیر عربستان در تهران در مکاتبات خود از جمله بر لزوم حمایت از شبکه‌های ماهواره‌ای و فضای مجازی مانند فیس‌بوک و توئیتر برای ایجاد نارضایتی در ایران تاکید کرده بود.

شبکه العربیه در فتنه آشوب سال 88، در حمایت از آشوبگران مدعیان اصلاح‌طلب فعال بود.

 

انتشار چند آمار در دولت مردم را بی‌اعتماد می‌کند

 حل نشدن اختلاف میان مرکز آمار و بانک مرکزی پذیرفتنی نیست

روزنامه اعتماد با انتشار این مطلب نوشت: هفته گذشته، بحث اختلاف میان مرکز آمار ایران و بانک مرکزی درباره تولید آمار، دوباره و چندباره مطرح شد. مسئله از این قرار است که مرکز آمار مطابق قانون و مصوبات شورای عالی آمار مدعی است که تهیه آ‌مارهای اقتصادی از جمله نرخ تورم، بیکاری، رشد اقتصادی، تولیدناخالص داخلی و... به عهده مرکز آمار است. در مقابل بانک مرکزی معتقد است که در برخی از موارد برحسب نیاز و وظیفه این بانک و سابقه  تولید این آمار در بانک مرکزی، همچنان این بانک به تولید آمار ادامه خواهد داد، به ویژه که سابقه بانک مرکزی به پیش از تأسیس مرکز آمار برمی‌گردد و حساب‌های سالانه این بانک از معتبرترین آمارهای اقتصادی کشور بوده، و تاکنون نیز مورد استفاده مراجع دانشگاهی و پژوهشی داخلی و بین‌المللی بوده است.

این روزنامه خاطرنشان کرد: مسئله این است که بیشتر آمارها باید فقط یک مرجع تولید داشته باشد.وجود آمارهای متعدد در مورد موضوع واحد، مشکل‌ساز خواهد شد. برای نمونه نرخ بیکاری، رشد اقتصادی و نرخ تورم را چگونه می‌توان از دو مرکز تولید و عرضه کرد و تفاوت میان آنها را چگونه باید توضیح داد؟ به علاوه برخی از این آمار مبنای تشخیص حق می‌شوند. برای نمونه نرخ و شاخص تورم از سوی دستگاه قضایی برای محاسبات حقوقی در مهریه و سایر موارد استفاده می‌شود، حال دادگاه‌ها باید به کدام یک مراجعه کنند؟

وجود این اختلاف و همچنان حل‌نشدن آن پذیرفتنی نیست. آقای رئیس کل بانک مرکزی در این مورد توضیح داده‌اند که: «بانک مرکزی و مرکز آمار ایران طی سال‌های گذشته در یک چارچوب منطقی و تقسیم کار مناسب مبتنی بر سوابق تاریخی و واقعیات و نیازهای جامعه به ایفای وظایف خود پرداخته و مطابق قانون عمل کرده‌اند. بر همین مبنا، این بانک در آینده نیز به فعالیت‌های آماری خود ادامه خواهد داد و این امر مغایرتی با تصمیم اخیر ندارد. بنابراین فعالیت‌های آماری بانک مرکزی و مرکز آمار در حمایت و تکمیل یکدیگر و نه جانشین و مزاحم یکدیگر.»

نویسنده خاطرنشان کرد: ولی این توضیح کفایت نمی‌کند، زیرا مشکل دوگانگی آمارهای رسمی را حل نمی‌کند. به احتمال فراوان بانک مرکزی، آمار خود را معتبر خواهد دانست و اگر چنین است، چرا نباید درباره اصل اعتبار این آمارها با مراجع دیگر وارد بحث و گفت‌وگو شود. اگر آمارهای مرکز آمار سندیت و اعتبار دارد، به طوری که بانک مرکزی هم ملزم به رعایت آنها باشد، از جمله در نرخ تورم، پس چه نیازی به تولید آمار بانک مرکزی است و اگر آمار مرکز آمار را به رسمیت نمی‌شناسند و معتبر نمی‌دانند، در این صورت چرا نسبت به نقد آن وارد عمل نمی‌شوند؟ این اعتراض از سوی دیگر به مرکز آمار هم وارد است، که اگر مطابق قانون خود را مرجع نهایی و رسمی انتشار اطلاعات می‌دانند، پس چگونه است که دادگاه‌ها کماکان براساس شاخص‌های بانک مرکزی عمل و حکم می‌کنند یا در مجامع علمی و دانشگاهی، آمار اقتصادی بانک مرکزی معتبرتر تلقی و بیشتر استفاده می‌شود؟

اعتماد نوشت: برخلاف آمار بیکاری و جمعیتی که تمام ارجاعات به مرکز آمار است. دولت لازم است که یک بار برای همیشه این مشکل را از دو جهت زیر حل کند. اول از حیث منطق و شیوه تولید آمار اقتصادی. اختلاف نظر دو نهاد مذکور درباره دو آمار بسیار مهم، یعنی نرخ تورم و نرخ رشد اقتصادی، همیشه مشکل‌آفرین بوده است.

برخی‌‌ها گمان می‌کنند که بانک مرکزی در انتشار نرخ تورم پایین ذی‌نفع است، ولی این ایراد نادرست است، زیرا نرخ تورم را نمی‌توان برای بلندمدت مخدوش و غیرمعتبر و کمتر از واقعیت اعلام کرد، هر سالی که پایین اعلام شود، سال بعد باید جبران آن کسری را هم اعلام کنند. به علاوه ایراد چنین اتهامی به بانک مرکزی سنگین است، ولی متاسفانه وقتی که چنین اتهامی رواج یافت، مرکز آمار هم از آن مصون نخواهد بود. اتهام‌زنندگان برای مرکز آمار هم می‌توانند انگیزه‌های دیگری در تغییر آمار برشمارند که در نهایت به نفع این دو نهاد مهم تولید آمار کشور نیست.

نویسنده معتقد است: اگر مراجع بالاتر مثل شورای عالی آمار معتقدند که تنها مرکز صاحب صلاحیت مرکز آمار است، باید در این باره قاطعانه عمل کنند و اگر گمان می‌کنند که برحسب سنت 55 ساله گذشته، بهتر است بانک مرکزی آمار اقتصادی را تولید کند، زیرا با وظایف و امکانات و دسترسی آن هماهنگی بیشتری دارد، در این صورت این را نیز قاطعانه اعلام کند و به طور طبیعی نقش هدایتی و مسئولیتی مرکز آمار را هم در این مسئله روشن کند. در هر حال این مسئله قطعی است که ادامه این وضع نه‌تنها مفید نیست و ضرر دارد، بلکه موجب بدبینی و ناامیدی نسبت به نظام تصمیم‌گیری نیز می‌شود.

 

بی‌اعتنایی دولت و بانک‌ها به بانک مرکزی!

«دولت از بانک مرکزی برای حفظ محبوبیت خود استفاده می‌کند و بانک مرکزی استقلال ندارد. بانک‌ها نیز دستور بانک مرکزی را اجرا نمی‌کنند.»

این تحلیل را روزنامه آرمان منتشر کرد و نوشت: بانک مرکزی در کنار وظایف ذاتی‌اش مثل کنترل حجم پول در بازار، کنترل نرخ تورم، حفظ ارزش پول ملی کشور، تنظیم مقررات مربوط به معاملات ارزی و ریالی، می‌خواهد یا ناچار می‌شود سیاست‌های دولت را نیز مراعات کند. به همین دلیل است که می‌گویند بانک مرکزی استقلال کافی ندارد. رؤسای بانک مرکزی ایران با توجه به میزان اقتدار شخصی و نفوذ سیاسی و به میزان دانشی که از اقتصاد دارند و با توجه به شرایط برخی اوقات فرمان‌های دولت را نادیده می‌گیرند.

این روزنامه اضافه کرد: پس از مرحوم نوربخش که راه نافرمانی از دستورهای دولت را یادگرفته بود، رؤسای بانک مرکزی توانایی چندانی برای مقابله با دولت نداشته‌اند. محمود بهمنی آخرین رئیس کل دولت دهم بیش از هر کسی با دولت همراه شد. ولی‌الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی فعلی نیز به دلایل گوناگون هرگز قدمی برخلاف خواسته دولت یازدهم برنمی‌دارد. دولت یازدهم نیز مثل هر دولتی تلاش می‌کند برای حفظ محبوبیت خود و باز کردن برخی تار و پودهای تنیده شده بر اقتصاد را باز کند از بانک مرکزی استفاده می‌کند. به طور مثال دولت دستور می‌دهد نرخ سود بانکی کاهش یابد، وام خودرو و کالا افزایش یابد، به بخش آب و کشاورزی وام‌های ترجیحی داده شود و میزان وام مسکن را افزایش دهد.

آرمان تصریح کرد: تجربه دو سال اخیر نشان می‌دهد مدیران بانک‌ها هرگز دستورهای بانک مرکزی را اطاعت نکرده‌اند. در حالی که هنوز مرکب امضای پرداخت وام 60 میلیونی مسکن خشک نشده است مدیرعامل بانک ملی گزارش داده که بانک‌ها توانایی پرداخت ندارند، یک گزارش منتشر شده حاکی از این است که بانک‌ها دستور پرداخت وام کالا را نادیده گرفته‌اند و یا اگر وامی پرداخت می‌شود نرخ سود تسهیلات 3 درصد بالاتر از رقمی است که بانک مرکزی دستور آن را داده است.

 

کلان بدهکاران بانکی رها وام درخواستی مردم در کما!

وام مسکن 60 میلیونی در کما رفته و بانک‌ها به دستور بانک مرکزی بی‌اعتنایی می‌کنند. گویا مردم قرار است تقاص بدهکاران کلان بانکی را بدهند.

سایت فردا در این باره نوشت: روایت‌های مختلفی از 7 خان رستم گرفتن وام‌های بانکی از وام ازدواج 3 میلیونی گرفته تا وام مسکن 60 میلیونی روایت شده و می‌شود که این سؤال را برای افکار عمومی ایجاد کرده که آیا این سخت‌گیری‌ها برای بدهکاران بزرگ بانکی هم انجام شده است یا خیر؟ و اگر انجام شده چرا امروز بانک‌ها نمی‌توانند بدهی خود را از این افراد دریافت کنند؟ اصلاً چگونه وام‌هایی به این کلانی به افراد خاص پرداخت می‌شود اما یک زوج جوان برای دریافت وام 3 میلیونی ازدواج باید هفته‌ها بلکه ماه‌ها دوندگی کند؟

به تازگی نیز خبر رسیده است با وجود ابلاغ و دستور بانک مرکزی در خصوص مصوبه پرداخت تسهیلات 60 میلیونی مسکن، بانک‌های دولتی و خصوصی آن را اجرا نمی‌کنند. هر چند حدود یک ماه است که این مصوبه به شبکه بانکی کشور به منظور اجرا ابلاغ شده، اما هیچ بانکی تمایلی به اجرای آن ندارد.چندی پیش در خبرها آمده بود که بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی علت اصلی عدم اجرای این مصوبه است.

در واقع بانک‌های بدهکار به بانک مرکزی که از قضا کم هم نیستند و حساب همگی بانک‌ها نزد بانک مرکزی قرمز است، ابتدا باید بدهی خود را به بانک مرکزی تسویه و بعد از آن مبادرت به پرداخت وام 60 میلیون تومانی خرید مسکن کنند، اما بلافاصله پس از انتشار این خبر، بانک مرکزی آب پاکی را روی دست بانک‌ها ریخت و عنوان کرد که تاکنون هیچ دستورالعملی مبنی بر ممانعت از پرداخت وام مسکن 60 میلیونی توسط بانک مرکزی صادر نشده و بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی دلیل عدم اجرای مصوبه وام 60 میلیونی مسکن نیست بلکه دلیل اصلی توقف پرداخت وام 60 میلیونی نبود منابع بانکی است که حتی همتی، مدیر عامل بانک ملی، هم بر آن صحه می‌گذارد.

طبق آخرین آمار بانک مرکزی، میزان بدهی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری به بانک مرکزی در پایان بهمن ماه سال گذشته 84 هزار و 968 میلیارد تومان بوده که از این میزان، بدهی بانک‌های تجاری دولتی به بانک مرکزی 10 هزار و 380 میلیارد تومان، بدهی بانک‌های دولتی تخصصی 55 هزار و 138 میلیارد تومان و بدهی بانک‌های غیر دولتی و مؤسسات اعتباری 19 هزار و 449 میلیارد تومان است.

در کنار بدهی‌های کلان بانک‌ها به بانک مرکزی، معوقات 92 هزار میلیاردی نظام بانکی کشور به عنوان معضلی بزرگ، دست و پای بانک‌ها را در اعطای وام بسته است. گفته‌های رئیس کل بانک مرکزی حکایت از قفل شدن و عدم بازگشت 40 درصد منابع بانکی دارد و در این میان معلوم نیست مردم چه باید بکنند و تقصیر مردم کجاست؟

فردا می‌افزاید: مطالبات معوق بانکی پدیده شومی است که مربوط به امروز و دیروز نیست و در بانک‌های ایران ریشه تاریخی دارد. ریشه اصلی پدیدار شدن این موضوع در نظام بانکی به تسهیلات تکلیفی و دستوری باز می‌گردد. به عنوان مثال از طریق پیمان‌های ارزی، تسهیلاتی گرفته شده اما به روش‌های مختلف از بازپرداخت آن سر باز زده شده است. بخش صنعت نیز تهدید تعطیلی واحدها را پیش کشید تا از طریق امهال، استمهال و تقسیط، مساعدت‌هایی دریافت کند و پس ندهد و نتیجه این شد که امروز بخش اعظمی به معوقات بانکی افزوده شده است. این در حالی است که بدهکاران بزرگ همچنان با منابع بانکی به فعالیت اقتصادی خود ادامه می‌دهند.

در هر حال، پرداخت وام 60 میلیونی هنوز آغاز نشده در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و معلوم نیست دولتی‌ها برای بهبود وضعیت مالی بانک‌ها و پس گرفتن معوقات بانکی از بدهکاران بزرگ چه تدابیری خواهند اندیشید؟ در این میان این مردم عادی هستند که متضرر می‌شوند.

*********************************

روزنامه قدس **

ممنوعیت فروش ملک به ایرانی‌ها!

قدس آنلاین: خبرها حاکی است که در اقدامی عجیب، بنگاه‌های امارات از فروش ملک به ایرانی‌ها خودداری می‌کنند. این در حالی است که بازار فروش ملک در امارات به دلیل خروج سرمایه بیشتر ایرانی‌ها از این کشور دچار افت و رکود شدید شده است.

 

ربوده شدن راننده ایرانی در افغانستان

ایرنا: هادی شیخ غفوری، یک کارشناس سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در شهر «هرات» در غرب افغانستان اعلام کرد: یک راننده خودرو سنگین ایرانی در منطقه «اسلام قلعه» استان هرات توسط افراد مسلح ناشناس ربوده شد.

 

هشدار درباره افزایش آمار تیراندازی‌ها

ایسنا: محمد مرزیه، دادستان عمومی و انقلاب زاهدان گفت: در یک‌سال گذشته آمار تیراندازی‌ها با سلاح مجاز و غیرمجاز در سطح استان بسیار زیاد شده که اقدامهای لازم برای جمع‌آوری سلاحها توسط نیروهای انتظامی و امنیتی افزایش یافته است.  وی همچنین با تکذیب خبر دستگیری دو نفر از اعضای گروهک تکفیری داعش در مرزهای استان سیستان و بلوچستان گفت: زمینه برای حضور داعش در این استان وجود ندارد.

 

تشکر ویژه آمریکایی‌ها از ایران  

تسنیم: پس از بازگشت تیم ملی والیبال ایالات متحده به کشورش، آمریکایی‌ها با ارسال نامه‌ای به فدراسیون والیبال ایران به طور رسمی از میزبانی ایران و فراهم آوردن همه امکانات برای آمریکا و برخورد خیلی خوب و مناسب مردم ایران با آنها تشکر کردند.

 

خروجم از مجلس طبیعی و عادی بود

ایرنا: حجت الاسلام و المسلمین مجید انصاری، معاون پارلمانی رئیس جمهور در پاسخ به این پرسش که برخی رسانه‌ها خروج اخیر شما از مجلس را به عنوان قهر و عصبانیت القا کرده اند، گفت: این طور نیست، حساسیت پرونده هسته‌ای موجب شده که هر حرکت و هر کلمه ای که پیرامون این موضوع مطرح می‌شود، تصویرهای مختلفی متناسب با گرایش رسانه مربوطه، از آن القا شود.

 

جایزه برای بازداشت هرعضو داعش 

مشرق: مقاومت اسلامی حزب ا... اعلام کرد که برای بازداشت هر عضو داعشی تبعه اروپای غربی و آمریکای شمالی 12 هزار دلار و برای هر داعشی از کشورهای حاشیه خلیج فارس، لبنان و الجزایر نیز 10 هزار دلار 
جایزه تعیین کرده است.

 

شناسایی بیش از ۵۰۰ دلال و کارچاق کن

میزان: غلامحسین اسماعیلی رئیس کل دادگستری تهران گفت: بررسی ‌های ما حکایت از این داشت که در پیرامون دادگستری‌ها و واحدهای قضایی افراد سودجو و فرصت‌طلبی وجود دارند که به نام قضات وهمکاران اداری ما، اعمال مجرمانه‌ای را انجام می‌دهند و حال اینکه ارتباطی با مجموعه قضایی ندارند و اقدام به کلاهبرداری وجعل می‌کنند. وی افزود: با رصد این موضوع و شناسایی این افراد با جمع قابل توجهی روبه رو شدیم و با آنها برخورد کردیم که تا امروز بیش از ۵۰۰ نفر از این افراد تحت شناسایی و تعقیب قرار دارند که اکثر آنها دلال، کار چاق کن، جاعل و کلاهبردار هستند. دراین بین معدودی از وکلا و کارشناسان و تعداد قلیلی هم از همکاران خودمان تحت تعقیب قرار گرفتند.

 

پیام بازیگر معروف ایرانی برای وندی شرمن

راه دانا: احمد نجفی بازیگر سرشناس سینما و تلویزیون گفت: از انتشار گزاره برگ ملی بسیار خوشحالم و معتقدم هر ۶ بند این گزاره برگ حرف دل مردم و رهبری است. وی افزود: می‌خواهم از همین جا بگویم که خانم شرمن‌ بدانید که دروغ و فریب و استکبار در دی ان ای شماست نه ما که چندین سال تمدن داریم.

*********************************

روزنامه جمهوری اسلامی **

: * وزارت حقوق بشر عراق شمار مفقودان در جنایت اسپایکر و زندان بادوش را 2935 تن اعلام کرد. در بیانیه رسمی این وزارت خانه که روز دوشنبه منتشر شد تاکید شده که با تکمیل فرم‌های مربوط به مفقودان تعداد مفقودان در جنایت اردوگاه اسپایکر 1697 تن و در زندان بادوش 546 تن و در حوادث دیگر 692 تن بوده است. این بیانیه تاکید کرده که این تعداد رسمی است و وزارت‌خانه‌های دفاع و کشور در هماهنگی با یکدیگر در پی روشن کردن وضعیت این مفقودان هستند و با توجه به اینکه شناسایی شده‌اند، احتمالاً تعداد واقعی آنان بیش از این باشد.

* سلفی‌ها با ذکر نمونه‌های غیرواقعی و واهی از فتواهای مراجع شیعه مدعی شدند که چند تن از مشهورترین مراجع تشیع جویدن آدامس، سیگار کشیدن و روابط جنسی را از جمله مبطلات روزه نمی‌شمارند. به گزارش پایگاه مصرالیوم، سلفی‌ها همچنین مدعی شدند علمای شیعه مجوز روزه نگرفتن در سرزمین‌هایی که زمان روزه‌داری آن‌ها طولانی است را صادر کرده و قایل به قضای روزمره در زمستان شده‌اند. محمود مهنا، عضو هیات علمای الازهر با لحنی موهن ادعا کرد: «شیعیان گروه بدعت گری هستند که امور غیردینی را وارد دین کردند، آنان قرآن را تحریف می‌کنند و مصرف سیگار برای روزه‌دار را جایز می‌دانند.» همچنین «علاءالسعید» موسس ائتلاف سلفی دفاع از صحابه نیز مدعی شد: «شیعیان قوانین متفاوت با اهل تسنن را وارد این روزه‌داری کرده‌اند و قایل به این مقوله هستند که باید با اهل تسنن مخالفت کرد، حتی اگر بر حق باشند.»

*********************************

روزنامه خراسان**

الف نوشت:

عملکرد ضعيف دولت قبل و تبعات سوء مديريت آن، بر هيچ تحليل گري پوشيده نيست، اما سوال اين است که آيا استفاده از تعبير هاري براي عملکرد ٨ ساله دولت آقاي احمدي نژاد، در خور شأن رئيس محترم مجمع تشخيص مصلحت نظام است؟ ادبيات توهين آميز و تند، از ويژگي هاي معمول همان جريان هايي است که آيت ا... هاشمي رفسنجاني، از سال ۸۴ تا امروز هميشه از آن انتقاد مي کرده و گله مند بوده اند. آيا برنده اين جنس فضاهاي پر تنش، جز همان هايي هستند که هيچ خط قرمز اخلاقي ندارند و در کارزار فحاشي، در نزاع دو قطبي سازي،‌ در پيکار تنازع بقا در قدرت به هر قيمت،‌ همان هايي پيروز اند که آيت ا... هاشمي اخيرا با الفاظي مانند هار و هاري توصيف مي کنند؟

 

پارسينه مدعي شد:

محمود احمدي نژاد، هفته گذشته در يک گردهمايي دانشجويي به سوالات آنان پاسخ داد، وي در پاسخ به اين سوال که "علت عزل منوچهر متکي در حين مأموريت چه بود؟" گفت: سه چهار ديپلمات را که بنده مخالف اعزام اينها به کشورهاي غربي بودم، ايشان به غرب اعزام کرد و آنها هم رفتند و پناهنده شدند.بعد از سفر نيويورک، در جلسه اي قضيه بررسي و بنا شد ايشان عوض شوند. لازم به ذکر است که من در دور دوم دولت با ايشان ديگر کاري نداشتم وتمام کارهاي بين المللي به عهده خودم بود. از روزي که تصميم گرفتيم که ايشان وزير نباشد، ايشان مداوماً در سفر بود حتي در دولت هم که حضور پيدا مي کرد سريعاً ناپديد مي شد تا اينکه بعد از سه ماه بالاخره در ساعت 10 شب با ايشان وقت تنظيم شد و به ايشان گفتيم که شما ديگر در دولت وزير نيستيد ولي من دوست دارم شما به عنوان معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان انرژي اتمي فعاليت کنيد.

 

 انتخاب خبرداد:

روزنامه الحيات مدعي شد: ظريف به همتايان خود پيشنهاد برگزاري مراسم امضاي توافق هسته اي در عمان را داده است. الحيات همچنين نوشته که ظريف منتظر پاسخ وزراي خارجه 6 کشور به پيشنهادش مبني بر برگزاري مراسم امضاي توافق احتمالي در مسقط با هدف تشکر مذاکره کنندگان از نقشي است که کشور عمان در اين زمينه ايفا کرده است.

 

سايت نو انديش مدعي شد:

اسماعيل شوشتري از سمت رياست دفتر ويژه بازرسي رييس جمهور استعفا داد.شوشتري که سابقه تصدي وزارت دادگستري در کابينه هاي سازندگي و اصلاحات را داشت، در بهمن ماه ١٣٩٢ از سوي رييس جمهور به اين سمت منصوب شده بود. گفته مي شود شوشتري قصد دارد نامزد انتخابات دهمين دوره مجلس شوراي اسلامي شود.

 

خرداد مدعي شد :

نشريه " مستضعفين " اولين نشريه مکتوب و گفتماني حاميان احمدي نژاد منتشر شد .به نظر مي رسد انتشار اين ويژه نامه گام جديدي در فعاليت هاي رسانه اي حاميان احمدي نژاد باشد.

 

ديپلماسي ايراني نوشت:

سايت المانيتور مدعي شد: براساس اظهارات يک منبع نزديک به نتانياهو که خواستار عدم افشاي نامش شد، در حالي که توافق هسته اي ايران به پايان مهلت خودش نزديک مي شود، اسرائيل و نخست وزيرش به مبارزه با اوباما در کنگره و افکار عمومي آمريکا ادامه مي دهند. آنها سعي دارند تا اوباما را ساده لوح و ضعيف جلوه دهند.

*********************************

روزنامه ایران**

روایتی از پیشنهاد  جدید هسته‌ای به ایران

خبرگزاری« آسوشیتدپرس»  با استناد به یک سند محرمانه مدعی شد که 1+5 آماده ارائه پیشنهاد فنی درباره راکتورهای پیشرفته به ایران است.

به گزارش «ایسنا» به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، یک سند محرمانه که به دست این خبرگزاری رسیده است نشان می‌دهد که امریکا و دیگر مذاکره‌کنندگان هسته‌ای با ایران آماده‌اند در صورتی که تهران با محدودیت برنامه هسته‌ای‌اش موافقت کند به این کشور پیشنهاد راکتورهایی با تکنولوژی بالا و دیگر تجهیزات را بدهند.

در این سند محرمانه که یک «همکاری هسته‌ای غیرنظامی» نام دارد، وعده داده می‌شود که ایران به جای تاسیسات آب سنگین خود راکتورهای آب سبک بگیرد.

 

ادعای پایگاه مشترک شیعیان عراق و نیروهای امریکایی

«بلومبرگ» در گزارشی مدعی شد: «ارتش امریکا و شبه نظامیان شیعه مورد حمایت ایران در عراق در حال نزدیک و نزدیک‌تر شدن به یکدیگر هستند تا جایی که حتی از پایگاهی مشترک استفاده می‌کنند.»

به گزارش «انتخاب»، این رسانه امریکایی نوشت: «دو مقام بلندپایه امریکایی این موضوع را تأیید کردند که نظامیان امریکایی و گروه شبه نظامی شیعه در حال استفاده از پایگاه نظامی «تقدم» در استان الانبار هستند، یعنی همان پایگاهی که باراک اوباما رئیس جمهوری امریکا در حال اعزام 450 نظامی دیگر به آن به منظور کمک به آموزش نیروهای محلی است و در حال مبارزه با تروریست‌های «داعش» هستند.»

بلومبرگ ادامه داد: «اگر روابط شکننده بین ارتش امریکا و شبه نظامیان شیعه تیره شود و نیروهای مورد حمایت ایران تصمیم بگیرند بار دیگر نظامیان امریکایی را هدف قرار دهند، این اقدام فاجعه‌بار خواهد بود.»

 

تکذیب بازداشت دو عضو «داعش»

دادستان عمومی و انقلاب زاهدان ضمن تکذیب خبر دستگیری دو نفر از گروهک تکفیری «داعش» در مرزهای استان سیستان و بلوچستان گفت: «زمینه برای حضور «داعش» در این استان وجود ندارد.»

به گزارش ایسنا، محمد مرزیه هدف خبرسازی‌هایی از این دست را رواج شایعاتی برای تشویش اذهان عمومی خواند و افزود: «از ابتدای سال تاکنون تعداد زیادی از افراد متعلق به گروهک‌های تکفیری و تروریستی توسط وزارت اطلاعات، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروی انتظامی دستگیر شده‌اند اما هیچ کدام از آنها وابسته به گروهک تکفیری داعش نبوده‌اند.

 

سومین ایرانی هم در افغانستان ربوده شد

یک کارشناس سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در شهر «هرات» در غرب افغانستان روز چهارشنبه اعلام کرد: «یک راننده خودرو سنگین ایرانی در منطقه «اسلام قلعه» استان هرات توسط افراد مسلح ناشناس ربوده شد.» هادی شیخ غفوری در گفت‌وگو با ایرنا گفت: «این راننده تانکر نفتی ایرانی دو روز پیش زمانی که از مرز «دوغارون» وارد افغانستان شده بود، توسط افراد مسلح ناشناس ربوده شد.»

وی افزود: «آدم‌ربایان ابتدا به تانکر نفت شلیک کردند تا راننده آن مجبور به توقف شود و سپس راننده خودرو را با خود بردند.» این مقام کنسولگری ایران در شهر هرات گفت: «از سرنوشت راننده اطلاعی در دست نیست.» مهدی شاهروخی معاون کنسولگری سفارت ایران در هرات نیز گفت: «در یک ماه گذشته این سومین ایرانی است که در مسیر جاده هرات- اسلام قلعه ربوده می‌شود.»

*********************************

 روزنامه جام جم **

رئیسی: موسسات غیرمجاز مالی باید تعطیل شود

دادستان کل کشور با بیان این‌که موسسات مالی غیرمجاز، تهدید جدی برای نظام اقتصادی و مالی کشور است، گفت: طبق قانون باید از سوی بانک مرکزی به این موسسات اخطارداده شود و اگر توجه نشد، بانک مرکزی باید از نیروی انتظامی بخواهد اینها را تعطیل کند و به قوه قضاییه نیز اعلام کند تا پیگیری کنیم.

سیدابراهیم رئیسی که به مناسبت هفته قوه قضاییه با شبکه خبر گفت‌وگو می‌کرد، اظهار کرد: با فضای مساعدی که امروز در جامعه به وجود آمده است، موسسات غیرمجاز باید سریع وضعیت خود را با بانک مرکزی روشن کنند و مجوز بگیرند و اگر مجاز نشدند، بدانند حتما تعطیل می‌شوند. ادامه کار این موسسات به صلاح کشور نیست و اگر مردم به آنها اعتماد کردند و مشکلی پیش آمد، مسئولان در این باره مسئولیت شرعی و قانونی دارند .

به گزارش مهر، رئیسی با انتقاد از نظام بانکی و پولی کشور گفت: در نظام بانکی و پولی کشور اگر نظارت دقیق داشته باشیم هر چند وقت یک بار شاهد مفسده اقتصادی نخواهیم بود.

 

استعفای برخی استانداران برای نمایندگی مجلس

حسینعلی امیری، سخنگوی وزارت کشور در گفت‌وگو با فارس، از استعفای تعدادی از مدیران وزارت کشور از جمله برخی استانداران برای شرکت در انتخابات مجلس خبرداد. به گزارش فارس، گفته می‌شود که محمدصادق صالحی‌منش استاندار قم به منظور شرکت در دهمین دوره انتخابات مجلس، استعفای خود را به رحمانی فضلی تقدیم کرده است.

 

نظر مقیمی درباره فعالیت «یکتا»

به‌دنبال تشکیل جبهه‌ای به نام «یکتا» با حضور برخی مدیران ارشد دولت سابق، محمدحسین مقیمی، معاون سیاسی وزیر کشور گفت: در میان احزاب و تشکل‌های سیاسی، جبهه یا حزبی به نام یکتا وجود ندارد، بنابراین اقدامات سیاسی آنان غیرقانونی است. به گزارش ایسنا، او در حاشیه مراسم سالگرد ارتحال آیت‌الله محمدی گیلانی گفت: تشکیل‌دهندگان یکتا می‌توانند برای فعالیتشان از وزارت کشور مجوز بگیرند. اگر آنان اصرار داشته باشند در قالب یک تشکل سیاسی فعالیت کنند باید مجوز بگیرند.

 

سخنرانی 3 اصلاح‌طلب و 3 اصولگرا در افطاری روحانی

ضیافت افطاری رئیس‌جمهور با حضور فعالان سیاسی امروز درحالی برگزار می‌شود که حسین کمالی، دبیرکل حزب اسلامی کار گفته است: در مراسم ضیافت افطاری رئیس‌جمهور سه نفر از اصلاح‌طلبان و سه تن از اصولگرایان در مورد شرایط کشور به سخنرانی خواهند پرداخت. وی در گفت‌وگو با فارس یادآور شده است: همه اصلاح‌طلبان به ضیافت افطاری آقای روحانی دعوت شده‌اند.

 

پاسخ ظریف به برخی انتقادها

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در گفت‌وگو با هفته‌نامه «طلوع صبح» در پاسخ به برخی انتقادات به مذاکرات هسته‌ای تاکید کرده که حمله منتقدان به من، توشه آخرت من است و وبال آخرت آنها. وی افزوده: امیدوارم فضاسازی‌ها به‌خاطر انتخابات نباشد. ظریف با اشاره به توزیع برخی پوسترها علیه مذاکرات، بیان کرده است: متاسفم که برخی پوسترها از بودجه بیت‌المال تولید می‌شود. او به موضوع جعل عکسش در شبکه‌های مجازی هم اشاره کرده و افزوده است: جعل عکسم با فتوشاپ باعث تاسف است، از خودم می‌پرسیدند عکس بهتری به آنها می‌دادم. او همچنین با بیان این‌که «رهبری فرمودند تو را روزانه با اسم دعا می‌کنم»، گفت: این محبت از سر من هم زیاد است.

 

حق تعداد قابل توجهی از بورسیه‌ها ضایع شده

محمدجعفر منتظری، رئیس دیوان عدالت اداری گفت: به نظر بنده تعداد قابل توجهی از بورسیه‌ها حقشان ضایع شده و متاسفانه مرجعی هم نیست که به فریادشان برسد و این مرجعی هم که تشکیل شده چون خودش ذی‌نفع است نمی‌تواند تصمیم حقی بگیرد. به گزارش فارس، وی تصریح کرد: حق مردم، اساتید و دانشجویان است که اگر در ارتباط با مسائل مربوط به خود شکایت دارند به یک مرجعی شکایت خود را اعلام کنند.
********************** 

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات