صبح صادق >>  صفحه آخر >> یادداشت
تاریخ انتشار : ۱۰ تير ۱۴۰۲ - ۱۷:۲۸  ، 
کد خبر : ۳۴۸۴۲۱

روغن جامد آری یا خیر؟

پایگاه بصیرت / محبوبه‌سادات رضوی
مصرف روغن‌های جامد و نیمه‌جامد، سبب رسوب اسیدهای چرب اشباع در رگ‌ها، آترواسکلروز(سفت شدن جدار عروق)، تنگی و انسداد عروق قلب و سکته قلبی می‌شود.  اسید‌های چرب اشباع موجود در روغن جامد ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و انواع سرطان‌ها را به دنبال دارد. 
روغن نیمه جامد هم در مقایسه با روغن‌های گیاهی مایع، مقادیر بیشتری اسید چرب اشباع و اسید چرب ترانس دارد و مصرف آنها خطرهایی، مانند افزایش کلسترول بد خون (LDL)، تنگی و انسداد عروق قلبی و در نهایت سکته قلبی را به دنبال دارند؛ به ویژه افرادی که دچار اختلالات چربی خون و کلسترول بالا هستند، نباید از روغن جامد و نیمه جامد استفاده کنند.
  توصیه می‌شود برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی از روغن‌های مایع با منشأ گیاهی استفاده شود. چربی‌های مایع، روند بروز سفت شدن جدار عروق را کند می‌کند.  روغن نباتی مایع درصد بسیار کمی اسید چرب اشباع و مقادیر قابل ملاحظه‌ای اسیدهای چرب غیراشباع دارد که برای حفظ سلامت قلب ضروری است. 
همچنین میزان اسید چرب ترانس آن کمتر از 2 درصد و در بعضی از روغن‌های مایع حدود صفر است که زیروترانس نامیده می‌شوند. مصرف روغن‌های مایع قطعاً برای حفظ سلامت به روغن حیوانی و روغن نباتی جامد و نیمه جامد ارجحیت دارد.
نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات