سوم اردیبهشت ماه سال جاری متاسفانه برنامه ضبط شدهای در برنامه «سیمای خانواده» از شبکه یک سیما به روی آنتن رفت که منجر به اهانت به عقاید خواهران و برادران اهل سنت شد. آنچه دراین موضوع حائز اهمیت بود اینکه آیتم پخش شده ضبط شده و بدون مناسبت و عدم همخوانی با برنامه مرتبط در سیمای خانواده بود.
بلافاصله بعد از این موضوع شاهد موجی از اعتراضات اجتماعی، مذهبی و سیاسی نه تنها برادران و خواهران اهل سنت و علمای اهل سنت بودیم بلکه مسوولان، نویسندگان، فعالان دینی و اجتماعی و شیعیان مومن و متدین نیز نسبت به این موضوع اعتراض کردند و خواهان برخورد با عواملی شدند که به دنبال تشدید فضای بی اعتمادی بین مسلمانان اعم از شیعه و سنی در ایران اسلامی است.
بازداشت عوامل اهانت
شاید اولین بارقه امید برای اینکه تصویر خواهر و برادر بودن شیعه و سنی در ایران اسلامی به گوش همه مسلمانان و اهل سنت در جهان اسلام برسد خبر منتشر شده در خصوص عزل مدیران مربوطه از جمله مدیر شبکه یک به دستو دادستان تهران و ۴ نفر از عوامل اصلی پخش این برنامه بود. افرادی که بنا دستور قضایی و تشکیل پرونده قضایی تا نهایی شدن روند تحقیقات تحت پیگرد دستگاه قضا قرار دارند.
در حالی که مدیران ارشد صدا و سیما ضمن پوزش از اهل سنت نسبت به پاسخگویی و روشنگری در این موضوع از طریق رسانه ملی و سایر ابزارهای رسانهای در حال تنویر افکار عمومی و همدلی با خواهران و برادران اهل سنت بودند همزمان شاهد واکنشهای مختلفی از فعالان رسانهای نسبت به جنجال ایجاد شده در برنامه پخش شده از شبکه یک بودیم.
کارنامه درخشان در تقویت بین شیعه و سنی
علی رغم اینکه ممکن است برخی انتقادات نسبت به مدیر صدا وسیما و مدیران مربوطه به مذاق مدیران صدا و سیما خوش نیاید، اما آنچه در این موضوع مهم است آنکه توئیتهای مختلف یا پیامهای بسیاری از مقامات سیاسی و رسانهای که خواستار برخورد با عوامل حتی برکناری مدیران صدا و سیما از جمله پیمان جبلی، رئیس صداوسیما بودند نشان میدهد رویکرد حاکمیت در ایران ناظر بر تقویت بین شیعه و سنی است که به ناگهان صدای اعتراضات نسبت به آنچه در صدا و سیما در کمتر از چند دقیقه پخش گردید، بلند شد.
بسیاری از اعتراضات صورت گرفته به روندهایی که متاسفانه بعضا در صدا و سیما دیده میشود که بخشی از آنها میتواند ناشی از سلایق مدیران یا عدم رصد و پایش کامل بر محتواهای تولید شده باشد بیانگر این واقعیت است که حاکمیت، دولت و مردم ایران خواهان تقویت روابط خود با جهان اسلام هستند.
ایران اسلامی، حامی وحدت اسلامی
ایران اسلامی به عنوانام القرای کشورهای اسلامی از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تا کنون در حوزه تقویت روابط بین کشورهای اسلامی با عنوان «وحدت افزایی اسلام» که تاکید دینی و قرآنی است با برگزاری همایشهای بین المللی تلاش کرده این موضوع را محقق کند.
امروز دغدغهمندان بر این باورند برای توفیق در دست یابی همکاریهای منطقهای بخصوص با کشورهای عربی – اسلامی منطقه باید رویکردهای جدی که در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی توسط بنیانگذار نظام اسلامی درباره وحدت افزایی جامعه اسلامی اعلام گردید بیشتر لحاظ شود و حساسیت ویژهای نسبت به این موضوع بخصوص در رسانه ملی وجود داشته باشد، زیرا از این طریق میتوانیم مانع تحقق دسیسههای دشمن در منطقه و در جهان اسلام شویم.
با هر گونه خطای سهوی یا عمدی در اهانت به مقدسات اسلامی به سختترین شکل ممکن برخورد میشود
حذف ویدیو اهانت به اهل سنت در صدا و سیما ازپلتفرمهای رسمی و عزل مدیران مسئول و معرفی هشت نفر از عوامل تولید به مراجع قضایی و پخش مستندهایی با محوریت وحدت اسلامی در ساعات بعد از حادثه، نشان از رویکردهای عالی نظام در راستای ارسال این پیام به اهل سنت است که با هر گونه خطای سهوی یا عمدی به سختترین شکل ممکن برخورد میشود تا خاطیان دیگر به خود اجازه ندهند با دسیسه چینی و تبعیت از خواست منافقان شیعه وسنی را در ایران اسلامی رو در روی هم قرار دهند.
فتنهفکنی تفرقه آمیز
از آن سو پیمان جبلی، رئیس سازمان صداوسیما نیز طی رشته توئیتی به توهین به مقدسات اهل سنت در سیمای خانواده واکنش نشان داد. او با ذکر اینکه «خطای جبهه افراطی نابخشودنی است.» نوشت: «فتنه افکنی در جامعه اسلامی هیچ مدافعی در بین مسلمانان واقعی اعم از شیعه و سنی ندارد. در شرایطی که حماسه غزه عالیترین جلوههای همبستگی و خون شریکی بین سنی و شیعه را به نمایش گذاشته است و نصرالله و نیلفروشان و سنوار پرچم اتحاد اسلامی را بالاتر از همه دورانها به اهتزاز درآوردهاند».
معتقد تقویت وحدت اسلامی
علی رغم اینکه امیدواریم ضمن محکوم سازی عوامل اهانت به مقدسات اهل سنت توسط مدیران ارشد صدا و سیما شاهد برخوردهای نظام قضایی کشور باشیم، اما آنچه در این مهم حائز توجه است اینکه شیعیان متدین در ایران اسلامی که هیچگاه خواستارقرار گرفتن در مسیر تفرقه افکنی دشمن نبودهاند به این موضوع واکنش نشان دادند، زیرا آنها نگاهی معتقدانه به ضرورت وجود و تقویت وحدت بین شیعه و سنی دارند.
رهبران ایران، مدافعان وحدت اسلامی
شیعه وسنی براساس تعالیم اسلامی و قرآنی جز تحکیم اصول اساسی اسلام و انسجام در برابر دشمنان برای حفظ دین مبین اسلام به هیچ چیز نمیاندیشد. شیعه و سنی در بیش از هزار وچهارصد سال گذشته نشان دادهاند براساس تاکید بزرگان دین جز رویکرد تقریب مذاهب اسلامی و همکاری متقابل برای اعتلای دین اسلام در عین اینکه به عقاید خود پایبند بودهاند به موضوع دیگری مثل برخورد با سایر اندیشهها و مذاهب دینی نیاندیشدهاند.
تاکید بر برادری مسلمانان توسط امام خمینی (ره) با تأکید بر اینکه اختلافافکنی میان شیعه و سنی ریشه در توطئههای تاریخی بسیار دیده شده نشان میدهد از نظر مسلمانان و رهبران انقلاب اسلامی وحدت اسلامی، اصل قرآنی است که باید ایجاد شود، زیرا به زعم مقام معظم رهبری کسانی که میان اهل سنت و تشیع فاصله ایجاد میکنند، نه سنی هستند و نه شیعه.
رهبر انقلاب وحدت را نه یک تاکتیک سیاسی، بلکه اصلی قرآنی و راهبردی برای امت اسلامی میدانند. ایشان تأکید دارند که وحدت باید بر مبنای آموزههای اسلامی و قرآنی استوار باشد.