عصر روز ۱۴ اسفند، تصویر ماهواره ای با کیفیت پایین از تجمع گسترده ناوگان سوخترسان نیروی هوایی امریکا در فرودگاه بن گوریون در تل آویو منتشر شد. موج بیست و یکم عملیات وعده صادق۴ از سوی نیروهای مسلح کشورمان با ثبت صحنه های درخشان و منحصر به فردی در آسمان سرزمین های اشغالی همراه بود.
تصاویری که موجب شگفتی کارشناسان نظامی شد؛ نخستین استفاده تایید شده از موشک خرمشهر۴ با کلاهک خوشه ای که تصاویر بسیار دیدنی را در آسمان تل آویو ثبت کرد.
موشک خرمشهر۴ یا با نام دیگر "خیبر" سنگین ترین موشک بالستیک معرفی شده تا امروز در یگان هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است؛ موشک با برد ۲۰۰۰ کیلومتر که قادر به حمل کلاهکی به وزن ۱.۵ است ، یعنی بین ۲ تا ۳ برابر محموله سایر موشک های بالستیک ایرانی.

خرمشهر دارای نسخه های متفاوتی است که مجهز به کلاهک جامع شدید الانفجار یا کلاهک حاوی ریز مهمات خوشه ای (بارانی) است که ده ها بمبچه کوچکتر را در شعاع چند کیلومتری روی هدف پخش می کند.
علی رغم انتظار چندین ساله علاقه مندان به برنامه موشکی ایران، این موشک در عملیات های وعده ۱ و ۲ و حتی در جنگ ۱۲ روزه استفاده نشده بود (بسیاری از فرماندهان نظامی ما بارها تاکید کرده بودند که هنوز برخی از موشک های توانمند ایرانی وارد میدان نشده اند).
اما در روز ۱۳ اسفند نخستین ویدئوی رسمی از شلیک موشک خرمشهر۴ از سوی روابط عمومی سپاه منتشر شد و در شب ۱۴ اسفند نیز بر اساس تصاویر منتشر شده از آسمان سرزمین های اشغالی، نسخه دارای کلاهک خوشه ای آن نخستین شلیک موفق خود را علیه تل آویو تجربه کرد.
حمله موشک خرمشهر۴ به تجمع سوخترسانهای آمریکایی در بن گوریون
عصر روز ۱۴ اسفند، تصویر ماهواره ای با کیفیت پایین از تجمع گسترده ناوگان سوخترسان نیروی هوایی امریکا در فرودگاه بن گوریون در تل آویو منتشر شد.
تصویر ماهواره ای فرودگاه بن گوریون و حضور ده ها تانکر سوخترسان امریکایی
حدود ۳۰ فروند هواپیمای سوخترسان KC-۱۳۵ و KC-۴۶ در فضای باز فرودگاه دیده می شد (به دلیل ابعاد بزرگ این هواگردها امکان استقرار آنها در آشیانه وجود ندارد).
امریکایی ها به دلیل نیاز مبرم خود به سوخترسانی پیاپی نیازمند استقرار این ناوگان در نزدیکی میدان نبرد هستند و به دلیل خطر موشک و پهپادهای ایرانی قادر نیستند آنها را در خاک کشورهای عربی مستقر کنند؛ لذا تصمیم به استقرار در فرودگاه بن گوریون گرفته شد که فاصله منطقی تا خاک ایران داشته باشد و زیر فشار حملات پرتعداد موشک های کوتاه برد و پهپادها نیز نباشد.
اما این تصاویر قطعا نسخه های با کیفیت بالاتر و به روز تر آنها در اختیار سپاه پاسداران قرار دارد، از چشم فرماندهان ایرانی دور نماند.
در شب ۱۴ اسفند و طی موج بیست و یکم عملیات وعده صادق۴ چند فروند موشک بالستیک به سمت سرزمین های اشغالی پرتاب شدند که یکی از آنها موشک خرمشهر۴ مجهز به کلاهک خوشه ای/ بارانی بود.
این موشک به راحتی از سد موشک پدافندی فراجوی ارو۳ عبور کرد و قبل از فعال شدن سایر سامانه های دفاعی صهیونیست ها نظیر فلاخن داوود یا گنبد آهنین، کلاهک موشک فعال شده و ده ها ریزمهمات آن به سمت فرودگاه بن گوریون شیرجه زدند.
فعال شدن ریزمهمات موشک خرمشهر۴ در آسمان تل آویو
حتی با در نظر گرفتن خطای ذاتی موشک بالستیک، ریزمهمات کلاهک خوشه ای موشک خرمشهر مساحتی چند کیلومتری را هدف قرار می دهد؛ یعنی حتی اگر فرض بگیریم موشک دارای خطای ۲۰ ، ۵۰ یا حتی ۱۰۰ متر باشد باز هم گستره وسیع محدوده آتش ریزمهمات خوشه ای هدف را به طور کامل تحت پوشش خود خواهد داشت.
مشابه با تکذیب و سانسورهای شدید در رابطه با سامانه های پدافندی تاد که چند روز بعد تصاویر متعدد انهدام آنها منتشر و موجب اعتراف منابع امریکایی شد، احتمالا شب گذشته نیز دست کم بخشی از ناوگان سوخترسان نیروی هوایی امریکا هدف قرار گرفته اند و به زودی تصاویر آنها نیز توسط منابعی که تصاویر ماهواره ای را رصد می کنند منتشر خواهد شد.
آزمون موفق موشکی که شهید حاجیزاده وعده داده بود
هنوز شگفتی های زیادی در رابطه با توان موشک ها و پهپادهای ایرانی در انتظار دشمنی امریکایی/صهیونیستی در راه است و با شروع استفاده از تسلیحات جدیدتر ، ضربات مهلک تری نیز به مقرهای نظامی آنها وارد خواهد شد.
اما نخستین استفاده از موشک خرمشهر خوشه ای که در شلیک تک فروندی خود نیز موجب این عملیات درخشان شد، تحقق وعده بزرگ سردار شهید امیرعلی حاجی زاده فرمانده سابق نیروی هوافضای سپاه پاسداران بود.
چند سال قبل شهید حاجی زاده در سخنرانی مشهور خود از ورود به خدمت موشکی در نیروی هوافضای سپاه خبر داد که پس از شلیک تبدیل به ۸۰ موشک کوچکتر شده و در واقع قادر خواهد بود به ۸۰ نقطه مختلف اصابت کند.
تصاویری که شب گذشته از آسمان تل آویو منتشر شد در حقیقت نشانه ای واضح از همان موشک با کلاهک خوشه ای است که سالها قبل وعده آن داده شده بود.
در جنگ گذشته و نبرد اخیر چند بار از موشک های با کلاهک خوشه ای استفاده شده بود اما تعداد ریزمهمات آزاد شده آن پس از فعال شدن کلاهک کمتر بودند.
در حملات قبلی به نظر می رسد از موشک بالستیک قدر استفاده شده بود که تعداد بمبچه های رها شده از آن احتمالا کمتر از ۲۰ عدد است.
کلاهک خوشه ای موشک قدر
اما نسخه خوشه ای موشک خرمشهر۴ بدون شک دارای ده ها ریزمهمات بوده که محیط گسترده تری را تحت پوشش خود قرار می دهد.
نکته مهم در خصوص کلاهک های خوشه ای (چه برای موشک قدر و چه خرمشهر۴) این است که تنها نیاز به عبور از لایه اول دفاعی رژیم صهیونیستی یعنی سامانه ارو۳ دارند و با باز شدن کلاهک و آزاد شدن ریزمهمات، سایر سامانه های پدافند رژیم صهیونیستی به طور کامل از دور خارج خواهند شد.