صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۲ بهمن ۱۴۰۴ - ۰۸:۲۰  ، 
کد خبر : ۳۸۷۲۱۸

نشریه اخبار و تحلیل ها ۱۲ بهمن ۱۴۰۴

امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی): اینها که بودند؟ اینها دو دسته بودند: یک دسته، یک جمعی که دستگاه‌های جاسوسی آمریکا و اسرائیل با دقّت اینها را انتخاب کرده بودند، پیدا کرده بودند، اغلب را خارج بُرده بودند، بعضی‌ها را هم در همین‌جا آموزش داده بودند که چه جوری حرکت کنید، چه جوری آتش بزنید، چه جوری ترس ایجاد کنید، چه جوری از دست پلیس فرار کنید؛ پول حسابی هم بِهِشان داده بودند. ۲۷/۱۰/۱۴۰۴

 

 دانلودpdf

دانلودword

 

حرف روز  

 سنت پیروزی از مدینه تا ایران

تاریخ، قانونمندی‌های خود را تکرار می‌کند. الگوهای تقابل حق و باطل در هر دوره‌ای، با لباسی متناسب با زمان، خود را نشان می‌دهد. جنگ احزاب (خندق) صحنه‌ای کلیدی در این تقابل بود؛ اتحادی ناپایدار میان مشرکان مکه و یهودیان خیانتکار، مدینه را به قصد محو اسلام در محاصره گرفت. امروز هم، به تعبیر رهبر معظم انقلاب، ما شاهد «اتحاد نوین» استکبار جهانی متشکل از آمریکا، رژیم صهیونی و دولت‌های اروپایی هستیم که هدفشان محاصره کشورمان است.

هدف این پیمان شوم، واداشتن ملت ما به قبول سلطه است. اگر در آن دوران، ارعاب با نمایش لشکر کفر و تاریکی شب انجام می‌گرفت، امروز با ابزاری پیچیده‌تر شامل جنگ اقتصادی سنگین، تحریم‌های خصمانه، عملیات روانی گسترده و ایجاد ناامنی در مرزها دنبال می‌شود. طراحان این محاصره، فشار حداکثری را راهی برای شکستن اراده ملی و فرسودن جامعه می‌دانند.پاسخ نظام اسلامی و ملت عزیز ما اما از سرچشمه‌ «حَسْبُنَا اللَّهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ»، جاری شده است. این ایمان، نیرویی برای حرکت و خلاقیت است. ایمان در جنگ احزاب، به ابتکار حفر خندق انجامید. امروز نیز همین نیرو، پیشرفت در عرصه‌های هسته‌ای، موشکی، دفاعی و فناوری را ممکن ساخته است. این دستاوردها، در حکم «خندق‌های راهبردی» عصر حاضرند که برتری ظاهری دشمن را بی اثر می‌کنند.

پیامبر گرامی اسلام(ص) در سخت‌ترین لحظات حفر خندق، از فتح کاخ‌های کسری و قیصر سخن گفت. این چشم انداز روشن، کارآمدترین سلاح در برابر جنگ روانی دشمن است که می‌کوشد یأس را رواج دهد. به عبارتی هر موفقیت داخلی، پاسخی عملی به این روایت‌سازی‌های شکست است و اعتماد ملی را استحکام می‌بخشد.

کلید تحول، دگرگونی نگرش به اصل دشمنی است. مؤمن، خصومت استکبار را امری ذاتی در این مسیر می‌شناسد و از آن هراسان نمی‌شود. این رویارویی، صحنه‌ای از جهاد مستمر و آزمونی الهی است. قرآن درباره رزمندگان احزاب فرمود: «و این [تهدید] جز بر ایمان و تسلیم آنان نیفزود.»

مسئله اصلی در اینجا بازتعریف این رویارویی است که بحمدالله جمهوری اسلامی با درس گرفتن از منطق جنگ احزاب، به عرصه عمل گام نهاده و عزم جزم کرده است که در میانه این توفان ها، با توکل، خرد و امید، استوار بماند و با هر گام پیشرو، زوال پروژه سلطه را شتاب بخشد. این سنت تغییرناپذیر الهی است که پیروزی نهایی، از آنِ پارسایان است.(عبدالحسین آزاد)

گزارش روز 

حقوق بشر تهی آمریکایی!

مطرح شدن مکرر موضوع نقض حقوق بشر و کشته‌شدگان اغتشاشات اخیر در ایران، از سوی مقامات آمریکایی و رسانه‌های همسو با آنان، در حالی صورت می‌گیرد که خود دونالد ترامپ و ساختار قدرت در ایالات متحده در روزهای جاری با یکی از تاریک‌ترین پرونده‌های نقض حقوق بشر، یعنی پرونده جفری اپستین مواجه هستند.

پرونده جفری اپستین به مجموعه‌ای از اتهامات سنگین درباره اداره یک شبکه سازمان‌یافته سوءاستفاده جنسی از کودکان و نوجوانان بازمی‌گردد؛ شبکه‌ای که بنا بر اسناد قضایی و گزارش‌های رسانه‌ای آمریکا، با بهره‌گیری از ثروت و نفوذ سیاسی، سال‌ها از پیگرد مؤثر مصون ماند. اپستین متهم بود با فراهم‌سازی بستر سوءاستفاده از افراد زیر سن قانونی برای چهره‌های بانفوذ، از جمله سیاستمداران و صاحبان سرمایه، نقش واسطه را ایفا کرده است؛ پرونده‌ای که مرگ مشکوک او در زندان فدرال آمریکا بر ابهامات و تردیدها درباره میزان اراده ساختار حاکم آمریکا برای برخورد با نقض‌های گسترده حقوق انسانی افزود.

نام دونالد ترامپ، به‌عنوان یکی از چهره‌هایی که در مقاطع مشخصی با جفری اپستین ارتباط و مراوده داشته، بارها در گزارش‌ها، اسناد رسانه‌ای و برخی شهادت‌های غیررسمی مطرح شده است. حتی با فرض عدم اثبات حقوقی مستقیم این ارتباطات، آنچه محل تأمل جدی شهروندان آمریکایی شده است، سکوت، طفره‌رفتن و پرهیز از پاسخگویی شفاف درباره این ماجرا است؛ حال؛ فردی که از توضیح روشن درباره ارتباطاتش با یکی از بزرگ‌ترین پرونده‌های سوءاستفاده سازمان‌یافته جنسی طفره می‌رود، مدعی جایگاه اخلاقی برای ایراد خطابه‌های حقوق بشری برای دیگر ملت ها شده است!!

درهمین چارچوب؛ ترامپ و رسانه‌های وابسته به او با بزرگ‌نمایی گزینشی حوادث در ایران، تلاش می‌کنند خود را در جایگاه مدافع جان انسان‌ها بنشانند، در حالی که قربانیان واقعی در پرونده اپستین، کودکانی هستند که صدایشان هرگز شنیده نشد و عدالت درباره آنان هرگز اجرا نشد. این دوگانگی نشان می‌دهد حقوق بشر مطروحه در آمریکا نه یک اصل جهان‌شمول، بلکه ابزاری برای فشار سیاسی و مهار رقبا تلقی می¬شود.

نتیجه آنکه، وقتی ساختار سیاسی آمریکا حتی توان یا اراده شفاف‌سازی درباره مرگ یک متهم کلیدی و شبکه حامیان او را ندارد، ادعاهایش درباره دموکراسی، قانون و حقوق بشر از درون تهی می‌شود. افکار عمومی جهان امروز این تناقض را می‌بیند و دیگر نمی‌تواند ادعای عدالت و دفاع از حقوق بشر را از چنین کسانی قبول کند.(مجتبی پاشائی)

خبر ویژه

 میرحسین موسوی پاسخ بیانیه‌اش را از اپوزیسیون گرفت: خفه شو پیرمرد!

میرحسین موسوی پس از اغتشاشات و وقایع تروریستی اخیر و در جریان تهدیدات نظامی آمریکا و رژیم صهیونی علیه ایران بیانیه‌ای منتشر کرد و از کشور خواست که در مقابل تروریست‌ها و آمریکائی‌ها سلاح خود را زمین بگذارد و تسلیم شود!برخی تحلیل‌گران گفتند که موسوی هم بیش از هرچیز به دنبال آن است که در فضای فعلی، خود را به عنوان فردی فعال علیه جمهوری اسلامی معرفی کند تا مورد اقبال جنایتکاران ضدایران قرار بگیرد.امّا مدتی بعد از انتشار بیانیه او، نخستین واکنش‌ها از ناحیه ضدانقلاب به سمت او روانه شد؛ مثلاً بهاره هدایت، از افراد فعال جریان ایران ستیز در خارج از کشور که چند سال پیش در توصیف تماس تلفنی‌اش با زهرا رهنورد، همسر میرحسین موسوی، نوشته بود که «از ذوق نفسم بالا نمی‌آید»، حالا خیلی مجلسی و صریح به میرحسین موسوی نوشته است که «خفه شو دیگه پیرمرد!» میرحسین موسوی و در کنار او افرادی مانند مهدی کروبی، تصور می‌کنند که با لگدپراکنی به جمهوری اسلامی، احتمالاً جایگاهی در میان جریان ضدایران پیدا خواهند کرد؛ آنها متوجه نیستند که حتی به فرض قرار گرفتن در صف، باید به انتهای صف مراجعت کنند و نه ابتدای آن! صفی که در آن از پهلوی تا رجوی و ... نیز به نوبه‌ی خود سیلی خواهند خورد. تجربه‌ی ونزوئلا و ماچادو، تجربه‌ی وزینی است! عبرت زیاد است، عبرت گیرنده کم است.

اخبار

بهبود ۳ شاخص حکومتداری

بانک جهانی جدیدترین برآورد خود از شاخص‌های حکومتداری در کشورهای مختلف جهان از جمله ایران در سال ۲۰۲۴ را منتشر کرده و از بهبود سه شاخص حکومتداری در ایران طی این سال خبر داده است.شاخص‌هایی که در این گزارش مورد بررسی قرار گرفته‌اند، عبارت از پاسخگویی و مسؤولیت‌پذیری، ثبات سیاسی و نبود خشونت، کارآمدی دولت، کیفیت مقررات و قوانین‌، حاکمیت و اجرای قانون و کنترل فساد هستند. برای هر یک از این شاخص‌ها، به هر کشور نمره‌ای از ۰ تا ۱۰۰ داده شده که هرچه این نمره بیشتر باشد، دلالت بر وضعیت بهتر کشور در آن شاخص دارد.بر اساس برآورد بانک جهانی، سه شاخص پاسخگویی و مسئولیت پذیری، کنترل فساد و کارآمدی دولت ایران در سال ۲۰۲۴ نسبت به سال قبل از آن بهبود یافته است. دولت ایران در سال ۲۰۲۴ نمره ۲۹.۷۵را در شاخص پاسخگویی و مسئولیت پذیری به دست آورده است. این رقم نسبت به سال قبل ۰.۰۰۱واحد افزایش داشته است.نمره دولت ایران در شاخص کارآمدی نیز از ۳۶.۹۵ در سال ۲۰۲۳ به ۳۷.۶۱ واحد در سال ۲۰۲۴ افزایش یافته است که نشانه کارآمدتر شدن دولت ایران طی این سال است.در شاخص کنترل فساد نیز نمره دولت ایران از ۲۴.۱۵ در سال ۲۰۲۳ به ۲۴.۶۳ در سال ۲۰۲۴ افزایش یافته است که نشان دهنده بهبود وضعیت مبارزه با فساد مالی در کشور طی این سال بوده است.

اروپا نوچه بی‌اراده آمریکا در دشمنی با سپاه است

سردار محمد اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در ارتباط با اقدام خصمانه اروپا در معرفی کردن سپاه به عنوان یک سازمان تروریستی، اظهار کرد:«اروپایی ها وقتی دیدند که رژیم صهیونیستی نتوانست در جنگ ۱۲ روزه به اهدافش برسد و همچنین بعد از آن آمریکا هم نتوانست در ایجاد اغتشاش و اقدامات تروریستی که اخیرا همه را بسیج کردند تا جنایت های اخیر را در کشورمان ایجاد و ناامنی درست کنند، از آنجایی که اروپا نوچه و آلت دست آمریکا است و از آنها به عنوان ابزار استفاده می کند، دست به چنین اقدامی زدند.»وی با اشاره به وابستگی ساختاری اروپا به آمریکا افزود:«ترامپ همیشه می گوید اگر آمریکا نبود، اروپا هم نبود.» کوثری خاطرنشان کرد که آمریکا و رژیم صهیونی از اروپایی‌ها خواسته‌اند سپاه را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار دهند و به گفته او، اروپا نیز بدون چون‌وچرا این خواسته را اجرا کرده است. عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تأکید بر پیامدهای این رویکرد گفت:«این اقدامات اروپا و آمریکا نشان می دهد که اینها رو به سقوط هستند. یعنی تفکر دموکراسی و حقوق بشری که سالهای سال از آن دم می زدند و ادعا می کنند که کشورهای جهان سوم و مسلمان عقب افتاده و فاقد دموکراسی هستند، اما می بینیم که چگونه حقوق بشر و تروریست را چطور معنا می کنند؟»کوثری با اشاره به کارنامه غرب در منطقه، تناقض رفتاری آنها در برخورد با تروریسم را برجسته دانست و تصریح کرد:«جالب است اینها داعشی ها را به عنوان تروریست معرفی نمی کنند. خانم کلینتون زمانی که کاندید ریاست جمهوری آمریکا بود، رو در روی ترامپ گفت که ما ۷ هزار میلیارد دلار هزینه کردیم، داعش را درست کردیم اما به هیچ نتیجه ای نرسیدیم!»

نتیجه درگیری با ایران فقط باخت است

روزنامه انگلیسی ایندیپندنت در تحلیلی هشدار داد که هرگونه اقدام نظامی دونالد ترامپ علیه ایران بدون «برنامه مشخص برای فرجام آن»، به شکست منجر خواهد شد و عاقبت بدی برای وی دارد.به گزارش این نشریه، دولت ترامپ با افزایش تحرکات نظامی در غرب آسیا و تهدید ایران، به دنبال امتیازاتی مانند توقف برنامه هسته‌ای و موشکی ایران است. اما «هیچ برنامه‌ای برای فردای عملی کردن این تهدید» وجود ندارد.این تحلیل می‌افزاید:«انگیزه ترامپ می‌تواند ایجاد دسترسی به بازارهای انرژی ایران برای شرکت‌های آمریکایی همانند سناریوی ونزوئلا و خوش‌خدمتی به رژیم صهیونیستی باشد.»ایندیپندنت تأکید کرد که درگیری با ایران، برخلاف اوکراین، برای آمریکا معادله‌ای «باخت‌باخت» خواهد بود و می‌تواند منجر به بی‌ثباتی گسترده در منطقه و موج جدیدی از تروریسم شود. این نشریه نتیجه گرفت که تمرکز بر حمایت از اوکراین برای ترامپ وضعیتی «برد¬برد» ایجاد می‌کند، در حالی که حمله به ایران هیچ پیروزی به همراه نخواهد داشت. 

اخبار کوتاه

اصغر بالسینی، سخنگوی مرکز مبادله ایران از معامله بیش از ۷۱۰ میلیون دلار در بازار ارز تجاری خبر داد.وی با بیان اینکه میانگین معاملات روزانه پس از اجرای سیاست تک‌نرخی به ۱۴۲ میلیون دلار رسیده گفت:«این مقدار نسبت به قبل ۷۷ درصد رشد نشان می‌دهد.»بالسینی با اعلام این خبر که حجم معاملات در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران در هفته گذشته از مرز ۷۱۰ میلیون دلار گذشت، گفت:«این آمار گویای عمیق‌تر شدن و محوری شدن این بازار در مدیریت یکپارچه ارزی است.»سخنگوی مرکز مبادله ایران در پایان، افزایش قابل توجه عرضه ارز در این بازار را نتیجه اجرای سیاست تک‌نرخی و بازگشت ارز حاصل از صادرات دانست.

جبهه پشتیبانی سایبری به دشمنان جمهوری اسلامی ایران هشدار داد که جنگ سایبری جدید علیه ایران به معنای نابودی تمام دارایی‌های حیاتی شما است.جبهه پشتیبان سایبری در خصوص تحولات اخیر منطقه، بیانیه ای صادر و هشدار داد اگر یک گروه سایبری حملات  جدیدی بر علیه زیر ساخت های جمهوری اسلامی ایران آغاز کند، حملات سایبری سنگینی بر علیه کشور آن گروه انجام داده و تمام زیرساخت های آن کشور را نابود خواهد کرد.

محمد اسلامی، رییس سازمان انرژی اتمی، با اشاره به سیاسی کاری های مدیرکل آژانس و پرونده‌ای که از ایران ساخته شده، تصریح کرد:«به دلیل ماهیت سیاسی پرونده هسته ای ما و فشارهای خارج از آژانس به مدیرکل، نه تنها نمی‌توان امید به بسته شدن آن داشت بلکه هر روز می تواند این فشارها افزایش نیز داشته باشد.» وی بار دیگر بر عدم انحراف ایران به سمت ساخت بمب اتمی تاکید کرد و اظهار داشت:«ایران بدون سلاح هسته ای نیز قادر به دفاع از خود هست و بازدارندگی لازم را نیز دارد.» 

سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان با انتشار نقشه‌ای در شبکه اجتماعی، نسبت به حضور نیروهای نظامی آمریکا در خلیج فارس واکنش نشان داد و با اشاره به تنگه هرمز گفت:«این سطح از تناقض، واقعیتی است که جهان امروز با آن مواجه است.» وی تأکید کرد سپاه «حافظ صلح و ثبات» در منطقه است و حضور نیروهای فرامنطقه‌ای تنها به «تشدید تنش» می‌انجامد.

گروه مقاومت عراقی سرایا اولیاءالدم با انتشار یک کلیپ ویدئویی، از بخشی از زرادخانه موشکی خود در یکی از تونل‌های متعلق به این تشکیلات رونمایی کرد. این ویدئو، که در فضای رسانه‌ای عراق بازتاب گسترده‌ای داشته، نمایش‌دهنده آمادگی و توانمندی‌های نظامی این گروه در چارچوب «مقاومت در برابر اشغالگری خارجی» به شمار می‌رود.

علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:«برخلاف فضاسازی‌ جنگ رسانه‌ای تصنعی، شکل‌گیری ساختاری برای مذاکرات در حال پیشرفت است.»

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات