تاریخ انتشار : ۱۶ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۰  ، 
کد خبر : ۲۷۸۹۲۲
تاکید بزرگان بر کاندیداتوری یادگار امام

اکنون نوبت سیدحسن خمینی‌ است


مهدی رضایی: «حسن آقا واقعا هم صلاحیت بالایی و هم وظیفه دارند. ایشان در وضعی نیست که بتواند نسبت به آینده کشور بی‌اعتنا بگذرد. منتها تکلیفش را خودش می‌داند. ما نمی‌توانیم به ایشان تکلیف کنیم. من نظرم را می‌دهم که بهتر است بیاید. معلوم نیست که ما در دنیا باشیم. الان نوبت آنهاست و باید بیایند که از انقلاب حفاظت کنند.» این جملات آیت‌ا... هاشمی درباره حضور یادگار امام در انتخابات در گفت‌وگو با نشریه طلوع است که چندین نکته را در خود دارد. نخست اینکه مجلس خبرگان نیازمند نیروهای جوان است. این جمله موضوعی است که علاوه بر آیت‌ا... هاشمی، بسیاری از صاحبنظران و حتی اعضای مجلس خبرگان بر آن اتفاق نظر دارند. اعضای مجلس خبرگان علاوه بر ویژگی‌های مندرج در قانون باید به شرایط روز آگاهی داشته باشند؛ تا به امروز هم اعضای مجلس خبرگان که از بزرگان و علمای کشور هستند بر همین منوال در این مجلس حضور دارند. البته این جوانگرایی در مجلس خبرگان هم حد دارد چنانکه آیت‌ا... هاشم‌زاده هریسی از اعضای فعلی مجلس خبرگان می‌گوید: «همان‌گونه که مجلس خبرگان عرصه سیاست و سیاست‌بازی نیست، عرصه جوانگرایی صرف نیز نیست. البته این‌ بدان معنا نیست که جوانان را حذف کنیم و در واقع اینکه برخی از جوانان عالم و آگاه هم در مجلس خبرگان حضوریابند، بسیار خوب است اما اینکه اکثریت مجلس خبرگان را جوانان تشکیل بدهند، مغایر با ماهیت این مجلس است.»

از سوی دیگر حجت‌الاسلام غرویان استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه در حال حاضر میانگین سنی اعضای مجلس خبرگان بالاست، تاکید کرد: «باید نیروهای جدید، جوان و نوگرا و به‌روزتر در مجلس خبرگان باشند. جوانانی که اهل علم و فکر و اندیشه هستند.» وی با اشاره به اینکه جوانگرایی نه به معنای ناپختگی، بلکه به معنای جوانانی که به‌روزتر باشند و اهل اسلام باشند و اسلام‌شناسی جدید بتوانند ارائه کنند در خبرگان لازم و ضروری است، ابراز امیدواری کرد: «مجلس خبرگان آینده بتواند با تحرک و پویایی بیشتر یاور رهبر در عرصه مدیریت کشور باشد.»

چرا سیدحسن خمینی بیاید؟

بی‌شک یادگار امام علامه است اما پس از خطاب کردن او از سوی آیت‌ا... هاشمی به عنوان علامه سیدحسن خمینی برخی به این موضوع خرده گرفتند و پرسیدند به چه دلیل باید او را علامه نامید که رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اخیرا پاسخ این سوال را اینچنین داده است: «این به خاطر آن است که نمی‌دانند معنای کلمه علامه چیست. علامه یعنی کسی که زیاد می‌داند و حسن آقا خیلی می‌داند و انسان بسیار خوش‌استعدادی است و شبیه استعدادهای امام را دارد و اهل کار کردن است. در قم درس خارج می‌گوید و شاگردهای خوبی دارد. انسان کوچکی نیست که علامه برایش زیاد باشد. من نمی‌دانم چه معنایی از علامه می‌فهمند که حساسیت نشان می‌دهند.» بنابراین در میزان علم و دانایی او تردیدی نیست. اما آنچه بیش از همه سبب اصرار بر حضور سیدحسن خمینی در انتخابات مجلس خبرگان می‌شود سوق دادن جوانان به سمت این مجلس است چرا که بی‌تردید سیدحسن خمینی حامیان بی‌شماری در بین اقشار مختلف کشور اعم از جوانان و اقشار دانشگاهی دارد و حضور و طرح دیدگاه‌های او در مجلس خبرگان می‌تواند بر میزان تمایل به اطلاع از عملکرد این مجلس در نسل جدید بیفزاید. وی با بیان شیوا و دلنشین خود می‌تواند آرمان‌ها و اهداف امام(ره) را در مجلس خبرگان بیش از همیشه پررنگ کند و این موضوع مورد توجه افکار عمومی است.

همه حامی او هستند!

چندی پیش حجت‌الاسلام محسن غرویان که زمزمه‌های کاندیداتوری او هم برای مجلس خبرگان به گوش می‌رسد به آرمان گفته بود: «من به آیت‌ا... سیدحسن خمینی گفتم عقیده‌ام این است که ایشان وارد انتخابات شوند؛ چرا که مردم بسیار علاقه دارند یادگار امام در مسائل سیاسی و اجتماعی حضور بیشتر و فعالیت پررنگ‌تری داشته باشد و امروز همین مردم می‌خواهند سیدحسن خمینی در انتخابات مجلس خبرگان حضور پیدا کند.» وی درباره «نظر علما و بزرگان قم» درباره حضور احتمالی سیدحسن خمینی در انتخابات مجلس خبرگان نیز به حمایت ضمنی «مراجعی» چون آیت‌ا... جوادی آملی و آیت‌ا... بیات زنجانی از نوه آیت خمینی اشاره کرده و گفته بود: «تصور می‌کنم فضای عمومی حوزه قم، عشق و علاقه وافری به بیت امام دارد و علاقه‌مند هستند که حضور یادگار امام در عرصه‌های مختلف مشابه حضور پدر بزرگوارشان یعنی حاج احمد آقا و امام‌خمینی بسیار پررنگ‌تر از اکنون باشد.

یکی از این صحنه‌ها می‌تواند عرصه انتخابات مجلس خبرگان باشد. تصور می‌کنم حوزویان نسبت به لزوم حضور ایشان در صحنه خبرگان اتفاق نظر دارند.» غرویان درباره واکنش احتمالی تشکل‌هایی چون «جامعه مدرسین حوزه علمیه قم»، نزدیک به اصولگرایان، نیز گفته است: «به نظر من جامعه مدرسین هم همراهی می‌کند» و «تردیدی نیست بزرگان جامعه مدرسین هم که از همراهان امام بوده‌اند بر ضرورت بقای اندیشه‌های امام خمینی و استمرار و اشاعه آن تاکید دارند بنابراین توانمندترین شخصیتی که هم‌اکنون می‌تواند در این مسیر فعال باشد و به تبیین اندیشه‌های بنیانگذار انقلاب اسلامی بپردازد، آیت‌ا... سیدحسن خمینی است. » این مدرس حوزه از «فضای بد، آلوده و تهمت‌پراکنی» به عنوان «یکی از دلایل تردید» سیدحسن خمینی برای «حضور در انتخابات مجلس خبرگان» یاد کرده و گفته است: «این فضا از سال‌های گذشته رواج پیدا کرده و باید راهی برای پایان آن یافت.»

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات