تاریخ انتشار : ۱۹ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۵:۳۵  ، 
کد خبر : ۲۷۸۹۷۲

اخبار ویژه روزنامه‌ها 19 شهریور


روزنامه کیهان **

کدام اصولگرا از بازگشایی جاسوسخانه شیطان بزرگ دفاع می‌کند؟!

مدیر سایت آریا در پی سپردن تریبون به مدیر یک نشریه زنجیره‌ای و فرش پهن کردن برای بازگشایی سفارت آمریکا، به مغالطه متوسل شد.

کیهان در اخبار ویژه روز دوشنبه به مصاحبه سایت آریا (وابسته به امیر محبیان) با مدیر روزنامه شرق پرداخت. رحمانیان در این مصاحبه اظهار امیدواری کرده بود که در میان مدت سفارت آمریکا در ایران برقرار شود. کیهان در واکنش به این فضاسازی، به هشدار رهبر معظم انقلاب درباره خط نفوذ - از جمله موضوع راه‌اندازی دفتر حافظ منافع و...- پرداخت و نوشت «سایت آریا توسط امیر محبیان از عناصر شبه اصولگرا که ارتباطات ارگانیک با برخی محافل اصلاح‌طلب و دولتی دارد، اداره می‌شود».

محبیان در واکنش به خبر کیهان در مصاحبه با سایت خود گفته است: شبه اصولگرا اصطلاح بسیار جالبی است. مثل این که کسی محکی در اختیار دارد و درصد خلوص تعیین می‌کند. یعنی نوعی صرافی سیاسی که می‌گوید این نیم اصولگراست یا ربع اصولگراست و امثال این. لازمه این نگرش آن است که فردی یا اشراف ذهنی و عملی کامل که لازمه الوهیت یا ولایت الهی است داشته باشد که کیهانیان فکر نمی‌کنم چنین ادعایی داشته باشند. مورد دیگر آن است که فردی وکالتی از خداوند یا اولیا داشته باشد؛ من وکالت‌نامه از کیهانیان در این باب ندیده‌ام. دیگر آن است که فرد قضاوت‌کننده در مقام قضا قرار داشته باشد که لازمه آن رعایت اصول قضا منجمله احاطه علمی و عدالت است. قضاوت جایگاه دشواری است که فکر نمی‌کنم حکمی در این مورد برای کیهان صادر شده باشد.

وی سپس کیهان را متهم به سوءظن کرد و چند آیه از قرآن در مذمت سوءظن عنوان کرد.

درباره این واکنش باید گفت که نمی‌توان هم اصولگرا بود و هم برای عبور از خطوط قرمز نظام و رهبری تدارک رسانه‌ای کرد. جالب اینکه مصاحبه آریا با مدیر شرق به نوعی جبران مصاحبه 24 فروردین مدیر آریا با شرق است که در آنجا نیز آقای محبیان در موضعی به مراتب بدتر از موضع برد-برد دولت در قبال استکبار، سخنانی گفت که بر صفحه اول روزنامه غربگرای شرق نشست (در حقیقت اقدام آریا و شرق نوعی نان به هم قرض دادن و بده‌-بستان است).

محبیان در آن مصاحبه که بعد از بیانیه لوزان صورت گرفت گفته بود «متأسفانه از ابتدا این ذهنیت توسط دولت آقای روحانی مطرح شد که این مذاکره برد-برد است. همین نکته انتظاراتی را در ذهن گروهی از جامعه ایجاد کرد که پس از مذاکره از دولت بپرسند که پس برد ما چه بوده است؟ ولی فارغ از بازی‌های کلامی، روشن است که در جهان غیرعادلانه ما، در یک طرف میز، غربی‌ها هستند که با اعمال فشار با بهانه‌های واهی می‌خواهند که ایران را به کلوپ دارندگان تکنولوژی هسته‌ای راه ندهند و در طرف دیگر ایران است که می‌کوشد در این معادله قدرت و مقاومت، امتیاز کمتری بدهد. به عبارت روشن‌تر قرار نیست در این مسابقه در نهایت دست دو طرف را بالا ببرند و بگویند هر دو طرف برنده شده‌اند. برد ما فقط در آن است که گل کمتری بخوریم و بس»!

این مصاحبه با تیتر «برد ما در آن است که گل کمتری بخوریم» منتشر شد و حال با چند ماه فاصله، مدیر روزنامه شرق بازدید پس داده! و از طریق سایت آریا عقده ناکام جریان غربگرا و پایگاه مطبوعاتی دشمن را بیرون می‌ریزد و آرزو می‌کند جاسوسخانه شیطان بزرگ در میان‌مدت بازگشایی شود. کدام اصولگرایی در چنین زمین و نقشه‌ای بازی می‌کند و کدام اصولگرای انقلابی، پیشا‌پیش توافق، دست‌ها را بالا می‌برد و تیم خودی را بازنده معرفی می‌کند؟!

یادآور می‌شود واکنش مدیر آریا به خبر ویژه کیهان عیناً در اولین ستون صفحه 2 روزنامه شرق درج شد.

 

نگرانی عضو سابق سیا از دردسرهای عربستان برای آمریکا

عضو سابق سازمان سیا از شدت وابستگی آمریکا به رژیم مرتجع و خودکامه سعودی ابراز شگفتی کرد.

پل پیلار استاد فعلی دانشگاه «جرج تاون» ضمن تحلیلی در نشنال اینترست به استقبال گرم باراک اوباما از ملک سلمان پرداخت و نوشت: رژیم مخدوش عربستان برای سیاست خارجی آمریکا دردسرساز است؛ هم به خاطر تأثیری که عربستان بر خاورمیانه دارد و هم از این جهت که ایالات متحده به عربستان وابسته است.

به گزارش دیپلماسی ایرانی، وی ادامه می‌دهد: آمریکا در یمن به لشکرکشی مخرب و گمراه عربستان پیوسته که حاصل این عملیات تنها یک تراژدی انسانی بوده است. هدف اصلی عربستان از این عمل این بوده که نشان دهد چه کسی در شبه جزیره عربستان «رئیس» است عربستان با تحمیل خود به کشورهای همسایه، بسیار بیشتر از  ایران باعث بی‌ثباتی در منطقه بوده است. پیامدهای اعمال تروریستی عربستان سعودی، نگرانی جدی‌ای برای سیاستگذاران ایالات متحده ایجاد کرده است. معامله‌ای که آل‌سعود سال‌ها پیش با وهابیون انجام دادند در تغییر عربستان سعودی به آنچه  که امروز هست نقش اساسی داشته و آن را تبدیل به یک مشکل کرده است. اینکه فرزندان آل‌سعود چگونه برای کسب مشروعیت و رسیدن به قدرت تلاش می‌کنند، مشکل اصلی و از مشخصه‌های دردسرساز حکومت پادشاهی عربستان است. از دیگر مشخصه‌های پادشاهی عربستان می‌توان به این نکات اشاره کرد، قدرت در خاندان آل‌سعود دست به دست می‌چرخد و کشور همچون حکومت‌های قرون وسطایی همچون پلانتاژنت‌ها (در انگلیس)  اداره می‌شود حقوق بشر به طرق مختلف نقض می‌شود. زنان از حقوق اجتماعی بسیاری محروم‌اند و کمترین حد استقلال عمل را در زندگی روزانه خود دارند.

پل پیلار تصریح کرد: حیرت‌آور است که کشوری با این فاصله از ارزش‌های لیبرال و دموکراتیک چنین رابطه خوب و نزدیکی با ایالات متحده آمریکا دارد و متحد و شریک او محسوب می‌شود حتی با وجود اختلاف نظری که در اهداف و اولویت‌هایشان در منطقه خاورمیانه دارند. هنگامی که کشوری شریک و متحد خوانده می‌شود، خط‌کشی‌های منطقه‌ای تا زمانی که تغییر سیاسی بزرگی در حد تغییر رژیم رخ ندهد ثابت می‌ماند. این سوال همچنان باقی است که آیا رژیم سعودی خواهد توانست به تغییرات اساسی ادامه دهد؟ اگر شکست بخورد آنگاه پیوستگی و مشارکت آمریکا با یک رژیم قدیمی برای سیاستگذاران آمریکا مشکلی بزرگتر از آن چه که امروز در برابر خود پیش روی دارند ایجاد خواهند کرد.

 

دعوت از خارجی‌ها پیشکش! آیین‌نامه شفافیت بانک‌ها را اجرا کنید

وقتی بانک مرکزی نمی‌تواند بر عملکرد بانک‌های خصوصی نظارت کند، چگونه می‌تواند بر بانک‌های خارجی نظارت کند؟

وبسایت الف ضمن طرح این پرسش نوشت: پس از توافق هسته‌ای، رئیس بانک مرکزی در تاریخ 24 مردادماه از فراهم کردن شرایط ورود و سرمایه‌گذاری بانک‌های خارجی در صنعت بانکداری کشور خبر داد. این تصمیم در حالی اخذ می‌شود که بانک‌ها مبتلا به درصد بالای مطالبات معوق، شرکت‌داری و ملک‌داری بی‌ضابطه، عدم رعایت نرخ کفایت سرمایه و عدم شفافیت اطلاعاتی و آماری هستند و در شاخص‌های عملکردی وضعیت مناسبی ندارند. لذا با وجود این مشکلات، این سوال مطرح است که چه تضمینی وجود دارد تا بانک‌های خارجی نیز به سرنوشت بانک‌های خصوصی در کشور دچار نشوند؟

در این شرایط و با وجود مشکلات عدیده نظام بانکی که ناشی از ضعف نظارتی و عدم استقلال بانک مرکزی از شبکه بانکی است، حتی بهترین بانک‌های جهان نیز عملکردی مشابه سایر بانک‌ها از خود نشان خواهند داد. لذا تا زمانی که نظام بانکی اصلاح نشده و بانک‌ مرکزی مقتدرانه حاکمیت پولی خود را مستقر نکرده است، ورود بانک‌های خارجی به کشور نیز دردی را درمان نکرده و تنها به این وضعیت نابسامان دامن می‌زند و اصلاح نظام بانکی را برای بانک مرکزی مشکل‌تر می‌کند. این در حالی است که ورود بانک‌های خارجی، زمینه نفوذ اقتصادی سایر کشورها را نیز در اقتصاد کشور فراهم می‌کند و به نظر می‌رسد بانک‌ مرکزی به این موضوع فکری نکرده و تصمیمی عجولانه در این زمینه اتخاذ کرده است.

الف می‌افزاید: بانک مرکزی پیش از هر اقدامی، اصلاح نظام بانکی را به سرانجام برساند و در عمل نشان دهد که در پیاده کردن سیاست‌هایش تحت تاثیر شبکه بانکی نیست و بعد از آن به فکر وارد کردن بانک‌های خارجی در کشور بیفتد. وقتی بانک مرکزی با گذشت بیش از یک سال از ابلاغ آیین‌نامه شفافیت بانک‌ها توسط شورای پول و اعتبار که در تاریخ 24تیرماه 1393 به تصویب این شورا رسید، هنوز نتوانسته است این آیین‌نامه را اجرا و اطلاعات بانک‌ها را براساس آن شفاف کند، جای این سوال به صورت جدی وجود دارد که این نهاد چگونه خواهد توانست بر بانک‌های خارجی در فضای اقتصادی کشور نظارت کند و چه تضمینی وجود دارد که تعامل اقتصاد کشور با این بانک‌ها یک تعامل برد-باخت به نفع آنها نباشد؟

 

ایرانی‌ها به استقلال کشور در مقابل آمریکا بسیار حساسند

«ملی‌گرایی و میهن‌دوستی شدید همچنان در ایران پابرجاست و جمهوری اسلامی توانسته این حس قوی را حفظ کند».

یک روزنامه اسپانیایی با انتشار این تحلیل از قول گزارشگر خود نوشت: هنگامی که کسی از نزدیک‌ترین ایستگاه مترو خارج می‌شود، شعار «مرگ بر آمریکا» را در نمای سفارت سابق آمریکا که امروز به یک مرکز فرهنگی برای جوانان تبدیل شده، می‌بیند. تمامی دیوارهای ساختمان قدیمی، پر از نقاشی‌هایی است که علیه تهدید آمریکا هشدار می‌دهند و از امام خمینی(ره) تمجید می‌کنند.

روزنامه ال کنفیدنسیال می‌افزاید: حتی روتور بالگرد عملیات نافرجام «پنجه عقاب» که یک شکست کامل برای «جیمی کارتر» در زمینه نجات گروگان‌ها بود، هنوز به عنوان غنیمت جنگی بر سر آرم متزلزل آمریکا در دیوار مجتمع نگهداری می‌شود.

روزنامه اسپانیایی با اشاره به تظاهرات روز جهانی قدس افزود: در روز قدس، جشنی که در آخرین جمعه ماه رمضان برگزار می‌شود، یک بار دیگر یادآوری شد که ایران هیچگاه اسرائیل را به رسمیت نخواهد شناخت و با به آتش‌ کشیدن پرچم، به آمریکا هشدار داده شد که ضد آمریکایی‌ بودن ریشه‌دار است.

این روزنامه با بیان اینکه جمهوری اسلامی موجب حفظ وطن‌پرستی به عنوان یک رفتار اجتماعی شده، می‌افزاید: «هومن» که بیش از نیمی از زندگی خود را در خارج ایران زندگی کرده، در این ارتباط می‌گوید: «اگر یک کشوری به ایران حمله کند، حتی رفقای من در لندن نیز برای جنگ به ایران خواهند آمد.»

به نوشته ال کنفیدنسیال، ایرانی‌ها هر تلقی‌ای نسبت به حاکمیت داشته باشند، از اینکه کشور، مسیر خود را داشته باشد و سرنوشتش را در دست خود نگه‌ دارد، دفاع می‌کنند.

«لیان» یک دانشجوی رشته مهندسی صنایع در این رابطه ابراز داشت: ایران هیچوقت به کسی حمله نکرد. عراقی‌ها بودند که به ما حمله کردند.

این روزنامه ادامه داد: «رژیم موفق شده که این روح ملی‌گرایی را در هر خانه حتی در میان اقلیت‌های ترکمن، ترک و کرد و همچنین در میان مسیحیان و یهودیان که در میان درگیری‌های مذهبی خاورمیانه در آرامش زندگی می‌کنند، حفظ کند. ایرانی‌ها خواهان هیچگونه مداخله خارجی نیستند. از نگاه آنها پایان تحریم‌ها می‌تواند گشایش بیشتری را به ارمغان آورد اما فقط خود ایرانی‌ها می‌توانند در مورد آینده خود تصمیم بگیرند».

 

بدون شجاعت و تدبیر دولت معجزه اقتصادی توهم است

«معجزه‌ اقتصادی توهم دولت است.» یک کارشناس مسائل اقتصادی با بیان این مطلب گفت: اگر دولت فکری به حال حل و فصل کردن معضلات اقتصادی نکند نمی‌توان انتظار معجزه داشت.

به گزارش فرارو (از سایت‌های حامی دولت) بعد از توافق هسته‌ای همه چشم‌ها به عرصه اقتصاد دوخته شده است. از همین‌رو وقتی محمد نهاوندیان رئیس دفتر رئیس‌جمهور که سابقه ریاست اتاق بازرگانی ایران را دارد حرف از معجزه در اقتصاد می‌زند خوشحال خواهیم شد؛ اما سوال اینجا است که این معجزه چطور محقق خواهد شد.

فرارو می‌افزاید: اظهارات نهاوندیان در حالی عنوان شده که کارشناسان و فعالان اقتصادی اعتقاد دارند اگر دولت گام اساسی برنداشته و در جهت رفع معضلات اقتصادی تصمیم جدی نگیرد، کاری از پیش نخواهد رفت.

علیرضا عسگری مارانی مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری ملی ایران، انتظار معجزه در اقتصاد را توهم دولت دانست و گفت: دولتی‌ها به اشتباه تصور می‌کنند که بعد از تغییرات سیاسی، تغییرات اقتصادی نیز خود به خود مشاهده خواهد شد.

وی افزود: آقای نهاوندیان فردی فهیم و اقتصاددان است اما من به هیچ عنوان تصور نمی‌کنم که شاهد معجزه‌ای در اقتصاد باشیم مگر آنکه دولت با تصمیمات شجاعانه به عرصه اقتصاد ورود کند.

کارشناس ارشد بازار سرمایه در توضیح پیرامون تصمیمات شجاعانه مورد نیاز در اقتصاد نیز گفت: دولت یک میرآب است که همه آب را از سرچشمه به سمت خود می‌برد. بهره مالکانه می‌گیرد، قیمت گاز را خارج از ضوابط شورای رقابت و انحصاری تعیین کرده و به بنگاه‌ها تحمیل می‌کند، تقاضا را تحریک نمی‌کند، نرخ بهره دستوری 27-8 درصد می‌گیرد و در شرایطی که ین ژاپن، دلار کانادا و استرالیا، لیر ترکیه، روپیه هند و... در برابر دلار ضعیف شده است؛ دلار را ثابت نگاه داشته است.

به گفته وی تا زمانی که نرخ بهره پایین نیاید، از سود بانکی مالیات گرفته نشود، نهادها و سیستم‌های نظارتی مانند بانک مرکزی و سازمان بورس به وظایف خود درست عمل نکنند و... لوکوموتیوران‌های اقتصادی توان ایجاد معجزه ندارند.

این کارشناس مسائل اقتصادی در ادامه گفت: اگر اقتصاد کشور بخواهد در راستای اقتصاد مقاومتی حرکت کند باید کمربندها را سفت ببندیم و دولت بپذیرد که تا چرخ تولید نچرخد خبری از معجزه نیست.

وی شرکت تراکتورسازی را مثال زد و گفت: این شرکت که سود آن شاید به چهل تا چهل و پنج میلیارد برسد، باید 22 میلیارد بابت فوتبال بدهد. دولت بگوید که چقدر برای سهامدار می‌ماند؟

عسگری مارانی افزود: آقای روحانی و تیم اقتصادی دولت شامل آقایان نهاوندیان، طیب‌نیا و سیف برای ایجاد معجزه باید تصمیمات جدی و باشهامت بگیرند و وزرای دیگر از آن تبعیت کنند.

وی تاکید کرد: اگر اقتصاد کشور بتواند بدون ایجاد تغییر در این بخش‌ها و حل و فصل این معضلات، حرکتی کند حتما معجزه است اما از آنجایی که ما معجزه را صرفا برای پیامبران دارای اعتبار می‌دانیم و در فرهنگ ما این‌طور است که روی پای خود بایستیم؛ انتظار می‌رود که دولت با شهامت و جدی تصمیمات موثری در اقتصاد بگیرد و زمینه بهبود وضعیت را فراهم کند.

*************************************

روزنامه قدس ***

فساد با ورود «پورسانت» به پروژه‌ها

تسنیم: ابوالفضل ظهره‌وند، دیپلمات سابق کشورمان گفت: کلید مفاسد اقتصادی در این کشور از زمان افرادی زده شد که توجیه می‌کردند، اگر مدیری بتواند (در پروژه‌ای) برای کشور نفعی ایجاد کند، دریافت میزانی هدیه یا همان پورسانت قابل قبول است.

 

سعودی‌ها عامل آشوب در مالزی 

مشرق: روزنامه آبولای پرتغال در قضیه آشوب هواداران در دیدار بین تیم ملی عربستان سعودی و مالزی هواداران سعودی را مقصر اصلی این ماجرا اعلام کرد.

 

تصمیم مخفی امارات

گروه سیاسی: شنیده‌ها حاکی است که دولت امارات در پی یک تصمیم مخفی قصد دارد که سرمایه ایرانیان مقیم این کشور را به دلیل حمایت ایران از یمن، بلوکه کند.

 

هشدار درباره آمار گناه و جرایم

مهر: حجت الاسلام والمسلمین قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز کشور، با تأکید بر اینکه با وجودی که اکثر جوانان تحصیلات دانشگاهی دارند، اما مشکل اصلی آنان مشکل بیکاری است، گفت: زمانی که جوامع در تعطیلات به سر می‌برند آمار گناه‌ها بیشتر می‌شود، برای مثال در کشورهای مسیحی در روزهای یکشنبه آمار گناه بالا می‌رود.

 

هشدار مقام قضایی به فروشندگان البسه نامناسب

ایسنا: حیدر آسیابی، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان سمنان از تخصیص شعب ویژه رسیدگی به جرایم فرهنگی در این استان خبر داد و گفت: قانونگذار برای تولید‌کنندگان، واردکنندگان، فروشندگان و استفاده‌کنندگان از البسه منافی شرع و عفت عمومی در مواد 2 و 4 قانون نحوه رسیدگی به تخلفات و مجازات فروشندگان البسه خلاف شرع، مجازات پیش‌بینی کرده است.

 

ورود ۸۰۰ نظامی مصری به یمن

فردا: منابع امنیتی مصری اعلام کردند که روز گذشته ۸۰۰ سرباز مصری همراه با تانک و خودروهای نظامی وارد خاک یمن شدند تا در چارچوب ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی علیه‌ نیروهای انصارا... و ارتش یمن بجنگند. به گزارش رویترز، این اولین گزارش از اعزام سربازان مصری به یمن است.

 

تکذیب حضور نیروهای امنیتی  اطراف مسجدالحرام

ایکنا: سعید اوحدی،رئیس سازمان حج و زیارت در خصوص شایعات منتشر شده در خصوص استقرار نیروهای امنیتی و خودروهای زرهی اطراف مسجد‌الحرام و مسجد‌النبی(ص) گفت: اصلاً این موضوع صحت ندارد و فضایی که امسال برای امنیت زائران ایجاد شده مانند سال گذشته است.

 

ترکیه ۳ گذرگاه مرزی با ایران را بست

قدس آنلاین: وزارت خارجه ترکیه از مسدود شدن ۳ گذرگاه مرزی این کشور با جمهوری اسلامی ایران خبر داد.

 

اعتراف کلینتون به حمایت از جنبش سبز

فارس: هیلاری کلینتون وزیر خارجه سابق آمریکا روز گذشته در نشست اندیشکده بروکینگز با بیان راهبردهای آمریکا برای مقابله با ایران، برخورد با «موارد نقض حقوق بشر» را یکی از بندهای راهبردی خود خواند و گفت: حمایت ما در سال 2009 (سال 88) برای حمایت از اعتراضات در ایران بسیار محدود بود اما در آینده اینطور نخواهد بود.

************************************

روزنامه جمهوری اسلامی ****

* هزاران نفر از رهبران دینی هند با ابراز انزجار از اقدامات گروه تکفیری داعش آنرا غیر اسلامی دانستند. به گزارش هندوستان تایمز، این فتوی را روحانی شهر بمبئی محمد منظر حسین اشرفی مصباحی اعلام نمود و دیگر رهبران دینی آنرا تایید کردند. در هند بیش از 170 میلیون مسلمان زندگی می‌کنند که مخالف اقدامات تروریستی تکفیری داعش و القاعده هستند.این اولین بار است که با صادر شدن چنین فتوایی از طرف رهبران دینی هند طومار آن به امضا هزاران نفر از رهبران دینی می‌رسد.این طومار در 15 جلد تنظیم شده است که برای بان کی مون دبیر کل سازمان ملل و سازمانهای دیگر فرستاده می‌شود و در آن از سازمان ملل خواسته شده اقداماتی بر علیه گروه تروریستی تکفیری داعش انجام دهد.

* گروه داعش در جدیدترین شیوه‌های اعدام خود فیلمی از منفجر کردن دو نفر را با استفاده از دینامیت منتشر کرد.به گزارش عصر ایران، دیلی میل در گزارشی نوشت: تروریست‌های داعش دو متهم را وارد یک ساختمان خرابه کرده و بعد از بستن دست‌هایشان، آنها را مجبور کردند لحظات روشن شدن فتیله دینامیت و منفجر شدن خود را مشاهده کنند."نشات محمود" 22 ساله و «حیدر الاسد» 21 ساله توسط داعش به اتهام همکاری با دولت عراق با دینامیت منفجر شدند.به نوشته دیلی میل این فیلم در شهر الانبار عراق تصویر‌برداری شده است.داعش هر روز روش جدیدی از مجازات را به پرونده جنایت‌های خود می‌افزاید، غرق کردن، کباب کردن، آتش زدن، نوشاندن آب داغ، پرتاب کردن از بلندی و منفجر کردن، نمونه‌هائی از روش‌های مجازات داعش هستند که روز به روز به تنوع آن افزوده می‌شود.

*************************************

روزنامه خراسان ***

عصر خبر مدعي شد

احتمال مي رود رئيس جمهور به عنوان رئيس شوراي عالي فضاي مجازي، به زودي در جلسه رسمي اين شورا، دبير جديد را معرفي کند. يکي از گزينه هاي احتمالي براي تصدي پست دبيري شوراي عالي فضاي مجازي در دور جديد ابوالحسن فيروزآبادي است که هم اکنون قائم مقام وزير تعاون ،کار و امور اجتماعي است؛ وي در زمان انتخاب کابينه دولت يازدهم نيز يکي از گزينه هاي مدنظر رئيس جمهور، براي تصدي پست وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات بود.

 

عصر خبر مدعي شد

هفته گذشته جلسه راهبردي شوراي رسانه رئيس جمهور سابق با حضور محمود احمدي نژاد در دفتر وي در ولنجک برگزار شد. در اين جلسه مقرر شد سازماندهي و برنامه ريزي لازم درجهت ايجاد و توسعه رسانه هاي مکتوب و مجازي اقدام لازم صورت گيرد که مهمترين تصميم اين جلسه بود.مسئوليت ايجاد و توسعه رسانه هاي مکتوب به عهده الهام و مسئوليت ايجاد رسانه ها در عرصه فضاي مجازي بر عهده جوانفکر گذاشته شد.بنابراين اعضاي شوراي مرکزي کميته رسانه رئيس جمهور سابق در روزهاي آينده هم به دنبال تاسيس روزنامه و هم به دنبال راه اندازي سايت خبري خواهند بود و تلاشهايي در اين زمينه خواهند داشت.

 

صراط نيوز مدعي شد

حميد رسايي در اينستاگرامش از پيام اوباما براي جليلي خبرداد و نوشت: در يکي از جلسات کميسيون بررسي برجام آقاي جليلي به پيام جالبي از طرف اوباما اشاره کرد که وندي شرمن آن را در مذاکرات قرائت کرد. در اين مذاکرات وندي شرمن درابتداي جلسه مي گويد که به عنوان نماينده ويژه رئيس جمهور آمريکا اين پيام رئيس جمهور را به شما که نماينده ايران ونماينده ولي فقيه ايران هستيد اعلام مي‌کنم: «ماحق ايران را براي استفاده صلح آميز ازانرژي هسته اي در چارچوبNPT شناسايي مي‌کنيم، ما اينجانيستيم تا درمذاکرات ايران را مستثني کنيم.»

 

عصرايران نوشت

بنيامين نتانياهو نخست وزير اسرائيل به دليل اختلاف بر سر توافق هسته اي ايران و روابط با آمريکا حدود 2 ماه است که ديداري با رئيس جمهور اسرائيل نداشته است. سايت اسرائيلي المصدر نوشت: اختلاف بر سر رابطه نتانياهو با رييس جمهور آمريکا از سويي و پرونده هسته اي ايران از سوي ديگر باعث قطع ارتباط دو ماهه بنيامين نتانياهو نخست وزير و "ريون ريولين"رئيس جمهور اسراييل شد.

 

پايگاه 598 مدعي شد

اولين شبي که مهدي هاشمي زنداني شد رحيمي باوي ديدارداشت. فاطمه هاشمي به روزنامه اصلاح طلب شرق دراين باره گفت که رحيمي دودرخواست از وي داشته يکي اينکه درباره بازنشستگي اوصحبت شود اما ازبيان خواسته دوم خودداري کرد. گويا رحيمي دردومين درخواست گفته«به روزنامه هايتان بگوييد اينقدر به مرخصي رفتن هاي من اززندان حساسيت نشان ندهند».جالب آنجاست که طي چند روزگذشته بااعلام اين درخواست تا حدود زيادي فرآيند تخريب نامبرده ازطرف روزنامه هاي اصلاح طلب وهمسو باخانواده هاشمي کاهش پيداکرده است.

 

پارس نيوز مدعي شد

روزنامه بهار ارگان مطبوعاتي حزب جديد التاسيس اتحاد(حزب مشارکت «دو»)، از ابتداي هفته آينده، شنبه 21 شهريور ماه در سومين دور انتشار خود، منتشر خواهد شد. سعيد پور عزيزي ، مدير مسئول روزنامه بهار است. اين روزنامه در اول آبان ۱۳۹۲ در پي چاپ مقاله اهانت آميزي به حضرت علي (ع) توقيف شد.

************************************

روزنامه ایران******

صدای مخالف هم تحمل نشد

«از نکات قابل تأمل در نشست کمیسیون «برجام» با سعید جلیلی، پرسش نکردن نمایندگان حاضر از مذاکره کننده سابق ایران بود.» سایت «انتخاب» با اشاره به این نکته نوشت: «برخلاف جلساتی که با سیدعباس عراقچی برگزار می‌شود و سخنان او بارها و بارها از سوی نمایندگان قطع و دائماً با سؤالات آنها مواجه می‌شود، هیچ سؤالی از سعید جلیلی پرسیده نشد. در این میان تنها حجت‌الاسلام ابوترابی پس از اعتراض به سخنان جلیلی، با واکنش تند زاکانی مواجه شد. زاکانی خطاب به ابوترابی گفت: «شما دارید به جمع توهین می‌کنید.» حجت‌الاسلام ابوترابی نیز پاسخ داد: «من فقط می‌خواستم تحلیلم را ارائه دهم که نگذاشتید.»

 

جمعه؛ رأی‌گیری برای تصویب قطعنامه علیه توافق؟

انتظار می‌رود که مجلس نمایندگان امریکا روز جمعه که مصادف با سالگرد حملات 11 سپتامبر است، قطعنامه‌ای را در رد توافق ایران به رأی بگذارد. به گزارش «انتخاب» به نقل از «هیل»، پیت سشنز، رئیس کمیته قوانین مجلس نمایندگان امریکا گفت: «احتمالاً تمام هفته در مجلس نمایندگان بحث، بحث ایران باشد.» وی افزود: «ما قصد داریم در این سه روز، 11 ساعت در مورد توافق ایران بحث کنیم.»  همزمانی روز رأی‌گیری درباره این قطعنامه با چهاردهمین سالگرد حملات تروریستی 11 سپتامبر تاحدی تصادفی است اما احتمالاً این راهی برای جمهوریخواهان مخالف توافق هسته‌ای برای تأکید بر ادعای تهدید بالقوه ایران است.

یکی از مشاوران رهبری جمهوریخواهان در مجلس نمایندگان امریکا گفت: «رأی‌گیری روز جمعه نهایی نشده است اما محتمل به نظر می‌رسد.» اکنون مشخص نیست که سنا چه زمانی در مورد قطعنامه خود علیه توافق هسته‌ای رأی‌گیری می‌کند. «میچ مک کانل» رهبر اکثریت در سنا و هری رید رهبر اقلیت همچنان در مورد جمع‌آوری 60 رأی درخصوص این طرح دچار اختلاف هستند.

 

سایت و روزنامه «یاران دولت سابق» می‌آید

در جلسه اخیر کمیته رسانه رئیس دولت سابق تصمیم گرفته شد با مسئولیت غلامحسین الهام، روزنامه و با مسئولیت جوانفکر، سایت خبری راه‌اندازی شود. به گزارش «عصر خبر»، هفته گذشته جلسه راهبردی شورای رسانه رئیس جمهوری سابق با حضور محمود احمدی‌نژاد در دفتر وی در ولنجک برگزار شد. در این جلسه مقرر شد سازماندهی و برنامه‌ریزی لازم برای ایجاد و توسعه رسانه‌های مکتوب و مجازی انجام گیرد. مسئولیت ایجاد و توسعه رسانه‌های مکتوب به عهده الهام و مسئولیت ایجاد رسانه‌ها در عرصه فضای مجازی به جوانفکر واگذار شد. بنابراین اعضای شورای مرکزی کمیته رسانه رئیس جمهوری سابق در روزهای آینده هم به دنبال تأسیس روزنامه و هم به دنبال راه‌اندازی سایت خبری خواهند بود و تلاش‌هایی در این زمینه خواهند داشت.

************************************

روزنامه جام جم **

شورای نگهبان تصمیم‌گیرنده نهایی است

 حسن غفوری‌فرد، رئیس خانه احزاب ایران دیروز در نشستی خبری گفت: اولویت اصلی ما در سال انتخابات، احیای کمیته نظارت در انتخابات است تا بخش غیردولتی نیز در انتخابات نظارت داشته باشد. به گزارش فارس، او همچنین در این نشست با بیان این‌که در مورد احراز صلاحیت‌ها بنا داریم با رؤسای سه قوه و همچنین شورای نگهبان دیدار و مذاکره داشته باشیم، خاطرنشان کرد: شورای نگهبان مرجع تصمیم‌گیری و رأی نهایی در مورد احراز صلاحیت‌هاست بنابراین دخل و تصرف و اعتراضی در رأی نهایی نداریم.

 

عدد حامیان برجام به 41 رسید

همزمان با پایان تعطیلات کنگره آمریکا سناتور چهل‌ و یکم سنا هم از برجام حمایت کرد و حالا حامیان دموکرات برجام می‌توانند از تاکتیک فیلی‌باستر برای ممانعت از طرح برجام در کنگره آمریکا استفاده کنند. به گزارش فارس، فیلی‌باستر یک روند قانونی خاص کنگره آمریکا است که بر مبنای آن، اگر سناتور یا نماینده‌ای مخالف رأی‌گیری در خصوص یک مطلب باشد، به جایگاه می‌رود و تا پایان وقت مقرر جلسه صحبت می‌کند و چون کسی اجازه قانونی قطع کلام وی را ندارد، عملاً رأی‌گیری ناکام می‌ماند.

 

نوبخت: نظر رهبری فصل‌الخطاب است

محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت در نشست خبری دیروز خود درباره تقدیم لایحه برجام به مجلس گفت: دولت نظر رسمی خود را درباره لایحه برجام قبلا اعلام کرده که نیازی به ارائه این لایحه به مجلس نیست. به گزارش تسنیم، وی با این حال یادآور شد: مقام معظم رهبری در دیدارشان اعلام کردند که مجلس از روند رسیدگی برجام کنار گذاشته نشود، بیانات ایشان برای دولت فصل الخطاب است؛ بنابراین با توجه به بررسی برجام در مجلس دولت اگر کمکی را در این خصوص مجلس بخواهد ارائه می‌دهد ضمن این‌که طبق قانون مجلس، در زمینه حفظ دستاوردهای هسته‌ای رسیدگی به این موارد به شورای عالی امنیت ملی واگذار شده است.

 

لغو تحریم‌های ضدایرانی تا اوایل ۲۰۱۶

چهار دیپلمات غربی که نامشان اعلام نشده، می‌گویند تحریم‌های اقتصادی علیه ایران در اوایل سال آینده میلادی حذف خواهد شد. به گزارش مهر به نقل از بلومبرگ، این دیپلمات‌ها گفته‌اند در ماه ژانویه و فوریه سال آینده میلادی حذف تحریم‌ها شروع می‌شود و در ماه مارس به‌طور کلی حذف خواهد شد.

 

درگیری سپاه با تروریست‌ها در مرز خوی

رزمندگان سپاه شهدای آذربایجان غربی دوشنبه‌شب با تروریست‌ها درگیر و چند نفر از آنان را به هلاکت رساندند. به گزارش فارس، در این درگیری رزمندگان سپاه، پنج نفر از تروریست‌ها را دستگیر کردند.

 

نظر ترامپ درباره شعار «مرگ بر آمریکا»

دونالد ترامپ، میلیاردر مشهور و نامزد احتمالی حزب جمهوریخواه در انتخابات سال آینده ریاست‌جمهوری در ایالات متحده در مصاحبه با «دیلی‌کالر» در پاسخ به این‌که اگر ایران در اجرای توافق هسته‌ای تقلب کند، چه واکنشی به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا نشان خواهد داد، گفت: من طوری آنها را تحت تعقیب قرار می‌دهم که نمی‌توان تصور کرد. آنها به آمریکا بسیار احترام خواهند گذاشت و دیگر بیرون نمی‌آیند و فریاد بزنند «مرگ بر آمریکا، مرگ بر اسرائیل». به گزارش فارس، او توافق هسته‌ای با کشورمان را فاجعه‌ای بزرگ خواند و مدعی شد، رژیم صهیونیستی مجبور است برای دفاع از خود سلاح هسته‌ای داشته باشد.»

 

مازندران مقصد بعدی سفر رئیس‌جمهور

ربیع فلاح، استاندار مازندران در نشست مشترک اعضای ستاد سفرهای استانی رئیس‌جمهور و مسئولان استان مازندران گفت: مازندران برای سفر رئیس‌جمهوری آماده است. به گزارش ایرنا، همزمان با سفر رئیس‌جمهور به مازندران، وزرا و معاونین رئیس‌جمهور نیز در شهرستان‌های مازندران حضور خواهند یافت.

 

مشاور ملک‌سلمان: به نتانیاهو نیاز داریم!

انور عشقی، مشاور پادشاه عربستان مدعی شد ایران می‌خواهد امپراتوری فارس را احیا کند و مرزهای خود را تا مصر و اروپا گسترش دهد. به گزارش فارس، او که در گفت‌وگو با پایگاه خبری اسرائیلی«i24» سخن می‌گفت، افزود: «ما به آقای ‌نتانیاهو (نخست‌وزیر اسرائیل) نیاز داریم زیرا او مرد قدرتمند و منطقی است و ما برای پذیرش و اعلام پیشنهاد صلح به او نیاز داریم.»

 

ادامه فعالیت سفارت ایران در صنعا

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در واکنش به برخی فضاسازی‌های رسانه‌ای درباره تعطیلی سفارت کشورمان به یمن، گفت: سفیر ایران در یمن به منظور مرخصی سالانه به کشور بازگشته است و فعالیت سفارت ادامه دارد.به گزارش باشگاه خبرنگاران، مرضیه افخم پیرامون اخبار منتشره در برخی رسانه‌های عربی مبنی بر نقش سفارت جمهوری اسلامی ایران در یمن به عنوان اتاق‌فکر و عملیات گروه‌های یمنی، این اخبار را تکذیب کرد.

************************************

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات