صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۱ فروردين ۱۴۰۵ - ۰۸:۲۴  ، 
کد خبر : ۳۸۹۶۸۲

نشریه اخبار و تحلیل ها 11 فروردین 1405

امام خامنه‌ای(ره): امّا راجع به مسائل آمریکا. فضای تبلیغاتی دولتیِ آمریکا و مطبوعات و رسانه‌های صهیونیستی که در آمریکا فعّال هستند، این روزها درباره‌ی ایران تقریباً یکسره تهدید است؛ تهدید میکنند که ما چنین میکنیم، ما چنان میکنیم. شما ملّت ایران جواب این تهدیدها را دادید؛ نشان دادید که این تهدید اثر ندارد و اثر تهدید، عکس است. 28/11/1404

 pdf

word

 

حرف روز

  اروپا نمی خواهد دو بار گَزیده شود!

تهاجم آمریکایی-صهیونی به ایران، گوشه ای از نگرش رهبران اروپایی به آینده جهان را نیز آشکار می کند.

چند نکته مهم در این زمینه وجود دارد:

1- آگاهی سران اروپا از ناتوانی و پوشالی بودن قدرت آمریکا، پایه و اساس مواضع آنان در این موضوع است.

2- سران اروپا از ناتوانی آمریکا در مقابل ایران به وحشت افتاده اند؛ زیرا این ناتوانی را مساوی با بی دفاع بودن اروپا در مقابل روسیه می دانند.

وقتی واشنگتن نمی تواند از پایگاه های نظامی خود در مقابل حملات دقیق و قدرتمند ایران دفاع کند و مجبور شده سربازان خود را در هتل های عربی پنهان کند، چگونه می تواند از اروپا در مقابل نفوذ و قدرت نظامی روسیه محافظت نمایند؟

3- در حالیکه اروپا حیات خود را وابسته به آمریکا می داند، از ناتوانی نظامی خود نیز آگاه است.

وقتی مکرون از اعزام ناو هسته ای فرانسه به قبرس برای آمادگی در مقابل خطرات احتمالی سخن گفت، فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان، این طرح را بلندپروازانه دانست و آن را مسخره کرد.

اکنون مقامات اروپایی می دانند که وابستگی امنیتی آنان به آمریکا بعد از جنگ جهانی دوم تا چه اندازه به افول استقلال سیاسی و نظامی این کشورها منجر شده است.

به عبارتی واشنگتن دولت های اروپایی را خلع سلاح کرده و این پاس گل بزرگی به کرملین است.

4- بسیاری از دولت های اروپایی تهاجم آمریکایی-صهیونی به ایران را محکوم کرده، آن را غیرقانونی می دانند و درخواست آمریکا برای مشارکت آنان در بازگشایی تنگه هرمز را ردّ کرده اند.

این سخن به این معناست که اروپا به حد و اندازه خود واقف شده و نمی خواهد آرامش شهرهای خود را که در آستانه اعتراضات قرار دارند، فدای دیوانه ای همچون ترامپ کند.

اروپایی ها یک بار با طناب پوسیده جرج بوش پسر به چاه رفتند و اکنون حاضر نیستند از یک سوراخ دو بار گزیده شوند!(حمزه عالمی)

روزشمار جنگ 

 روز سی‌ و یکم

حزب‌الله لبنان، روز گذشته طی چهل عملیات، از انهدام 6 خودوری نظامی اعم از تانک‌های مرکاوا و بولدوزرهای ارتش رژیم صهیونس در جنوب لبنان خبر داده است.مقاومت اسلامی لبنان طی این عملیات، علاوه بر هدف گرفتن پایگاه‌های رژیم صهیونی در عمق اراضی اشغالی، محل تجمع نظامیان صهیونیست و مسیرهای حرکت آنها را در جنوب لبنان آماج ضربات موشکی و پهپادی و کمین‌های خود قرار داده است. برخی ازرسانه‌های عبری با اشاره به اینکه ده‌ها نظامی صهیونیست در یک کمین بزرگ در جنوب لبنان گرفتار شدند،از کشته شدن دستکم 4 نظامی صهیونیست طی این کمین خبر می‌دهند.

شبکه «الجزیره» به نقل از این مقام ایرانی که نامش فاش نشد،‌ گزارش داد:«هیچ کشتی‌ای بدون توافق با ایران و بررسی کامل اسناد آن از تنگه هرمز عبور نکرده است.»وی به الجزیره گفت:‌«تاکنون هیچ کشتی حامل بار برای کشورهای متخاصم از تنگه هرمز عبور نکرده و در آینده نیز عبور نخواهد کرد.»این مقام ایرانی ادامه داد:«تهران تاکید دارد که تنگه هرمز باز است اما شناورهای متعلق به طرف‌های متجاوز علیه جمهوری اسلامی ایران و حامیان آنها، اجازه عبور ندارند و در صورت هرگونه تلاش برای تخطی از این دستور، آسیب می‌بینند.»

با تداوم پاسخ موشکی و پهپادی ایران به تأسیسات و پایگاه‌های آمریکایی در منطقه، بلومبرگ گزارش داد که حداقل ۲,۴۰۰ موشک رهگیر توسط کشورهای حاشیه خلیج فارس مصرف شده است.طبق این گزارش، این رقم به ذخایر شناخته‌شده این کشورها پیش از جنگ نزدیک است.

سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه با انتشار تصویری از هواپیمای آواکس آمریکا که در پایگاه این کشور در عربستان سعودی توسط ایران مورد اصابت قرار گرفته و منهدم شده است، گفت:«حملات ما متوجه دشمن متجاوزی است که نه برای عرب‌ها ارزشی قائل است و نه برای ایرانیان؛ دشمنی که اساساً توان تأمین امنیت منطقه را ندارد.» رئیس دستگاه دیپلماسی در شبکه ایکس نوشت:«کافی است به آنچه بر سر سامانه فرماندهی هوایی آن‌ها آوردیم نگاهی بیندازید.»وی خاطرنشان کرد:«زمان آن فرارسیده که نیروهای ایالات متحده از منطقه اخراج شوند.»

تصاویر ماهواره‌ای جدید از پایگاه هوایی آمریکا در کویت، اصابت دقیق موشک‌ها و پهپادهای جمهوری اسلامی ایران به اهداف را نشان می‌دهد.در این تصاویر نابودی آشیانه‌های نگهداری و تعمیر، انبار تجهیزات، اقامتگاه افسران و سوله‌های چندمنظوره در پایگاه بالگردی «العدیری» متعلق به ارتش تروریستی آمریکا در کویت را نشان می‌دهد.

مقاومت اسلامی عراق در بیانیه‌ای اعلام کرد که در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۹عملیات را با استفاده از ده‌ها فروند پهپاد علیه پایگاه‌های دشمن در عراق و منطقه انجام داده است.در این بیانیه تأکید شده که این سری عملیات‌ پایگاه‌های دشمن در عراق و دیگر نقاط منطقه را هدف قرار داده است.

خبر ویژه   

 ترامپ برای فرار از جنگ، قید بازکردن تنگه هرمز را می زند

نشریه «وال استریت ژورنال» نوشت که رئیس جمهور آمریکا به دستیارانش گفته که می‌خواهد جنگ با ایران را حتی بدون باز شدن تنگه هرمز، پایان دهد.در این گزارش به نقل از مقام‌های آمریکایی آمده است:«ترامپ به دستیارانش گفته که حاضر است به عملیات نظامی علیه ایران پایان دهد، حتی اگر تنگه هرمز تا حد زیادی بسته بماند، که احتمالاً به معنای تمدید کنترل تهران بر این آبراه و موکول کردن عملیات پیچیده برای بازگشایی آن به تاریخ بعدی است.»این منابع که نامشان فاش نشد، به این نشریه گفتند:‌«در روزهای اخیر، ترامپ و دستیارانش ارزیابی کردند که عملیاتی برای باز کردن این گلوگاه، درگیری را فراتر از جدول زمانی چهار تا شش هفته‌ای او پیش خواهد برد. او تصمیم گرفت که آمریکا باید به اهداف اصلی خود یعنی مهار نیروی دریایی و ذخایر موشکی ایران و کاهش خصومت‌های فعلی دست یابد و در عین حال از طریق دیپلماتیک بر تهران فشار آورد تا جریان آزاد تجارت را از سر بگیرد.»وال‌استریت ژورنال همچنین افزود:«مقامات گفتند که اگر این تلاش‌ها شکست بخورد، واشنگتن متحدان خود در اروپا و خلیج فارس را تحت فشار قرار خواهد داد تا رهبری بازگشایی تنگه را به دست گیرند.»این در حالی است که ترامپ پیشتر تهدید کرده بود که در صورت باز نشدن تنگه هرمز، نیروگاه‌های ایران را هدف قرار می‌دهد اما بعد از مواجه شدن با واکنش مشابه ایران، از تهدیدهایش عقب نشست.

اخبار

ایران به یکی از قطب‌های جهان تبدیل می‌شود

کامران رحیمی، کارشناس و تحلیگر اقتصادی، گفت:«شباهت‌های وضعیت کنونی آمریکا با بریتانیای پیش از بحران سوئز بسیار عمیق و ساختاری است.» این کارشناس اقتصادی ادامه داد:«بریتانیا در دهه ۱۹۵۰ با دو مشکل اساسی مواجه بود: بدهی‌های سنگین پس از جنگ جهانی دوم و ناتوانی در حفظ امپراتوری خود.»وی افزود:«آمریکا امروز نیز با بدهی ۱۲۰ درصدی و ناتوانی در حفظ حضور همزمان در چند جبهه مواجه است.» رحیمی تاکید کرد:«تفاوت اصلی این است که بریتانیا پس از سوئز به تدریج نقش خود را به آمریکا واگذار کرد، اما امروز جانشین مشخصی برای آمریکا وجود ندارد. جهان احتمالاً وارد دوره‌ای از بی‌قطبی و چندقطبی خواهد شد.»این کارشناس اقتصادی تصریح کرد:«تنگه هرمز برای آمریکا همان چیزی است که کانال سوئز برای بریتانیا بود. یک نماد و یک واقعیت استراتژیک همزمان.»وی ادامه داد:«وقتی بریتانیا نتوانست کانال سوئز را حفظ کند، پیام به جهان این بود که دوران امپراتوری بریتانیا به پایان رسیده است. حالا آمریکا هم نمی‌تواند تنگه هرمز را باز کنید که همان پیام با قدرت بیشتری به جهان مخابره می‌شود. ری دالیو درست می‌گوید: این لحظه سوئز نهایی برای دلار آمریکاست.»رحیمی افزود:«ما در آستانه یک تغییر پارادایم تاریخی هستیم. نظام تک‌قطبی مبتنی بر دلار و قدرت نظامی آمریکا در حال فروپاشی است.» این استاد دانشگاه تاکید کرد:«جهان به سمت یک نظام چندقطبی با چندین مرکز قدرت حرکت می‌کند: چین، روسیه، اتحادیه اروپا و ایران به عنوان یک قدرت منطقه‌ای مسلط بر انرژی.» وی تصریح کرد:«این فرایند سال‌ها طول خواهد کشید، اما فوریه ۲۰۲۶ نقطه عطف آن خواهد بود. همانطور که گاردین نوشت، این ماه فصل پایانی «قرن آمریکایی» را رقم زد.»

تجارت ایران بی‌وقفه ادامه دارد

مسعود پل مه، دبیر انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته، با اشاره به تحولات تجاری ناشی از جنگ در آب‌های جنوب، اطمینان داد که تجارت خارجی ایران صرفاً به بنادر امارات محدود نبوده و با وجود توقف فعالیت در بندر جبل علی، خللی در این روند ایجاد نخواهد شد. وی توضیح داد که بخش اعظم فعالیت‌های تجاری کشور مستقیماً از بنادر اصلی ایران انجام می‌شود و بندر جبل علی تنها یکی از هاب‌های منطقه‌ای بوده که ایران از آن بهره می‌برد.پل مه با اشاره به اینکه محدودیت‌های تردد در تنگه هرمز متوجه ناوگانی که مقصد یا مبدأ آن‌ها بنادر ایران است، نمی‌شود، بر حمایت شبانه‌روزی نیروهای مسلح از تردد کشتی‌ها تأکید کرد. وی افزود:«روند انتقال کالاها، پهلودهی، تخلیه و بارگیری کشتی‌ها و ترخیص کالاها از بنادر به طور مستمر انجام می‌شود.»وی همچنین به نقش بنادر شمالی کشور به عنوان مناطق لجستیکی پشتیبان اقتصاد اشاره کرد و گفت:«با همکاری سازمان بنادر و مجموعه بنگاه‌های بندری و دریایی کشور، فعالیت‌های بندری و دریایی متوقف نشده و در حال انجام است. علاوه بر این، ایران از طریق مرزهای زمینی نیز ارتباطات خوبی با همسایگان دارد که می‌توان از این ظرفیت برای تأمین کالاهای مورد نیاز کشور استفاده کرد.» پل مه در پایان خاطرنشان کرد که بخش خصوصی برای تأمین اقلام مورد نیاز کشور و سفره مردم با تمام توان و به صورت شبانه‌روزی فعالیت می‌کند.

ایران بعد از جنگ قدرتمندتر از گذشته ظاهر می‌شود

سیدمحمد مرندی، تحلیلگر مسائل بین‌الملل، گفت:« برخلاف برخی تصورها، ایران نه‌تنها تضعیف نخواهد شد، بلکه با وجود آسیب‌ها، قدرتمندتر از گذشته ظاهر می‌شود و در مقابل، جایگاه دشمنان آن در سطح منطقه و جهان تضعیف خواهد شد.»وی همچنین گفت:«تحولات اخیر موجب افزایش توجه و همراهی افکار عمومی در کشورهای مختلف، از جمله در میان اهل سنت، نسبت به ایران و جریان مقاومت شده و این مسئله به تقویت «قدرت نرم» جمهوری اسلامی انجامیده است.»مرندی در ادامه خاطرنشان کرد:«به‌دلیل عملکرد میدانی و تحولات منطقه‌ای، جایگاه ایران در میان کشورهای همسایه، به‌ویژه در حوزه‌های خلیج فارس و قفقاز، تقویت خواهد شد و این موضوع می‌تواند به افزایش سطح بازدارندگی و نفوذ منطقه‌ای کشور منجر شود.»مرندی با اشاره به تهدیدهای ترامپ مطرح‌شده علیه ایران اظهار داشت:«در صورت هرگونه اقدام علیه زیرساخت‌های کشور، پاسخ ایران می‌تواند متوجه اهداف دشمن در دو سوی خلیج فارس باشد؛ منطقه‌ای که دارای زیرساخت‌های حیاتی انرژی است و هرگونه اختلال در آن، تبعات گسترده‌ای برای اقتصاد جهانی به همراه خواهد داشت.»وی با تأکید بر اهمیت راهبردی تنگه هرمز افزود:«حتی بدون مسدود شدن این گذرگاه، ناامنی در آن می‌تواند جریان صادرات نفت و گاز را مختل کرده و فشار سنگینی بر اقتصاد جهانی، به‌ویژه آمریکا، وارد کند.»مرندی ادامه داد:«در چنین شرایطی، اقتصاد آمریکا ممکن است با رکودی شدید مواجه شود؛ موضوعی که به گفته برخی تحلیلگران می‌تواند پیامدهایی سنگین‌تر از بحران‌های تاریخی این کشور داشته باشد.» 

اخبار کوتاه

فیلیپ پیلکینگتون، اقتصاددان ایرلندی، هشدار داد که یک بحران تأمین آلومینیوم در حال شکل‌گیری است. به عقیده وی، تمام مواد اولیه اساسی در معرض تأثیر قرار دارند و پیش‌بینی می‌شود تورم حتی بدتر از سال ۲۰۲۲ شود.گفتنی است که در پی حمله محور آمریکایی-صهیونی به فولاد مبارکه و فولاد خوزستان،‌ ایران شرکت «امارات گلوبال آلومینیوم» و شرکت آلومینیوم بحرین را هدف موشک قرار داد.نکته قابل توجه این است که کشورهای غرب آسیا در مجموع ۹ درصد از عرضه جهانی این فلز حیاتی را تأمین می‌کنند.

مصطفی رجبی، سخنگوی صنعت برق، با اشاره به سوابق پایداری شبکه در دوران جنگ تحمیلی و تداوم تهدیدات در هفته های اخیر اظهار داشت:«شبکه های برق ما به صورت مستمر مورد تهدید و حملات دشمنان صهیونی- آمریکایی قرار گرفته اند، اما با تلاش شبانه روزی همکاران و‌گروههای عملیاتی صنعت برق، مردم کمتر شاهد خاموشی بوده اند. در هر نقطه ای که اختلالی ایجاد شده، بلافاصله نسبت به رفع آن اقدام شده است.»وی با اشاره به تهدیدات مستقیم اخیر علیه بخش نیروگاهی کشور تأکید کرد :«پیش بینی های لازم و تمهیدات پدافندی اندیشیده شده است.»

بر اساس تحلیل منتشرشده توسط مؤسسه گلدمن ساکس، حجم معاملات املاک در امارات نسبت به سال قبل، ۳۷ درصد کاهش یافته است. این موسسه افزود:«دبی که سال‌ها به‌عنوان پناهگاه امن ثروتمندان جهان شناخته می‌شد، اکنون با کاهش ۴۹ درصدی معاملات مسکن و تخفیف‌های ۱۵ درصدی روبرو است؛ نشانه‌هایی از فروپاشی تدریجی بازاری که یک‌بار دیگر در معرض آزمون بحران منطقه‌ای قرار گرفته است.»

عیسی بزرگ‌زاده، سخنگوی صنعت آب کشور، گفت:«هم از نظر اعتبار پیش‌بینی شده و هم از نظر شرایط آبی در دو سوم استان‌ها، سال پیش رو از سال پیش وضعیت بهتری دارد.» بزرگ‌زاده گفت:«با توجه به شرایط آبی و نیز همراهی شهروندان محترم در حال حاضر شرایط تأمین آب در کشور پایدار است.»

«تاتکرترکرز» اعلام کرد که ایران در حال بارگیری 5 نفتکش در جزیره خارک است که مجموعا 7.73 میلیون بشکه نفت می‌شود. یک تحلیلگر بازار نفت نیز عنوان کرد که ایران ۸۷۷ میلیون دلار درآمد در یک روز کسب کرده است.این در حالی است که آمریکا با هدف به بن‌بست کشیدن ایران وارد شده بود؛‌ حالا با کنترل هوشمند تنگه هرمز فقط نفتکش‌های ایرانی در حال گذر این مهم‌ترین تنگه دریایی جهان هستند.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات