فرهنگی >>  فرهنگی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۴ آذر ۱۴۰۴ - ۱۹:۲۰  ، 
کد خبر : ۳۸۵۲۷۵

صالحی امیری: بازخوانی گفتمان رهبران فرهنگی انقلاب، ضرورت امروز جامعه است

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، با تأکید بر اهمیت اندیشه‌های شهیدان مطهری، مفتح و بهشتی بر ضرورت احیای گفتمان فرهنگی انقلاب اسلامی به عنوان راه‌حلی برای انسجام اجتماعی و توسعه انسانی تأکید کرد.

«سید رضا صالحی امیری» وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری امروز (دوشنبه) در آئین بزرگداشت استاد شهید مفتح و روز وحدت حوزه و دانشگاه با اشاره به اهمیت اندیشه‌های رهبران فرهنگی انقلاب اسلامی از جمله شهیدان مطهری، مفتح و بهشتی، بر ضرورت بازخوانی و احیای این گفتمان‌ها تأکید کرد. 

صالحی امیری با یادآوری دوران جوانی خود که از اندیشه امام خمینی (ره) و رهبران فرهنگی آن زمان بهره‌مند شده بود، اظهار داشت: امروز بیش از هر زمان دیگر جامعه ایران به حاملان و رهبران فرهنگی نیازمند است تا بتواند حیات فرهنگی خود را تداوم بخشد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با تأکید بر اینکه مسیر توسعه کشور به اشتباه از منابع نفت آغاز شده است، گفت: امام خمینی (ره) هدف توسعه را ساختن انسان فرهنگی می‌دانست و توسعه انسانی را محور اصلی پیشرفت جامعه می‌شمرد؛ توسعه بدون توجه به ساخت انسان، به مقصد نخواهد رسید و مسیر طی‌شده در دهه‌های گذشته نتوانسته نجات اقتصادی و اجتماعی جامعه را تضمین کند. 

وی فرهنگ را محور هویت‌سازی، انسجام اجتماعی، انسان‌سازی و امنیت اجتماعی دانست و افزود: شخصیت‌های برجسته‌ای مانند مطهری، مفتح و بهشتی، تراز شخصیتی انسان ایرانی را برای نسل امروز تعریف کرده‌اند و امروز باید به این شخصیت‌ها به عنوان معیار سنجش انسان فرهنگی توجه ویژه داشت.

صالحی امیری در بخش دیگری از سخنان خود به فاصله گرفتن جامعه از اندیشه‌های ناب فرهنگی انقلاب اشاره کرد و گفت: ما در دهه‌های اخیر از زیست فرهنگی که همزیستی، همدلی و همدردی را رقم می‌زد فاصله گرفته‌ایم و این شکاف به گسست اجتماعی تبدیل شده است؛ این روند محصول دوری از اندیشه‌های رهبران فرهنگی انقلاب است. 

وزیر میراث فرهنگی همچنین به نقش مهم گفت‌وگوی علمی و منطقی در اندیشه‌های شهید بهشتی و مطهری اشاره کرد و یادآور شد: این بزرگان با قدرت استدلال خود در برابر افکار مارکسیستی و تفکرات تندرو ایستادگی کردند و امروز نیز جامعه نیازمند بازگشت به این گفتمان گفت‌و‌گو و عقلانیت است. 

وی بر لزوم مقابله با تحجر و جزمیت در جامعه تأکید کرد و گفت: گفتمان رهبران انقلاب اسلامی، راه‌حلی مؤثر در برابر رادیکالیسم و اجبارگرایی است و باید به آن توجه بیشتری شود. 

صالحی امیری به مقاومتی که در برابر تفکر خشونت‌آمیز و تحجر در جامعه ایران شکل گرفت، اشاره کرد و تأکید کرد: در این مسیر، استفاده از سلاح و اقدامات مسلحانه توسط گروه‌هایی مانند منافقین رخ داد. 

وی خاطرنشان کرد: در دوران انقلاب، تنها عنصر اقناع و اغنا می‌توانست جامعه را به همراهی با گفتمان انقلاب وادار کند و راه‌حل اصلی مقابله با تحجر و خشونت، بهره‌گیری از روش‌های فرهنگی و فکری بود. 

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات