یک گروه فعال ضدهستهای امروز اعلام کرد دولت انگلیس از هم اکنون و پیش از تایید پارلمان این کشور فعالیت خود را بر تولید نسل جدید کلاهکهای موشکهای بازدارنده هستهای، آغاز کرده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از لندن، گروه مبارز صلح زنان "آلدرماستون" (AWPC) اعلام کرد، لندن کار بر نسل جدید کلاهکهای قابل نصب بر زیردریاییهای ترایدنت را شروع کرده است.
این در حالی است که وزارت دفاع انگلیس با رد این خبر آن را اشتباه خواند.
حزب حاکم کارگر انگلیس نیز از این خبر به عنوان تئوری توطئه نام برد.
اعضای پارلمان انگلیس قرار است در ماه مارس درباره این تصمیمگیری کنند که آیا از طرح تونیبلر نخست وزیر ، در مدرنیزه کردن سیستمهای قدیمی تسلیحاتی این کشور حمایت کنند یا خیر.
قانونگذاران حاضر در کمیته منتخب دفاعی مجلس عوام انگلیس روز گذشته اعلام کردند آغاز فعالیت عمرانی در تاسیسات تسلیحات اتمی در "آلدرماستون" در غرب لندن نشان میدهد تصمیمهای لازم هماکنون گرفته شده است.
یکی از اعضای گروه ضدهستهای AWPC گفت طرحها برای جایگزین کلاهک در دست اجرا است.
این گروه از دولت انگلیس خواست درباره فعالیتها در آلدرماستون که وزارت دفاع در آن کار بر تاسیسات آزمایش، طراحی و ساخت کلاهکها را قبل از رایگیری در پارلمان آغاز کرده، شفافیت نشان دهد.
"کوان جونز" یکی از نمایندگان حاضر در کمیته دفاعی مجلس عوام از حزب کارگر بلر درباره اظهارات این گروه گفت: «این ادعاها، تئوری توطئه است.»
پیشنهاد بلر برای موشکهای ترایدنت شامل نسل جدید زیردریاییهای هستهای است که بیش از 20 میلیارد پوند هزینه در بر خواهد داشت.
تلاش انگلیس برای تولید نسل جدید کلاهک های اتمی در حالی صورت گرفته است که لندن از جمله مهم ترین مخالفان دست یابی ایران به فناوری صلح آمیز هستهای است.