
به گزارش خبرگزاری فارس، عمدهترین موارد نقض حقوق بشر در کشورهای اروپایی به شرح ذیل است.
خشونت و تبعیض علیه زنان و کودکان
خشونت خانگی و تبعیض علیه زنان به ویژه اقلیتها در زمینههای آموزش، استخدام، بهداشت، سلامتی و همچنین تبعیض علیه پناهندگان و سست شدن بنیاد خانواده و ارزشهای آن در جوامع اروپایی از جمله موارد خشونت و تبعیض علیه زنان است.
همکاری کشورهای اروپایی با آمریکا در بازداشت غیرقانونی افراد
همکاری با سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) در زمینه بازداشت و انتقال غیرقانونی افراد به بهانه همکاری با تروریستها از جمله مواردی است که برخی از کشورهای اروپایی نظیر سوئد، بوسنی، انگلیس، ایتالیا، مقدونیه، آلمان، لهستان، اسپانیا، ایرلند و پرتغال انجام داده و افراد مظنون به اقدامات تروریستی را در اختیار سازمان سیا قرار دادهاند.
اسلامستیزی
یکی از موارد مهم نقض حقوق اقلیتها و آزادی عقیده و مذهب افراد، اسلام ستیزی در کشورهای اروپایی است. اسلام ستیزی پدیدهای است که پس از حادثه 11 سپتامبر 2001 از شدت بیشتری در اروپا برخوردار شد و در مبارزه با مسلمانان، ارزشها و اعتقادات آنها از طریق توهین به پیامبر اسلام و قرآن و تلاش برای محدود سازی فعالیتهای آنها ظهور کرد.
انتشار تصاویر و کاریکاتورهای موهن در مطبوعات تحت عنوان آزادی بیان و ساخت و تهیه فیلمهای تحریک آمیز و دستگیری و اعمال محدویت علیه برنامهها و مراسم مذهبی مسلمانان، از جمله موارد عمده نقض حقوق مذهبی در اکثر کشورهای عضو اتحادیه اروپاست.
بیگانهستیزی و نژادپرستی
در اروپا پدیده بیگانه ستیزی و نژاد پرستی رو به افزایش است.
برخورد نژادپرستانه با افراد غیر اروپایی از جمله آسیایی و آفریقایی تبارها به نحوی است که حقوق اولیه این افراد به راحتی مورد نقض قرار میگیرد.
در همین رابطه نهادهای نظارتی سازمان ملل متحد از گسترش پدیده مزبور ابراز نگرانی کرده و خواستار افزایش حس بردباری و تحمل در کشورهای اروپایی شدهاند.
نقض حقوق زندانیان
تقریباً در اکثر کشورهای اروپایی از جمله انگلیس، فرانسه، نروژ، پرتغال و ... وضع زندانها از شرایط بسیار ناگواری برخوردار است. کثرت زندانیان در محیطهای محدود، کمبود خدمات بهداشتی، بروز بیماریهای عفونی، خشونت و شکنجه در زندانها، طولانی بودن مدت بازداشتهای موقت و اختلاط کودکان زندانی با زندانیان بزرگسال از جمله مواردی است که حقوق مسلم زندانیان را نقض کرده است.
نقض آزادی بیان
بسیاری از افراد در کشورهای اروپایی تحت عناوین مختلف مورد بازخواست و حتی محاکمه قرار میگیرند. مطبوعات کشورهای اروپایی علیرغم آنکه زیر چتر آزادی بیان انواع توهینها و اتهامات را به اسلام و مسلمانان وارد میکنند، اما در برابر کسانی که تنها قصد تحقیق در خصوص یک واقعه تاریخی را دارند، تاب تحمل را از کف میدهند.
در سالهای اخیر تعدادی از محققین در کشورهای اروپایی تحت تاثیر این نگرش مورد محاکمه قرار گرفته و زندانی شدهاند.
نقض حقوق پناهجویان و پناهندگان
در اکثر کشورهای اروپایی به طور آشکار حقوق پناهجویان و پناهندگان مورد نقض قرار میگیرد.
فقدان یک سیستم جامع برای رسیدگی به امور پناهندگان و پناهجویان، بازگرداندن اجباری پناهجویان به کشورهای خود، اعمال شرایط تحقیر آمیز و غیر بشری (Inhuman and Degrading Conditions) علیه پناهجویان، عدم برخورداری از شرایط تحصیل مناسب، رد درخواستهای پذیرش آنها علیرغم بررسیهای طولانی، اذیت و آزار و محروم شدن آنان از شرایط اجتماعی برابر از مصادیق بارز نقض حقوق بشر در این کشورها است.
خبرگزاری فارس به منظور آشنایی افکار عمومی اقدام به تهیه گزارشات در خصوص نقض حقوق بشر در کشورهای انگلیس، هلند و فرانسه کرده که این گزارشهامتعاقباً منتشر میشود.