حجتالاسلام سیدعلى خمینى در دیدار با کارمندان سازمان بهشتزهرا(س)، با اشاره به فرمایش امام هادی(ع) که میفرمایند؛ «کسی که نسبت به خدا پرهیزکاری و تقوا داشته باشد بداند مردم هم نسبت به او همان حالت را دارند و کسی که اطاعت خدا میکند باید بداند که مردم هم اطاعتش میکنند»، گفت: چنانچه میبینیم اگر بزرگان دینی ما مورد اطاعت مردم قرار میگیرند بهخاطر اطاعت از خدا بوده است، امام بهصراحت در صحبتهایشان دارند که مردم اگر ببینند من هم به اشتباه میروم من را نیز کنار میگذارند. مردم با کسی عقد اخوت نبستهاند.
اطاعت از ولىفقیه اطاعت از شخص نیست
سیدعلى خمینى ادامه داد: از نگاه ما اطاعت از عالم متقی در حقیقت اطاعت از پیامبر(ص) است و اینکه میگوییم اطاعت از ولایتفقیه اطاعت از پیغمبر است یکی از معانی آن همین است که اطاعت ما از ولیفقیه اطاعت از شخص نیست بلکه از مکتب است، اطاعت از راه پیامبر است. کسی که تقوا داشته باشد خداوند نیز دستور تشریعى و تکوینی داده و به اینگونه تقدیر عالم را نوشته تا مردم از او پیروی کنند و کسی که از خداوند اطاعت کند مردم پیرو او خواهند بود.
او در بخش دیگر سخنانش گفت: جدال در بین سطوح حاکمیت مردم را نسبت به نظام بدبین و ناامید میکند. جدال، دوستیها را از بین برده و تبدیل به دشمنی میکند. سیدعلى خمینى گفت: در نظام اسلامی نباید هیچ مجادلهای داشته باشیم یعنی دعوا بر سر قدرت و پیروزی و اختلافات دنبالهدار در نظام جایى ندارد. یادگار امام گفت: اینکه در جمهوری اسلامی بیانات حکیمانه ولیفقیه فصلالخطاب دعواها لحاظ میشود به این جهت است که این دعواها یک جایی تمام شود و به پایان برسد والا اگر ما همینطور دعواها را بهخصوص در سطوح حاکمیتی ادامه دهیم ضربه مهمی به نظام زدهایم.
تفاوت نقد و جدال
سیدعلى خمینى افزود: خیلیوقتها دعواهایى که در سطوح حاکمیتی ما اتفاق میافتد بازگشتش به نقد نیست بازگشتش به جدال است یعنی ما وقتی به رقیبمان نگاه میکنیم منتظریم آتویی از او بگیریم تا او را منکوب کنیم و او را سیهرو و ساکت کنیم، شما هم وقتی به من نگاه کنید دنبال این نیستید که نواقص من را بگویی تا من اصلاح کنم بلکه دنبال این هستی که من را مفتضح و بیآبرو کنی و از چشم مردم بیندازی و تفاوت است بین نقد و جدال و اینکه امام هادی(ع) میفرمایند جدال، دوستیهای دیرینه را میپاشاند و پیمانهای محکم را از هم باز میکند و سبب اختلاف و نزاع در جامعه میشود، اشاره به همین مطلب است.
سیدعلى خمینى یکی از تفاوتهای حکومت فاسد و جامعه مریض با حکومت سالم را در این دانست که در جامعه فاسد جدال در جامعه وجود دارد و در حکومت صالح نقد در جامعه وجود دارد.
سیدعلى خمینى ادامه داد: الحمدلله تا حد زیادی در میان مردم ما نقد وجود دارد و در شرایط مختلف که نگاه میکنیم مردم ایران نسبت به حاکمیت چشمانی تیزبین دارند و بیتفاوت نیستند و این نعمت است.
انتقاد مردم به خاطر دلسوزى به نظام است
سیدعلى خمینى گفت: اگر میبینید مردم انتقاد میکنند به دلیل این است که مردم حکومت را دوست دارند و نظام و جمهوری اسلامی را از خودشان میدانند اما اگر حکومتی بود که هیچ ارزشی برایش قائل نبودند به همان اندازه که شرش به آنها نرسد کفایت میکردند. اینکه امروز در بین مردم ما اینقدر حساسیت نسبت به نظام و مسئولان وجود دارد بهخاطر این است که مردم ما چندصدهزار شهید بابت این نظام دادند، خون دادند، جان دادند، این نظام را از خودشان میدانند، جمهوری اسلامی را متعلق به خودشان میدانند و هنوز مردم ما این تصور را دارند. مردم ما غیر از اینکه میگویند کشور ایران برای ماست، نسبت به نظام جمهوری اسلامی نیز همین عقیده را دارند و میگویند این مسئولان چندروزی هستند سپس میروند بنابراین نسبت به اصل نظام دغدغه داریم و آن را مورد عتاب و خطاب قرار میدهیم و این نشاندهنده صلابت یک حکومت است.
http://www.sharghdaily.ir/News/90153
ش.د9503889