صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۶ آذر ۱۳۸۵ - ۱۰:۲۸  ، 
کد خبر : ۳۸۷۰

نگاهی به جایگاه ایران در منطقه


سند چشم‌انداز ۲۰ساله‌با هدف رهنمون ساختن جمهوری اسلامی ایران به آینده‌ای بهتر با توجه به امکانات و فرصتهای موجود تبیین شده است. در این سند علاوه بر جنبه‌های سیاسی ، فرهنگی ، علمی و فنی و... همچنین به لحاظ اقتصادی نیز مشخصه‌هایی در نظر گرفته شده است.

در میان اهداف سند چشم انداز سند ۲۰ساله می‌توان به تبدیل شدن ایران به قدرت اول منطقه به لحاظ اقتصادی ، فنی و علمی اشاره کرد و در این راستا باید میزان تورم و بیکاری در کشور یک رقمی شود.

در همین حال برخورداری از زیربناها و ساختارهای لازم برای تداوم رشد اقتصادی کشور باید به طور جدی مورد توجه و پیگیری قرار گیرد.

طبق امار و اطلاعاتی که به تازگی از سوی بانک جهانی در زمینه وضعیت اقتصادی کشورهای منطقه خاور میانه و آسیای میانه منتشر شده است، ارزش تولید ناخالص داخلی ایران در سال ۲۰۰۴به میزان ۱۲۶/۳میلیارد دلار بود که از این لحاظ بعد از کشورهای ترکیه و عربستان سعودی قرار داشت .

ارزش تولید ناخالص داخلی ترکیه و عربستان سعودی در سال یادشده به ترتیب ۲۲۹/۳و ۲۱۴/۷میلیارد دلار اعلام شد .

این گزارش حاکیست :متوسط ارزش تولید ناخالص داخلی ۲۵کشور منطقه خاور میانه و آسیای میانه در سال مورد بررسی حدود ۵۱/۸۴میلیارد دلار بود.

در این گزارش که در شماره اذر ماه ۸۵ماهنامه اقتصاد ایران منتشر شده، آمده است : متوسط رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۰۴میلادی به ۵/۹درصد رسید ، در حالی که متوسط رشد تولید ناخالص داخلی ۲۵کشور مورد بررسی در همین مدت ۶/۵درصد بود.

براساس این گزارش :میانگین میزان بیکاری در ایران در سال ۲۰۰۵میلادی به ۱۱/۲درصد نیروی کاری رسید. این در حالی است که متوسط نرخ بیکاری بین کشورهای مورد بررسی در همین مدت کمی بیش از هفت درصد به ثبت رسید.

در همین حال انتظار می‌رود با وجود تلاش‌های انجام شده و برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در زمینه دستیابی به اهداف سند چشم انداز ۲۰ساله کشور در این عرصه ، میزان بیکاری در ایران در سال ۱۳۹۴به هفت درصد کاهش یابد.

بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که میزان تورم نیز در ایران رو به کاهش است از متوسط ۲۲درصد در فاصله سال‌های ۱۹۹۰تا ۲۰۰۴میلادی ، در سال ۲۰۰۵ میلادی به حدود ۱۴درصد رسید.

در چنین شرایطی دولت در تلاش است که با بکارگیری برخی اهرم‌ها و اجرای بعضی سیاست‌ها ، میزان تورم را در کشور تا سال ۱۳۹۴تک رقمی کند و به سطح پنج درصد برساند.

ماهنامه اقتصاد ایران می‌افزاید:براساس امار منتشره ، میزان بیکاری در فصول بهار و تابستان ۸۵در ایران نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب ۱/۱ و ۰/۸درصد کاهش یافت.

بررسیهای انجام شده همچنین نشان می‌دهد که میزان بیکاری در بین جوانان کشور در نیمه نخست امسال ۱/۷درصد کاهش یافت .

براساس پیش بینی‌های انجام شده میزان بیکاری در کشور در پایان چهارمین برنامه توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی کشور ( سال ( ۱۳۸۸باید تک رقمی شود و به ۸/۴نیروی کاری در کشور برسد .

 

 

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات