محمد مخبر عصر یکشنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۳ در جلسه هیات دولت، ضمن قدردانی از حضور آگاهانه و با بصیرت مردم در انتخابات دوره چهاردهم ریاست جمهوری، تصریح کرد: مردم همواره به مسئولیتهای خود در رابطه با نظام جمهوری اسلامی ایران به بهترین و شایستهترین نحو عمل کردهاند.
سرپرست ریاست جمهوری همچنین با تأکید بر ضرورت تداوم همکاری و همراهی همه دستگاهها با وزارت کشور برای برگزاری موفق مرحله دوم انتخابات، از نامزدها و اعضای ستادها، حامیان و اطرافیان آنها نیز خواست رعایت اخلاق را سرلوحه فعالیتهای انتخاباتی خود قرار دهند و از هرگونه اقدام یا گفتار تخریبی پرهیز کنند.
مخبر از همه دستاندرکاران، از جمله شورای نگهبان، وزیر و مسئولان وزارت کشور، استانداران، فرمانداران، بخشداران، دهیاران، ناظران، نیروهای انتظامی، نظامی و امنیتی، صدا و سیما، مسئولان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و همه عوامل اجرایی که به برگزاری موفق این انتخابات کمک کردند نیز صمیمانه قدردانی کرد.
سرپرست ریاست جمهوری با اشاره به روز «صنعت و معدن» بر تقویت بیش از پیش صنعت بهعنوان موتور پیشران کشور تأکید کرد و از وزیر صنعت، معدن و تجارت خواست، اقدامات لازم برای افزایش بهرهبرداری بهینه از معادن کشور، بهویژه بهرهبرداری از ظرفیتهای استفاده نشده معادن و ذخایر طبیعی را به طور جدی دنبال کند.
مخبر همچنین با قدردانی از زحمات وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در زمینه ایجاد مرجعیت علمی برای کشور در عرصه جهانی، تقویت و افزایش تلاشها در این راستا را خواستار شد.
سرپرست ریاست جمهوری در بخش پایانی سخنانش نیز از همه دستگاهها خواست تا با رصد مستمر و دقیق، مراقبتهای لازم را برای جلوگیری از هرگونه اخلال در بازار به عمل آورند و از هر گونه افزایش غیرقانونی در قیمت کالاها و خدمات جلوگیری کنند.
در جلسه امروز هیئت دولت وزیر نفت با اشاره به امضای اسناد مربوط به انتقال گاز روسیه به ایران، خاطرنشان کرد: رئیس جمهور شهید یکسال در دیدارها و مکالمات خود با آقای پوتین پیگیر اجرایی شدن این موضوع بود و با امضای این اسناد گام بلندی در مسیر تبدیل ایران به هاب گازی منطقه برداشته شد که میتواند جهشی در سهم کشورمان در تجارت گاز و تحولی اقتصادی و صنعتی در این زمینه ایجاد کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این جلسه در گزارشی از گسترش و افزایش فعالیتهای فرهنگی در دولت مردمی و همچنین دیپلماسی و ارتباطات فرهنگی با خارج از کشور، با بیان اینکه تعداد نمایندگیهای فعال فرهنگی کشورمان از ۵۰ نمایندگی در ابتدای دولت سیزدهم به ۸۵ نمایندگی افزایش یافته است، افزود: امروز در کشورهای مهم همسایه، اتاق ویژه صادرات فرهنگی ایجاد شده و با همه این کشورها هفتههای فرهنگی مشترک داریم که این اتفاق مهم با تدبیر و حمایت رئیس جمهور شهید و همت و پشتکار وزیر امور خارجه شهید پیش رفت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با بیان اینکه عضویت کشور در دو پیمان مهم بینالمللی شانگهای و بریکس زمینه همکاریهای فرهنگی با دیگر اعضا را تقویت کرده و ریلگذاری خوبی در این زمینهها انجام شده است، اظهار داشت: بودجه بخش فرهنگ نیز با حمایتهای رئیس جمهور شهید، معاون اول و رئیس سازمان برنامه و بودجه، امسال نسبت به سال آغاز فعالیت دولت مردمی، رشد ۲۰ برابری داشته و بسیاری از گرههایی که سالیان سال به پای حوزه فرهنگ بسته شده بود، با روحیه، تدابیر و مدیریت فرهنگی شهید آیتالله رئیسی باز شد.
در ادامه جلسه امروز هیئت دولت، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز ضمن ارائه گزارشی از شاخصهای مثبت در زمینه تحقق مرجعیت علمی کشور گفت: در دوره دولت مردمی با حمایتها و همت وزیر محترم راه و شهرسازی، اتفاقاتی در زمینه تامین خوابگاههای متاهلی و مسکن اعضای هیئت علمی افتاد که بعضا معادل همه اقدامات انجام شده در ۴ دهه گذشته است.
دکتر زلفیگل همچنین با قدردانی از تلاشهای معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری برای افزایش ظرفیت جذب و نگهداشت نخبگان از ۲۰۰ نفر به ۵۰۰ نفر، از روسای سازمانهای «برنامه و بودجه» و «اداری و استخدامی» نیز خواست که همکاری لازم را برای تسریع در تعریف شناسه استخدامی نخبگان به عمل آورند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری نیز در این جلسه با اشاره به ایجاد سامانهای تحت عنوان «کانکت»، به منظور معرفی امکانات، زمینهها و ظرفیتهای داخلی و دریافت درخواست ایرانیان فارغالتحصیلان دانشگاههای برتر دنیا برای بازگشت به کشور گفت: در این چند سال ۹ هزار نفر از فارغالتحصیلان ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا، برای بازگشت به کشور در این سامانه ثبتنام کردند.
دکتر دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه از میان ثبتنام کنندگان ۱۵۰۰ درخواست همکاری پسادکترا و بیش از ۴۰۰ استاد مدعو و درخواست فرصت متقابل داشتیم، افزود: بیش از ۱۲۲ پایگاه در داخل کشور برای پذیرش و همکاری با این افراد ایجاد شده و در این مدت ۸ هزار مورد همکاری موفق داشتهایم. همچنین سال گذشته ۳۵۰ طرح فناورانه مشترک داشتیم که امسال از ۷۰۰ طرح فراتر خواهد رفت و همه این همکاریها با ایرانیانی بوده که عموما بین ۵ تا ۱۰ سال خارج از کشور بودهاند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به اینکه سال گذشته ۴۱۲ شرکت فناور و خلاق توسط همین ایرانیانی که به کشور بازگشتهاند، تاسیس شده است، اظهار داشت: همچنین با حمایتها و تاکیدات شهید دکتر رئیسی برای تسهیل همکاری با ایرانیان متخصص خارج از کشور، تعدادی از همین فارغالتحصیلان دانشگاههای برتر توانستند در سالهای گذشته دوره سربازی خود را در قالب همکاریهای فناورانه با شرکتهای داخلی بگذرانند.