تاریخ انتشار : ۰۷ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۷:۳۹  ، 
کد خبر : ۳۰۸۹۷۰
جزئیات واکنش رئیس‌جمهور به دستگیری برادرش

روحانی حساب خود را از فریدون جدا کرد

(روزنامه آفتاب يزد ـ 1396/05/31 ـ شماره 4973 ـ صفحه 2)

روزی که رسانه‌ها با آب و تاب خبر بازداشت یک روزه حسین فریدون را مخابره کردند همه منتظر واکنش برادر بودند؛ منتظر یک عکس‌العمل از جنس اعتراض یا شاید هم یک نطق حماسی. اما انگار نه انگار ... موضع برادر سکوت بود و شاید هم به زعم برخی انفعال .... یک جورهایی چیزی شبیه به کوتاه آمدن از روی عدم توانایی برای جنگیدن. حسن روحانی فقط آن روز سکوت نکرد. حتی بعد از آزاد شدن برادر و تامین این وثیقه نیز لام تا کام نگفت. همه منتظر بودند تا برخی نهادها و مسئولان بر سر این موضوع دچار یک چالش جدی شوند. اما روحانی نخواست ...

**موضوع بیخ پیدا کرد

وقتی سخنگوی قوه قضائیه گفت:" برای فریدون قرار تامین صادر شده و چون تامین نشده، به زندان منتقل شده است. یعنی این قرار بازداشت موقت نیست و قرار تامین وثیقه است و هرگاه قرار تامین شود، او از زندان آزاد می‌شود." خیلی‌ها می‌گفتند که موضوع بیخ پیدا کرده است و حالا حالاها هم کسی نیست که بتواند وثیقه 50 میلیارد تومانی فریدون را فراهم کند و او باید در زندان، روزها را شب کند.

حسین فریدون یعنی همان نورچشمی دولت و آقای دوربینی پاستور نشینان، سوژه داغ و همیشگی رسانه‌های اصولگرا، برادر و دستیار ویژه حسن روحانی در مذاکرات هسته‌ای، نماینده رئیس تدبیر و امید و ... حالا یک متهم به فساد مالی ! رخت زندان بر تن ، منتظر فراهم آمدن وثیقه بود . وثیقه ای بیشتر از آنچه که در مخیله کسی بگنجد ... حال فریدون در آن روز آنقدر ناخوش شد که چند ساعت بعد از بازداشت به جای بازگشت به خانه رهسپار بیمارستان می‌شود. سرانجام هرجور که بود بزرگ خاندان روحانی با فراهم آوردن وثیقه توانست متهم را از مخمصه نجات دهد. وثیقه ای که البته قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت در وصف فراهم کردن آن چنین می گوید:" در زمان دستگیری آقای فریدون بنده در قرقیزستان بودم با من تماس گرفتند تا وثیقه‌ای به میزان ۳۵ میلیاردتومان آورده شود خانم بنده با خانم ایشان به دادگاه می روند کل وثیقه های ایشان حدود ۵ میلیارد بوده سند خانه ما و سند دیگری که به نام خانم بنده بوده گذاشته می شود سندهای ما هم حدود ۷ میلیارد بوده که به آزادی ایشان منجر می شود."

اما جالب اینجاست که حتی در جمع کردن وثیقه برای آزادی فریدون هم اثری از آقای رئیس جمهور نیست، گویی روحانی به کل منکر برادر شده است.

حتی اثری از ترکش‌های پسا بازداشتی فریدون در سخنرانی‌های حسن روحانی هم نیست ...

**روایتی از خرازی

و اکنون یک روایت، دلیل همه آن سکوت‌ها را معلوم می‌کند. روایتی از واکنش روحانی پس از دستگیری فریدون ... روایتی که صادق خرازی دیپلمات سابق به ایسنا می‌گوید:" برادر آقای روحانی را گرفتند، اما روحانی هیچ دخالتی نکرد. من همان روز پیش آقای روحانی بودم. یک نفر سوال کرد که چه کار می‌خواهید بکنید؟ ایشان گفت که من کاری نمی‌کنم، کشور قانون دارد، برود وکیل بگیرد و کارهایش را بکند."

درایت رئیس جمهور در این واکنش عیان می شود .... یک پاسخ هوشمندانه از حسن روحانی، او با علم به چشم هایی که مترصد گرفتن یک آتو از او و خانواده اش هستند تا آنها را به رانت و سوء استفاده از قدرت متهم کنند، رندانه از قانون، احترام به آن و اینکه فریدون خودش باید از عهده کارهایش بربیاید، حرف می‌زند. این یعنی آقای حقوقدان و دکترای وکالت هرگز قرار نیست پا درمیانی بکند و وکیل وصی برادر شود.

**ماجرای حسین فریدون

اما داستان فریدون از کجا کلید خورد؟ و از چه روی حسین فریدون سوژه انبوهی از اتهامات شد .... حتما می‌دانید که بیشتر دردسرهای فریدون از زمان حقوق‌ها‌ی نجومی و موقعی که فیش حقوقی علی صدقی مدیر عامل بانک رفاه لو رفت شروع شد؛ فریدون قبلا با صدقی یک صرافی مشترک داشت و دوستی طولانی. برای همین بود که می‌گفتند او باعث شده تا کسی مثل صدقی علیرغم گذشته نه‌چندان روشن، مدیر عامل بانک رفاه شود.

بعدها شایعه شد فریدون خلاف‌های دیگر هم می‌کند مثلا صدای برادرش را تقلید کرده و به جای او دستور می‌دهد! کمی که گذشت خبرگزاری تسنیم مدعی شد که تحصیل حسین فریدون در دانشگاه شهید بهشتی نیز به صورت رانتی بوده است. هرچند این اتهامات علیه وی هرگز ثابت نشده اما اینها تنها بخشی از اتهامات ریز فریدون بودند. تا اینکه موضوعاتی مثل اتهامات مالی از خانه تجریش بگیرید تا رابطه هایش با "ر. د" و "ش . م" به عنوان بدهکاران بزرگ بانکی بر سر زبان ها افتاد، اتهاماتی که می توانست بدجور گریبان فریدون را بگیرد.... که دست آخر هم گرفت .

در آن وقت‌ها نمایندگان مجلس به روحانی درباره اتهامات فریدون نامه نوشتند و او نیز پاسخ آنها را به صورت کتبی داد. خود فریدون هم خیلی دلش می‌خواست تا بتواند در مجلس از خود دفاع کند که نگذاشتند. به هر حال در کش و قوس این اتهامات کار آنقدر بالا گرفت که به بازداشت برادر روحانی منتهی شد ...

**راز یک واکنش

اما آنچه که در این میان مطرح است نوع رفتار حسن روحانی در اوج هجمه‌های جناحی پس از این دستگیری است. اما روحانی در قبال بازداشت فریدون با طمانینه برخورد کرد و هیچ دخالتی در ماجرا از خود نشان نداد. با گفته‌های اخیر صادق خرازی نیز بیش از همیشه مشخص می‌شود که رئیس جمهور در موضوع برادرش پا پس کشیده و نخواسته تا خود را اصلا درگیر ماجرا کند. این اقدام از چند زاویه درخور ستایش است.

نخست کافی است تا مقایسه ای با رفتاری که احمدی نژاد پس از بازداشت مجدد بقایی از خود نشان داد داشته باشیم، اینکه در آن زمان، هم بقایی و هم احمدی نژاد متاسفانه رویکرد تقابلی را با نهاد ذیربط برگزیدند. رویکردی که تنش‌زا بود و راهگشا نشد. این در حالی است که حسن روحانی نه به دنبال قهرمان سازی از خود رفت و نه به دنبال ایجاد تنش و جدال با قوه‌ای دیگر در کشور. بلکه با تلطیف فضا، در پی آن شد تا آبها از آسیاب بیفتد.

از طرفی دیگر روحانی با این عملکرد نشان داد که اگرچه ردای ریاست جمهور برتن دارد، اما قانونمدار است و سعی می‌کند به قوانین چه خوب چه بد پایبند باشد. نکته‌ای که بار دیگر حقوقدان بودن وی را به منصه ظهور گذاشت.

روحانی از نوع برخوردی که با موضوع دستگیری برادرش از خود نشان داد یک جورهایی حسابش را نیز از حساب برادر جدا کرد، شاید به واسطه اینکه او خود می داند فریدون تبدیل به یک پاشنه آشیل برای او شده که نزدیکی اش به وی، باعث افزایش اتهامات به هر دو برادر می شود. روحانی تلاش دارد تا با رفتاری منطقی در قبال فریدون مسیر گذر از بحران خانوادگی خویش را هموار کند.

http://aftabeyazd.ir/?newsid=82006

ش.د9604289

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات